Επιλογή τελικού ενισχυτή μέχρι 2000 ευρώ

άκυρο οι μπανάνες.. μόλις το άνοιξα και είδα ότι έχει δικά του καλώδια μέσα για τα ηχεία :P Πριν το ανοίξω έκανα παραγγελία μέσω internet. Πάει το 20ευρω τζάμπα γμτ :P

Μόλις το έβαλα και παίζει εδώ και καμια ώρα και μιλάμε είμαι εντυπωσιασμένος με τι αναβάθμιση ήταν σε όλη την μουσική που ακούω. Φοβερό boost στα δυναμικά του στην ανάλυση του συν ένα πλατύ και απολαυστικό μπάσο. Δεν ξέρω πόση ώρα θέλει στρώσιμο και αν θέλει αλλά είναι λες και πήγα δέκα σκαλιά παραπάνω στην ηχητική απόδοση. Ηταν αυτό ακριβώς που έψαχνα από έναν τελικό να δώσω στο σύστημα ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά. Τώρα αυτό που μένει είναι να τον ματσάρω με ένα pre. Εχω βάλει στο μάτι τους densen μια και από τι έχω διαβάσει ταιριάζουν με τα ηχεία αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα ταιριάξουν με τον τελικό. Στις γιορτές πάω ορφέα να τα ακούσω όλα μαζί :D.
Σκέφτομαι και λάμπα και νομίζω αυτοί οι τελικοί με τα χαρακτηριστικά που έχουν θα ήταν ιδανικοί για ένα τέτοιο σετάρισμα αλλά γενικά νομίζω οι λάμπες ότι δεν κάνουν για να τις έχω βασικό σύστημα γιατί και η μουσική που ακούω είναι και λίγο παράξενη. Πάντως αμέσως μετά την αγορά του προημητελικού πάω για dac μάλλον το ελληνικό ayazi που με είχε εντυπωσιάση με τον ήχο του στην έκθεση και μετά 100% για ελληνικό ολοκλήρωμένο λάμπας η τον tsakiridi η το 12lab.
Και εδώ μερικές φώτο. Οι θέσεις των μηχανημάτων θα αλλάξουν asap καθώς και υπάρχουν στα σχέδια για κάποιο rack ιδίως για το πικάπ.

http://imgur.com/a/jkMns

και εδώ το video που τράβηξα

https://www.youtube.com/watch?v=I3gG9NbBko4

παιδιά θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί σε αυτό το forum αρκετά μέλη με οδήγησαν στις ποιο επιτυχημένες αγορές μου. Μια η βελόνα jico μια η τηλεόραση plasma τώρα οι musical fidelity ακόμα και το πικάπ ήταν μια έμμεση καθοδήγηση για μένα με αυτά που έγραφαν τα μέλη. Και οι densen που θα πάρω είναι και αυτοί από τις γνώμες εδώ πέρα :D

Παιδιά μια χαρά ο ενισχυτής όπως έγραψα είναι ότι πρέπει και ακριβώς ότι ήθελα. Ακόμα και στις χαμηλές στάθμες ο ήχος είναι γεμάτος και πλούσιος σε δυναμικά. Εχει δώσει απίστευτο όγκο σε όλες το εύρος των συχνοτήτων και νομίζω είναι και αυτός ο βασικός ρόλος των τελικών ενισχυτών έτσι δεν είναι. Νομίζω πάντως ακόμα και με λάμπες πολύ χαμηλών watt θα είναι ιδανικά να τις περάσει κάποιος από αυτούς τους τελικούς.
Είναι και αυτόματα και ανοίγουν και κλείνουν μόνα τους ανάλογα με το αν δούνε σήμα στην είσοδο.
Σε θερμική συμπεριφορά όταν είναι σε λειτουργία ζεσταίνονται αρκετά αν και αυτό δεν είναι κακό γιατι δείχνει ότι μπορούν και απαγάγουν τις θερμοκρασίες από το εσωτερικό τους. Θέλω να τους δω Ελληνικό καλοκαίρι και χωρίς aircodition αν μπορέσουν να την παλέψουν και δεν πέσει ο κόφτης που έχουν όταν φτάσουν σε υψηλή θερμοκρασία.
Τώρα ματσάρισμα με κάποιον pre μου έχουν πει για exposure από τι είδα κάποιος εδώ στο forum τα έχει με meridian εγώ λέω να δοκιμάσω densen γιατί τους έχω λατρέψει αυτούς τους ενισχυτές σαν εμφάνιση και διαβάζω και πολύ καλά λόγια για τον ήχο τους και για το ματσάρισμα τους με τα triangle.

θέλει στρώσιμο ο ενισχυτής και πόση ώρα? Το manual του πάντως δεν γράφει κάτι τέτοιο.

Το στρώσιμο ειδικά όταν πρόκειται για ηλεκτρονικά χωρίς κινούμενα μέρη, είναι από τα αμφιλσγόμενα ζητήματα.

Ωστόσο κάτι γίνεται πραγματικά. Τα επιμέρους ηλεκτρονικά (τρανζίστορς, πηνία, πυκνωτές, αντιστάσεις) σταθεροποιούνται καθώς ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, κλπ. και κάποια στιγμή φτάνουν στο μέγιστο της απόδοσης τους.

Πόσες ώρες; Άστον να παίζει και κάποα στιγμή θα το νοιώσεις μόνος σου, ότι κάτι άλλαξε, κάτι βελτιώθηκε!

ok αν και μπαίνει σε standby δλδ δεν κλείνει ποτέ και από τι βλέπω παίρνει 50watt σε αυτή την κατάσταση

Οσον αφορά την επιλογή του προενισχυτή, θα πρέπει βασικά αυτός να ταιριάζει ηλεκτρικά με τους τελικούς σου, συνεπώς μια ασφαλή κίνηση θα ήταν ένας προ της MF.

Για προ άλλων εταιρειών, θέλει προσοχή. Το καλό είναι ότι μπορείς να ζητήσεις να δοκιμάσεις προενισχυτές σπιτι σου

Απάντηση: Re: Επιλογή τελικού ενισχυτή μέχρι 2000 ευρώ

Οσον αφορά την επιλογή του προενισχυτή, θα πρέπει βασικά αυτός να ταιριάζει ηλεκτρικά με τους τελικούς σου, συνεπώς μια ασφαλή κίνηση θα ήταν ένας προ της MF.

Για προ άλλων εταιρειών, θέλει προσοχή. Το καλό είναι ότι μπορείς να ζητήσεις να δοκιμάσεις προενισχυτές σπιτι σου

+1

όταν λέτε να ταιριάζει ηλεκτρικά τι ενοείτε δλδ? για τον μουσικό του χαρακτήρα?

όταν λέτε να ταιριάζει ηλεκτρικά τι ενοείτε δλδ? για τον μουσικό του χαρακτήρα?

Δεν θέλω να το πάρεις αρνητικά, αλλά εφόσον δεν ξέρεις τί εννοούμε ηλεκτρικό ταίριασμα, τότε πήγαινε στον προ της MF. Διαφορετικά θα πετάξεις τα λεφτά σου. Χοντρικά, θα πρέπει η αντίσταση εισόδου του ενός να είναι ίση με την αντίσταση εξόδου του άλλου. Αν δεν είναι, τότε θα έχεις είτε υποοδήγηση είτε υπεροδήγηση. Toys for big boys που λένε...

Για τα κλασικά λάμπες + τρανζίστορ, μόνο όσοι έχουν γνώση και εμπειρία πέτυχαν.

Εγώ που δεν τα ξέρω και καλά, κινήθηκα σε ολοκληρωμένο...

Δεν θέλω να το πάρεις αρνητικά, αλλά εφόσον δεν ξέρεις τί εννοούμε ηλεκτρικό ταίριασμα, τότε πήγαινε στον προ της MF. Διαφορετικά θα πετάξεις τα λεφτά σου. Χοντρικά, θα πρέπει η αντίσταση εισόδου του ενός να είναι ίση με την αντίσταση εξόδου του άλλου. Αν δεν είναι, τότε θα έχεις είτε υποοδήγηση είτε υπεροδήγηση. Toys for big boys που λένε...

Για τα κλασικά λάμπες + τρανζίστορ, μόνο όσοι έχουν γνώση και εμπειρία πέτυχαν.

Εγώ που δεν τα ξέρω και καλά, κινήθηκα σε ολοκληρωμένο...

Όχι ίσο φυσικά,το 1/10 τουλάχιστον πρέπει να είναι η αντίσταση εξόδου από την αντίσταση εισόδου.

αυτά φαντάζομαι μπορώ να τα δω στα manual τους έτσι δεν είναι? Τώρα με τον rotel που το έχω πάνω τι κάνει τον υπεροδηγεί η το αντίθετο και πως μπορεί κάποιος να το καταλάβει αυτό. Γιατί μια χαρά το ακούω να παίζει? Απλά έχει τονίσει ο τελικός όλα τα χαρακτηριστικά του rotel ακόμα και τα αρνητικά του που είναι λαμπερές υψηλές κάτι που το είχε σαν μουσικη ταυτότητα.
Τα έχω δει τα musical fidelity αλλά είμαι και της εμφάνισης γμτ και τα musical δεν μου αρέσουν καθόλου σε εμφάνιση αντιθέτως οι densen η ακόμα και οι naim είναι πολύ καλύτεροι. Φαντάζομαι ότι ένας προημητελικός δίνει της μουσική ταυτότητα έτσι δλδ που μου έχου πει όλοι.

αυτά φαντάζομαι μπορώ να τα δω στα manual τους έτσι δεν είναι?

Στου Densen το manual μην το ψάχνεις,δεν θα το βρεις.
(Κάποια στιγμή θα μετρήσω και θα σου το πω αν σε ενδιαφέρει,θέλει μια μικρή διαδικασία όμως. )

θα το κάνω και ένα search μήπως το βρω στο internet αλλά θα σου ήμουν υπόχρεως αν το έκανες :) Γενικά αν δεν ταιριάζουν πως το καταλαβαίνεις έχει καμιά σοβαρή επίπτωση στην μουσική? Και τέλος λέτε να πάρω μαζί και τους τελικούς και να τους πάω στον ορφέα για να ακούσω τα μηχανήματα. Δλδ θέλω να ακούσω και τους naim και τα primare αν και είναι class d αυτά και δεν ξέρω κατά πόσο θέλω τόσο φωτεινό ήχο μπορεί να με κουράζει μετά από ώρα.
Αργότερα κατά την άνοιξη θα πάω σίγουρα και σε ένα ολοκληρωμένο λαμπάτο ελληνικό και λέω να τον περάσω από τους τελικούς με τα καλώδια ηχείου που έχει και να λειτουργήσει σαν supercharger.
Γενικά γιαυτό μου αρέσουν αυτές οι λύσεις με κομμάτια για την επεκτασημότητα τους. Ο Densen να σκεφτείτε παίρνει πάνω 4 τελικούς. Δλδ χρήμα να έχεις και να κάνεις πειράματα :P

αυτά φαντάζομαι μπορώ να τα δω στα manual τους έτσι δεν είναι? Τώρα με τον rotel που το έχω πάνω τι κάνει τον υπεροδηγεί η το αντίθετο και πως μπορεί κάποιος να το καταλάβει αυτό. Γιατί μια χαρά το ακούω να παίζει? Απλά έχει τονίσει ο τελικός όλα τα χαρακτηριστικά του rotel ακόμα και τα αρνητικά του που είναι λαμπερές υψηλές κάτι που το είχε σαν μουσικη ταυτότητα.
Τα έχω δει τα musical fidelity αλλά είμαι και της εμφάνισης γμτ και τα musical δεν μου αρέσουν καθόλου σε εμφάνιση αντιθέτως οι densen η ακόμα και οι naim είναι πολύ καλύτεροι. Φαντάζομαι ότι ένας προημητελικός δίνει της μουσική ταυτότητα έτσι δλδ που μου έχου πει όλοι.

Ti εννοείς προημιτελικός? Τέτοιες μετρήσεις θα τις βρείς σε διάφορα τεστ που κάνουν περιοδικά του χώρου που στο τέλος παραθέτουν και μετρήσεις όπως stereophile, absolute sound Κλπ.

Τώρα πώς θα καταλάβεις αν υπέρ/υπό οδηγείται.... Χοντρικά με την διαδρομή του volume. Αν στο μισό της διαδρομής δεν ακούς τίποτα, τότε υποοδηγείται ο τελικός. Αν δεν μπορείς να κάτσεις από την ένταση, τότε υπεροδηγείται. Αλλά και πάλι αυτά είναι πολύ χοντρικά...

Αφού θα πας στον Ορφέα δεν με χρειάζεσαι,εκεί ξέρουν να σου πουν μια χαρά.
Ο Densen έχει τα καλά που λες,ηχητικά όμως θα ταιριάξει καλά με τελικούς πλούσιους χαμηλά.
Αν οι MF που πήρες είναι έτσι θα πέσουν ταμάμ.

Με 50Κohm αντίσταση εισόδου που έχουν πάντως,δεν νομίζω να αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα όποιον σωστά κατασκευασμένο προ και να επιλέξεις.

τώρα διαβάζω το manual τους και λένε 47k impedance εκεί που λέει για τι input πρέπει να έχει ο προενισχυτής και στα τεχνικά του χαρακτηριστικά που είναι όλα μαζί γράφει input impedance 50kOhms, responce 20Hz to 30Khz, signal noise ratio >120dB και input sensitivity 2.23v
ποιό είναι από αυτά που πρέπει να προσέξω?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφού θα πας στον Ορφέα δεν με χρειάζεσαι,εκεί ξέρουν να σου πουν μια χαρά.
Ο Densen έχει τα καλά που λες,ηχητικά όμως θα ταιριάξει καλά με τελικούς πλούσιους χαμηλά.
Αν οι MF που πήρες είναι έτσι θα πέσουν ταμάμ.

Με 50Κohm αντίσταση εισόδου που έχουν πάντως,δεν νομίζω να αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα όποιον σωστά κατασκευασμένο προ και να επιλέξεις.

καλά το χαμηλό του είναι απίστευτο. Μιλάμε γέμισε σε όγκο. Καλά θα τους ακούσω όπως και να είναι μάλλον θα τους πάρω και μαζί αλλά οι densen δεν έχουν τόσο καλό χαμηλό? Ποια είναι τα ηχητικά τους χαρακτηριστικά γενικά κατά την γνώμη σου? Και σε σύγκρισει με τους άλλους δύο με τους primare δλδ και τους naim πάντα κατά την γνώμη σου φυσικά :)

θα το κάνω και ένα search μήπως το βρω στο internet αλλά θα σου ήμουν υπόχρεως αν το έκανες :) Γενικά αν δεν ταιριάζουν πως το καταλαβαίνεις έχει καμιά σοβαρή επίπτωση στην μουσική? Και τέλος λέτε να πάρω μαζί και τους τελικούς και να τους πάω στον ορφέα για να ακούσω τα μηχανήματα. Δλδ θέλω να ακούσω και τους naim και τα primare αν και είναι class d αυτά και δεν ξέρω κατά πόσο θέλω τόσο φωτεινό ήχο μπορεί να με κουράζει μετά από ώρα.
Αργότερα κατά την άνοιξη θα πάω σίγουρα και σε ένα ολοκληρωμένο λαμπάτο ελληνικό και λέω να τον περάσω από τους τελικούς με τα καλώδια ηχείου που έχει και να λειτουργήσει σαν supercharger.
Γενικά γιαυτό μου αρέσουν αυτές οι λύσεις με κομμάτια για την επεκτασημότητα τους. Ο Densen να σκεφτείτε παίρνει πάνω 4 τελικούς. Δλδ χρήμα να έχεις και να κάνεις πειράματα :P

Φίλε είσαι λίγο μπερδεμένος. Πάμε μια από την αρχή :

Και τέλος λέτε να πάρω μαζί και τους τελικούς και να τους πάω στον ορφέα για να ακούσω τα μηχανήματα. Δλδ θέλω να ακούσω και τους naim και τα primare αν και είναι class d αυτά και δεν ξέρω κατά πόσο θέλω τόσο φωτεινό ήχο μπορεί να με κουράζει μετά από ώρα.

Οταν λέμε ότι τα primare είναι class D, εννοούμε ότι τα ενισχυτικά τους στάδια χρησημοποιούν αυτή την τεχνολογία. Εσύ ψάχνεις για προενισχυτή που λειτουργεί διαφορετικά. Και τα naim είναι σε τάξη A/B αλλά και πάλι, εσύ ψάχνεις για προενισχυτή....

Γιατί να το κάνεις αυτό? Μάλλον μια σαλάτα θα ακούσεις. Να πάρεις ένα λαμπάτο ολοκληρωμένο που να μπορεί να οδηγήσει επαρκώς τα ηχεία σου για ακούσεις κάτι άλλο, μην τα μπλέξεις με καλώδια και supercharger klp klp.

Αν και τα ξεχωριστά κομμάτια σου δίνουν μια δυνατότητα για πειραματισμούς, συνήθως αυτοί κοστίζουν και οι εποχές δεν είναι για τέτοια... Ο Densen έχει λόγο που σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις πολλούς τελικούς αλλά αν το βάλεις κάτω, το κόστος πάει στο Θεό.

Βασικά θα σου πρότεινα να βαδίσεις λίγο πιο συντηριτικά.

Οι Densen είναι στην ζεστή πλευρά του ουδέτερου.
Το χαμηλό τους είναι μια χαρά,για τα δικά μου γούστα αποκλειστικά όμως θα το έλεγα συγκρατημένο.
Αν είσαι του ουδέτερου (κι αναλόγως του χώρου σου πάντα) θα σου καθίσουν μια χαρά.