[Επίσημο] iPad Air 2 @2014

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR 2

Τι διαφορα εχει; Αφου απο ΕΕ γινεται η αγορα, ειτε ειναι US ειτε ειναι EU το μοντελο, ιδια εγγυηση εχει.

Το προιόν προορίζεται για την αμερικάνικη αγορά και νομίζω ότι ισχύει ότι και στο US σε αυτή την περίπτωση , είχα μιλήσει κάποια στιγμή με την infoquest και αυτό μου είχαν πει και αυτοί, δεν είμαι 100% σίγουρος.

Παιδιά εγώ US προϊόντα δεν αγοράζω ποτέ.
Αυστηρά εντός ΕΕ για λόγους εγγύησης(είναι ψιλό μπέρδεμα το καθεστώς εγγυήσεων όσον αφορά worldwide καλύψει από τους κατασκευαστές)
Εκτός αν γινει αγορά σε δολάρια που βγαίνει πολύ πιο φθηνά που μόνο εκεί μπορώ να κάνω εξαίρεση και εκεί όχι με απόλυτη σιγουριά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα κρατήσω λίγες ημέρες ταυτόχρονα και το mini 2 που έχω,έως βεβαιωθώ ότι όλα καλώς βαίνουν με το air 2 και μετά θα το σουτάρω και θα μείνω μόνο με το air.
Θήκη θα δούμε τις επόμενες ημέρες τι ακριβώς θα πάρω.
Σπίτι έτσι κι αλλιώς γυμνό το έχω και απλά έξω θα το προσέχω περισσότερο.

Μα η νομοθεσια ειναι σαφεστατη, για αγορα εντος ΕΕ 2 χρονάκια....

Μα η νομοθεσια ειναι σαφεστατη, για αγορα εντος ΕΕ 2 χρονάκια....

Ξεκινάς μεγάλη κουβέντα.Η οποια βεβαια επεκτεινεται και σε αλλες τεράστιες εταιρείες οπως η Sony / Pioneer κλπ.

Στη πραξη δε το εχω διαπιστωσει βεβαια, αλλα δε βλεπω το λογο να μην ισχυει.

Βασικα αμα καποιος ειναι 100% σιγουρος αν εφαρμοζεται και στην πραξη ή όχι, ας το αναφέρει, πιστευω ειναι και on topic και σαυτο το topic, μιας και αρκετα skroutzomagaza εχουν και US μοντελα (πχ αυτο το οποιο δε πηρε ο προηγουμενος φιλος).

Δειτε:

http://www.apple.com/legal/warranty/products/iphone-greek.html

Πηγαινε να ρωτήσεις ενα i-storm και τα λοιπά ομοια του και δώσε μας τις απαντήσεις που θα πάρεις.

Τα πράγματα είναι απλά , αν αγοράσεις κάτι που είναι US version (παραεισαγωγή) ο εδώ αντιπρόσωπος δεν σου καλύπτει την 2 έτη εγγύηση διότι

1)Η αγορά έγινε στην ΕΕ αλλά όχι από τον επίσημο εισαγωγέα
2)Το προίον προορίζεται για την αμερικάνικη αγορά (που ισχύει 1 έτος)

Τα παραπάνω ισχύουν για τα προιόντα της Apple σε άλλες εταιρείες είναι διαφορετική η αντιμετώπιση

Η infoquest το δέχεται για επισκευή αλλά δεν το καλύπτει μετά το πρώτο χρόνο.

Δες πχ εδω, US και 2 χρόνια:

http://www.phonegallery.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=825

Διαβαζω στο link που παρεθεσα:

"Για τις αγορές που πραγματοποιούνται από καταναλωτές στην Ελλάδα και την Κύπρο, η περίοδος για την έγερση απαιτήσεων που σχετίζονται με ελαττώματα μη συμμόρφωσης με τη σύμβαση πώλησης είναι 2 έτη από την ημερομηνία παράδοσης. Αυτές οι απαιτήσεις υπόκεινται στις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από την τοπική νομοθεσία."

Δε γινεται διαχωρισμος επισημου διανομεα και μη.

"1)Η αγορά έγινε στην ΕΕ αλλά όχι από τον επίσημο εισαγωγέα"

Αυτο που το διαβασες; Δε το λεω επιθετικα, ακρη θελω να βγαλω και γω.

Δεν το διάβασα κάπου αλλά όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ είχα μιλήσει με infoquest και αυτό μου είχαν πει.

Γενικά είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση από ότι έχω καταλάβει λειτουργούν κατά το δοκούν , έχω διαβάσει για συσκευές αγορασμένες από Ελλάδα(ελληνικής εισαγωγής) μετά το χρόνο να ζητάνε χρήματα για επισκευή ειδικά η Arvato.

Η πιο ασφαλής επιλογή για service apple συσκευών είναι η infoquest.

Λειτουργουν κατα το δοκουν επειδη δεν ειμαστε σωστα ενημερωμενοι.

Πχ ο Γερμανος πριν κανα χρονο μου αρνηθηκε αντικατασταση iPhone γιατι ειχε περασει ο πρωτος χρονος. Τους πηγα τα απαραιτητα χαρτια, μου το αντικατεστησαν και ζητησαν συγγνωμη.

Η infoquest πχ τωρα αρνειται το 2ο χρονο σε προιντα με τιμολογιο, εχει χρονο να στρωσει και αυτη.

Ο νομος ειναι σαφης οπως προανεφερα. Οσο βρισκουν θα τα κανουν.

Λειτουργουν κατα το δοκουν επειδη δεν ειμαστε σωστα ενημερωμενοι.

Πχ ο Γερμανος πριν κανα χρονο μου αρνηθηκε αντικατασταση iPhone γιατι ειχε περασει ο πρωτος χρονος. Τους πηγα τα απαραιτητα χαρτια, μου το αντικατεστησαν και ζητησαν συγγνωμη.

Η infoquest πχ τωρα αρνειται το 2ο χρονο σε προιντα με τιμολογιο, εχει χρονο να στρωσει και αυτη.

Ο νομος ειναι σαφης οπως προανεφερα. Οσο βρισκουν θα τα κανουν.

Τι χαρτιά τους προσκόμισες στην πρώτη περίπτωση ?

Τη νομοθεσια για 2 χρονια για αγορα ηλεκτρονικων ειδων εντος ΕΕ. Πλεον νομιζω δε χρειαζονται, εχουν στρωσει.

Εδώ και λίγες μέρες του έχω φορέσει μια σιλικονάτη θηκούλα, προσωινά μέχρι να βρω ένα αξιοπρεπές back skin.

Ε λοιπόν, ενώ το κάνει λίγο πιο bulky, παρ'ολο που ειναι πολύ διακριτική (ας πούμε ότι συνολικά ως μέγεθος θυμίζει το air1), είναι τόση η ανακούφιση που νιώθεις λόγω ασφάλειας. Πριν πάντα έβαζα στο γραφείο από κάτω χαρτιά ή κάνα ύφασμα για να το ακουμπήσω να γράφω, τώρα είναι jet, απλά το ακουμπάω όπου και να'μαι και δεν ανησυχω για γρατζουνιές κλπ.

...αν βρείτε back skin σφυρίξτε το κι από δω πάντως!

Άσχετο αλλά, επειδή είμαι πρωτάρης στο 8, υπάρχει πουθενά κάποιος τρόπος να δεις το uptime (από πότε είναι αναμένο χωρίς σβήσιμο/restart)? Μια κι είχα το θέμα με τα κολλήματα, και τώρα έβαλα την 8.1.1, θέλω να δω αν διορθώθηκε, πως μπορώ να ξέρω αν έκανε restart εκεί που κάθεται χωρίς να το καταλάβω;