Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Δηλαδή η επίσημη αντιπροσωπία Nilfisk της Ελλάδος θα δεχτεί να επισκευάσει μέσα στην εγγύηση την συσκευή από όπου και αν αγοράστηκε?
Ενώ η Karcher λέει ότι, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο μοντέλο δεν εισάγεται από την Kärcher Ελλάδος , δεν καλύπτεται από εγγύηση.
Άρα και μόνο γιαυτό θα πάω σε Nilfisk, αδίκως????

Ναι. Το δικό μου το είχα πάρει από Γερμανία. Δεν τους ενοιαζε να δουν ούτε καν το τιμολόγιο. Το βρήκαν από τον αριθμό του μοτέρ ή κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

καμια γνωμη για το επερχομενο πλυστικο απο τα lidl?

H χρηση θα περιοριστει καθαρα σε πλυσιμο αυτοκινητου, αντε κ με τη προσθηκη ενος αφροποιητη στο μελλον.

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=47204
PHD 150 D3

Για πείτε ρε παιδιά καμιά γνώμη αν το έχει κανένας... Εδώ πάλι πρωί-πρωί στην Σύρο εξαφανίστηκε....

Για πλύσιμο αυτοκινήτου είναι ότι πρέπει άντε και για καθαρισμό πλακών.

Απλά στο τέλος να στραγγίζετε το νερό από το πιστόλι, το λάστιχο και να λειτουργείτε το μηχάνημα χωρίς νερό για περίπου μισό με 1 λεπτό για να αδειάζει η αντλία.
Έτσι θα κρατήσει χρόνια.

Απλά για να ξέρετε και την διαφορά με τα ακριβότερα, τα πλαστικά μέρη είναι πολύ μέτρια στην ποιότητα οπότε μην τα ζορίζετε πολύ γιατί θα τα πάρετε στα χέρια.
Επειδή το συγκεκριμένο το βγάζει η Lavor για το Lidl, ο ξάδερφος μου με κανονικό lavor και με χρήση 3-4 φορές τον χρόνο άλλαξε 2 πιστόλια μέχρι στιγμής.
Πλαστικά σαν όλα σχεδόν τα πιστόλια πλυστικών αλλά στην ποιότητα εντελώς μάπα.

Φυσικά και το μηχάνημα πωλείται για 150 bar πίεση και αποδίδει 110...

Για πλύσιμο αυτοκινήτου είναι ότι πρέπει άντε και για καθαρισμό πλακών.

Απλά στο τέλος να στραγγίζετε το νερό από το πιστόλι, το λάστιχο και να λειτουργείτε το μηχάνημα χωρίς νερό για περίπου μισό με 1 λεπτό για να αδειάζει η αντλία.
Έτσι θα κρατήσει χρόνια.

Απλά για να ξέρετε και την διαφορά με τα ακριβότερα, τα πλαστικά μέρη είναι πολύ μέτρια στην ποιότητα οπότε μην τα ζορίζετε πολύ γιατί θα τα πάρετε στα χέρια.
Επειδή το συγκεκριμένο το βγάζει η Lavor για το Lidl, ο ξάδερφος μου με κανονικό lavor και με χρήση 3-4 φορές τον χρόνο άλλαξε 2 πιστόλια μέχρι στιγμής.
Πλαστικά σαν όλα σχεδόν τα πιστόλια πλυστικών αλλά στην ποιότητα εντελώς μάπα.

Φυσικά και το μηχάνημα πωλείται για 150 bar πίεση και αποδίδει 110...

Μάλισταααααα. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα του Diabolic και τα όσα περιγράφει, μάλλον δεν πολυαξίζει... :tdown: Να πω πως εγώ δεν είχα σκοπό να το αγοράσω μιας και πριν από 6 μήνες πήρα ένα nilfisk από προσφορά στο crazy Sundaysόμως όμως δεν μπορώ να πω πως δεν μου πέρασε από το μυαλό κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του, τα οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται παραπάνω (πωλείται για 150 bar πίεση και αποδίδει 110) είναι μούφα. :beee:

Νίκο αυτό μην το λες αν δεν μπορείς να το αποδείξεις καθώς μπορεί και μέχρι μυνηση να αρπαξεις για συκοφαντικη δισφημιση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πω και εγώ με την σειρά μου πως την προηγούμενη φορά που το είχε με διαφορετικό σχεδιασμό το είχα αγοράσει και το πιστόλι στην δεύτερη χρήση άνοιξε στην ραφη του πλαστικού.
Αντικατασταθηκε βέβαια άμεσα από το σέρβις με αποστολή νέου αλλά αν το έβγαζε μετά την λήξη της εγγύησης θα έμπαινα σε έξοδα οπότε και το έδωσα ολόκληρο.

Αναφορικά με το αν σου κάνει μπορείς να το αγοράσεις, να το δοκιμάσεις και αν δε μείνεις ικανοποιημενος να το επιστρέψεις παίρνοντας τα χρήματα σου στο ακέραιο.

Πράγματι όσα λες Κυριάκο παραπάνω είναι ορθά εκτός και να με κάποιον τρόπο έχει κάποιος μετρήσει τα bar που αποδίδει, αν είναι δηλαδή 110 ενώ στην διαφήμιση του προϊόντος ισχυρίζονται πως αποδίδει 150.

Νίκο αυτό μην το λες αν δεν μπορείς να το αποδείξεις καθώς μπορεί και μέχρι μυνηση να αρπαξεις για συκοφαντικη δισφημιση.

Να πω και εγώ με την σειρά μου πως την προηγούμενη φορά που το είχε με διαφορετικό σχεδιασμό το είχα αγοράσει και το πιστόλι στην δεύτερη χρήση άνοιξε στην ραφη του πλαστικού.
Αντικατασταθηκε βέβαια άμεσα από το σέρβις με αποστολή νέου αλλά αν το έβγαζε μετά την λήξη της εγγύησης θα έμπαινα σε έξοδα οπότε και το έδωσα ολόκληρο.

Αναφορικά με το αν σου κάνει μπορείς να το αγοράσεις, να το δοκιμάσεις και αν δε μείνεις ικανοποιημενος να το επιστρέψεις παίρνοντας τα χρήματα σου στο ακέραιο.

Βρε Κυρ, δεν δυσφημώ το μηχάνημα. Απλά λέω τι πρέπει να περιμένει ο αγοραστής από αυτό.
Σελίδα 56 διάβασε και μόνος σου τα χαρακτηριστικά.

Η κριτική που κάνω για τα πλαστικά δεν θεωρείται δυσφήμιση και φυσικά δεν αποτρέπω κάποιον από το να το αγοράσει, απλά να ξέρει τι παίρνει.
Και εγώ είμαι ευχαριστημένος από το μικρό πλυστικό του Lidl (το είχα δοκιμάσει για μερικές μέρες) αλλά δεν είναι για πολλά πολλά.

Πράγματι όσα λες Κυριάκο παραπάνω είναι ορθά εκτός και να με κάποιον τρόπο έχει κάποιος μετρήσει τα bar που αποδίδει, αν είναι δηλαδή 110 ενώ στην διαφήμιση του προϊόντος ισχυρίζονται πως αποδίδει 150.

Τα λέει στο εγχειρίδιο, δες στο παρόν ποστ.

Μάλισταααααα. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα του Diabolic και τα όσα περιγράφει, μάλλον δεν πολυαξίζει... :tdown: Να πω πως εγώ δεν είχα σκοπό να το αγοράσω μιας και πριν από 6 μήνες πήρα ένα nilfisk από προσφορά στο crazy Sundaysόμως όμως δεν μπορώ να πω πως δεν μου πέρασε από το μυαλό κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του, τα οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται παραπάνω (πωλείται για 150 bar πίεση και αποδίδει 110) είναι μούφα. :beee:

Η Πίεση Λειτουργίας ή όπως και να την αποκαλέσουμε, απόδοση κλπ, ποτέ δεν συμπίπτει με την Μέγιστη (Max) Ονομαστική Πίεση που αναφέρεται ως ελάχιστο χαρακτηριστικό.

Εκ των πραγμάτων το μηχάνημα που μεταπωλεί η Parkside δεν δύναται να αποτελεί εξαίρεση.
Επιπλέον αρκετοί Κατασκευαστές αναφέρουν και την Πίεση Λειτουργίας πέραν την Ονομαστικής (Max) η οποία είναι πιο χρήσιμη για εμάς του καταναλωτές.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Η Πίεση Λειτουργίας ή όπως και να την αποκαλέσουμε, απόδοση κλπ, ποτέ δεν συμπίπτει με την Μέγιστη (Max) Ονομαστική Πίεση που αναφέρεται ως ελάχιστο χαρακτηριστικό.

Εκ των πραγμάτων το μηχάνημα που μεταπωλεί η Parkside δεν δύναται να αποτελεί εξαίρεση.
Επιπλέον αρκετοί Κατασκευαστές αναφέρουν και την Πίεση Λειτουργίας πέραν την Ονομαστικής (Max) η οποία είναι πιο χρήσιμη για εμάς του καταναλωτές.

Γιάννη έχεις δίκιο φίλε μου αλλά στο συγκεκριμένο μηχάνημα, η διαφορά αυτή είναι πολύ μεγάλη.
Στα karcher πχ στα 160 bar, η πραγματική είναι 150 bar. Στα lavor, 160 θεωρητική, πραγματική 135 bar. Στο parkside όμως 150 θεωρητική, 110 πραγματική.
Παρα είναι μεγάλη η διαφορά δηλαδή.

Και τα λιτρα νερου που βγαζει είναι σημαντικο μέγεθος.Πιεση με μικρη ποσοτητα νερου,ειναι αναποτελεσματικο.

Στο μικρο του lidl παντως,χαλασε η ενωση των δυο κοματιων του πιστολιού και όχι από λαστιχο στεγανοποίησης αλλα από ελλατωμα του πλαστικου συνδεσμου.Κοστος του πανω μισου του πιστολιού,6 ευρω!!!
Επισης τρυπησε και το λαστιχο που δινει παροχη απ τον εξω ταχυσυνδεσμο μεχρι την εισοδο της αντλιας.Αυτο αλλαχτηκε με πλαστικη σωληνα υγραερίου...

Παντως και karcher 5.50,με λιγη χρηση,χαλασε η βαλβιδα της αντλιας με κοστος 60 ευρω...και σε ένα σειρας 6 που εχω,ετοιμαζεται να παραδωσει το πνευμα ο διακοπτης που βλεπει πιεση και ενεργοποιεί την αντλια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Γιάννη έχεις δίκιο φίλε μου αλλά στο συγκεκριμένο μηχάνημα, η διαφορά αυτή είναι πολύ μεγάλη.
Στα karcher πχ στα 160 bar, η πραγματική είναι 150 bar. Στα lavor, 160 θεωρητική, πραγματική 135 bar. Στο parkside όμως 150 θεωρητική, 110 πραγματική.
Παρα είναι μεγάλη η διαφορά δηλαδή.

Δεν γίνεται VFM και απόδοση ... και ποιότητα ... και αντοχή ...

Όπως είπε και ο συμφορουμιτης από πάνω τα λίτρα νερού ανά ώρα να κοιτάτε κατά βάση.

Το μηχάνημα διαφημίζεται σαν πολύ δυνατό:
Πίεση: Max. 15 ΜPa (150 bar)

Στο manual όμως αναφέρει:
Μέγιστη επιτρεπτή πίεση 15 Mpa
Προδιαγεγραμμένη πίεση/πίεση λειτουργίας 11 Mpa

Τώρα αυτό τι είναι; Marketing ή απατεωνιά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Δεν γίνεται VFM και απόδοση ... και ποιότητα ... και αντοχή ...

Εννοείται αυτό, απλά κάνω κάποιες επισημάνσεις για να μην νομίζουν κάποιοι ότι είναι η ευκαιρία του αιώνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Εννοείται αυτό, απλά κάνω κάποιες επισημάνσεις για να μην νομίζουν κάποιοι ότι είναι η ευκαιρία του αιώνα.

Συμφωνώ μαζί σου, απλά εδώ ορισμένοι εχθές αυτό ακριβώς νόμιζαν.... :damnyou:

Κυριοι,
Θελω να παρω ενα αφροποιητη για το c110 μου.

Διαβασα γιαυτον
http://www.aliexpress.com/item/Nilf...Cannon-HP-for-Car-Pre-Washing/1079980919.html
Μπορει καποιος να μου πει αν κανει για ολα τα nikfisk και κατα συνεπεια και για το δικο μου?
Γιατι καπου αναφερει να επιλεξω το σωστο στομιο αλλα δεν βλεπω κατι τετοιο.

Re: Απάντηση: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Κυριοι,
Θελω να παρω ενα αφροποιητη για το c110 μου.

Διαβασα γιαυτον
http://www.aliexpress.com/item/Nilf...Cannon-HP-for-Car-Pre-Washing/1079980919.html
Μπορει καποιος να μου πει αν κανει για ολα τα nikfisk και κατα συνεπεια και για το δικο μου?
Γιατι καπου αναφερει να επιλεξω το σωστο στομιο αλλα δεν βλεπω κατι τετοιο.

Αυτόν έχω στο nilfisk 120 το δικό μου και είναι πολύ καλός. Απ'οτι βλέπω γράφει διαστάσεις στην περιγραφη. Διαφορετικά πας σε ένα κατάστημα που πουλάει nilfisk και βλέπεις αν έχεις τον ίδιο ανταπτορα με το 120. Κατά 99%πάντως κάνει