Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Σίγουρα και στο δικό μου Nilfisk δεν ρυθμίζεται. Η διαφορά είναι στα δύο ακροφύσια και... στην απόσταση από το αντικείμενο που πλένεις.

Πήρα πριν 2 μήνες από το Temu αυτό:
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099553202164&parent_order_sn=PO-079-15672567738230649&_oak_order_sn=079-15672525795190649&_oak_goods_num=1&sku_id=17592369375311&_x_vst_scene=adg&_x_ads_channel=google&_x_ads_sub_channel=search&_x_ads_account=3005076892&_x_ads_set=21920922694&_x_ads_id=173307048209&_x_ads_creative_id=721797650849&_x_ns_source=g&_x_ns_gclid=CjwKCAjwyYPOBhBxEiwAgpT8PwhFqHb7O6uKkFr71ED8eUq46kU0Ef1qPCTrndDUvVtweCjCXlR1zxoCSt0QAvD_BwE&_x_ns_placement=&_x_ns_match_type=e&_x_ns_ad_position=&_x_ns_product_id=&_x_ns_target=&_x_ns_devicemodel=&_x_ns_wbraid=CkEKCQjwpv7NBhCQARIwAFbznUvgJzRfYEXZvtKRcPSM1XsRrsMWx_8ASoDOc6O51zlQKcf275RjeAL_-QNlGgKScg&_x_ns_gbraid=0AAAAAo4mICFnsKzJ5rUXaK1qAyxtHcDl3&_x_ns_keyword=temu&_x_ns_targetid=kwd-4583699489&_x_ns_extensionid=&_x_sessn_id=netqie4ufa&refer_page_name=bgt_order_detail&refer_page_id=10045_1774294849807_917tevdlet&refer_page_sn=10045
Δεν παρέχει την ευκολία της ρυθμιζόμενης δέσμης αλλά αλλάζεις τα ακροφύσια τσακ-μπαμ,διαλέγεις το είδος της δέσμης και ο αφροποιητής δουλεύει τέλεια.
Υ.Γ.
Πριν το ανεβάσω,έψαχνα στις "αγορές μου" στο Temu και στο Ali να βρώ τον αντάπτορα που μπαίνει στο Nilfisk,αλλά τελικά έρχεται μαζί με τον αντάπτορα.

Πάντως αν το ήξερα δεν θα έπαιρνα nilfisk. Το θεωρώ τρελό φάουλ. Είναι δυνατόν να κάθεσαι να αλλάζεις μπεκ π.χ. για κάτω από τους θόλους που έχει π.χ. λάσπη και μετά να αλλάζεις για το υπόλοιπο αμάξι; Ποιος βλάκας το σκέφτηκε αυτό; Τι πιο εύκολο και λογικό απο την ρυθμιζομενη δέσμη; Ξενέρωσα τρέλα όταν το κατάλαβα. Αν ήμασταν Αμερική θα το είχα στείλει πίσω asap.
Βασικά δεν είναι βλάκας. Είναι marketing , διότι εννοείται ότι υπάρχει και μπεκ με ρυθμιζόμενη δέσμη που το αγοράζεις έξτρα.😡

Thanks Σωκράτη. Από υγρό (ενεργό αφρό) ποιο χρησιμοποιείς ; Ψάχνω κάποιο για να μην βάζω σφουγγάρι ακόμα και μετά από λασποβροχή.
Υπάρχει τέτοιο υγρό ή πρέπει να είναι κερωμένο το αμάξι για να μην κολλάει γενικως η βρωμιά;

Last edited:
  • Like
Reactions: enduras1
Thanks. Από υγρό (ενεργό αφρό) ποιο χρησιμοποιείς ; Ψάχνω κάποιο για να μην βάζω σφουγγάρι ακόμα και μετά από λασποβροχή.
Υπάρχει τέτοιο υγρό ή πρέπει να είναι κερωμένο το αμάξι για να μην κολλάει γενικως η βρωμιά;
Δεν έχω αγοράσει ενεργό αφρό.Δοκίμασα τον αφροποιητή με το Meguiar's Ultimate Wash & Wax https://www.skroutz.gr/s/11703087/M...-1L-G17748.html?from=hub&product_id=276664235 και ΔΕΝ το ξανακάνω γιατί μέχρι να τρίψεις με το σφουγγάρι όλο το αυτοκίνητο,έχει στεγνώσει και αφήνει σημάδια στο αυτοκίνητο που θέλουν πολύ νερό για να ξεπλυθούν και να φύγουν.Δεν γνωρίζω αν ένας καλός ενεργός αφρός,θα απομακρύνει λάσπες και πολύ αμφιβάλω,ελπίζω όμως να μην αφήνει κατάλοιπα και σημάδια αν στεγνώσει.

Δεν έχω αγοράσει ενεργό αφρό.Δοκίμασα τον αφροποιητή με το Meguiar's Ultimate Wash & Wax https://www.skroutz.gr/s/11703087/M...-1L-G17748.html?from=hub&product_id=276664235 και ΔΕΝ το ξανακάνω γιατί μέχρι να τρίψεις με το σφουγγάρι όλο το αυτοκίνητο,έχει στεγνώσει και αφήνει σημάδια στο αυτοκίνητο που θέλουν πολύ νερό για να ξεπλυθούν και να φύγουν.Δεν γνωρίζω αν ένας καλός ενεργός αφρός,θα απομακρύνει λάσπες και πολύ αμφιβάλω,ελπίζω όμως να μην αφήνει κατάλοιπα και σημάδια αν στεγνώσει.

Ειδικά εσύ με τα πολλά "τετραγωνικά" πρέπει να βρεις κάποιο υγρό να κάνεις δουλειά και γρήγορα και χωρίς κόπο.
Μόνο που σκέφτομαι το σφουγγάρι, ίδρωσα.

Να κινηθούμε για ευχαρίστηση βεβαιως. Αλλά να κινηθούμε για αγγαρεία (σφουγγάρι) όχι.
Συμφωνώ. Κάποτε ήταν ευχαρίστηση και χωρίς πλυστικό.
Τώρα φαντάζει δύσκολο αφού ψάχνεις «τρύπες» για να το βάλεις στο πρόγραμμα.
Και μιλάμε ότι το πλυστικό κάνει όλη τη βρομοδουλειά. (θόλους, ζάντες)

Στο δικό μου Nilfisk C130.2 του 2016 η δέσμη ρυθμίζεται στο βασικό ακροφύσιο...
τώρα τα κάνουν πιο μικρά, αρκετά πιο ελαφριά (όμως βρίσκω τη θέση της "λαβής" λίγο άβολα χαμηλή για κουβάλημα στις ρόδες), και μάλλον έχουν γίνει εκπτώσεις και στα ακροφύσια....
ελπίζω τουλάχιστον όχι στην ποιότητα της αντλίας, να παραμένει μεταλλική...

Εκπτώσεις από το praktiker:
Από 159ευρώ στα 129 ευρω το νέο μοντέλο 140αρι και 159 ευρώ το 150αρι (το νέο μοντέλο με το νέο καρούλι)
Τσάμπα για 150άρι.

Στο δικό μου Nilfisk C130.2 του 2016 η δέσμη ρυθμίζεται στο βασικό ακροφύσιο...
τώρα τα κάνουν πιο μικρά, αρκετά πιο ελαφριά (όμως βρίσκω τη θέση της "λαβής" λίγο άβολα χαμηλή για κουβάλημα στις ρόδες), και μάλλον έχουν γίνει εκπτώσεις και στα ακροφύσια....
ελπίζω τουλάχιστον όχι στην ποιότητα της αντλίας, να παραμένει μεταλλική...
Ναι παλιά ρυθμιζόταν.
Τώρα όχι. Πρέπει να ζήσουν από τα αξεσουάρ (βλ. εκτυπωτές)

Δεν υπάρχει σαμπουάν στον κόσμο που δεν χρειάζεται σφουγγάρι σε βρώμικο αυτοκίνητο.
Διαβάζω διάφορα στα reviews. Αν έχεις περάσει κεραμική επίστρωση στο αμάξι που δεν κολλάει ούτε κοτσουλιά ενός μήνα ξεραμένη, τότε είναι λογικό να μην χρειάζεται σφουγγάρι.
Όπως ξέρεις έχω αμάξι με κεραμική επίστρωση. Πολλές φορές το έχω πλύνει ακόμα και χωρίς σαμπουάν!

Αυτοί που λένε ότι δεν χρειάζεται σφουγγάρι , έχω την εντύπωση ότι έχουν φρεσκοπερασμένο κερί ή κεραμικό (ceramic pro κλπ)

Last edited:
  • Like
Reactions: enduras1
Ναι φιλε μου.

Μπαμπη δεν μιλαμε να εχεις ξεχασει ποτε το επλυνες τελευταία φορα.
Αν το κανεις καθε δυο εβδομαδες με αστικη ρυπανση και με την προυποθεση να περασει η δεσμη απο ΚΑΘΕ τετραγωικο εκατοστό της επιφάνειας τοτε ναι ΔΕΝ χρειαζεται σφουγγαρι.

Κυρ, μιλάμε για βρώμικο αυτοκίνητο, για αυτοκίνητο μετά από λασποβροχή ή για αυτοκίνητο που γύρισε από ταξίδι με βροχερό καιρό ή μετά από χωματόδρομο.
Αυτό λέγεται πλύσιμο, το άλλο είναι φρεσκάρισμα.

• Like
Reactions: NassosT
Ναι παλιά ρυθμιζόταν.
Τώρα όχι. Πρέπει να ζήσουν από τα αξεσουάρ (βλ. εκτυπωτές)
Το οτι πουλάνε τα ακριβά πλυστικά με ρυθμιζόμενο μπεκ και τα φθηνά χωρίς, είναι θέμα μάρκετινγκ.
Από το user's manual:
Τα D140, E145, E150 και E160 έχουν και σταθερό και ρυθμιζόμενο. Το D-PG140 έχει δύο σταθερά.
Ψωνίζουμε πάντα βάσει των αναγκών μας.
Για το αν καθαρίζει αυτοκίνητο μόνο με αφρό, ο Μπάμπης έχει δίκιο, η απάντηση είναι αρνητική. Υπήρξα πλύντης σε βενζινάδικο παλιά και μιλάω βάσει πείρας.
Αν ρίξεις μόνο αφρό και το ξεπλύνεις, όταν πας να το στεγνώσεις με το δέρμα, θα δεις το δέρμα να βρωμίζει όπως το περνάς από τις λαμαρίνες.
Μαζί με το νερό που μαζεύει, παίρνει και τη σκόνη και το χώμα που έχει μείνει στη λαμαρίνα και στα τζάμια.
Και ισχύει και σε αυτοκίνητα που τα έπλενα κάθε εβδομάδα.
Αν περάσεις σαπουνάδα με σφουγγάρι, το ξεπλύνεις με νερό και το στεγνώσεις μετά με το δέρμα, τότε το δέρμα θα μείνει καθαρό.

Attachments

• D140.4_D-PG140.4_E145.4_E150.2_E160.1_EN-1.png
    D140.4_D-PG140.4_E145.4_E150.2_E160.1_EN-1.png
    210.9 KB · Views: 16