[Επίσημο] iPad Pro @2022

Βασικα ειναι η πρώτη φορά που ακούω τόσα αρνητικά σχόλια για τα νέα ipad .
Μιλάμε για μια συσκευή που οι android/windows users όπως εγω είχαμε σεβασμό και αγοράζαμε κιόλας για επαγγελματική χρήση. Πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτονταν εκεί στην apple . Και το κακάο είναι ότι ανεβάζει και τις τιμές στις παλιές συσκευές!

Το μονο αρνητικό που βλεπω στα νεα ipad ειναι οι τιμές τους κατι ομως οχι τοσο αναπάντεχο λογω της γενικότερης οικονομικής αναταραχής.
Το μικρο, σε επιπεδο form factor ειναι σε σωστο δρομο (usbc, camera σε landscape, faceid).
Τα μεγαλα πηραν απλα yearly refresh σε επεξεργαστη. Σε επομενη εκδοση λογικα θα μεταφερουν την καμερα οπως στο μικρο.
Οσον αφορα την επαγγελματικη χρηση, με την έλευση προγραμματων οπως το DaVinci, τα πραγματα βελτιωνονται διαρκως.

Πρέπει να μπει το macOS στα pro μοντέλα για να ειναι πραγματικά pro. Όσο έχουν το iPadOS δεν υπάρχουν πολλά περιθωρια αναπτυξης.

• Like
Reactions: esykas
Το μονο αρνητικό που βλεπω στα νεα ipad ειναι οι τιμές τους κατι ομως οχι τοσο αναπάντεχο λογω της γενικότερης οικονομικής αναταραχής.
Το μικρο, σε επιπεδο form factor ειναι σε σωστο δρομο (usbc, camera σε landscape, faceid).
Τα μεγαλα πηραν απλα yearly refresh σε επεξεργαστη. Σε επομενη εκδοση λογικα θα μεταφερουν την καμερα οπως στο μικρο.
Οσον αφορα την επαγγελματικη χρηση, με την έλευση προγραμματων οπως το DaVinci, τα πραγματα βελτιωνονται διαρκως.
Το μικρό είναι τελείως λάθος. Υποστήριξη pencil 1 σε συσκευή που δεν έχει lighting; Μη συμβατοτητα με πληκτρολόγια και θήκες από αλλα μοντέλα με το το ίδιο form factor; 30% αύξηση στην τιμή από τον προκάτοχό του; Κάνεις δεν υποστηρίζει το gen 10 ... Πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να μην πάρεις το Air...

διαφωνω... δεν ειναι φτιαγμενο για ποντικι , μια χαρα ειναι το ipad os, οι εφαρμογες ηταν το θεμα, τωρα βγαινουν κι αυτες.

Δεν ειναι laptop, και καλα κανει και το κραταει ως εχει.

Αλλο σκοπο εχει ενα tablet... και τυπηρετει μια χαρα.

Οι αντιδρασεις ειναι κυριως για τις τιμες... αλλα αυτες πια εχουν ξεφυγει παντου!

• Like
Reactions: takisot and jig
Το μικρό είναι τελείως λάθος. Υποστήριξη pencil 1 σε συσκευή που δεν έχει lighting; Μη συμβατοτητα με πληκτρολόγια και θήκες από αλλα μοντέλα με το το ίδιο form factor; 30% αύξηση στην τιμή από τον προκάτοχό του; Κάνεις δεν υποστηρίζει το gen 10 ... Πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να μην πάρεις το Air...

Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι το Μολύβι που το φορτίζεις μία φορά στις 15 μέρες θα φορτίζεται μέσω lighting? Ίσα-ίσα που για τους κατόχους του παλιού μολυβιού όπως ο γιος μου είναι καλό νέο. Όσο για τις θήκες και τα πληκτρολόγια, αυτό ισχύει για όλα τα iPad, Κάθε κατηγορία έχει τα δικά της. Είπαμε, το μόνο πρόβλημα είναι η αύξηση της τιμής.

διαφωνω... δεν ειναι φτιαγμενο για ποντικι , μια χαρα ειναι το ipad os, οι εφαρμογες ηταν το θεμα, τωρα βγαινουν κι αυτες.

Οι αντιδρασεις ειναι κυριως για τις τιμες... αλλα αυτες πια εχουν ξεφυγει παντου!

Συμφωνω οτι το ipad ειναι ξεχωριστη κατηγορια προιοντος και δεν αντικαθιστά ένα MacBook, αλλά θα ήτανε ωραίο να υπήρχε δυνατότητα Dual Boot ώστε κάποιος που έχει ποντίκι και πληκτρολόγιο (ή Smart keyboard) να το δουλεύει όπως θα δούλευε ένα MacBook air όταν και εφόσον το επιθυμεί. Άλλωστε και το μικρό MacBook που είχανε βγάλει πριν από χρόνια δεν έχει μεγαλύτερη οθονη απο ενα Ipad Pro.

Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι το Μολύβι που το φορτίζεις μία φορά στις 15 μέρες θα φορτίζεται μέσω lighting? Ίσα-ίσα που για τους κατόχους του παλιού μολυβιού όπως ο γιος μου είναι καλό νέο. Όσο για τις θήκες και τα πληκτρολόγια, αυτό ισχύει για όλα τα iPad, Κάθε κατηγορία έχει τα δικά της. Είπαμε, το μόνο πρόβλημα είναι η αύξηση της τιμής.
Δεν ξέρω κάθε πότε φορτιζεις το 1 αλλά το 2 το φορτίζω κάθε 2 μέρες. Μην υποστηρίζεις την apple στο προφανές άρμεγμα. Έλεος. Έβγαλε λέει ανταπτορα για usb c...
Κακό νέο για τον δικό μου γιο τότε αφού το βλέπεις υποκειμενικά που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το pencil 2 που ήδη έχουμε. ... Αλλα αυτό ειναι άσχετο με το φάουλ αντικειμενικά της apple

Το air 2020 ήταν συμβατό ακομη και με τις θήκες του του pro και φυσικά με όλα τα πληκτρολόγια της apple για τα 11αρια pro από τη στιγμη που απέκτησε το ιδιο form factor . Αυτό γιατί το παραβλέπεις; Μια ακόμη αρπαχτή της apple .

• Like
Reactions: chocbhed
Εντάξει παιδιά, η Apple είναι γνωστό ότι αρμέγει όσο δεν πάει και εκμεταλεύεται κάθε πιθανή ευκαιρία να αρμέξει και άλλο, πως έχει γίνει νομίζεται η πρώτη σε κέρδη εταιρία στον κόσμο, χαρίζοντας πράγματα? .....από εκει και πέρα φτιάχνει συνήθως εξαιρετικά προιόντα για αυτό και έχει αποκτήσει αυτή την δυναμική, προφανώς αν σε κάποιον δεν κάνει ένα προιόν πάει σε κάποιο άλλο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι σημαντική αναβάθμιση το νέο ipad pro, από την άλλη χωρίς ουσιαστικά ανταγωνσιμό και με την αγορά των Tablets Να πέφτει συνεχώς δεν ξέρω αν υπήρχε λόγος να προσπαθήσει παραπάνω....και έτσι όπως είναι, μιλάμε για το καλύτερο με διαφορά Tablet στην αγορά, αν δώσει και κάποια στιγμή και Dual Boot Με Macos θα είναι ταφόπλακα για όλα τα άλλα Tablets ενώ θα τσακίσει και τα Laptops, Surface κλπ.

Έτσι όμως κανεις δε θα έπαιρνε MacBook πια, it’s not going to happen !

Όχι σύντομα τουλάχιστον…

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Προφανώς δεν το κάνουν για τον λόγο που ανέφερες, κάποια στιγμή όμως θα αναγκαστούν, η αγορά των Tablets πέφτει συνεχώς και οι εφαρμογές ενώ βελτιώνονται απέχουν πολύ από ένα κανονικό μηχνάημα με macos, ειδικά τώρα με 16gb ram Και τον εξαιρετικό M2 είναι αμαρτία να μην έχεις ένα κανονικό λειτουργικό όπως το macos.

Δεν ξέρω κάθε πότε φορτιζεις το 1 αλλά το 2 το φορτίζω κάθε 2 μέρες. Μην υποστηρίζεις την apple στο προφανές άρμεγμα. Έλεος. Έβγαλε λέει ανταπτορα για usb c...
Κακό νέο για τον δικό μου γιο τότε αφού το βλέπεις υποκειμενικά που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το pencil 2 που ήδη έχουμε. ... Αλλα αυτό ειναι άσχετο με το φάουλ αντικειμενικά της apple

Το air 2020 ήταν συμβατό ακομη και με τις θήκες του του pro και φυσικά με όλα τα πληκτρολόγια της apple για τα 11αρια pro από τη στιγμη που απέκτησε το ιδιο form factor . Αυτό γιατί το παραβλέπεις; Μια ακόμη αρπαχτή της apple .

Το ποτε το φορτιζεις προφανως εχει να κανει με το ποσο συχνα το χρησιμοποιεις. Εχω και τα 2 pencil τα οποια φορτιζουν σε ελαχιστα λεπτα. Το παλιο φορτιζεται ειτε καρφωνοντας το στην lighting port (κατι που ειναι αρκετα επικινδυνο για να σπασει) ειτε με adaptor female to female lighting adaptor που εχει η συσκευασια (ετσι το φορτιζω σχεδον παντα).
O λογος που δεν υποστηριζει το Pencil 2 ειναι προφανης: Θα επρεπε το entry level ipad να εχει και magnetic wireless charger οπως τα πιο μεγαλα μοντελα αφου το pencil 2 μονο ετσι φορτιζει.
Αν το εκανε αυτο, θα ανεβαζε παραπανω το κοστος, ενω τωρα οσοι εχουν το παλιο pencil με 9 USD παιρνουν εναν ανταπτορα και το χρησιμοποιουν.
Για θηκες, πληκτρολογια κλπ δεν καταλαβαινω τη γκρινια. Το entry level ipad δεν απευθυνεται σε οσους εχουν μεγαλυτερο μοντελο και τα αντιστοιχα περιφερειακα. Στο φιναλε, υπαρχουν και 3rd party options, δεν σε υποχρεωνει κανεις να παρεις τα της apple.

εξαρτάται...
όπως έχει τώρα το ipadOS είναι μια χαρά και δυό τρομάρες.
Τρομάξαμε να δούμε ένα βασικό "files.
Και ναι το iPad είναι φτιαγμένο και για ποντίκι και για touchpad.
Tο iPados είναι πλέον σκανδαλωδώς και σκόπιμα περιορισμένο.
Που είναι οι σοβαρές εφαρμογές? Οι full σοβαρές και όχι κουτσουρεμένες.
Σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, γιατί βάζουν Μ1 και Μ2 σε αυτό.
Τόσο ισχυρούς επεξεργαστές δεν έχουν desktop.
Tα τελευταία χρόνια ο Tim Crook το έχει παρακάνει.
Εδώ μέχρι και η κόρη του Jobs τον έκραξε.

• Like
Reactions: songless_bird
εξαρτάται...
όπως έχει τώρα το ipadOS είναι μια χαρά και δυό τρομάρες.
Τρομάξαμε να δούμε ένα βασικό "files.
Και ναι το iPad είναι φτιαγμένο και για ποντίκι και για touchpad.
Tο iPados είναι πλέον σκανδαλωδώς και σκόπιμα περιορισμένο.
Που είναι οι σοβαρές εφαρμογές? Οι full σοβαρές και όχι κουτσουρεμένες.
Σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, γιατί βάζουν Μ1 και Μ2 σε αυτό.
Τόσο ισχυρούς επεξεργαστές δεν έχουν desktop.
Tα τελευταία χρόνια ο Tim Crook το έχει παρακάνει.
Εδώ μέχρι και η κόρη του Jobs τον έκραξε.

Kαλα, το τελευταιο που λες ειναι ανεκδοτο. Η μοντελα κορη του Jobs, άσχετη απο τεχνολογία, σχολίασε το 14pro βάσει εμφάνισης.
Και οχι, το ipad ΔΕΝ προοριζόταν για χρηση με ποντικι, απλα υπο συνθήκες μπορει να χρησιμοποιηθεί και με ποντικι/trackpad.
To ipadOS, εχοντας ως αποστολη το touch interface, δεν μπορει προφανως να εχει το "βαθος" του MacOS. Eχει ομως παρα πολλες full fledged επαγγελματικες εφαρμογες, πολλες απο αυτες μαλιστα ειναι niche, απευθυνομενες σε επαγγελματιες που χρειαζονται touch ή pencil interface (πχ πιλοτους με χαρτες, γιατρους, καλλιτεχνες, μουσικους, photo and video editors κ.α.).
Απο εκει και περα, εαν έχεις ήδη Mac και iphone, το continuity σου επιτρεπει την απροσκοπτη επικοινωνία και μεταφορα workload απο τη μια συσκευη στην αλλη.
Προσωπικα οπως εγραψα, θα ηθελα να εχω και την option του MacOS με dual boot ακομα και αν απενεργοποιουσε τελειως το touch interface σε αυτο το mode.
Ομως θεωρω το ipadOS πως παρα τους οποιους περιορισμους του, ειναι ενα εξαιρετικο λειτουργικο για συσκευη tablet.
Αν παντως δεν σε καλυπτει οπως ειναι, γιατι δεν κοιτας προς ενα MacBook Air? Αν ειχα να διαλεξω υποχρεωτικα ενα απο τα δυο, εννοειται πως θα προτιμουσα ενα MacBook.

Last edited:
ο καθενας εχει την αποψη του, δικαιωμα του!

Εγω εχω εντελως αλλη αποψη, το Ipad ειναι κυριως tablet κι ετσι θελω να μεινει.

Εφαρμογες βγαινουν και θα βγουν κι αλλες, εγω για τη χρηση που το θελω μου αρκει.
Καποιος αλλος μπορει να εχει αλλες αναγκες, και καλα κανει... γι αυτον υπαρχουν τα macbook.

Το ποτε το φορτιζεις προφανως εχει να κανει με το ποσο συχνα το χρησιμοποιεις. Εχω και τα 2 pencil τα οποια φορτιζουν σε ελαχιστα λεπτα. Το παλιο φορτιζεται ειτε καρφωνοντας το στην lighting port (κατι που ειναι αρκετα επικινδυνο για να σπασει) ειτε με adaptor female to female lighting adaptor που εχει η συσκευασια (ετσι το φορτιζω σχεδον παντα).
O λογος που δεν υποστηριζει το Pencil 2 ειναι προφανης: Θα επρεπε το entry level ipad να εχει και magnetic wireless charger οπως τα πιο μεγαλα μοντελα αφου το pencil 2 μονο ετσι φορτιζει.
Αν το εκανε αυτο, θα ανεβαζε παραπανω το κοστος, ενω τωρα οσοι εχουν το παλιο pencil με 9 USD παιρνουν εναν ανταπτορα και το χρησιμοποιουν.
Για θηκες, πληκτρολογια κλπ δεν καταλαβαινω τη γκρινια. Το entry level ipad δεν απευθυνεται σε οσους εχουν μεγαλυτερο μοντελο και τα αντιστοιχα περιφερειακα. Στο φιναλε, υπαρχουν και 3rd party options, δεν σε υποχρεωνει κανεις να παρεις τα της apple.
Να σου θυμίσω ότι το νέο "φτηνο" ipad θα έρθει από 629€ ενώ το Air με M1 ξεκινάει από 699 και θες να μου πεις ότι δεν μπορούσε να δώσει το hardware του air 2020 στα 629;;; Πόσο θα χρεωνε το magnetic charge; θα έπιανε τιμή πάνω από το air M1 ; Ή πιστεύεις ότι κάποιος για 70€ δεν θα πάει στο air που υποστηρίζει τα καλύτερα περιφερειακά των ipad ; Δικαιολογίες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί το ipad 10th άξιο ύπαρξης

Άρα έρχεσαι στα λόγια μου. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα του μικρού iPad είναι η τιμή.
Καμια σχεση . Εγω Μιλάω για hardware εφάμιλλο του air 2020 ακομη και στα ίδια χρήματα. Εσύ μιλάς για πρόσθετο κόστος για ένα παρωχημένο και αποσβεσμενο hardware feature .. Αν ήταν ένα ανανεωμένο air 2020 με την κάμερα στην σωστή θέση μια χαρά είναι τα 629.