[Επίσημο] iPhone 5

Υπαρχουν εταιρικες επιδοτησεις που στο δινουν δωρεαν το κινητο και χωρις παγιο γραμμης. Απλα σου δινουν εναν αριθμο, βγαζεις τη sim, βαζεις τη δικια σου και καθαρισες.

Γιατι νομιζεται οτι με την επιδοτηση σας χαριζουν λεφτα?
Ειτε τα εχετε πληρωσει, ειτε θα τα πληρωσετε, ο τζαμπας πεθανε.
Το χω πει 100 φορες ηδη (ως εταιρικός χρήστης κιόλας).

Και αυτό αλλά και το ότι πλεον οι επιδοτήσεις δίνονται και ως έκπτωση στον λογαριασμό ή / και σε συνεργαζόμενες, με τις εταιρίες κινητής, εταιρίες

Αλλα κάποιοι κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν για να νοιώθουν καλύτερα (προς τα ''μεσα'' ή τα ''εξω'')......

Τωρα που το κανω restore απο icloud παρατηρησα οτι καταβαζει τα apps μπαμ μπαμ. Καμια σχεση το wiif με το iphone 4 αιωνες μπροστα

Ναι..όντως είναι σφαίρα!

Πάντως, άσχετα με τις επιδόσεις, με το φινίρισμα και τα 112(!) γραμμάρια που ζυγίζει αυτή η συσκευή, αν κάνεις το "λάθος" και το πιάσεις στα χέρια σου για 2 λεπτάκια, τελείωσες...δεν την γλυτώνεις την αγορά!
Σε ζώνουν φίδια από παντού!

Πάντως, άσχετα με τις επιδόσεις, με το φινίρισμα και τα 112(!) γραμμάρια που ζυγίζει αυτή η συσκευή, αν κάνεις το "λάθος" και το πιάσεις στα χέρια σου για 2 λεπτάκια, τελείωσες...δεν την γλυτώνεις την αγορά!
Θα δοκιμασω το 1,5 λεπτό ακόμα να δω αν θα ρθουν οι φίδουκλες :p

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Ναι..όντως είναι σφαίρα!

wanna bet? :)
(Είχα και κινητό στα 2/3 του βάρους αυτού..)

To έπιασα σήμερα στα χέρια μου.
Δεν εντυπωσιαστηκα καθόλου.
Το αλουμίνιο , αν και ωραιο , δεν μου εκανε σε καμμια περιπτωση το κλικ του "γυαλιού" του 4/4s.
Επισης με ξένισε το ποσο μακροστενο είναι.
Αν ειχα 4/4s, σιγουρα δεν θα το άλλαζα.

ΥΓ.Θέωρω τα 4/4s τα πιο κομψα και πιο αστεράτα (κατασκευαστικά) κινητά που εχουν κυκλοφορήσει.

Της στραβης ψωλης της φταινε οι τριχες παιδια. Και το ξερετε πολυ καλα. Γενικα το λεω, δεν φωτογραφιζω τον Τασο και τον Χρηστο παραπανω :ernaehrung004:

Και εμενα δεν μου αρεσει το πλατος του σαμσουνγ, και τα κουμπια του νεχους

Μια χαρα ειναι το κινητο γενικοτερα, δεν θελω να παρεξηγηθω.
Απλα νομίζω οτι δεν εχει την αίγλη των προηγουμενων.

Πάντως όπως και να'χει, είτε με επιδότηση είτε χωρίς, τα φράγκα είναι εξωφρενικά πολλά.
Κι επειδή προσωπικά τυχαίνει να έχω μεγάλες επιδοτήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να μου αποφέρουν 4-5 Iphone5 64gb , έχω καταλήξει σε συμφωνία και αγοράζω πράγματα με την επιδότηση, που πραγματικά χρειάζομαι.

just a thought..

Κατασκευαστικα παντως ειναι στα επιπεδα του προηγούμενου, ισως και καλύτερο, δεδομενου πως καταφεραν να ενσωματωσουν τοση τεχνολογια σε τοσο μικρο & ελαφρυ πακέτο.
Το φινιρισμα ειναι απίστευτο, αλλα φαινεται στο λευκο, διοτι στο μαυρο το χρωμα το κανει πιο μουντό και δεν αναδεικνύει το design IMO..

Χωρις να εχω τελειωσει το ΜΙΤ, εχω την αμυδρη εντυπωση πως το οτι εγινε πιο ελαφρυ, την στιγμη μαλιστα που μεγαλωσε, σημαινει οτι χρησιμοποιηθηκαν καποια ποιο ελαφρια (και λιγοτερα ποιοτικα / αξιοπιστα ενδεχομένως???) υλικα.

Το υποννουμενο ειναι το εντος της παρενθεσης

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

To έπιασα σήμερα στα χέρια μου.
Δεν εντυπωσιαστηκα καθόλου.
Το αλουμίνιο , αν και ωραιο , δεν μου εκανε σε καμμια περιπτωση το κλικ του "γυαλιού" του 4/4s.
Επισης με ξένισε το ποσο μακροστενο είναι.
Αν ειχα 4/4s, σιγουρα δεν θα το άλλαζα.

ΥΓ.Θέωρω τα 4/4s τα πιο κομψα και πιο αστεράτα (κατασκευαστικά) κινητά που εχουν κυκλοφορήσει.
+100
Ειδικά αυτό το έχουν κάνει γαργάρα όλοι.....

Κανέναν δεν ενοχλεί τέτοιο ανώμαλο κάδρο ήθελα να ξερα; ....
Αν ''διαβασεις αναμεσα στις γραμμες'' θα δεις οτι, ακόμα και οι φανατικοι, το κατακρίνουν (απλως, με τον γνωστό τρόπο...)
Πάντως όπως και να'χει, είτε με επιδότηση είτε χωρίς, τα φράγκα είναι εξωφρενικά πολλά.
Κι επειδή προσωπικά τυχαίνει να έχω μεγάλες επιδοτήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να μου αποφέρουν 4-5 Iphone5 64gb , έχω καταλήξει σε συμφωνία και αγοράζω πράγματα με την επιδότηση, που πραγματικά χρειάζομαι.

just a thought..
Οτι εχω πει 100 φορες.

Η ''επιδοτηση'' ειναι μια δικαιολογια για την ικανοποιηση των καταναλωτικων μας αναγκων / κολλημάτων και την αποκρυψη της ντροπής που πάει πακέτο με την ''δημοσιοποιηση'' τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Αν ''διαβασεις αναμεσα στις γραμμες'' θα δεις οτι, ακόμα και οι φανατικοι, το κατακρίνουν (απλως, με τον γνωστό τρόπο...)

Αν η έκφραση "με ξένισε στην αρχη λίγο" σημαίνει αρνητική κριτική τοτ τηλέφωνου, μαλλον δεν μιλαμε την ιδια γλωσσα..
Στην πραγματικότητα, το aspect ratio (2.35.1) που επέλεξε η apple, ήταν ένας εξυπνος τρόπος να αυξηθουν οι ίντσες χωρις να μειωθεί η φορητότητα/ευχρηστια.
Και ναι μεν στις ταινίες/video ειναι αυτονόητο το θετικο του φορμα αυτου, αλλα και στις iphone 5 optimized εφαρμογές αυξάνεται ο ωφέλιμος χώρος.
Σε καθε περίπτωση ειναι upgrade απο οποια πλευρά και αν το δεις..
Και ναι, συνηθιζεται μεσα στην πρωτη ωρα χρησης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Αν η έκφραση "με ξένισε στην αρχη λίγο" σημαίνει αρνητική κριτική τοτ τηλέφωνου, μαλλον δεν μιλαμε την ιδια γλωσσα..
Δεν ξερω αν μιλαμε την ιδια γλωσσα αλλα η μεταφραση (ειδικα όταν η ατακα ερχεται απο εσενα και τον Γιαννη πχ) εμενα μου κανει ''Δεν μου αρεσε''

Και βασικα σε κανεναν δεν άρεσε με την 1η ματια, απ' ότι βλέπω.

Κάτι λέει αυτό νομίζω....

Και ναι, συνηθιζεται μεσα στην πρωτη ωρα χρησης...

Μου θυμίζει το πρώτο τσιγαρο, σχεδον όλων των εν συνεχεία καπνιστών: Δεν μου αρεσε την 1η φορα αλλα το συνηθισα....:p

Στην πραγματικότητα, το aspect ratio (2.35.1) που επέλεξε η apple, ήταν ένας εξυπνος τρόπος να αυξηθουν οι ίντσες χωρις να μειωθεί η φορητότητα/ευχρηστια.
Ναι, τα χουμε ξαναπει αυτά. Όταν φαρδύνει (όπως πρέπει να κάνει) σε 2 χρόνια εδώ θα μαστε (με μεγαλύτερες παλάμες πιθανόν – όπως πολύ εύστοχα είπες κάποιος πρόσφατα…:p)

Και ναι μεν στις ταινίες/video ειναι αυτονόητο το θετικο του φορμα αυτου,
Μα φυσικα, όλοι (μας) βλέπουμε μανιωδως ταινίες / video στο κινητό μας.

Τι τα θελουμε τα ipad, mb, tv, pj κλπ άλλωστε;

αλλα και στις iphone 5 optimized εφαρμογές αυξάνεται ο ωφέλιμος χώρος.
Αυτό έλλειπε να μη γινόταν κι αυτό (άσε που αμφιβάλλω σε πόσες ήδη γίνεται).

Αυτό που λέμε είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερο / αποδοτικότερο να ηταν 16/9 πχ

Σε καθε περίπτωση ειναι upgrade απο οποια πλευρά και αν το δεις..
Σύμφωνοι, εξαρτάται όμως πόσα σου ζητάει να πληρώσεις.

Γενικά αλλά και εδικά τους καιρούς που ζουμε, θεωρώ ώριμο να τα σκάμε (χοντρά εν προκειμένω) για κάτι που πραγματικά εστω μας αρεσει και όχι για κάτι που ‛’μας παραξενεύει στην αρχή αλλά στο τέλος το συνηθίζουμε’’...

Last edited:
Παντως ρε Συριε, εχεις την ταση να προτρεχεις και να βαζεις λογια στους αλλους..
Την εμπειρια μου απο την οθονη, την εξεφρασα ξεκαθαρα παραπανω, δεν υπάρχει νοημα να επανέλθω.
Τώρα για το aspect ratio μην είσαι τοσο σιγουρος πως η apple θα το φαρδύνει.. Δεν το κανει απο καπρίτσιο, αλλα επειδη θελει το τηλεφωνο να χρησιμοποιειται με το ενα χέρι. Εδω θα ειμαστε σε 1-2 χρονια και θα δουμε ποιος έχει δίκιο..

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Παντως ρε Συριε, εχεις την ταση να προτρεχεις και να βαζεις λογια στους αλλους..
Ειπα απλως βρε συ, πως το εξέλαβα.

Για να το πω απλα:

Αν εσυ κι ο Γιαννης δεν ενθουσιαστήκατε από την οθόνη του νεου iPhone, ε, κατι δεν παει καλα...:p

Περαν της πλακας παντως, το ζουμε ειναι αυτο που γραφω στο τελος....

Τώρα για το aspect ratio μην είσαι τοσο σιγουρος πως η apple θα το φαρδύνει.. Δεν το κανει απο καπρίτσιο, αλλα επειδη θελει το τηλεφωνο να χρησιμοποιειται με το ενα χέρι. Εδω θα ειμαστε σε 1-2 χρονια και θα δουμε ποιος έχει δίκιο..
Να μαστε καλα και εδω θα μαστε (να χαρω το τι θα λες τότε :p)

(btw ντεζα βου: κουβεντες για αναλυση πριν την ελευση του 4...u don't wanna bet I suppose...:p)