[Επίσημο] iPad Air 2 @2014

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR 2

Βασικά σκοπεύω να το κουβαλάω συχνά σε τσάντα με laptop και διάφορα άλλα αντικείμενα (όχι κλειδιά και αιχμηρά αντικείμενα προφανώς) οπότε έχω μια έννοια παραπάνω. Ανεξάρτητα απ' αυτό, για ψυχολογικούς και μόνο λόγους πάντα βάζω screen protectors (και βασικά έχει τύχει να αποδειχτεί χρήσιμο όταν γρατσουνίστηκε το screen protector και η οθόνη του κινητού έμεινε ανέπαφη). Tablet δεν είχα ποτέ και φαντάζομαι θα είναι αρκετά πιο δύσκολο να το τοποθετήσεις, αλλά μια προσπάθεια θέλω να την κάνω.

[ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR 2

Απλά μη θεωρείς αυτονόητο ότι τις γρατζουνιές που βλέπεις στο screen protector θα τις έβλεπες και στην οθόνη. Είναι πολύ πιο ευαίσθητη η επιφάνεια στα αυτοκόλλητα από ότι η οθόνη σου. Βέβαια tempered glass δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ όποτε δεν έχω άποψη.

Πάντως αν το πρόβλημα σου είναι η τσάντα, το Smart Cover σε προστατεύει απόλυτα στην οθόνη και είναι και πολύ πρακτικό / στιλάτο ενώ όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, ένα αυτοκόλλητο πλάτης θα σε ησυχάσει και για τις πίσω γρατζουνιές. Και για έξτρα προστασία το πετάς μέσα σε ένα sleeve κατα τη μεταφορά.

Βασικα για τετοιες μεταφορές σε tablet εγω πάντα διαλέγω δερματινες book case.
Οκ, ειναι ογκωδεις , αλλα εχουν premium αισθηση και εξαιρετικη προστασία.

Κοκκινη !
Μάλλον το κόκκινο της φωτιάς είναι φαβορί:p
Θα έχω και το smart case σε μπλε να αλλάζουμε παραστάσεις.

Προσωπικά η τελευταία φορά που φόρεσα screen protector σε κινητό ήταν στο πρώτο μου ανεκδιήγητο smartphone επι 2008 ή κάτι τέτοιο. Έκτοτε, ουδέποτε είδα την παραμικρή γρατζουνιά σε οθόνη, και μιλάω για κινητά που είναι πιο επισφαλή όπως τα βάζεις στη τσέπη σου. Σε tablet το θεωρώ ακόμα πιο περιττό. Αν είναι να πάθει σοβαρή ζημιά η οθόνη σου, (κακό πέσιμο) δε θα σε σώσει κανένα protector νομίζω.

Εκτός βεβαίως αν έχεις κανα παιδάκι που παίζει με μαρκαδόρους κλπ όποτε λογικό να φοβάσαι.
Συμφωνώ και εγώ είμαι κατά των tempered glass άσχετα που ολο λέω θα βάλω και ποτέ δεν κάνω πράξη!!
Το smart cover σε συνδυασμό με την άλλη λεπτή για πίσω είναι πιο καλός συνδυασμός η σκέτο το smart cover.

Και αυτά εννοείται μόνο όταν θα το παίρνω έξω οπουδήποτε,σπιτι-γραφειο γυμνό επιβάλλεται.

Μόνο σε κινητά αν βάλω κάτι θα είναι skin πίσω-περιμετρικά και τίποτα άλλο.

Οι 2 παραγγελίες από Amazon.com έγιναν ήδη shipped και στην αναμονή να αποστείλει το Amazon uk το κόκκινο Smart Cover της Apple.
Υπομονή τώρα εως πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου εως παραλάβουμε το αργότερο.

Πάντως μετά από κάποιο καιρό χρήσης, μπορώ να πω ότι η μπαταρία όντως δεν εντυπωσίαζει, αλλά ούτε είναι και deal breaker. Δύομιση 24ωρα με αρκετή χρήση, που μπορούν να γίνουν 3μιση με συνετή χρήση (πχ κλείσιμο τη νύχτα κλπ).

Για εμένα είναι στα ίδια επίπεδα με το mini 2 άρα ευχαριστημένος είμαι.
Από την Τρίτη που το πήρα είμαι στην δεύτερη φόρτιση με υπόλοιπο 60% τώρα το πρωί.

Άλλο το μεγάλο προτέρημα πιστεύω είναι η οθόνη του με το anti reflect coating που εύχομαι να περάσει και στους υπόλοιπους κατασκευαστές.
Επίσης είχα το φόβο ότι δεν θα με βολέψει σε μέγεθος αλλά στην πραγματικότητα μου είναι αρκετά βολικό.

Πάντως ένα πράγμα πρέπει να πω ότι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από την οθόνη και πραγματικά στα μάτια μου είναι η καλύτερη που έχω συναντήσει γενικότερα.
Η αντανακλαστική ιδιότητα που έχει είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμένα διότι οι glossy οθόνες ποτέ δεν μου άρεσαν απλά σαν αναγκαίο κακο τις ανεχομουν.
Ακόμα η συμπεριφορά σε εξωτερικές συνθήκες η με ηλιοφάνεια είναι ιδανική και τουλάχιστον μια κλάση πάνω από το mini 2

Και για εμένα ένα 50% των κριτηρίων αγοράς παραμένει μόνο η οθόνη και αποτελεί από μόνη της σοβαρο κριτήριο επιλογής και αγοράς.

Όπως είπα εύχομαι να βρει μιμητές και σε άλλους κατασκευαστές.

Τώρα μένει απλά να παραλάβω τα αξεσουάρ που παρήγγειλα.

Η οθόνη είναι όντως καλή αλλά μετά απο μερικές μέρες παρατήρησα

1. Σχετικά μειωμένη αυτονομία. Με 4 ώρες συνεχούς χρήσης και είναι ήδη στο 55%

2. 2 φορές κόλλησε ενώ ήταν κλειστό (εννοώ αφημένο / standby)

Την 1η δεν ξύπναγε με τπτ, ούτε με σύνδεση σε φορτιστή (δεν δοκίμασα σε Mac να δω αν το βλέπει/αν δλδ ήταν μόνο η οθόνη που δεν άναβε)

Έκανα hard reset για να επανέλθει

Την 2η ξύπνησε μετά απο πολλαπλά πατήματα του home button (το οποίο δούλευει κανονικά, δεν είναι ότι δεν κάνει επαφή πχ - τεσταρισμενο έν λειτουργία )

Πάντως βλέπω ρε παιδιά που γράφετε όλοι για την antiglossy οθόνη και απορώ... η προηγούμενη πόσο τραγική μπορεί να ήταν;;; Γιατί κι αυτή μια χαρά glossy είναι. Όχι σε επίπεδο του να μη μπορείς να δουλέψεις βέβαια, αλλά όχι και για πανηγυρισμούς...

Έχει την οθόνη με τις λιγότερες αντανακλάσεις, αυτό μετρημένο.
Είναι πολύ πιο ξεκούραστη , κι ας είναι ακόμα glossy.

Για την αυτονομία όπως τα έχουμε πει.... ελαφρώς μειωμένη (1/2 - 1 ώρα περίπου), αλλα όχι τόσο ώστε να ενοχλεί.

Από τα 2 στη σειρά mini που είχα είναι σαφώς καλύτερη η οθόνη του air 2.
Και σε φωτεινότητα και σε anti-glare επίπεδο.
Και επειδή έχω στην κατοχή μου παράλληλα 2 windows tablet με κορυφαίες οθόνες,του air 2 μου αρέσει περισσότερο συνολικά.
Για το air 1 δεν έχω συνολικα άποψη,όταν όμως τα σύγκρινα σε κατάστημα πλάι πλάι με το air 2 η πλάστιγγα ήταν σαφώς υπέρ του 2 με τα φώτα από πάνω τους του καταστήματος.

Στο 1 η αντανακλάσεις πήγαιναν σύννεφο ενώ στο 2 λιγότερο αισθητά.

Για εμένα και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αγορά του.

Να κρατας στο ενα χερι το ipad 3 και στο αλλο το ipad air 2. Νομιζεις σε κορόιδεψαν.

Πάντως η βασική μου ένσταση με την οθόνη είναι η αρκετά κακή γωνία θέασης. Αν το βάλεις στο τραπέζι για να δουλέψεις και δεν στήσεις το smart cover για να έχει μια μικρή γωνία προς τα εσένα, σε χαλάει.

Επίσης, να πω ότι μετά την 8.1.1 δεν έχω ξαναδεί κόλλημα (φτύστε το μόνο...)