Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Οχι τη μεγαλη δαπεδου Νικο, μια μικρη μαλακη που ειχες παρει μαζι με καποιο υγρο. Για αυτοκινητο νομιζω, δεν ειμαι σιγουρος.

Α κατάλαβα ποια λες.
Την Delta Racer D150 λες.

Αυτά που κοιτάω είναι στα 130 bar με μοτέρ 1800w. Δλδ κατηγορία K4, C130. Και όπως λέει και ο φίλος Diabolic προτιμώ το "επώνυμο" που όσο λέει τόσο αποδίδει συνήθως. Για αμάξι αρκεί και ένα μικρότερο.. και σκέτο λάστιχο μια χαρά είναι, μη σου πώ και καλύτερα. Αλλά κοιτάμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.. Είπα να μη πάω στα low end κυρίως για λόγους ψυχολογικούς όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής αλλά και να έχω λίγο παραπάνω δύναμη όταν τη χρειαστώ για δουλειές στους εξωτερικούς χώρους όπως προανέφερα. Δε κρύβω ότι θα μου άρεσε να πάω και σε μεγαλύτερο αλλά κάπου πρέπει να βάζουμε ένα στοπ ανάλογα τα βαλάντια μας.

Γνωμη δικια μου προσωπικη και χωρις να θελω να την επιβαλω σκεψου την.

Ανεβα λιγο σε προφδιαγραφες-τιμη καθως ειναι ενα μηχανημα που θα το χρησιμοποιησεις και θα σε συντροφευει για χρονια.
Θεωρω πως ευκολοτερα θα ανεβεις απο 180 στα 230 σε κατι τετοιο παρα να μεινεις στα 180, να μην σε καλυψει και να πας εκ νεου σε αγορα και να παει το αλλο σε καποιο εξοχικο η στην χειροτερη να πωληθει χανοντας τα λεφτα που εχεις δωσει.

Φίλε enduras δε διαφωνώ. Η αλήθεια όμως είναι ότι για nilfisk/karcher αν θές να ανέβεις σε προδιαγραφές πλησιάζεις τα 300 και όχι τα 230. K5 και σειρά Ε δλδ στα 2100 bar. Ήδη κάνουμε υπέρβαση.. δε ξέρω

http://www.mandis.gr/index.php?page...d=393&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Μούφα προσφορά πήρα τηλέφωνο btw..

Για την χρήση που θες δεν υπάρχει λόγος να πας σε Κ5, στο διευκρίνησα πολλές φορές άλλωστε.

Μια ενημέρωση:
Μετά από συμβουλή του enduras1, αγόρασα το MJJC snow foam lance.

$_12.JPG

Ήρθε προχτές, και χτες το απόγευμα το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά.
Μια κουβέντα μόνο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Δημιουργεί ωραιότατο παχύρεστο αφρό. Δεν περίμενα τόσο καλό αποτέλεσμα, παρόλο που είχα δειτα video στο youtube.
Δεν χρησιμοποίησα κανένα ειδικό αφρό, αλλά το απλό πορτοκαλί σαμπουάν της SONAX.
Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Δίδαγμα: ακούστε τον enduras1. Ξέρει πολύ καλά τι λέει! :a0210:

Συμπέρασμα: το συστείνω ανεεπιφύλακτα!

γνωρίζετε ποιό είναι το σωστό κονέκτορ σύνδεσης για το πλυστικό parkside? έχει κανείς λινκ;

Μια ενημέρωση:
Μετά από συμβουλή του enduras1, αγόρασα το MJJC snow foam lance.

$_12.JPG

Ήρθε προχτές, και χτες το απόγευμα το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά.
Μια κουβέντα μόνο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Δημιουργεί ωραιότατο παχύρεστο αφρό. Δεν περίμενα τόσο καλό αποτέλεσμα, παρόλο που είχα δειτα video στο youtube.
Δεν χρησιμοποίησα κανένα ειδικό αφρό, αλλά το απλό πορτοκαλί σαμπουάν της SONAX.
Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Δίδαγμα: ακούστε τον enduras1. Ξέρει πολύ καλά τι λέει! :a0210:

Συμπέρασμα: το συστείνω ανεεπιφύλακτα!

Χρήστο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Χαίρομαι που εμεινες ικανοποιημενος!!!!

Και που να χρησιμοποιήσεις ειδικό σαμπουάν για αφρό!!!!

Φίλε βεσπα αν δεν κάνω λάθος είναι ίδιο με της Lavor αλλά μπορείς εύκολα να το διασταυρωσεις με φώτο στο νέτ!

Είχα αφήσει το θέμα μιας και προέκυψαν άλλες ανάγκες και οι καλοκαιρινές διακοπές. Εν τέλει κατέληξα στο Nilfisk C130 2.8 στα 139 ευρώ. Μιάς και είναι το πρώτο μου είπα να μην ανέβω πολύ στο οικονομικό. Του έκανα μια σύντομη δοκιμή σήμερα και δείχνουν όλα οκ. Παρήγγειλα και τον συγκεκριμένο αφροποιητή https://www.aliexpress.com/item/New-Foam-Lance-For-Nilfisk/32477674339.html και αναμένω.

Ξαναδιάβασα όλο το τόπικ σήμερα. Αν βρεί κάποιος παλιός και έμπειρος χρόνο θα ήταν ενδιαφέρον να πόσταρε σωστές οδηγίες χρήσης και συντήρησης για τα πλυστικά. Να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν στην επιλογή μου!

Καλοδουλευτο!!!
Εξαιρετικη τιμη ο αφροποιητης με βλρπω να παραγγελνω εναν ακομη για την Χιο οπου εχω μετακιμισει μονιμα τον επεικως επαρκη της Karcher...

Οσο για το πλυστικο απο την εμπειρεια που εχω εδω και 22 χρονια εχω να σου συτηνω απλα να μην το δουλευεις χωρις νερο δλδ με την βρυση κλειστη.
Πατα την σκανδαλη με το ρευμα κλειστο μεχρι να βγει ολος ο αερας απο το κυκλωμα και επειτα βαλε μπροστα.

Παντως με τον αυθεντικο αφροποιητη της κερχερ δεν εμεινα και ενθουσιασμενος. Δεν λεω, εκανε αφρο, παντως σιγουρα οχι παχυρευστο. Μηπως επρεπε να αναμειξω το απορρυπαντικο με λιγο νερο μεσα στο δοχειο?

Οχι, ενα με κερι που πηρα απο το μακρο. Σαν απορρυαντικο μου αρεσε, εκανε πολυ καλη δουλεια. Και φθηνο, 8,60 το 4λιτρο.

Γιαυτο δε σου εκανε αφρο οπως πρεπει.
Ειναι ειδικα τα απορρυπαντικα για αφροποιητες που θα κανουν το αποτελεσμα που θελεις!
Κοιτα προς τα εδω
image.jpg

Κορυφαιο.

Και αν εχεις ακρες απο Αγγλια και αυτο ειναι πολυ καλο!
vp-advanced-foam.jpg

Καλά δεν πειράζει, αν είναι να φτάνω μέχρι εκεί άστο! Ως αποτέλεσμα ήταν άψογο πάντως, και με τον αφροποιητή έκανε το πρώτο άπλωμα για να μαλακώσει η βρωμιά (έφαγε απίστευτο λασπόνερο και χωματοβροχή την εβδομάδα που πέρασε) δίχως να ακουμπήσει χέρι το αυτοκίνητο, το οποίο είναι και το σημαντικό.

Δεν μπορείς να πεις! Κούκλα δεν το έκανα?!

Attachments

• cleaning-day1.jpg
    cleaning-day1.jpg
    274.3 KB · Views: 418
Re: Απάντηση: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Καλά δεν πειράζει, αν είναι να φτάνω μέχρι εκεί άστο! Ως αποτέλεσμα ήταν άψογο πάντως, και με τον αφροποιητή έκανε το πρώτο άπλωμα για να μαλακώσει η βρωμιά (έφαγε απίστευτο λασπόνερο και χωματοβροχή την εβδομάδα που πέρασε) δίχως να ακουμπήσει χέρι το αυτοκίνητο, το οποίο είναι και το σημαντικό.

Δεν μπορείς να πεις! Κούκλα δεν το έκανα?!

Καθρεπτη και μπραβο σου!!!
Με κοκκινο ειναι το πλεον σημαντικο κομματι που χρειαζεται για να αποφυγουμε τις ζημιες στο χρωμα!!!
Ωραιο το μπεμβεδακι αλλα μου φαινεται παρακαλαει για ενα σετακι staggered wheels!!!
Σκεψου το στην επομενη αλλαγη ελαστικων!

καλησπέρα , ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα πιεστικό μηχάνημα δυστηχώς δεν μπορεσα να διαβάσω όλο το νήμα , Το πλυστικό ή πιεστικό ? θα το χρησιμοποιησω αρκετά και λόγο του οτι δεν εχω και πολύ χρόνο ειναι βασικό να εχει ποιοτικά και καλά αξεσουάρ δεν με ενδιαφέρει η τιμή καθως πιστευω να βρω κατι που μου ταιριάζει στο μπατζετ που διαθετω περίπου 750 ευρώ ειναι ενα λογικό ποσό για μένα λοιπόν το μηχανημα θα χρησιμοποιηθεί καταρχην για διαδρομο 200 τετραγωνικων για να καθαρίζω πετρα καρυστου (αυτα τα αναφερω για να μην κανω καποια ζημια άλλα και να μου πει καποιος στα ποσα bar πρεπει να κινηθω) θελω επίσεις να καθαριζω-σπρώχνω τα χωματα που συσσωρευοντε στον δρόμο δίπλα στο πεζοδρομιο (πολά κιλα χώμα..) κανενα πλυσιματάκι το συτοκινητο την μηχανή και το enduro , παντζουρια κτλ .
Εχω καταλήξει σε 3 μάρκες την Ryobi την Karcher και την Nilfisk , απο προσωπική χρήση ο πατερας μου ειχε ενα karcher απο τα φθηνα το οποιο δεν κάνει τίποτα ειναι ψόφιο , μετά πήρε ενα bosch και του καηκε και εγω εχω ενα απο τα λιντλ που βγηκε σκυλί ενα parkside γαμωτο του 50αρικου αλλα δεν εχει δυναμη ειναι μικρό και τουμπαρει και δεν εχει ευκαμπτο λάστιχο κατι που δυσκολευει + οτι εχω χασει τα μισα αξεσουάρ και δεν εχει και εξαρτήματα. την Ryobi την βλεπω τωρα τελευταία σαν μαρκα και δεν ξερω τι ρόλο βαράει , Νιλφιλκ απο την αλλη καλα μηχανηματα αλλα με τα αξεσουαρ εχουν προΑλήματα πολλά και είμαι παθών δηλαδή αν ειναι να περιμενω που περιμένω ακριβως 1 χρόνο για ενα σφουγγαράκι του ατμοκαθαριστή.. χέστα και βράστα που λεει και ενα φιλαράκι οποτε μαλλον για κανενα karcher καλό ... Eκτος και αν ξαναπαω σε Nilfisk ,αν και με βαριά καρδιά .. αντε τωρα να χαλάσει τίποτα και να βγαλεις ακρη ..Τι λέτε και εσεις ρε παιδιά ?

υ.π Βασικό που ξέχασα να αναφερω να εχει ρυθμιστή πίεσης και ευκαμπτο λαστιχο οπως τα Nilfisk

Με τον αφροποιητή δηλαδή δεν χρειάζεται σφουγγάρι; Χλομό μου φαίνεται ρε παιδιά.
Αν είναι σκόνη από το parking έχει καλώς, διαφορετικά με τους υπόλοιπους λεκέδες, λάσπη κλπ...
... δύσκολο μου φαίνεται.

Με τον αφροποιητή δηλαδή δεν χρειάζεται σφουγγάρι; Χλομό μου φαίνεται ρε παιδιά.
Αν είναι σκόνη από το parking έχει καλώς, διαφορετικά με τους υπόλοιπους λεκέδες, λάσπη κλπ...
... δύσκολο μου φαίνεται.
Κιομως!
Έχω να βάλω σφουγγάρι στο αμάξι μου πάνω από χρόνο.
Βέβαια μια φορά την εβδομάδα βία δέκα μέρες του ξηγιεμαι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλησπέρα , ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα πιεστικό μηχάνημα δυστηχώς δεν μπορεσα να διαβάσω όλο το νήμα , Το πλυστικό ή πιεστικό ? θα το χρησιμοποιησω αρκετά και λόγο του οτι δεν εχω και πολύ χρόνο ειναι βασικό να εχει ποιοτικά και καλά αξεσουάρ δεν με ενδιαφέρει η τιμή καθως πιστευω να βρω κατι που μου ταιριάζει στο μπατζετ που διαθετω περίπου 750 ευρώ ειναι ενα λογικό ποσό για μένα λοιπόν το μηχανημα θα χρησιμοποιηθεί καταρχην για διαδρομο 200 τετραγωνικων για να καθαρίζω πετρα καρυστου (αυτα τα αναφερω για να μην κανω καποια ζημια άλλα και να μου πει καποιος στα ποσα bar πρεπει να κινηθω) θελω επίσεις να καθαριζω-σπρώχνω τα χωματα που συσσωρευοντε στον δρόμο δίπλα στο πεζοδρομιο (πολά κιλα χώμα..) κανενα πλυσιματάκι το συτοκινητο την μηχανή και το enduro , παντζουρια κτλ .
Εχω καταλήξει σε 3 μάρκες την Ryobi την Karcher και την Nilfisk , απο προσωπική χρήση ο πατερας μου ειχε ενα karcher απο τα φθηνα το οποιο δεν κάνει τίποτα ειναι ψόφιο , μετά πήρε ενα bosch και του καηκε και εγω εχω ενα απο τα λιντλ που βγηκε σκυλί ενα parkside γαμωτο του 50αρικου αλλα δεν εχει δυναμη ειναι μικρό και τουμπαρει και δεν εχει ευκαμπτο λάστιχο κατι που δυσκολευει + οτι εχω χασει τα μισα αξεσουάρ και δεν εχει και εξαρτήματα. την Ryobi την βλεπω τωρα τελευταία σαν μαρκα και δεν ξερω τι ρόλο βαράει , Νιλφιλκ απο την αλλη καλα μηχανηματα αλλα με τα αξεσουαρ εχουν προΑλήματα πολλά και είμαι παθών δηλαδή αν ειναι να περιμενω που περιμένω ακριβως 1 χρόνο για ενα σφουγγαράκι του ατμοκαθαριστή.. χέστα και βράστα που λεει και ενα φιλαράκι οποτε μαλλον για κανενα karcher καλό ... Eκτος και αν ξαναπαω σε Nilfisk ,αν και με βαριά καρδιά .. αντε τωρα να χαλάσει τίποτα και να βγαλεις ακρη ..Τι λέτε και εσεις ρε παιδιά ?

υ.π Βασικό που ξέχασα να αναφερω να εχει ρυθμιστή πίεσης και ευκαμπτο λαστιχο οπως τα Nilfisk

Φίλε μου με το μπατζετ που αναφέρεις και σε συνδυασμό με την βοήθεια του Νίκου θα πάρεις εργαλείο που φυσάει με 160 πραγματικά bar συν προέκταση λάστιχου για τα μέτρα που θέλεις συν σκούπα περιστρεφομενων μπεκ συν ότι άλλο θέλεις.
Και με έναν αφροποιητη τα οχήματα σου θα λάμπουν.
Εγώ προτιμώ προσωπικά τα κίτρινα εργαλεία που εδώ και χρόνια έχω τρία και έχουν αποδειχθεί σκυλιά.