[Επίσημο] iPhone 17 Pro | 17 Pro Max

4Χ και 8Χ
10130f6d243e37568f87f97be1d858e1.jpg

728f14e03724e281434a0a50fc7bff30.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ευχαριστούμε για τα δείγματα, είναι αυτό που λέω για το 8Χ, θόρυβος, απουσία contrast και softness κάνει μπαμ η χαοτική διαφορά σε σχέση με το 4Χ.

Εγώ το είδα προσεκτικα με τον Τάκη στο σπίτι μου και είδα σοβαρή διάφορά .

Πέρσυ σε σύγκριση με το 14 ultra που έχει απο τους καλύτερους τηλεφακους, το iphone είχε μείνει πολύ πίσω σ αυτό το τομέα.

Φέτος είναι τουλάχιστον ισάξιο και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερο , ανάλογα αν χρησιμοποιείς τον 3χ ή τον 5χ στο 14 ultra (έχει 2 τηλεφακους)

Αυτό ισχύει και για το κυριο αισθητήρα αλλά σε μικρότερο βαθμό, γιατί το hardware είναι ίδιο.

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

• Like
Reactions: takisot
Canon R5 vs 17pro με μαθήματα σύνθεσης και επεξεργασίας φωτογραφίας από τον Peter McKinnon!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: takisot
Εσύ το πήρες το περτικαλί ή ακόμα; Άντε, μια ψυχή που'ναι να βγει...
Δε ψήνομαι….αν το δω από κοντά και μου κάνει κλικ…

Φαντάζομαι ότι θα το πάρω αλλά δεν καίγομαι καθόλου (όπως άλλες χρονιές)

Επίσης βλέπω από πολλούς φίλους και γνωστούς ότι τα 16αρια δεν πωλούνται εύκολα και μου κάνει εντύπωση (εικάζω ότι είναι θέμα timing)

(Κάπου με κούρασε κιόλας να ασχολούμαστε κάθε χρόνο με τις μ@λ@κιες τις Apple (δεν αναφέρομαι σε προβλήματα)…τα ίδια και τα ίδια για μηδαμινές διαφορές )

Επίσης βλέπω από πολλούς φίλους και γνωστούς ότι τα 16αρια δεν πωλούνται εύκολα και μου κάνει εντύπωση (εικάζω ότι είναι θέμα timing)

(Κάπου με κούρασε κιόλας να ασχολούμαστε κάθε χρόνο με τις μ@λ@κιες τις Apple (δεν αναφέρομαι σε προβλήματα)…τα ίδια και τα ίδια για μηδαμινές διαφορές )
Ε λογικό, όλοι τώρα θέλουν να πουλήσουν τα παλιά για να πάρουν τα νέα με αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα μεταχειρισμένων. Σε κανένα μήνα θα στρώσει η κατάσταση. Τώρα από την στιγμή που βγάζουν κάθε χρόνο νέο μοντέλο λογικό να μην έχει μεγάλες αναβαθμίσεις, κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό και να βγάζουν τηλέφωνα κάθε 2 χρόνια, άλλα πατάνε πάνω στην πώρωσή μας και μας αρμέγουν κάθε χρόνο...

Εμ....και στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις κ τα ετήσια αποτελέσματα που ανακοινώνουν στους μετόχους. Αν έβγαζαν νέα προιοντα κάθε δύο χρόνια, θα υπήρχε θέμα με τον επιμερισμό στις ετήσιες καταστάσεις

Κατανοητό. Κι εγώ έτσι ένιωθα, αλλά όταν ήρθε η ώρα, κάπως συνειδητοποίησα ότι έχει γίνει έθιμο η iPhone day μετά από τόσα χρόνια και άρχισε να με τρώει, έχω και το σύνδρομο του μετανάστη (aka, στερούμαι σουβλάκια και τσίπουρα για να κάνω και οικονομίες σε τέτοια πεζά; ), τελικά κύλησα.

Προς στιγμή σκέφτηκα να κάνω την έκπληξη και να πάρω το Air, γιατί εκεί στο κατάστημα χαζεύοντάς τα μου φάνηκε αρκετά πιο φρέσκο σαν φάση, και θα με έβαζε και στη διαδικασία να χρησιμοποιώ περισσότερο τη φωτογραφική (που όποτε το κάνω βλαστημάω κατά τη διάρκεια, αλλά απολαμβάνω μετά χαζεύοντας τα αποτελέσματα). Αλλά η μπαταρία δυστυχώς ήταν no go.

Το πορτοκαλί πάντως όσο το κοιτάζω τόσο περισσότερο μου αρέσει (ενώ ανησυχούσα ακριβώς για το αντίστροφο).

Τελικά μόνο εγώ έχω πάρει το περτικαλι από εδώ μέσα ? Να πω την αλήθεια μου από το 15 προ που είχα δεν είδα και μεγάλε διάφορες ...οκ διπλάσια χωρητικότητα και 4 επί αντί 3 επί στον τηλεφακός . Από σβελταδα ίδιο το βλέπω με το 15 . Βλέπω σοβαρή διαφορά στην σελφι κάμερα αλλά από την άλλη δεν την χρησιμοποιω και πολύ . Εν καιρό θα ποσταρω τι μου αρέσει και τι οχι.

Τελικά μόνο εγώ έχω πάρει το περτικαλι από εδώ μέσα ? Να πω την αλήθεια μου από το 15 προ που είχα δεν είδα και μεγάλε διάφορες ...οκ διπλάσια χωρητικότητα και 4 επί αντί 3 επί στον τηλεφακός . Από σβελταδα ίδιο το βλέπω με το 15 . Βλέπω σοβαρή διαφορά στην σελφι κάμερα αλλά από την άλλη δεν την χρησιμοποιω και πολύ . Εν καιρό θα ποσταρω τι μου αρέσει και τι οχι.

Κι εγώ το πήρα, μην κοιτάς που ντρέπομαι να το γράψω. :P

Εν τω μεταξύ, παίζει να είμαι ο μόνος εδώ μέσα που είδα διαφορά ταχύτητας από το 16PM. Εννοώ στη χρήση, όχι σε benchmarks κλπ. Το δικό μου σα να είχε κάτσει από τη στιγμή που το πέρασα το 26, ενώ το καινούριο πάει αέρα.

Πορτοκαλί κι εγώ, αλλαγή από 14pro max, αλλά περιμένω υπομονετικά την iStorm παρόλο που έγινε παραγγελία day one στις 15.00 ακριβώς όπως είχαν ανακοινώσει..

• Like
Reactions: b_bil2
Ακόμη και ο γκρινιάρης Tony Northrup επισημαίνει την μεγάλη βελτίωση στον φετινό τηλεφακό όπως και τις προφανείς βελτιώσεις στο imaging pipeline που δίνουν φωτό με λιγότερο θόρυβο και sharpening από τους ίδιους με πέρσι ultra wide και main sensors:

• Like
Reactions: dimitris777
κι ενα ακομα σοβαρο review που επιβεβαιωνει τα λεγομενα μας.

Regardless, this is a tremendous telephoto upgrade, and if you were as much of a telephoto lover as me it might well be reason alone to upgrade.
It renders very naturally, extremely flattering for portraiture, and showcases processing restraint that I haven't seen from many modern phone makers. Bravo.

ΥΓ.. για μενα το μονο μειονεκτημα του τηλεφακου, ειναι οτι δεν εχει macro δυνατοτητες οπως του 14 ULTRA.

IMG_0114.jpg

Last edited by a moderator:
Εχω σταματήσει πλέον στις διακοπές της οικογένειας να κουβαλάω dslr-τσάντα-φακούς κλπ Μεγαλώνουμε και γίνεται δυσκολότερο. Το iPhone είναι το πολυεργαλείο μας και βασικός συλλέκτης αναμνήσεων, ειδικά για εμάς που είμαστε στο οικοσύστημα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κάνουμε update κάθε χρόνο. ΙΜΟ, δεν αξίζει κιόλας. Οποιος βέβαια το κάνει και μπορεί, είμαστε μαζί του! Να το χαρεί όσο μπορεί με θήκη ή χωρίς 😜

Καλοκαιρινές φετινές αναμνήσεις από τη Άνδρο. Shot on iPhone 14 Pro Max σε Timelapse mode στις 6 το πρωί για να προλάβουμε την ανατολή και edit στο LumaFusion.

Εχω σταματήσει πλέον στις διακοπές της οικογένειας να κουβαλάω dslr-τσάντα-φακούς κλπ Μεγαλώνουμε και γίνεται δυσκολότερο. Το iPhone είναι το πολυεργαλείο μας και βασικός συλλέκτης αναμνήσεων, ειδικά για εμάς που είμαστε στο οικοσύστημα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κάνουμε update κάθε χρόνο. ΙΜΟ, δεν αξίζει κιόλας. Οποιος βέβαια το κάνει και μπορεί, είμαστε μαζί του! Να το χαρεί όσο μπορεί με θήκη ή χωρίς 😜

Καλοκαιρινές φετινές αναμνήσεις από τη Άνδρο. Shot on iPhone 14 Pro Max σε Timelapse mode στις 6 το πρωί για να προλάβουμε την ανατολή και edit στο LumaFusion.

Εξαιρετικο!

• Like
Reactions: dimitris777
Μερικά δείγματα απο την Main camera και τον Τηλεφακο, με resize στο 70% μιας που το πληρες αρχειο δεν ανεβαινε στο forum. To color preset ειναι το gold, καμια επεξεργασία στην εικονα πλην του resize.

1X main camera:

IMG_7502.jpeg

2X main camera:

IMG_7503.jpeg

4X telephoto:

IMG_7504.jpeg

8X telephoto:

IMG_7505.jpeg

ειδα σημερα απο κοντα το Air ... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

AN αλλαζα κινητο, σ αυτο θα πηγαινα κι ας εχανα σε φωτογραφια, κυριως το τηλεφακο (τον υπερ ευρυγωνιο σπανια τον χρησιμοποιω).

Μπαταρια δεν μ απασχολει γιατι εχω πια ασυρματους φορτιστες παντου και power bank επισης αν χρειαστει.

Φοβερη αισθηση στο χερι, πολυ premium και σιγουρα πολυ διαφορετικο.

Σωστο μεγεθος οθονης για μενα, εντυπωσιακα λεπτο κι ελαφρυ.
Τα υπολοιπα διπλα του φαινονταν απαρχιωμενα!

Σιγουρα θ αποτελεσει το μελλον ...

Ωραίος ο τυπάκος του HTX Studio από την Κίνα ...