[Επίσημο] iPad Mini @2012

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

μονο που το nexus 7 εχει android και δεν τρεχει τις εφαρμογες του ios ....

Μόνο αυτό.
Αλλά πες μου πόσους ακόμα ξέρεις που να απαιτούν αυτές τις εφαρμογές ???

Συζητάμε για το 1% του κόσμου που είναι σήμερα καταναλωτής ταμπλετών?
Σήμερα το πελατολόγιο στην τελική έχει διευρυνθεί – όλοι θέλουν ταμπλέτα.

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

δε νομιζω.... και οποιες υπαρχουν δεν ειναι ιδιες σε χρηστικοτητα, αισθητικη .
Ειναι πολυ αυθαιρετο το 98%.... αν ηταν ετσι 98% θα ειχαν android tablet , που φυσικα δεν ισχυει.

Και φυσικα υπαρχει και η ποιοτητα κατασκευης, design κλπ ...

Τα πραγματα ειναι απλα... βαλτε μερικους ανθρωπους να διαλεξουν αναμεσα σε ipad mini - nexus 7 (οχι "πειραγμενοι" οπως εμεις ), χωρις να ξερουν τη τιμη.
Το μεγαλυτερο ποσοστο θα διαλεξει ipad.

Last edited:

Ειναι πολυ αυθαιρετο το 98%.... αν ηταν ετσι 98% θα ειχαν android tablet , που φυσικα δεν ισχυει.

Ναι το σημείωσα δεν έχω έρευνα να τεκμηριώσω το παραπάνω. Οποτε αναφέρομαι στη δική μου αντίληψη.

Η apple είχε προβάδισμα στην αγορά αλλά φέτος οι IHVs θα πουλήσουν ότι προλαβαίνουν να κατασκευάσουν. Τα ποσοστά τις apple πέφτουν.

δε πεφτουν καθολου... απλα οι αλλοι φτιαχνουν οτι να ναι, φτηνα προιοντα και ειναι πολυ περισσοτεροι .
Αυτο δε σημαινει οτι η apple πεφτει... το αντιθετο , συνεχως σπαει ρεκορ πωλησεων.
Απλα, οι υπολοιποι φτιαχνουν περισσοτερα και φτηνοτερα, λογικο, μιλαμε για δεκαδες-εκατονταδες εταιρειες.
Για μενα, ειναι αθλος, που ακομη η αππλε ειναι εκει που ειναι , με 2-3 προιοντα στην ουσια.

Τα πραγματα ειναι απλα... βαλτε μερικους ανθρωπους να διαλεξουν αναμεσα σε ipad mini - nexus 7 (οχι "πειραγμενοι" οπως εμεις ), χωρις να ξερουν τη τιμη.
Το μεγαλυτερο ποσοστο θα διαλεξει ipad.

Μα τι λες,,, το galaχy tab plus που έχω δεν έχει να ζηλέψει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτά απο ποιότητα κατασκευής και Look, brushed αλουμίνιο, στρογγυλεμένες άκρες πανάλαφρο λεπτό δε τρίζει δεν είναι πλαστικουρα και και και... . πάνε τα παλιά κάστρα της apl!

Καλά αυτό με τις εφαρμογές το πίστευα κι εγώ κάποτε.
Τον τελευταίο καιρό που έπεσαν στα χέρια μου κινητά android, διαπίστωσα ότι απολύτως τίποτα δεν θα μου έλειπε από τις εφαρμογές που
χρησιμοποιώ στο iphone.
Για μένα έχει λήξει το παραμύθι του οικοσυστήματος πλέον, και από ότι είδα και το smoothness είναι σε πολύ καλό επίπεδο στο android.
Μόνο που σκέφτομαι το drag n drop με ένα απλό usb με πιάνει να το πουλήσω το iphone, αλλά με κρατάει η καλή οθόνη και ότι δεν έχω λεφτά
για κάτι πολύ καλό σε android.

οκ, βρηκες ενα ...τα υπολοιπα 99 (στα 100) ειναι υποδεεστερα.

Και αυτο που εχεις εσυ δεν ειναι πιο φτηνο, σχεδον την ιδια τιμη εχει. http://www.skroutz.gr/s/427305/Samsung-Galaxy-Tab-7-0-Plus-16GB.html

χαχααχ οποιος αγοράσει τόσο τοτε,,, τι να πώ... πλεον αγοράζεις ποιο καινούρια μοντέλα (το εχω ενα 6μηνο ηδη αυτο εγω με τιμη κάτω απο 300 τότε..) και με λιγότερα χρήματα, βλέπε Nexus.

Απλα ηθελα να τονίσω οτι για εμας που ψάχνουμε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με εξίσου καλή ποιότητα!

Αυτο για σενα...
Γιατι εγω προσφατα εκανα το switch , με πολυ καλη διαθεση και διαπιστωσα αλλα.
Ουτε ευκολια τυπου drag n drop se Mac , ουτε σωστη συνεργασια με τα προγραμματα μου (itunes - iphoto - imovie) κλπ , μικρο αλλα αισθητο lag (σε τερραπυρηνο HTC) , και φυσικα χαοτικες διαφορες σε εφαρμογες (κυριως σε Multimedia).
Υπερτερουσε βεβαια σε tweaking kai customization, αλλα εμενα δε με αφορουσε καθολου.

Είναι λοιπον θεμα προτεραιοτητων....

@FRA αυτές είναι οι επίσημες τιμές, γη αυτές μιλάμε.

Αυτο για σενα...
Γιατι εγω προσφατα εκανα το switch , με πολυ καλη διαθεση και διαπιστωσα αλλα.
Ουτε ευκολια τυπου drag n drop se Mac , ουτε σωστη συνεργασια με τα προγραμματα μου (itunes - iphoto - imovie) κλπ , μικρο αλλα αισθητο lag (σε τερραπυρηνο HTC) , και φυσικα χαοτικες διαφορες σε εφαρμογες (κυριως σε Multimedia).
Υπερτερουσε βεβαια σε tweaking kai customization, αλλα εμενα δε με αφορουσε καθολου.

Είναι λοιπον θεμα προτεραιοτητων....

@FRA αυτές είναι οι επίσημες τιμές, γη αυτές μιλάμε.

Μα εδω μιλάμε για tablet οχι για τηλέφωνα, οκ θα μου πεις οι δυνατοτητες ειναι ιδιες ακριβως και συμφωνώ αλλα επιμένω για τον μέσο χρήστη διαφορές στις εφαρμογες καθημερινης χρήσης δε βλεπει κανείς.
Εχω ipad 1η γενιας (δε καιγομαι να το αλλαξω εκτος αν πετυχω ευκαιρία) γιατι τρεχει εξιδικευμένες εφαρμογες μουσικής (ηχογράφηση με io dock) και για αυτό και μονο το λόγο. Φυσικα εχω περαξει κι αλλες εφαρμογες μέσα αλλα δε μου λειπει κατι σε σχεση με το tab που το εχω δεξι χερι μαζι μου διαρκως.

Δε θα με χάλαγε να ειχα το ipad mini αντί και των 2 συσκευών που ήδη έχω αλλά
-να ηταν λιιιιιιιγο ποιο mini
-να ηταν το ΟS λιγο ποιο φρέσκο και ποιο ανοικτο
-να μην ειχε νεου τυπου βυσμα (οκ αυτο το παρακάμπτουμε σχεδόν ευκολα)
-η μικρη οθονη θα ηταν ok on the go αλλά σπίτι (οπως χρησιμοποιω το ipad με τις εφαρμογες του) δε νομίζω να με βόλευε και τόσο.

ΕΥΤΥΧΩΣ εχουμε πολλες και αξιολογες επιλογες για να επιλεξουμε οτι μας ταιριάζει καλύτερα.

ΥΣ οσο για τις τιμες.... βρισκεις ευκαιρίες πάντα.... δε μιλάω για κατι περιεργο η προνομιακό

τεσπα… ο καθενας εχει γνωμη και ειναι σεβαστη. Υπαρχουν ομως καποια πραγματα που δεν αμφισβητουντα.
Πχ ποιοτητα κατασκευης, design, αισθηση χρησης (feeling) και εφαρμογες ειναι τα δυνατα ατου της apple.
Ας βγει μια εταιρεια με αντιστοιχα προιοντα σε ολους τους τομεις , και μετα τα λεμε….

Οσον αφορα τη τιμη, προφανως και δε μπορουν ολοι να αγορασουν apple προιοντα, αλλα υπαρχουν και μεταχειρισμενα apple… και φυσικα και αλλες προτασεις, καθ ολα ικανοποιητικες πια.

Καλά αυτό με τις εφαρμογές το πίστευα κι εγώ κάποτε.
Τον τελευταίο καιρό που έπεσαν στα χέρια μου κινητά android, διαπίστωσα ότι απολύτως τίποτα δεν θα μου έλειπε από τις εφαρμογές που
χρησιμοποιώ στο iphone.
Για μένα έχει λήξει το παραμύθι του οικοσυστήματος πλέον, και από ότι είδα και το smoothness είναι σε πολύ καλό επίπεδο στο android.
Μόνο που σκέφτομαι το drag n drop με ένα απλό usb με πιάνει να το πουλήσω το iphone, αλλά με κρατάει η καλή οθόνη και ότι δεν έχω λεφτά
για κάτι πολύ καλό σε android.

Κανενα παραμυθι, ειδικα για τις ταμπλέτες: Μιλαμε για 275.000 optimized tablet Apps στο ipad έναντι 50 (?) στο android..
Στα κινητά, το χασμα εχει μειωθεί, στις ταμπλετες ομως, το ipad παραμένει πολυ μπροστα σε ποιοτητα/ποσοτητα εφαρμογών..

ακομη και με jelly bean 4.1 (battery smooth) υπαρχει ενα μικρο (αλλα υπαρκτο) lag … το διαπιστωνεις αμα βαλεις διπλα διπλα τις συσκευες.
Μια μικρη καθυστερηση , δεν "κολλαει" στο δαχτυλο η οθονη οπως σε ios συσκευη (πρωτα φευγει το δαχτυλο και μετα η οθονη- μιλαμε για ms βεβαια, αλλα ειναι ενοχλητικο σε μενα)

Το εχω διαπιστωσει με ολες τις συσκευες που επιασα στα χερια μου και με custom roms klp …. εχει (λιγη) δουλεια ακομη το android σ αυτο το τομεα.

ακομη και με jelly bean 4.1 (battery smooth) υπαρχει ενα μικρο (αλλα υπαρκτο) lag … το διαπιστωνεις αμα βαλεις διπλα διπλα τις συσκευες.
Μια μικρη καθυστερηση , δεν "κολλαει" στο δαχτυλο η οθονη οπως σε ios συσκευη (πρωτα φευγει το δαχτυλο και μετα η οθονη- μιλαμε για ms βεβαια, αλλα ειναι ενοχλητικο σε μενα)

Το εχω διαπιστωσει με ολες τις συσκευες που επιασα στα χερια μου και με custom roms klp …. εχει (λιγη) δουλεια ακομη το android σ αυτο το τομεα.
Όντως με 4.1 που έχω στο nexus 7 έχει μια μικρη καθυστέρηση, την καταλαβαίνεις μόνο όμως αν έχεις/είχες iPad πριν. Ένας νέος χρήστης δεν θα την παρατηρήσει. Ίσως με το νέο android 4.2 να μην υπάρχει και καθόλου διάφορα.

Όσο αφορά τα app, το android έχει όλα όσα χρειάζεται ένας μέσος χρήστης.. Για πολυ εξειδικευμένες δουλειές όμως (όπως αυτές του Γιάννη) το iOS έχει ακόμα προβάδισμα. Κακά τα ψέματα όμως, ποιος θα κάτσει να κάνει σοβαρή δουλεια και για πολλές ώρες σε οποιαδήποτε ταμπλετα... Σίγουρα όμως βοηθάει και διευκολυνει σε κάποια πράγματα συν το ότι έχει fun η χρήση του.

Στο μέλλον (μαλλον) θα είναι όσο ισχυρά είναι και τα desktop, και keyboard, mouse θα είναι (αν είναι) μόνο για εξειδικευμένες δουλειές..

Η Microsoft ηγείται αυτού του σκεπτικού με το surface που είναι ουσιαστικά ένα laptop οπου τρεχει δυνατο επεξεργαστη και εγκαθιστά κανονικά προγράμματα windows, με τσουχτερη (ακόμα) τιμη..

Αν η apple δεν κάνει κάτι παρόμοιο ή να παρουσίαση μια νέα πρόταση, θα τα βρουν δύσκολα εκει στο cupertino.. Μέχρι τότε όμως η apple έχει το πάνω χέρι.

η microsoft τα εχει μπερδεμενα … δυστυχως.
Δεν ειναι φτιαγμενα τα win8 για desktop, μονο για tablet (metro gui).
Οπως παντα βιαστηκε να κανει κατι που η apple το προσπαθει πολλα χρονια.
Δεν ειναι τοσο απλο να φτιαξεις ενα συστημα που να ικανοποιει και τις 2 χρησεις… γι αυτο η aplle αργει να παρουσιασει κατι ενοποιημενο.