[Επίσημο] iPad Pro @2015

Όλο το λογισμικό αυτής της εταιρίας είναι εντελώς πρόχειρο και με κακό σχεδιασμό. Δεν είναι κάτι νέο, και δεν αφορά μόνο τις εφαρμογές για τις ταμπλέτες. Την σώζει η ιστορία της βέβαια...

Ναι αλλά εδώ μιλάμε για το εντός του ios όπου επικρατεί ένα μπάχαλο με παρεμφερής εφαρμογές κάτω από τη στέγη της Adobe με την στήριξη της Apple ολο αυτος ο λαβύρινθος.
Θα μπορούσε η Apple πολύ απλά να θεσει όρους και κανόνες που να διαφυλάξουν το οποιο κυρος,υστεροφημια και που θα δένουν με τις αρχές της Apple περί φιλικότητα και ευχρηστία και δεν θα διαταράσσουν την εν γένει φιλοσοφία του λειτουργικο που χαρακτηρίζεται από απλότητα και φιλικότητα στο χρήστη ενώ εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντιθετο.

Αφού η Apple δεν θέτει κανόνες άρα υπάρχει συνυπευθυνότητα ξεκάθαρα,διοτι μόνη της η Adobe δεν λειτουργεί με αυθαίρετο τροπο αλλά με τις ευλογίες της Apple.

Πολύ πιο πρόχειρο και με κακό σχεδιασμο στο ios σε πολύ παραπάνω βαθμό στα της εταιρίας όμως όχι γενικά και αόριστα.
Οι desktop εκδόσεις είναι πολύ πιο πλήρες,καλογραμμενες.

Μην τα μηδενίζουμε όλα.

Η appe εδωσε ενα μηχανημα πολυ ικανο, δε μπορει να υποχρεωσει κανεναν να κανει οτιδηποτε. Μενει στους devs να αποδειξουν την ικανοτητα τους. Και δε καταλαβαινω την εμμονη σου με την adobe...κανεις δε παιρνει ipad για τις εφαρμογες της. Σου ενεφερα παραπανω οτι θπαρχουν πολυ καλυτερε και αποδοτικοτερες στο ios.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω να σου βαλω 100 βιντεκια με τετοιες εφαρμογες και τις γνωμες πολυ σημαντικων ανθρωπων στο χωρο αυτο , κι οχι ενος τυχαιου reviewer!

Πολύ σωστά αυτά όλα για την Adobe αλλά μάλλον και αυτή "παίζει" δοκιμαστικά με τα απομονωμένα apps που προσφέρει.
Ας μή ξεχνάμε όμως ένα πολύ βασικό οτι - προς το παρών - τα διαθέτει τσάμπα...
Eνώ τα desktop applications της με ιστορία 25+ χρόνων, και τα χρέωνε ψηλά μέχρι πρότινος, και τώρα είναι συνδρομητικά.
Και μάλλον στην ίδια λογική θα μπούν πολύ σύντομα και οι mobile versions για μια ολοκληρωμένη κατάσταση.
Ήδη προσφέρει μερικές δυνατότηες στις mobile apps που οι desktop δεν έχουν ακόμα (photoshop fix > liquify > face symmetry)

Τα ηχεία ειναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το Air 2

Για το Pencil σκέφτομαι να το παραγγείλω σε φιλο απο Αμερική που έρχεται Χριστούγεννα Αλλα φανταζομαι μέχρι τοτε θα εχει έρθει και εδώ Τι λες Γιάννη;

Επίσης, Γιαννη, με ποια εφαρμογή μπορώ να "παίξω" λιγο για σχέδιο (έστω και χωρίς pencil προς το παρόν) ;

Φανταζομαι θα ερθει μεχρι τις γιορτες.
Αρχισε με το apple notes, για αρχη καλο ειναι
Μετα δες το Sketchbook pro
Εγω χρησιμοποιω πολυ και το procreate που θεωρειται οτι καλυτερο για σχεδιαση.
Εχω και το Artrage επισης, πολυ καλο.

Αν δεν εχεις κανενα απλο stylus , μπορεις να δοκιμασεις για πλακα, καποια πολυ φτηνα οπως αυτο ...
http://www.play247.gr/index.php?referrer=true&main_page=product_info&products_id=24082
Εχω ενα τετοιο και ειναι καλο για αρχη.

Last edited:
Οι ακριβείς διαστάσεις της οθόνης του (όχι ολόκληρης της συσκευής) σε μήκος και πλάτος ποιές είναι;

Κάτι ελαφρώς άσχετο:

Γιάννη, το σεταρα κλασικά "as new", χωρίς να έχω iCloud photos κλπ σε καμία συσκευή και μόλις το άνοιξα, βρήκα μερικές (όχι όλες) φωτός (που είχα τραβήξει με το iPhone - ίσως και αλλες) στα albums!!!

Ο άνθρωπος απλά λέει αυτό που λέμε όλοι εμείς τόσα χρόνια: apps are not applications. Έχουν ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν να γίνουν. Και μέχρι τότε, το IOS οικοσύστημα θα παραμείνει "παιχνιδάκι".

(προφανώς το ίδιο ισχύει (ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό) και για το Android οικοσύστημα)

A γεια σου. Εσχάτως έχω δοκιμάσει πολλές φορές να χρησιμοποιήσω Excel απ'το κινητό ή iPad (όχι από βίτσιο, επειδή όντως κάτι χρειάστηκα όσο ήμουν εκτός). Ε ρε παιδιά δε γίνεται. Εκτός αν θες να κάνεις κάτι το τελείως αστείο (aka αλλάζω ένα νούμερο στο Excel), θα σου βγει η πίστη για οτιδήποτε πιο ζόρικο. Γι'αυτό, μέχρι να Apps->Applications, τότε το PC δεν αλλάζει, παρά μόνο σε Surface.

Κάτι ελαφρώς άσχετο:

Γιάννη, το σεταρα κλασικά "as new", χωρίς να έχω iCloud photos κλπ σε καμία συσκευή και μόλις το άνοιξα, βρήκα μερικές (όχι όλες) φωτός (που είχα τραβήξει με το iPhone - ίσως και αλλες) στα albums!!!

Ασε, εχω γραψει και εγω παρεμφερη κατα καιρους.Οτι θελει κανει...

το πρωτο αξεσουαρ ειδικα για το ipad pro ειναι γεγονος (εκτος των pencil kai smart cover keyboard) ....http://www.macrumors.com/2015/12/08/apple-lightning-to-sd-adapter-usb-3-ipad-pro/

Oπως ειχε διαπιστωθει, η apple εχει υιοθετησει γρηγοροτερο προτυπο στο ipad dpro, με ταχυτητες usb 3.

Τωρα εβγαλε στην αγορα το Lightning to SD Card Camera Reader

Μ αυτο μπορουμε να συνδεσουμε το ipad με τις καρτες sd των μηχανων μας και να τραβηξουμε τις φωτο και τα βιντεο με μεγαλυτερη ταχυτητα .
Τωρα με το 4Κ και ττις φωτο με πολλα Mpixel ειναι πολυ σημαντικο αυτο.

Στα υπολοιπα ipad , η ταχυτητα ειναι κλασικα σε usb 2 επιπεδο.

MJYT2

30 ευρώ για ενα connector ειναι πολλά αλλά Apple είναι αυτη ολα τα βαραει, φυσικά για το Air 2 και το iphone 6/plus ακομα και για τον ερασιτεχνη ειναι must have αξεσουαρ.

Το μεγεθος συγκλονιζει και τρομαζει!
Κατεβαζω apps και αναβαθμισεις, αλλα με τις τραγικες ταχυτητες που εχω σπιτι, απο αυριο εντυπωσεις...

Το είδα από κοντά στο istorm.
Παρά πολύ μεγάλο. Θα ήταν χορταστικό για multimedia αν πχ μπορούσες να παίξεις με άνεση mkv με υπότιτλους κλπ.
Στη παρούσα φάση είναι μόνο για επαγγελματικό εργαλείο σε όσους βρίσκουν εφαρμογή.
Για οικιακή χρήση είναι μεγάλο και άβολο σχετικά με ένα ipad air που θα κάνει τις ίδιες δουλειές

Mkv παιζεις ανετα πια και με υποτιτλους...ενας λογος που το πηρα ειναι κι αυτος.... Multimedia δηλ. Χορταινεις τα βιντεο!
Και τοπικα τα παιζεις και μεσω δικτυου.

Το πρωτο που μου εκανε εντυπωση, ειναι το πληκτρολογιο.
Μεγαλο οσο και ενος κανονικου laptop, και πληρες με αλφαριθμητικο πληκτρολογιο.... Και μονο γι αυτο αξιζει σε σχεση με το air!

Επισης, το δευτερο σημαντικο για μενα, ειναι οτι λογω (και) πρεσβυωπιας , με βολευει πολυ το οτι ολα ειναι πιο μεγαλα!

Το τριτο που σ εντυοωσιαζει ειναι η ταχυτητα ... Ακομα και με το ipad air 2 διπλα, ειναι σαφως πιο γρηγορο!

Το μονο κακο ειναι οτι δεν υπαρχει πουθενα το pencil, που ειναι και ο βασικος λογος που πηρα το pro.... Ελπιζω να ερθει μεχρι τις γιορτες.

Συμφωνω παντως οτι για γενικη χρηση , το air ειναι πιο βολικο.

Αλλα αμα συνηθισεις το μεγεθος....αξιζει.