Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Βασίλη μας έκανες να παραμιλάμε. Καλορίζικο και καλοδούλευτο και να χαρείς με υγεία. Με έκανες να μην κοιτάω αριστερά δεξιά και να ψάχνω τι παγκοπρίονα να πάρω.
Από να κλαίω τα λεφτά μου, θα κάνω υπομονή και να ελπίζω κάποια μέρα να το καμαρώσω και εγώ.

Re: Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Βασίλη μας έκανες να παραμιλάμε. Καλορίζικο και καλοδούλευτο και να χαρείς με υγεία. Με έκανες να μην κοιτάω αριστερά δεξιά και να ψάχνω τι παγκοπρίονα να πάρω.
Από να κλαίω τα λεφτά μου, θα κάνω υπομονή και να ελπίζω κάποια μέρα να το καμαρώσω και εγώ.
Παιδιά, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μαζευτούν τα λεφτά. Για καλό έγραψα ότι έγραψα για να μην τα πετάξετε σε κάτι που ποιο πολύ θα σε αγχώνει πάρα θα σου προσφέρει χαρά.
Δυστυχώς έτσι είναι. Σε κάποια πράγματα το φτινο βγαίνει ακριβό.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Παιδια καμμια προταση για δισκο D254 με 60-80 δοντια για κοπη μελαμινης, Κ.Π. και MDF επενδεδυμενο?
60 ή 80 δοντια?
Αγορα απο ελλαδα ή εκτος? (και που)
θα χρειαστώ και δαχτυλιδια απο 30 σε 16mm αξονα και πολλοι δισκοι στο εξωτερικο τα εχουν μαζι.

Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Δύσκολο υλικό για ερασιτέχνες η μελαμινη. Άμα θες να κάνεις φαλτσα θα χρειαστεί προκοψη, για ποιο απλά θα πρέπει να τα χωσεις σε καλό δίσκο με 80.
http://www.crama.com.gr/el/componen...pis-melaminis-mdfgia-kopi-xwris-prosopsi.html

Δύσκολο υλικό για ερασιτέχνες η μελαμινη. Άμα θες να κάνεις φαλτσα θα χρειαστεί προκοψη, για ποιο απλά θα πρέπει να τα χωσεις σε καλό δίσκο με 80.
http://www.crama.com.gr/el/componen...pis-melaminis-mdfgia-kopi-xwris-prosopsi.html

Δεν εχει τιμες ομως.

για αυτα καμμια αποψη?
http://www.ebay.com/itm/Freud-D1060X-Diablo-10-60-Tooth-ATB-Finish-Saw-Blade-/282176572791?hash=item41b308cd77:g:nvgAAOSwmfhX2Wri
[url]http://www.ebay.com/itm/Freud-Diablo-D1080X-10-80-Tooth-Flawless-Finish-Blade-BRAND-NEW-/322167703836?hash=item4b02b1091c:g:YWQAAOSwh-1W2FFt

[/URL]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Παιδιά, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μαζευτούν τα λεφτά. Για καλό έγραψα ότι έγραψα για να μην τα πετάξετε σε κάτι που ποιο πολύ θα σε αγχώνει πάρα θα σου προσφέρει χαρά.
Δυστυχώς έτσι είναι. Σε κάποια πράγματα το φτινο βγαίνει ακριβό.

Βασίλη, εσύ πως κατέληξες στο Dewalt; Το έψαξες ή απλά το είδες σε κάποιο γνωστό σου και σου άρεσε;
Μπορεί να είμαι κολλημένος αλλά ξανακοιτάζωντας το Makita, εκτός του οδηγού, μου φαίνεται πολύ ανώτερη κατασκευή.
Θα μου πείς τώρα οτι ο οδηγός είναι πάρα πολύ σημαντικό εξάρτημα σ´ ένα τέτοιο εργαλείο και θα ελχεις δίκιο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι την έκανε η Makita αυτή τη παπαριά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Βασίλη, εσύ πως κατέληξες στο Dewalt; Το έψαξες ή απλά το είδες σε κάποιο γνωστό σου και σου άρεσε;
Μπορεί να είμαι κολλημένος αλλά ξανακοιτάζωντας το Makita, εκτός του οδηγού, μου φαίνεται πολύ ανώτερη κατασκευή.
Θα μου πείς τώρα οτι ο οδηγός είναι πάρα πολύ σημαντικό εξάρτημα σ´ ένα τέτοιο εργαλείο και θα ελχεις δίκιο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι την έκανε η Makita αυτή τη παπαριά...
Βασικά δεν το είδα πουθενά πριν το πάρω. Το έψαξα πολύ στο νετ και είδα ότι στην πέρα πλευρά του Ατλαντικού είναι πολύ δυνατό και γενικά δεν βρήκα άνθρωπο να έχει να πει κάτι αρνητικό. Το makita είναι και ποιο ακριβό και βρήκα και αρκετές αρνητικές απόψεις. Για κάτι που θα το πληρώσουμε τόσα πολλά θα ήθελα να μην είναι εύκολο να γράψει κάτι αρνητικο κάποιο.

Πιο ακριβό δεν είναι, έστω και οριακά είναι πιο φτηνό το Μakita και μάλιστα υπερτερεί σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστικά.
Σε κάποια μάλιστα η διαφορές είναι πολύ μεγάλες.

Πιο ακριβό δεν είναι, έστω και οριακά είναι πιο φτηνό το Μakita και μάλιστα υπερτερεί σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστικά.
Για ποιο λες?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εάν λες το MLT100 πριν από 4 μήνες ήταν ποιο ακριβό. Κάνα καταστατικό.

Παιδιά μην το ψάχνετε,η μπάρα του dealt 745 δεν έχει αντίπαλο.Να καταλάβατε πιάνει στις δυο πλευρές με χοντρή μπάρα που την έχουν περάσει κάτω από την βάση του μηχανήματος και κοντράρει και τις δυο πλευρές της μπάρας.Στα συν ,ότι η μπάρα έχει δυο επιλογές με ανακλινομενο βραχίονα ψηλό,η χαμηλό, που είναι πολύ χρησιμο για αποφυγή kick backs

Για να τα λέμε όλα το miter gauge του dewalt είναι στην καλύτερη περίπτωση σκουπίδι. Φτινο μικρό και με τζόγος. Από την άλλη η αντικατάσταση του δεν είναι ούτε δύσκολη ούτε πολύ μεγάλο έξοδο.

Βαγγέλη αυτό λέμε, τουλάχιστον εγώ.
Η μπάρα του Dewalt είναι σαφώς καλύτερη και πιο ακριβής. Αρκεί όμως γ' αυτό να αγνοήσεις όλα τα υπόλοιπα;

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εννοώ που έχουν σημασία σε τέτοια μηχανήματα, όπως πχ μέγεθος πάγκου και ύψος κοπής.

Το μέγεθος του πάγκου είναι μεγάλο ζήτημα. Το πρώτο πράγμα που έφτιαξα είναι ένα sled για να μπορώ να κόβω χωρίς φραχτη. Και ανεξάρτητα μήκους. Το ύψος του makita πόσο είναι? 250νραρι δίσκο παίρνει?

Έχει 255 δίσκο αλλά κόβει 91 χιλιοστά ύψος έναντι 77 του Dewalt και 61 έναντι 57 στις 45 μοίρες.

9 εκατοστά !!! τι είπες τώρα....πολύ σημαντικό αυτό το ύψος...πραγματικά σε κάνει να σκέφτεσαι τι να προτιμήσεις...αν και ένας φράκτης είναι κάτι που μπορεί να φτιαχτεί με κάποια ίσως πατέντα, το επιπλέον ύψος όμως δεν φτιάχνεται....

Άμα έχεις σκοπό να δουλέψεις με τόσο χοντρο υλικό πάρε το makita .
Το πολύ πολύ καταργεις το φραχτη και το δουλεύεις με sled. Απλά εάν το κάνεις έτσι θα μπορούσες να πάρεις πολύ φτηνότερο μηχάνημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γενικά πάντως δύσκολα θα βρεις κομμάτι που να χρειαστεί τόσο μεγάλο βάθος κοπής.
Για εμένα δεν θα ήταν καθοριστικης σημασίας. Το μέγεθος του τραπεζιού ναι είναι.