Μόλις γύρισα από το Haus Musik στο Νέο Ηράκλειο και άκουσα τους ενισχυτές που με ενδιαφέρουν μαζί με τα ηχεία μου και τους τελικούς ενισχυτές που είχα πάρει. Άκουσα τον densen τον naim και τον primare.
Είμαι πλέον μεταξύ του primare και του naim να γέρνω ποιο πολύ προς το πρώτο αν και το naim με εντυπωσίασε. Και εξηγώ.
Καταρχήν ο densen δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι γράφετε για το μπάσο του. Ακόμα και σε review που έχω διαβάσει αναφέρουν το μπάσο του. Αντίθετα αυτό που άκουσα ήταν ένα πολύ καλό μπάσο ελεγχόμενο μεν αλλά πολύ καλό στο άκουσμα του. Του πήγα μουσική goldfrapp, peace orchestra, boards of canada και ultraista τα remix στον μοναδικό album που έχουν κυκλοφορήσει. Οι μουσική που πήρα μαζί μου ήταν και σε βινύλιο και σε cd.
Οι densen ενώ μου άρεσαν αρκετά με το χαμηλό τους αυτό που δεν μου άρεσε και που τους απέρριψα ήταν οι ψιλές τους που ακουγόντουσαν σε όλα τα ακούσματα αρκετά τραχιές και μετά από ώρα γινόντουσαν κουραστικές. Νομίζω ότι είναι πολύ καλός ενισχυτής αλλά απλά δεν ταίριαξε με το όλο σετάρισμα μπορεί με τους τελικούς που γενικά τονίζουν όλο το φάσμα της μουσικής.
Ο primare αντιθέτως με εντυπωσίασε. Θα τον χαρακτήριζα εντυπωσιακό και σαν σύνολο ταίριαξε απόλυτα με τα ηχεία και τους τελικούς. Απολαυστικό μπάσο, αναλυτικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει ελεγχόμενες ψιλές και καθαρές γενικά στην μουσική που ακούω ταίριαξε απόλυτα. Εκεί που έλεγα ότι έχω καταλήξει και θα αγοράσω 100% αυτών με το που άκουσα τον naim μπήκα σε αμφιβολία τι να κάνω.
Ο naim ενώ δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός είχε μια φοβερή φινέτσα και μουσικότητα. Η χαμηλές του ενώ δεν ακουγόντουσαν τόσο πληθωρικές ακουγόντουσαν όπως νομίζω θα ακουγόταν μια κανονική μουσική μπάντα. Ακόμα είχε μια φοβερή μουσικότητα χωρίς να χάνει σε ανάλυση αν αυτό που ξένισε είναι ότι μερικά σημεία στην μουσική που είχα πάει ενώ με τους άλλους ενισχυτές τα άκουγα καθαρά σε αυτόν τα άκουγα αρκετά στο βάθος.
Πάντως ο ήχος του είναι φοβερά μουσικός και έχει κάτι το χαρακτηριστικό νομίζω. Μου είπαν ακόμα ότι παίρνει και αναβάθμιση με τροφοδοτικό ξεχωριστό αν θέλω να το κάνω αργότερα.
Πλέον είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ξεκάθαρα. Οπως έγραψα μουσικά πάω ποιο πολύ προς primare αν και μου άρεσε ιδιαίτερα και ο ήχος του naim
Θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες

σε μια βδομάδα όπως και να έχει θα έχω κλείσει έναν από τους δύο.