Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Δεν το γνώριζα...
Θεωρείτε καλύτερη επιλογή ένα σετ γερμανικά ηχεία οπότε σαν αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/10553766/M...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

η αυτά

https://www.skroutz.gr/s/3919381/Ma...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Εναλλακτικά:

https://www.skroutz.gr/s/5071875/Ta...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Τα Magnat γενικώς ξέρω ότι είναι εξαιρετικά ηχεία, δεν ξέρω τι παίζει με τα συγκεκριμένα και αν αξίζουν περισσότερο από τα JVC SP X440 η από τα Technics

Απάντηση: Re: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Τι κάνω τώρα που δεν χτύπαει.;
Τιποτα αν δεν εχει προβλημα θορυβου.Φτανει η γειωση του βραχιονα να ειναι μονη της και κατ'ευθειαν στη γειωση του phono η του ενισχυτη.

Αν επιμένεις ντε και καλά να πάρεις ηχεία της εποχής εκείνης, vintage, πάρε της βρετανικής σχολής, ή έστω ευρωπαϊκής (Γαλλία, Ιταλία). Ή αμερικανικής (δυσεύρετα).

Η Ιαπωνία ήταν πολύ καλή για άλλα, αλλά για τα ηχεία της δεν φημιζόταν, πως να το κάνουμε; :nounder:

Με ελάχιστες, σπανιώτατες εξαιρέσεις.

:a0210:

Ψάχνεις για ηχεία γενικά, ή αποκλειστικά για Vintage;
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο!
Μην τα μπερδεύουμε...

Αν ψάχνεις για σύγχρονο ηχείο που να ικανοποιεί τις ανάγκες σου οι επιλογές είναι πολλές και καλές. Κατά κανόνα καλύτερες από vintage δεκαετίας 1960-'70. Με μόνη πιθανή εξαίρεση κάποια ιστορικά Hi-End εποχής. Που αν υποθέσουμε ότι βρίσκεις σε καλή κατάσταση, δεν θα είναι οικονομικά. Και θα απαιτηθεί και επιπλέον κόστος, για να συντηρηθούν.

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Τι κάνω τώρα που δεν χτύπαει.;

άμα δεν δω αναλυτικές φωτογραφίες μέσα από το πικάπ, δεν μπορώ να σου πω.

αλλά και όπως είπε ο AUDIOLYTIC πιο πάνω, άν δεν έχει θόρυβο μην κάνεις τίποτα

Απάντηση: Re: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Τιποτα αν δεν εχει προβλημα θορυβου.Φτανει η γειωση του βραχιονα να ειναι μονη της και κατ'ευθειαν στη γειωση του phono η του ενισχυτη.

:a0210:

Οταν λεμε κατ'ευθειαν εννοουμε οτι το σωμα του βραχιονα και κυριως το armtube δεν εχει επαφη με ΤΙΠΟΤΑ αλλο εκτος με τη γειωση του phono η του ενισχυτη.
Ουτε με το πλην του ενος καναλιου του καλωδιου του βραχιονα. Συνηθως το καλωδιακι γειωσης του armtube ειναι μαυρο.Βγαινει μεσα απο το βραχιονα και γειωνεται καπου.Φροντισε αυτο να πηγαινει στη γειωση του phono η ενισχυτη.

....
ΥΓ. Επειδή είμαι βσε φάση να κλείσω συμφωνία για ηχεία , πείτε μου γνώμη για τα Technics sb cs95 , κοιτάω επίσης και τα jvc sp x440 αν και γέρνω προς τα technics για δικούς μου πρακτικούς λόγους...ωστόσο θέλω την γνώμη σας και για αυ στο ξεχωριστά αλλά και σε σύγκριση μεταξύ τους.
...

Αν επιμένεις στα ιαπωνέζικα ηχεία, πάρε τα φτηνότερα, για να κλαις λιγότερα χρήματα αν δεν σ' αρέσουν σε λίγο καιρό.
Πιστεύω πως τα λέει σωστά ο sonus naturalis στο #243.

Αν κοιτάς για καινούργια με 250 , καλύτερα κοίτα στις αγγελίες με αυτά τα χρήματα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις ! Τα Regalbox RB 6050 της Grundig (ραφιού) που έχω είναι αρκετά καλά , άλλα μικρά , θέλω μεγαλύτερα γι'αυτό κοιτάω για άλλα ηχεία !

Σας παρακαλώ πείτε μου τι να πάρω από τα παρακάτω:
1)Μεταχειρισμενα σε εξαιρετική κατάσταση τα Technics SB-F880 στα 80 ευρώ το ζευγάρι.
2) Magnat Monitor Supreme 1002 γύρω στα 300 ευρώ (ξεφεύγει από το budget μου αλλά αν όντως αξίζουν το σκέφτομαι σοβαρά)
3) Taga Harmony TAV-506F V2 γύρω στα 250 ευρώ
4) Taga Harmony TAV-606F v.3 γύρω στα 250 ευρω
5) Koda AK-48F γύρω στα 250 ευρώ

Για το πικάπ, ανεβάζω φωτογραφίες από το εσωτερικό του εδώ:

https://imgur.com/gallery/KwoHYaY

Νομιζω ο Βλαδιμηρος εννοουσε φωτογραφιες της κατω μεσα πλαυρας.
Ομως απο αυτες που ανεβασες, διακρινω οτι το καλωδιο του βραχιονα εχει ξεχωριστη γειωση,οποτε μαλλον εισαι οκ.
Το γκριζο (ή μαυρο ?)καλωδιο πισω δεξια φανταζομαι ειναι του βραχιονα σωστα?

Τωρα που το ξαναβλεπω καλυτερα, η γειωση του περνα απο καπου στο σασι.Αυτη καλυτερα να παει στη γειωση του phono η του ενισχυτη.

@ethnikGR
Ξεκίνα να παρακολουθείς τις αγγελίες του δικού μας φορουμ.
Αν έχεις υπομονή, σίγουρα θα βρεις κάτι πολύ καλύτερο από αυτά που ψάχνεις μέχρι τώρα.

Υ.Γ. Είναι φανερό πως δεν έχεις καθόλου εμπειρία από καλά ηχεία.

Τωρα που το ξαναβλεπω καλυτερα, η γειωση του περνα απο καπου στο σασι.Αυτη καλυτερα να παει στη γειωση του phono η του ενισχυτη.

Πώς το κάνω αυτό?

Έκανα σήμερα και άλλες δοκιμές.
Στο καλώδιο πίσω της γείωσης που πάει στον ενισχυτή δοκίμασα το beeper και βαράει με: μια βίδα του βραχίονα κοντά στο αντίβαρο πίσω , με το σώμα του βραχίονα όχι (σωλήνα) , με την τροχαλία του μοτέρ , με το pin γείωσης του ρεύματος.

Επίσης η βίδα στον βραχίονα βαράει και με την τροχαλία του μοτέρ.
Το πλατό είναι τελείως αυτόνομο.. δεν βαράει με κάτι , μόνο με το αξονακι περιστροφής στην μέση του πλατό (ακουμπάνε άλλωστε )

Όσο για τα ηχεία όντως είμαι σχεδόν άσχετος...παρακολουθώ τις αγγελίες του φόρουμ αλλά δεν βρίσκω κάτι που να με καλυπτει καθώς δεν θέλω να δώσω πάνω από από 270-280 ευρώ , στην χειρότερη 300... Είτε για vintage ,είτε για καινούργια...

Από αυτά που ανέβασα κανένα δεν αξίζει ?
Ξανά λέω δεν ψάχνω το τοπ, ηχείο με γεμάτο καθαρό ήχο ψάχνω και ωραία μπάσα. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ tensai ts 310 και τα grundig που είπα.και τα δύο είναι ραφιού μικρά σχετικά ηχεία αλλά τίμια. Τα grundig σαφώς καλύτερα και πιο μπασατα από τα tensai.
Οπότε οποιαδήποτε αναβάθμιση θα με κάλυπτε, δεν βαράω και σε εντάσεις club έτσι κι αλλιώς...

Επειδή δεν καταλαβαίνω ούτε απο χαρακτηριστικά, από αυτά που έβαλα ποιο πάνω τίποτα δεν μας κάνει? Τίποτα δεν είναι αξιόλογο ?
Τα technics τα άκουσα και βγαίνουν από το παιχνίδι.

ακριβώς αυτό.
με κως οπής είναι βιδωμένη στο σασί.. να φύγει από κει και με προέκταση χωρίς να κοπεί το κως (με μόνωση φυσικά) να πάει στον ενισχυτή.

Πώς το κάνω αυτό?

Έκανα σήμερα και άλλες δοκιμές.
Στο καλώδιο πίσω της γείωσης που πάει στον ενισχυτή δοκίμασα το beeper και βαράει με: μια βίδα του βραχίονα κοντά στο αντίβαρο πίσω , με το σώμα του βραχίονα όχι (σωλήνα) , με την τροχαλία του μοτέρ , με το pin γείωσης του ρεύματος.

Επίσης η βίδα στον βραχίονα βαράει και με την τροχαλία του μοτέρ.
Το πλατό είναι τελείως αυτόνομο.. δεν βαράει με κάτι , μόνο με το αξονακι περιστροφής στην μέση του πλατό (ακουμπάνε άλλωστε )

την αυτονομία του πλατώ με τον άξονα κατάργησέ την συνδέοντας τα με καλώδιο.
πχ, από εκεί που θα βγάλεις την γείωση με το κως θα βάλεις άλλο που προσεκτικά χωρίς να ενοχλεί πουθενά, θα το συνδέσεις με την βίδα που βλέπω να στερεώνει την ομάδα καλωδίων κόκκινο, πορτοκαλί, μπεζ και γκρι.

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την βοήθεια και τις απαντήσεις. Θεωρώ μπορώ άνετα να τα κάνω αυτά που μου λέτε , απλώς θέλω λίγη περισσότερη λεπτομέρεια...

1)Καταρχήν αν κατάλαβα καλά μου λέτε να βγάλω το καλωδιακι γειωσης του βραχίονα από την βίδα στο πάτωμα του εσωτερικού του πικάπ και να το συνδέσω η στο 3ο prin του ρεύματος ή στο καλώδιο γείωσης που συνδέω στον ενισχυτή ? Τι είναι καλύτερο και βασικά , πως ακριβώς θα το κάνω ;
-τι κερδίζω με αυτό ;

2) το αξονακι στην μέση του πλατό δεν πρέπει να βαραει με το πλατό ή πρέπει αυτά τα δύο να βαρανε με το υπόλοιπο πικαπ ;; Επίσης δεν κατάλαβα τι εννοείς να καταργήσω την αυτονομία συνδέοντας καλώδιο... Που και πως το συνδέω ;;

Χίλια συγγνώμη που ζητάω τόσες λεπτομέρειες αλλά είναι πράγματα που μπορώ να τα κάνω , απλώς θέλω την σιγουριά να έχω για το τι κάνω...και μόλις τελειώσω με το καλό πως κ πως περιμένω να ανεβάσω βιντεάκι με το αποτέλεσμα μας.

Εγω θα ξεβιδωνα το καλωδιο γειωσης του βραχιονα απο το σασι του πικαπ , θα κολλουσα μια προεκταση ,και θα τον γειωνα στη γειωση του phono η του ενισχυτη. Οχι στη γειωση του ρευματος.
Το σημειο ενωσης της προεκτασης, καλυψε το η με λιγο θερμοσυστελλομενο η μονωτικη ταινια.

Εγω θα ξεβιδωνα το καλωδιο γειωσης του βραχιονα απο το σασι του πικαπ , θα κολλουσα μια προεκταση ,και θα τον γειωνα στη γειωση του phono η του ενισχυτη. Οχι στη γειωση του ρευματος.
Το σημειο ενωσης της προεκτασης, καλυψε το η με λιγο θερμοσυστελλομενο η μονωτικη ταινια.

αυτός είναι ο πιο εύκολος και σωστός τρόπος φυσικά, αλλά έχω μια τάση να μην "παραποιώ" τις επεμβάσεις μου στις συσκευές.:flipout:
να μπορούν δηλαδή να γυρίσουν εύκολα στην εργοστασιακή κατάσταση..
-γιατί;; θα μου πεις...
-ξέρω γω;; μπινελίκι.... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

αυτός είναι ο πιο εύκολος και σωστός τρόπος φυσικά, αλλά έχω μια τάση να μην "παραποιώ" τις επεμβάσεις μου στις συσκευές.:flipout:
να μπορούν δηλαδή να γυρίσουν εύκολα στην εργοστασιακή κατάσταση..
-γιατί;; θα μου πεις...
-ξέρω γω;; μπινελίκι.... :flipout:
Σε αυτα τα ζητηματα μαζι σου, εγω σηκωνω τα χερια ψηλα.............:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Εκεινο το αυτοκολλητο στο πλατω του πικαπ σου, οταν με το καλο ανεβω εκει, την ωρα που θα ψηνεις τον καφε, θα στο ξεκολλησω και θα το καψω............:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Θα το κάνω σήμερα !

Σας ευχαριστώ παιδιά πάρα πάρα πολύ για όλα και όλους ! Πραγματικά είμαι υπόχρεος!
Αναμένω την κεφαλοβελονα από μέρα σε μέρα από το thakker και αγορά ηχείων (θα ανοίξω άλλο θέμα γιατί έχω μπερδευτεί με τα ηχεία) και θα ανεβάσω βιντεάκι να δούμε τι κάναμε τόσο καιρό :D