Επιλογή τελικού ενισχυτή μέχρι 2000 ευρώ

ναι σωστά λάθος δικό μου σε αυτό με τα ενισχυτικά πάντως ο ηχητικός τους χαρακτήρας δεν διαφέρει στους προενισχυτές? Γιατί αυτό μου έχουν πει σχεδόν όλοι ότι ο ηχητικός χαρακτήρας προέρχεται από τους pre και όχι από τους τελικούς.
Αυτό που είπα για τους λαμπάτους το κάνεις απλά για τον λόγο που λειτουργούν αυτοί οι supercharger δλδ απλά δίνουν ρεύμα χωρίς να αλλοιώνουν τον μουσικό χαρακτήρα. Πάντως εμένα δεν ξέρω τι λέτε οι σαλάτες μου αρέσουν απλά να ματσάρεις τα υλικά :D

Πάντως αυτός ο rotel προενισχυτής πρέπει να έχει θέμα με την απομόνωση του ρεύματος. Αυτοί οι τελικοί ανάβουν αυτόματα μόλις δουνε σήμα από τον προενισχυτή. Κανά δύο φορέ έχουν ανάψει ένα από τα δύο κανάλια μόνοι τους και με τον rotel σε standby. Για να καταλάβετε ότι το θέμα πρέπει να είναι του rotel όταν ανοίγω την τηλεόραση και εκείνη την ώρα παίζει το πικάπ περνάει ένα buzz στα ηχεία που φεύγει μόνο αν κλείσω την τηλεόραση :P

άκουω τώρα cinematic orchestra και ειλικρινά έχω πάθει πλάκα ακόμα που το ακούω από ψηφιακά. Ανάλυση στο τέρμα λεπτομέρεις μέσα και μπάσο απολαυστικό και βαθύ. Φοβερό!
Περιμένω πως και πως να περάσουν τώρα οι μέρες και να πάω στον orphea-muzik haus για να του κολησω και ένα ποιοτικό προενισχυτή και να ολοκληρωθεί το puzzle.
Τρεις υποψήφιοι στην λίστα. Naim NAC 152 XS, Primare Pre 30 και Densen BEAT B-200 PLUS

Οι 550Κ είναι εξαιρετικοί τελικοί και ακούνε ότι και προενισχυτή βάλεις επάνω, όπως ειπώθηκε πιο πάνω, ότι καλής ποιότητας προενισχυτή βάλεις θα παίξει καλά.

Σε πρόσφατη αναβάθμιση προενισχυτή που έκανα (αλλαγή του Meridian 502 με Mark Levinson 380S) η διαφορά ήταν χαώδης, και αυτό αποδεικνύει την ικανότητα αυτών των τελικών να ανταπεξέρχονται σε πηγές και προενισχυτές.

Και ειδικά εάν δεν χρησιμοποιήσεις κάποιο πολύ απαιτητικό ηχείο, μπορεί να μην χρειαστεί να αλλάξεις τελικούς ποτέ.

Off topic αλλά να σου ευχηθώ Χρήστο καλοάκουστος ο pro
On topic φίλε check2fire τις συμβουλές του Χρήστου λάβε τες καλά υπόψη, καθότι ως κάτοχος είναι βαρύνουσας σημασίας
Εγώ το μόνο που έχω να πώ είναι οτι σε μια σύντομη ακρόαση που έκανα στο σύστημα του, θα τη θυμάμαι για πολλά χρόνια
(και ας μην γνωρίζω το ποσοστό συμμετοχής των τελικών στο σύστημα του)
αυτά και συγνώμη για την παρέμβαση

Μου πρότειναν και αυτόν εδώ

http://www.usheraudio.com.tw/product/p-307a-2/

αλλά δεν έχει τηλεχειριστήριο κάτι που είναι μεγάλης σημασίας για μένα όπως και η εμφάνιση εκτός από τον ήχο και γενικά η ποιότητα κατασκευής. Οι τρείς που έχω γράψει πληρούν τα κριτήρια για μένα μένει να ακούσω τον ήχο τους.

Μόλις γύρισα από το Haus Musik στο Νέο Ηράκλειο και άκουσα τους ενισχυτές που με ενδιαφέρουν μαζί με τα ηχεία μου και τους τελικούς ενισχυτές που είχα πάρει. Άκουσα τον densen τον naim και τον primare.
Είμαι πλέον μεταξύ του primare και του naim να γέρνω ποιο πολύ προς το πρώτο αν και το naim με εντυπωσίασε. Και εξηγώ.
Καταρχήν ο densen δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι γράφετε για το μπάσο του. Ακόμα και σε review που έχω διαβάσει αναφέρουν το μπάσο του. Αντίθετα αυτό που άκουσα ήταν ένα πολύ καλό μπάσο ελεγχόμενο μεν αλλά πολύ καλό στο άκουσμα του. Του πήγα μουσική goldfrapp, peace orchestra, boards of canada και ultraista τα remix στον μοναδικό album που έχουν κυκλοφορήσει. Οι μουσική που πήρα μαζί μου ήταν και σε βινύλιο και σε cd.
Οι densen ενώ μου άρεσαν αρκετά με το χαμηλό τους αυτό που δεν μου άρεσε και που τους απέρριψα ήταν οι ψιλές τους που ακουγόντουσαν σε όλα τα ακούσματα αρκετά τραχιές και μετά από ώρα γινόντουσαν κουραστικές. Νομίζω ότι είναι πολύ καλός ενισχυτής αλλά απλά δεν ταίριαξε με το όλο σετάρισμα μπορεί με τους τελικούς που γενικά τονίζουν όλο το φάσμα της μουσικής.
Ο primare αντιθέτως με εντυπωσίασε. Θα τον χαρακτήριζα εντυπωσιακό και σαν σύνολο ταίριαξε απόλυτα με τα ηχεία και τους τελικούς. Απολαυστικό μπάσο, αναλυτικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει ελεγχόμενες ψιλές και καθαρές γενικά στην μουσική που ακούω ταίριαξε απόλυτα. Εκεί που έλεγα ότι έχω καταλήξει και θα αγοράσω 100% αυτών με το που άκουσα τον naim μπήκα σε αμφιβολία τι να κάνω.
Ο naim ενώ δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός είχε μια φοβερή φινέτσα και μουσικότητα. Η χαμηλές του ενώ δεν ακουγόντουσαν τόσο πληθωρικές ακουγόντουσαν όπως νομίζω θα ακουγόταν μια κανονική μουσική μπάντα. Ακόμα είχε μια φοβερή μουσικότητα χωρίς να χάνει σε ανάλυση αν αυτό που ξένισε είναι ότι μερικά σημεία στην μουσική που είχα πάει ενώ με τους άλλους ενισχυτές τα άκουγα καθαρά σε αυτόν τα άκουγα αρκετά στο βάθος.
Πάντως ο ήχος του είναι φοβερά μουσικός και έχει κάτι το χαρακτηριστικό νομίζω. Μου είπαν ακόμα ότι παίρνει και αναβάθμιση με τροφοδοτικό ξεχωριστό αν θέλω να το κάνω αργότερα.
Πλέον είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ξεκάθαρα. Οπως έγραψα μουσικά πάω ποιο πολύ προς primare αν και μου άρεσε ιδιαίτερα και ο ήχος του naim
Θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες :) σε μια βδομάδα όπως και να έχει θα έχω κλείσει έναν από τους δύο.

Τζίφος με τον τελικό. Δεν με ήθελε. Ο pre 30 υπήρχε διαθέσιμος μόνο σε ένα κομμάτι και αυτό το είχαν δώσει όπως μου είπαν σήμερα :( και ο naim όπως έγραψα θέλει και ξεχωριστό τροφοδοτικό που το φτηνότερο έχει στα 600 με λίγα λόγια αν πάω στον καινούργιο pre32 η στον naim με τον τροφοδοτικό βγαίνουν μαζί 2000 που δεν είμαι γιαυτό το μήνα να μπαίνω σε τόσα πολλά έξοδα για διάφορους λόγους..

Last edited:
αξίζει να πάρω κάτι μεταχειρισμενα μια και θα το κρατήσω για χρόνια? Οι ενισχυτές όσο νάναι με τα χρόνια χάνουν σε απόδοση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες και στα μτχ. Naim pre είμαι σχεδόν σίγουρος οτι είδα.

έχει στο orphea ένα μικρότερο μοντέλο και στο ebay αλλά και εκεί θέλεις το τροφοδοτικό όπως και να έχει.

Τζίφος με τον τελικό. Δεν με ήθελε. Ο pre 30 υπήρχε διαθέσιμος μόνο σε ένα κομμάτι και αυτό το είχαν δώσει όπως μου είπαν σήμερα :( και ο naim όπως έγραψα θέλει και ξεχωριστό τροφοδοτικό που το φτηνότερο έχει στα 600 με λίγα λόγια αν πάω στον καινούργιο pre32 η στον naim με τον τροφοδοτικό βγαίνουν μαζί 2000 που δεν είμαι γιαυτό το μήνα να μπαίνω σε τόσα πολλά έξοδα για διάφορους λόγους..

Γιατί ο naim θέλει εξωτερικό τροφοδοτικό ντε και καλά? Από όσο θυμαμαι, τα εξωτερικα τροφοδοτικά της naim είναι option, σαν αναβαθμιση και καλά. Και χωρίς αυτά παίζουν...

έλα ντε τι μλκ είναι αυτή δεν μπορώ να καταλάβω. Δλδ σε υποχρεώνουν να πάρεις και τον τελικό τους μαζί η αλλιως το τροφοδοτικό τους. Μιλάμε απαράδεκτο σαν πρακτική. Δεν είναι κάνουν και καμιά τρελή πατέντα εδώ που τα λέμε ένα τροφοδοτικό είναι να βάλουν να δίνουν ρεύμα στον pre. Πάντως ο συγκεκριμένος και γενικά όλοι οι "φτηνοί"" τους δεν έχουν δικιά τους τροφοδοσία. Ο συγκεκριμένος είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν παίζει μόνος του.
Για μένα πάντως μόνο και μόνο με αυτές τις πρακτικές τους έχει φάει άκυρο για πάντα η Naim. Ωραίος ήχος δεν λέω αλλά αισιχτιρ να κάνουν τέτοιες πρακτικές. Σε ηλίθιους απευθύνονται?

Νομιζω πως κλέβουν απο τον τελικο της ναιμ ρεύμα. Γενικά είναι μάρκα που δε πολυγουσταρει ματσαρισματα. Τύπου apple ας πούμε. Είσαι σίγουρος για ναιμ;

Πλέον δεν είμαι για τίποτα σίγουρος. Ακουσα τον naim τον μεγαλύτερο που έχει και τον streamer πάνω και ήταν φοβερό ο ήχος τους μαζί με τον musical fidelity τελικό και τα ηχεία μου. Αυτός ο naim είχε πάνω του καλώδιο ρεύματος αλλά έχει και 2600 :P Από τι φαίνεται ένα καλώδιο και μια πλακέτα για streamer που στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών μπροείτε να τα βρείτε στα 30 ευρώ η naim τα κοστολογεί στο χιλιάρικο..
Οπως έγραψα μου άρεσε ο primare και μάλλον θα κάνω υπομονή άλλον ένα μήνα να πάρω τον μεγαλύτερο που είναι στα 2000 και είναι διαθέσιμος άμεσα εκτός αν βρεθεί κάτι άλλο μέχρι τότε.

εντωμεταξύ μια και θα μπορούσα με λίγο ψάξιμο να βρω κάποιο φτηνό τροφοδοτικό της naim σε ebay η και εδώ Ελλάδα βλέπω ότι το φτηνό τους τροφοδοτικό αυτό εδώ

http://orpheusaudio.gr/node/662

δεν είναι συμβατό με το φτηνό τους προενισχυτή αυτόν εδώ

http://orpheusaudio.gr/node/225

το τροφοδοτικό βγάζει 18v και ο ενισχυτής θέλει 24. Τι μλκ είναι αυτή ρε παιδιά. Αυτές τις λογικές apple δεν τις έχω καταλάβει ποτέ. Τώρα αυτοί σε αναγκάζουν είτε να πάρεις έναν δικό τους τελικό από τους προτεινόμενους η να πάρεις τα τροφοδοτικά τους που είναι συμβατά και που το φτηνότερο έχει ένα χιλιάρικο.

Τελικά μάλλον κάθε εμπόδιο για καλό όμως.
Κοιτώντας τα τεχνικά των τελικών σου (κάτι που θα έπρεπε να έχεις κάνει πρώτα από όλα) λένε πως για πλήρη ισχύ η Input sensitivity για line είναι 2.23V.
Ο Naim κοιτώντας τα τεχνικά του,δίνει 0.775V.

Για ψάξτο λίγο παραπάνω,εγώ μια ματιά έριξα,αλλά αν σε ενδιαφέρει πρέπει να προσέξεις το συγκεκριμένο σημείο.
Ο Naim ειδικά είναι αρκετά ιδιαίτερος με τόσο μικρή έξοδο,υπάρχουν ολόκληρες κατηγορίες τελικών που δεν ματσάριζαν με τίποτα μαζί του αφού απαιτούν γενναιόδωρες εισόδους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να καταλάβεις τι ψάχνω,ο ομόσταυλος των τελικών σου M8,βγάζει 9.5Vrms από τις RCA του και 19Vrms από τις XLR.

Μπορεί τα specs του Naim να εννοούν κάτι άλλο με τα 775mV αλλά από το λίγο που κοίταξα δεν νομίζω.
Δυστυχώς οι τελικοί της δεν αναφέρουν τα V που απαιτούν για πλήρη έξοδο,αν το ανάφεραν θα είχαμε μια εικόνα.

Κοίτα τους άκουσα με τους τελικούς μου όπως είπα και ακουγόντουσαν πάρα πολύ καλά αλλά... Λες γιαυτό μερικά χαρακτηριστικά στην μουσική σε κομμάτια δλδ που ήξερα ότι υπήρχαν ακουγόντουσαν αρκετά στο βάθος και αδύναμα? Οπως και να έχει νομίζω τους naim τους έχω αποκλείσει πλέον. Οι primare και καλύτερα έπαιξαν και ταίριαξαν με τους τελικούς. Θα περιμένω κάνα μήνα παραπάνω και θα παω γιαυτούς.

Νομίζω πάντως οι naim για να είναι τόσο δύστροποι γενικά σε σετάρισμα με τροφοδοτικά θα είναι και αδύνατοι σε σετάρισμα με ενισχυτές άλλους εκτός από τους δικούς τους. Είναι σαν να πας να περάσεις linux σε mac..

Απάντηση: Re: Επιλογή τελικού ενισχυτή μέχρι 2000 ευρώ

Οι primare και καλύτερα έπαιξαν και ταίριαξαν με τους τελικούς. Θα περιμένω κάνα μήνα παραπάνω και θα παω γιαυτούς.

Εκεί μιλάμε για 10Vrms.
Άαααανετα.....