[Επίσημο] iPhone 16 Pro | 16 Pro Max

Με γειές.

Επειδή το έχω παίξει το σπορ ακορντεόν 2 φορές ήδη, ναι, είναι υπέροχη η αίσθηση του μπιζού μετά την παντόφλα, αλλά μετά από λίγο καιρό πιάνεις στα χέρια σου το Max κάποιου άλλου, θυμάσαι πόσο σου λείπει η οθόνη, και ξενερώνεις. Γενικά, δεν υπάρχει θεραπεία!

Πάντως, η μεγαλύτερη οθόνη/ανάλυση του 16 PM χρησιμοποιείται κανονικότατα, με την ελάχιστη βελτίωση που αναμένει κανείς από τα +3mm (ήτοι περίπου μια με μιάμιση σειρά text)

IMG_0007.PNGIMG_1795.PNG

Με γειές.

Επειδή το έχω παίξει το σπορ ακορντεόν 2 φορές ήδη, ναι, είναι υπέροχη η αίσθηση του μπιζού μετά την παντόφλα, αλλά μετά από λίγο καιρό πιάνεις στα χέρια σου το Max κάποιου άλλου, θυμάσαι πόσο σου λείπει η οθόνη, και ξενερώνεις. Γενικά, δεν υπάρχει θεραπεία!

Πάντως, η μεγαλύτερη οθόνη/ανάλυση του 16 PM χρησιμοποιείται κανονικότατα, με την ελάχιστη βελτίωση που αναμένει κανείς από τα +3mm (ήτοι περίπου μια με μιάμιση σειρά text)
Thanks!
Δεν υπάρχει η τέλεια λύση. Απλά, ήδη το προηγούμενο αναγκαζόμουν να το κρατάω στο χέρι πολλές φορές αντί να το βάζω τσέπη, οπότε τώρα που μεγάλωσε κι'αλλο...

Ακόμα το σεταρω, εντυπώσεις σύντομα. Ασχέτως 16, προτείνω ανεπιφύλακτα να παίξετε λίγο με το customization του Control Center στο iOS 18. Πραγματικα κανει παπαδες. Μεταξυ αλλων μπορεις να βαζεις οποιο app θες ως shortcut, οποτε εχεις οτι ειναι critical με ενα swipe down.

Επιτέλους ξεμουδιασαν τα χεράκια μου από stretching για να φτάσω όλη την οθόνη! :p
Καλοριζικο.... (y)

Τωρα που βαζεις τα εικονιδια οπου θελεις, αρα φτιαχνεις μια οθονη παραπανω και τα εχεις χαμηλα για να μη τεντωνεσαι.... τωρα πηρες τον κοντο ??? :cool::ROFLMAO:(y)

• Haha
Reactions: jig
Δεν το έχω απίθανο στην Αμερική να της τραβήξουν καμία αγωγή για παραπλάνηση.

Δεν το έχω απίθανο στην Αμερική να της τραβήξουν καμία αγωγή για παραπλάνηση.

Δεν ισχυρίστηκε ποτέ η Apple ότι τα iphone φορτίζουν στα 45w.

Καλοριζικο.... (y)

Τωρα που βαζεις τα εικονιδια οπου θελεις, αρα φτιαχνεις μια οθονη παραπανω και τα εχεις χαμηλα για να μη τεντωνεσαι.... τωρα πηρες τον κοντο ??? :cool::ROFLMAO:(y)

Thanks guys!
Το control center είναι αδύνατο να το κάνεις swipe down με ένα χέρι στο max. Στο μικρό γίνεται ;)

Εντάξει, συντηρητική πάλι η αναβάθμιση, αλλά οι βελτιώσεις λογισμικού (που κάποιες που απαιτούνται, ενώ όλες θα είναι καλύτερες στο A18pro), σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη οθόνη, πάλι θα μας μαδήσουν. Θα μου πεις, τι άλλο να βάλουν πια, κορεσμένη αγορά τα features στα smartphones. Το Ωραίο και το capture button, από τα leaks νόμιζα ότι ήταν τέχνασμα σαν τη δράση, τελικά φαίνεται να είναι φοβερό λειτουργικό (και θα αναβαθμιστεί με το λογισμικό ακόμα περισσότερο).

Βέβαια, πάνω που μετά από τόσα χρόνια συνηθίσαμε την παντόφλα, τώρα τη μεγαλώνουν κι άλλο. Να δω που θα τελειώσει αυτή η ιστορία.
Βρε φίλε γιατί δεν γράφει όλες τις λέξεις στα ελληνικά;
Σου αρέσει να με τυραννάς;
Εκεί που γράφεις ελληνικά, τσουπ, πετάς και μια αγγλική λέξη και χάνω όλο το νόημα.

• Haha
Reactions: jig and takisot
Βρε φίλε γιατί δεν γράφει όλες τις λέξεις στα ελληνικά;
Σου αρέσει να με τυραννάς;
Εκεί που γράφεις ελληνικά, τσουπ, πετάς και μια αγγλική λέξη και χάνω όλο το νόημα.
Επίτηδες το κάνει φίλε, για να σε μπερδεύει 😄

• Haha
Reactions: jig
Παίζοντας λίγο με την κάμερα, το μεγάλο ατού του 16pro ειναι η δυνατοτητα non-destructive tone mapping στις φωτο, πριν και μετα τη ληψη.
Δείτε εδώ την original φωτό η οποία υπερφωτιζει τα σκοτεινά σημεία για να βγάλει περισσότερη λεπτομέρεια, δίνοντας όμως ένα HDR overprocessed look
IMG_9903 by Tak sot, on Flickr

Με ένα κλικ στο tone control αλλάζει ετσι:
IMG_9903 2 by Tak sot, on Flickr

Αν θελουμε να το κάνουμε σε στυλ Samsung (κορεσμένα χρώματα) γίνεται πχ ετσι:
IMG_9903 3 by Tak sot, on Flickr

Αν δεν θελουμε να παίξουμε με tone mapping αλλά θελουμε ένα natural preset, επιλεγουμε αυτο απο την λιστα των ετοιμων preset:
IMG_9903 4 by Tak sot, on Flickr

Ανυπομονώ να μπει το tone control και στο photos app του Mac για να μπορώ να κάνω fine tuning σε μεγάλη οθόνη.

Το εργαλείο του tone mapping είναι αυτό και μετακινείς το σημείο στον άξονα αναλόγως του γούστου σου. Έτσι μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου look και να το σωσεις ως preset:
IMG_BF3676DBC2B8-1.jpeg

• Like
Reactions: evanfotis
Το εργαλείο του tone mapping είναι αυτό και μετακινείς το σημείο στον άξονα αναλόγως του γούστου σου. Έτσι μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου look και να το σωσεις ως preset:
View attachment 239306
Τωρα εγώ να πω την κακία, χρήσιμο σαφώς το tone mapping αλλά μια χαρά θα μπορούσε να μπει και σε πιο παλιά iPhones….ποσο δύσκολο ήταν να μπει τουλάχιστον στα iPhones από το 13 και μετά;;;

Α είναι σαν το Adsl στην Ελλάδα έως 24....και παίζει με 4.

Είναι σίγουρα στενάχωρο που οι αργές ταχύτητες παραμένουν. Αν ήταν άλλη εταιρία θα μπορούσε να κάνει monitoring τις θερμοκρασίες του τρέχοντος charging profile από όλους τους νυν κατόχους και αν το θεωρεί ασφαλές, να μας δώσει σε 6 μήνες ένα γρηγορότερο charging profile.

Πιστεύω η Apple ήδη μαζεύει δεδομένα για το πως τα πηγαίνουν οι καινούργιες μπαταρίες αλλά θα δώσει μεγαλύτερες ταχύτητες στα επόμενα iPhone. Είπαμε, μέθοδος σταγονόμετρο.

• Like
Reactions: tiniakos
Τωρα εγώ να πω την κακία, χρήσιμο σαφώς το tone mapping αλλά μια χαρά θα μπορούσε να μπει και σε πιο παλιά iPhones….ποσο δύσκολο ήταν να μπει τουλάχιστον στα iPhones από το 13 και μετά;;;

Πιθανό να έμπαινε, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι διότι είναι αρκετά κομπλικε σαν υλοποίηση και σίγουρα απαιτεί resources.

Eγώ νομίζω ότι κάποια features δεν τα βάζει για να αυξάνει έμεσα την αξία του νεωτέρου μοντέλου.
Δεν βλέπω για παράδειγμα γιατί δεν μπορούσε να βάλει όριο φόρτισης στα 14 pro ενώ μπορούσε στα 15.

• Like
Reactions: tiniakos

Σε ένα βαθμό όλοι οι κατασκευαστές δίνουν software tools στα νέα μοντέλα χωρίς να περάσουν στα προηγούμενα ώστε να παρουσιαστούν ως features. Το ότι γίνεται να το περάσεις στα προηγούμενα, προφανώς και γίνεται, όπως κατά καιρούς κάνουν έτσι και αλλιώς. Στη βάση του είναι post editor που μπορεί να περνάει σε όλες τις φωτογραφίες που κανείς τραβάει.

Λίγο που έπαιξα μαζί του στη δουλειά πάντως, εγώ θα το άφηνα στο default. Ούτε contrast τους λείπει και τη σκηνή ισορροπεί όσο μπορεί.

Πιθανό να έμπαινε, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι διότι είναι αρκετά κομπλικε σαν υλοποίηση και σίγουρα απαιτεί resources.
Κοίτα, το 15pro σε σχέση με το 16pro πόσο διαφορά στην απόδοση έχουν που δεν θα μπορουσε να το έχει?? Σιγά τωρα για photos μιλάμε, εδώ έχω ακόμα το ipad Air 2019 με τον Α12 και 3gb ram και πετάει στην επεξεργασία Photos, τόσο από το native Photos App όσο και σε Affinity κλπ....και μου λες ότι το Iphone 15pro με Α17 και 8gb ram δεν μπορεί να σηκώσει ένα Tone Mapping και μερικά εχτρα χρωματικά προφίλ? Απλά δεν θέλουν να το βάλουν για να έχεις έναν παραπάνω λόγο να πας στην καινούρια συσκευή.

Σε ένα βαθμό όλοι οι κατασκευαστές δίνουν software tools στα νέα μοντέλα χωρίς να περάσουν στα προηγούμενα ώστε να παρουσιαστούν ως features. Το ότι γίνεται να το περάσεις στα προηγούμενα, προφανώς και γίνεται, όπως κατά καιρούς κάνουν έτσι και αλλιώς. Στη βάση του είναι post editor που μπορεί να περνάει σε όλες τις φωτογραφίες που κανείς τραβάει.

Λίγο που έπαιξα μαζί του στη δουλειά πάντως, εγώ θα το άφηνα στο default. Ούτε contrast τους λείπει και τη σκηνή ισορροπεί όσο μπορεί.

Πάντως, από ότι διάβασα στο review του Verge δεν ειναι απλα ενα software feature αλλα εχουν γινει και αλλαγες στο imaging pipeline του iPhone, ωστε να μπορει να γινεται δυναμικο lossless tone mapping πριν και μετα την ληψη της φωτο. Επισης ειναι κατι που δεν υπαρχει στον ανταγωνισμο εξ οσων γνωριζω.

Εδώ τα λέει αναλυτικα:

"The tone control is semantically aware — it will adjust things like faces and the sky differently, so it’s still doing some intense computational photography, but the goal is for you to be able to take photos that look a lot more like what a traditional camera would produce if you bring the slider all the way down.
...........
Allowing styles to be edited and changed after a photo is taken required Apple to reshuffle the Photonic Engine computational photography pipeline — it’s the same basic process on the iPhone 16 Pro as on the 15 Pro, but tone mapping is now one of the final steps. The idea here is for the edits to be “perceptually lossless”; when you take a photo in a style, that’s how the photo is saved, but the iPhone adds a little chunk of data to the image file that allows it to undo that style and revert the image to standard. This means you can tweak styles and even change them entirely whenever you want, and I had great fun making several different versions of the same shot.
That bit of extra data results in files that are about 25 percent bigger than before — around 3MB instead of 2.5MB, generally — and the vagaries of compression mean that styles only work if you shoot in HEIF.."

Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να βρω το βέλτιστο συνδιασμο tone/color/palette και θα σώσω ένα preset γιατί το overprocessed default look δεν με ικανοποιει.

Κοίτα, το 15pro σε σχέση με το 16pro πόσο διαφορά στην απόδοση έχουν που δεν θα μπορουσε να το έχει?? Σιγά τωρα για photos μιλάμε, εδώ έχω ακόμα το ipad Air 2019 με τον Α12 και 3gb ram και πετάει στην επεξεργασία Photos, τόσο από το native Photos App όσο και σε Affinity κλπ....και μου λες ότι το Iphone 15pro με Α17 και 8gb ram δεν μπορεί να σηκώσει ένα Tone Mapping και μερικά εχτρα χρωματικά προφίλ? Απλά δεν θέλουν να το βάλουν για να έχεις έναν παραπάνω λόγο να πας στην καινούρια συσκευή.
Σε επίπεδο hardware προφανώς και παλαιότερα μοντέλα θα μπορούσαν να το έχουν, απλά εάν έπρεπε να κάνουν tweak το Photonic Engine για να το πετυχουν, δεν μπορουν εκ των υστερων να το προσφερουν με ενα software update.
Και προφανώς αυτό γίνεται και σκόπιμα για να μπορούν να δίνουν κάτι καινούργιο κάθε χρόνο.