[Επίσημο] Apple TV 4K @2017

Σαν πρώην CPCακιας, πρώην Amigas και νυν φαν των PC's και των Windows έχω να πω να αφήσετε ήσυχα τα NUC/HTPC

Ας μιλήσουμε σοβαρά. HDR αυτή την στιγμή δεν υφίσταται. Οτι έχω δει σε ταινία είναι μούφα (σε αντίθεση με τα φοβερά demo). Συνεπώς πάει αυτό. Οι περισσότερες σημερινές 4K TVs (1200+ τουλάχιστον) έχουν πολύ καλούς αλγόριθμους για upscale που σημαίνει ότι ακόμη και με αδύναμο NUC τριετίας που είναι το δικό μου παίζεις άνετα 1080p remux με upscale από την τηλεόραση σε 2160 με εικόνα εξαιρετική (καμία σχέση με κανένα android media player ούτε καν dune). Ακόμη και ο AVR να κάνει το upscale πάλι παίρνεις πολύ καλή εικόνα (ίσως εφάμιλλη με πριν). Συνεπώς με 200-250 ευρώ παίρνεις ένα αξιοπρεπές NUC, παίζεις τα πάντα σε 1080 remux η AMZN και είσαι άρχοντας. Ακόμη κ το NUC να κάνει το upscale σε 2160 (με low settings) σίγουρα καλύτερη εικόνα θα βγάλει από το apple.

Αν είσαι λοιπόν λάτρης ταινιών κ σειρών όπως παραπάνω, αξίζει το apple; Οχι κατ εμε.

Από που και ως που το HDR των ταινιών το βάπτισαμε μούφα; Μια χαρά διαφορά κάνει στην oled βλέποντας μοντέρνες παραγωγές.

@baspav

Λυπάμαι θα διαφωνίσω... τόσο με τη δύναμη του upscale όσο και με τα μούφα HDR...

Δες το Last Jedi σε HDR καθώς και το Blade runner 2049 HDR και τα αντίστοιχα απλά - σε Oled TV... Υπάρχει διαφορά... υπαρκτή..

Μακάρι να είχε βγάλει η intel nuc που να υποστηρίζει hdr .... αλλά αφού δεν έβγαλε κάτι έπρεπε να κάνουμε..
έχω και εγω Nuc με Haswell, και Libreelec... παίζει τα πάντα... 4κ HDR ΔΕΝ παίζει και εδώ ήρθε το Apple Tv.

Είδα το Guardians of Galaxy 2 και απογοητεύτηκα. Σε 1080p στο NUC και upscale της TV μετά είχε πολύ καλύτερη εικόνα και σωστά χρώματα (για τα δικά μου μάτια). Θα ξαναδώ άλλο ένα αλλά σαν τα demo δεν θα είναι.
Τώρα αν πιστεύεται ότι το apple tv έχει καλύτερο upscale από μία TV έστω OLED, τι να πω, απόψεις είναι αυτές. Μου λέτε δηλαδή ότι αυτοί που το μεγάλο τους ατού είναι το marketing και η ποιότητα κατασκευής έχουν καλύτερο upscale από αυτούς που ειδικεύονται στην επεξεργασία εικόνας.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Είδα το Guardians of Galaxy 2 και απογοητεύτηκα. Σε 1080p στο NUC και upscale της TV μετά είχε πολύ καλύτερη εικόνα και σωστά χρώματα (για τα δικά μου μάτια). Θα ξαναδώ άλλο ένα αλλά σαν τα demo δεν θα είναι.
Τώρα αν πιστεύεται ότι το apple tv έχει καλύτερο upscale από μία TV έστω OLED, τι να πω, απόψεις είναι αυτές. Μου λέτε δηλαδή ότι αυτοί που το μεγάλο τους ατού είναι το marketing και η ποιότητα κατασκευής έχουν καλύτερο upscale από αυτούς που ειδικεύονται στην επεξεργασία εικόνας.

Δεν μιλάω για upscale ... μιλάμε για αρχείο 4Κ HDR σε Τηλεόραση OLED (φυσικά 4Κ) με αναπαραγωγή μέσω Apple TV... :firstprize:

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

@baspav

Λυπάμαι θα διαφωνίσω... τόσο με τη δύναμη του upscale όσο και με τα μούφα HDR....

Δεν μιλάω για upscale ... μιλάμε για αρχείο 4Κ HDR σε Τηλεόραση OLED (φυσικά 4Κ) με αναπαραγωγή μέσω Apple TV... :firstprize:

:hmmmm2:

Φυσικά, ασχολείσαι μόνο με την τηλεόραση και τον player της. Δεν θα πάρεις καλύτερη εικόνα από το Apple TV σε HDR από τον player της TV.
Αυτή τουλάχιστον (η TV) περνάει και ήχο DTS ή DD (δεν ξέρω τα μοντέλα του 2018 ή του 2017 αν περνάνε το HD audio) μέσω του HDMI. Απ' ότι διαβάζω πιο πάνω το apple tv όχι.

Τα ενσωματωμένα player της τηλεόρασης παίζουν mkv 4K hdr υλικό???????????

Θα το τεστάρω στην LG B7 που έχω

Φυσικά, ασχολείσαι μόνο με την τηλεόραση και τον player της. Δεν θα πάρεις καλύτερη εικόνα από το Apple TV σε HDR από τον player της TV.
Αυτή τουλάχιστον (η TV) περνάει και ήχο DTS ή DD (δεν ξέρω τα μοντέλα του 2018 ή του 2017 αν περνάνε το HD audio) μέσω του HDMI. Απ' ότι διαβάζω πιο πάνω το apple tv όχι.

Λοιπόν...
πέρα από τους λοιπούς περιορισμούς του να παίξεις απευθείας από την τηλεόραση (όχι εξώφυλλα, μέγεθος υποτίτλων, περιορισμοί στο ARC (για να στείλεις ήχο σε ενισχυτή από την τηλεόραση δεν υποστηρίζεται HD Audio - με το νέο πρότυπο eARC από 2018 και εξής ίσως το υποστηρίξουν)

Σαν παίξιμο το AppleTV βγάζει καλύτερη εικόνα και κίνηση από το να το παίξω απευθείας στην Oled B7 το ίδιο αρχείο (όλα με καλώδιο gigabit ethernet).. 70gb Mkv 4K HDR..

Θα κάνω και άλλα πειράματα μαζί με κάποιο φίλο - για να διώξω την υποκειμενικότητα από τη μέση... :)

Επίσης μην μπερδεύεσαι το Apple TV 4Κ μια χαρά HD Audio ήχο υποστηρίζει... χωρίς χάσιμο ποιότητας (με εξάιρεση το Atmos) ...

Πέρα από τα παραπάνω..
Το Apple TV 4K είναι μια εξαιρετική συσκευή (βλ παραπάνω ποστ για ποιον είναι αυτή η συσκευή και για ποιον δεν είναι...)

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Μερικές ερωτήσεις για τους κατόχους:

1) Στο MrMC μπαίνουν addons οπως trakt, TV Shows - Next Aired, subtitles.gr κλπ; ΔΕΝ με ενδιαφέρουν streaming addons. Επίσης, θα μπορώ να "συνδεθώ" με την MySQL database που τρέχει στο NAS μου;
2) Το Infuse Pro, μπορεί να λειτουργήσει ως Plex Client ή έστω να "συνδεθεί" με Plex Server στο NAS;
3) To YouTube app είναι ακόμα μόνο HD;

Σχετικά με το infuse pro βγήκε πριν λίγο η πρώτη beta που υποστηρίζει σύνδεση με το Plex.

81f4dc3f9e0d8867461b822e32f5aea4.jpg

26e227fd7433d5fbec4d7fa1aa04e9a6.jpg

aeee8875a7997cd11481bb2d61ab3cb9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Λοιπόν και κάτι που δεν ήξερα για το Apple TV...

To ATV 4K κάνει καλύτερο downmix 7.1 TrueHD και DTS HD σε 2.1 ηχοσύστημα με πολύ καλύτερη ποιότητα από οτιδήποτε με AMLogic επεξεργαστή...

Επίσης καλύτερο upscale :) (όχι ότι το χρησιμοποιώ)

(δεν είναι δικές μου διαπιστώσεις αλλά βγαλμένες από το επίσημο φόρουμ του Kodi - σχετικά με τα καλύτερα players για Kodi)

Νομίζω πως είναι αυτονόητο και δεν θα έπρεπε καν να το αναφέρουν.

Αυτό έλειπε ο πολυδιαφημισμένος A10X Fusion να υπολείπεται των AMLogic και τα μηχανάκια των ~30-60 ευρώ να έχουν καλύτερο upscale από το Apple TV των ~200 .

Να μας τον συγκρίνουν με καμία Intel HD Graphics.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο που ίσως βοηθήσει την τσέπη μου/μας. Έχω το Shield πάνω σε έναν Yamaha RX-V475 o οποίος τροφοδοτεί την full HD TV μου καθώς και τα 5.1 ηχεία. Θέλω να μεταβώ σε Apple TV με MrMC και μια OLED 4K HDR. Αυτό σημαίνει αλλαγή τηλεόρασης καθώς και ενισχυτή για το 4K σήμα. Και εδώ έρχεται το Apple TV. Θεωρώ de facto την διαπίστωση του NiKa για την καλύτερη ποιότητας εικόνας και κίνησης, ξέρω από πρώτο χέρι την επιμονή του ακόμα και στην μικρότερη λεπτομέρεια. Με τον ήχο όμως τι γίνεται; Το Apple TV ξέρουμε ότι δεν κάνει και ούτε πρόκειται ποτέ, passthrough αλλά αποφασίζει να κάνει το ίδιο (ή το MrMC) το decoding του ήχου, στην παρούσα φάση μέχρι DD True HD και DTS HD Master και μελλοντικά Atmos, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ηχητική ποιότητα (κάνει καλύτερο decoding ο Α10Χ από έναν Marantz πχ; ).

Έστω λοιπόν, πως θέλω να αλλάξω την TV αλλά όχι τον ενισχυτή. Θα συνδέσω το Apple TV 4K απευθείας στην τηλεόραση αλλά υπάρχει τρόπος η τηλεόραση να κάνει passthrough τον ήχο του Apple TV στον ενισχυτή, ακόμα και το PCM που στέλνει το μηχάνημα; Δεν μιλάω για passthrough μέσω οπτικής ίνας που φτάνει μόνο μέχρι απλό Dolby Digital και DTS αλλά για κάποιο τρόπο που το PCM decoding ενός πχ DD TrueHD stream που θα κάνει το Apple TV να φτάσει ως έχει στον ενισχυτή χωρίς κάποιο περαιτέρω downgrade στον ήχο... Mε αυτό τον τρόπο, αν γίνεται φυσικά, μπορεί κάποιος που είναι ευχαριστημένος με τον ενισχυτή του, να κάνει την αναβάθμιση σε 4Κ τηλεόραση χωρίς την ανάγκη νέου ενισχυτή για την εικόνα τουλάχιστον αλλά ο ήχος παραμένει ένα ερώτημα τι θα απογίνει.

Έχω διαβάσει για το eARC με το hdmi 2.1 και θα πρέπει η TV καθώς και το Apple TV ή οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής να έχουν hdmi 2.1 θύρα αλλά δεν έχω καταλάβει αν και ο ενισχυτής θα πρέπει να είναι 2.1 συμβατός για να δεχτεί το σήμα της TV. Ξέρω ότι ξεφεύγω από το θέμα του thread, αλλά ας μην γ@μιοταν έτσι η Apple με τους περιορισμούς της και το passthrough στην τελική :P

Έχω διαβάσει για το eARC με το hdmi 2.1 και θα πρέπει η TV καθώς και το Apple TV ή οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής να έχουν hdmi 2.1 θύρα αλλά δεν έχω καταλάβει αν και ο ενισχυτής θα πρέπει να είναι 2.1 συμβατός για να δεχτεί το σήμα της TV. Ξέρω ότι ξεφεύγω από το θέμα του thread, αλλά ας μην γ@μιοταν έτσι η Apple με τους περιορισμούς της και το passthrough στην τελική :P

Δεν τον γλυτώνεις τον ενισχυτή ..... :2thumb22sup: