Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Για τα karcher υπάρχουν τα ανταλλακτικά κανονικά.

Απλά τα φτηνά έχουν πλαστικές αντλίες που είναι πιο επιρρεπείς στις ζημιές ειδικά αν αφεθεί νερό μέσα για καιρό, οπότε το νου σας.

απο karcher ποια ειναι αυτα που δεν εχουν πλαστικες αντλιες?? αν ειναι για λιγα παραπανω χρηματα μαλλον θα αξιζει η κανω λαθος??

Δεν ξερω αλλα ειναι και οι δυο σοβαρές εταιρίες πολλα χρονια στην ελληνική αγορά ... Λογικα δεν θα εχεις προβλημα με καμια απο τις δυο

Και εγώ φέτος πήρα το Κ7 και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Το παλιό μου Lavor τα τίναξε (μόνο η κεφαλή της αντλίας βέβαια) έπειτα από 10 χρόνια περίπου... (Lavor superwash 160 από τα πρώτα και τελευταία Lavor που έφερε το Lidl.

Ότι τα αξίζει σίγουρα αλλά να ξέρεις ότι στην πραγματικότητα είναι 110 bar και όχι 150 που λέει...

Ότι τα αξίζει σίγουρα αλλά να ξέρεις ότι στην πραγματικότητα είναι 110 bar και όχι 150 που λέει...

αυτό το συμπέρανες από σύγκριση με αντίστοιχο 110άρι μηχάνημα; πάντως είναι πρόβλημα αυτό το πράγμα να μη μπορεί να συγκρίνει κανείς προδιαγραφές... πχ το φιάσκο με τις κινέζικες μπαταρίες λιθίου που απλά σε κοροϊδεύει κατάμουτρα ο πωλητής με αστρονομικά νούμερα!!

Όχι, το λέει στο εγχειρίδιο αν δεις. Μέγιστη πίεση 150 bar, πίεση λειτουργίας 110 bar.

Στα Karcher πχ λέει μέγιστη πίεση 160 bar, πίεση λειτουργίας 150 bar.
Αυτό πάει να πει ότι έχουν μικρότερη απόκλιση και πιο αποδοτική αντλία και μοτέρ.

λοιπον καλοι μου φιλοι εχω κατασταλαξει για ποιους λογους θελω ενα πλυστικο μηχανημα,
α) θελω να πλενω τα πλακακια τους αρμους και τα μαρμαρα των μπαλκονιων μου στη πολυκατοικια απο λεκεδες-στιγματα,
β) θελω να πλενω τις τεντες που εχουν στιγματα (απο μουχλα μαλλον στα ποιο χαμηλα σημεια της τεντας),
γ) θελω να πλενω χαλακια αντι να τα τριβω με βουρτσα
θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να κανω τις παραπανω εργασιες με πλυστικο μηχανημα και ποιο θα ηταν αυτο?
Δεν θα ηθελα να παρω Ferrari ενω με ενα FIAT θα μπορουσα να κανω τις παραπανω εργασιες πολυ καλα, φυσικα δεν θα ηθελα ενα φθηνο μηχανημα που θα χαλασει γρηγορα, θα εδινα κατι παραπανω για ενα αξιοπιστο μηχανημα που θα αντεξει στον χρονο, ειμαι της αποψης οτι η "φτωχια τρωει τον παρα".
Παρακαλω για τις προτασεις.

Για ολα αυτα που θες θα σε βοηθησει το πιεστικο.
Για χαλακια τυπου, πατακια αυτοκινητου θα σε βοηθησει.
Για μεγαλυτερα δυσκολα μιας και συνηθως αυτα θελουν νερο σε ποσοτητα που το πιεστικο δεν ριχνει.
Για δαπεδα πιεστικο με βουρτσα "περιστρεφομενη" μπορει να κανει θαυματα. Σε μαρμαρα και πετρες, δοκιμασμενο, απο μενα και αλλους εδω μεσα.
ΦΙΑΤ μπορει να σου κανει τα ιδια με μια φερραρι, αλλα το ΦΙΑΤ εχει ποιο πολλες πιθανοτητες να τρεχεις σε μαστορα.

Αδερφέ μου κρίνοντας από αυτά που θες να κάνεις πιστεύω ότι χρειάζεσαι ένα μεσαίο πλυστικό και πάνω.

Οπότε θες ένα πλυστικό με πίεση το λιγότερο 120 bar (μιλάμε πάντα για πίεση λειτουργίας οπότε με μεγιστη άνω των 130 bar) πακέτο με ακροφύσιο turbo (ή όπως αλλιώς το λένε) και βούρτσα καθαρισμού δαπέδων με ρυθμιστή για την πίεση (έτσι ώστε να μπορείς να πλύνεις και χαλιά αλλά και δάπεδα με το ίδιο μηχάνημα).

Δυστυχώς σε Karcher δεν υπάρχουν φτηνές προτάσεις πακέτο με ρυθμιζόμενη βούρτσα αλλά φυσικά μπορείς να την πάρεις ένα μηχάνημα με τις ανωτέρω προδιαγραφές και να την πάρεις ξέχωρα.

Σε Nilfisk τώρα υπάρχει αυτός εδώ ο συνδυασμός (πάντα με ρυθμιζόμενη βούρτσα) που θα κάνει πολύ καλά όλες τις εργασίες που θα του αναθέσεις:

http://www.e-shop.gr/plystiko-mixanima-nilfisk-130-bar-1800watt-c1302-8-128470704-p-TLS.120133
http://www.e-shop.gr/nilfisk-accessory-patio-plus-126411376-p-TLS.120075

Το κυριότερο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να σου κρατήσει καιρό το πλυστικό είναι να μην αφήνεις νερό μέσα στην αντλία και στα λοιπά περιφερειακά (πιστόλι, λάστιχο κλπ) αλλά και να το εξαερώνεις σωστά κάθε φορά που το χρησιμοποιείς.
Ένα χαρακτηριστικό που αμελούν οι περισσότεροι χρήστες και παίρνουν στα χέρια όλα τα μηχανήματα είναι να το αφήνουν να δουλεύει περίπου μισό με 1 λεπτό (το πολύ σύμφωνα με τον κατασκευαστή) με αποσυνδεδεμένο το λάστιχο από την αντλία. Έτσι φεύγει όλο το νερό και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την παγωνιά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για ολα αυτα που θες θα σε βοηθησει το πιεστικο.
Για χαλακια τυπου, πατακια αυτοκινητου θα σε βοηθησει.
Για μεγαλυτερα δυσκολα μιας και συνηθως αυτα θελουν νερο σε ποσοτητα που το πιεστικο δεν ριχνει.
Για δαπεδα πιεστικο με βουρτσα "περιστρεφομενη" μπορει να κανει θαυματα. Σε μαρμαρα και πετρες, δοκιμασμενο, απο μενα και αλλους εδω μεσα.
ΦΙΑΤ μπορει να σου κανει τα ιδια με μια φερραρι, αλλα το ΦΙΑΤ εχει ποιο πολλες πιθανοτητες να τρεχεις σε μαστορα.

Μια χαρά μπορεί να αποδώσει και στα χαλιά. Σε συνδυασμό με ένα ειδικό απορυπαντικά για χαλιά (χρησιμοποιώ Karcher προσωπικά και το έχω δώσει και στην μάνα μου) το πλυστικό κάνει θαύματα.
Απλά με λίγο παραπάνω υπομονή. Στο τέλος ξέβγαλμα με το λάστιχο, αν και τα απορρυπαντικά για χαλιά είναι βελτιστοποιημένα να μην παράγουν πολύ αφρό σε σχέση με άλλα τύπου AVA (τα έχω δει να χρησιμοποιούνται γι αυτό το τονίζω.

Νικο δωσε λιγο πληροφοριες με τι και πως πλενεις χαλια.
Γιατι εχω δοκιμασει με απορρυπαντικο χεριου και το πιεστικο και ειναι μανικι.

Re: Απάντηση: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Νικο δωσε λιγο πληροφοριες με τι και πως πλενεις χαλια.
Γιατι εχω δοκιμασει με απορρυπαντικο χεριου και το πιεστικο και ειναι μανικι.

Κακώς δεν το διευκρίνησα αλλά μιλάω μόνο για συνθετικά χαλιά. Για μάλλινα κλπ καλό είναι να μην τα πλένουμε με πιεστικό (ιδίως αν είναι χειροποίητα).

Χρησιμοποιώ αυτό το καθαριστικό:

Κάνεις μία πρόπλυση της επιφάνειας με νερό (με πιεστικό ή χωρίς), ψεκάζεις το απορρυπαντικό με το κατάλληλο ακροφύσιο (και με αφροποιητή αν θες) και ξεβγάζεις με την βούρτσα αλλά ρυθμισμένη στην χαμηλή πίεση γιατί αλλιώς θα το ξεσκίσει το χαλί.
Εγώ ξεπλένω απλά με το πλυστικό γιατί η βούρτσα μου δεν είναι ρυθμιζόμενη, αλλά τα αποτελέσματα είναι τα ίδια σχεδόν απλά χρειάζεται περισσότερη υπομονή.

Να ξέρεις ότι με συμβατικό απορρυπαντικό, λόγω του αφρού το ξέβγαλμα είναι πολύ δύσκολο και σου τρώει πολύ ώρα. Το συγκεκριμένο απορρυπαντικό χαλιών δεν δημιουργεί αφρό και ξεπλένεται εύκολα.
Πέραν αυτού είναι πολύ οικονομικό στην χρήση (νομίζω γύρω στα 6 ευρω το λίτρο βγαίνει και κρατάει χρόνια).