[Επίσημο] iPhone 5

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Παντως ρε Συριε, εχεις την ταση να προτρεχεις και να βαζεις λογια στους αλλους..
Την εμπειρια μου απο την οθονη, την εξεφρασα ξεκαθαρα παραπανω, δεν υπάρχει νοημα να επανέλθω.
Τώρα για το aspect ratio μην είσαι τοσο σιγουρος πως η apple θα το φαρδύνει.. Δεν το κανει απο καπρίτσιο, αλλα επειδη θελει το τηλεφωνο να χρησιμοποιειται με το ενα χέρι. Εδω θα ειμαστε σε 1-2 χρονια και θα δουμε ποιος έχει δίκιο..

Ναι, ε; :p

iPad_mini.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Ειπα απλως βρε συ, πως το εξέλαβα.

Για να το πω απλα:

Αν εσυ κι ο Γιαννης δεν ενθουσιαστήκατε από την οθόνη του νεου iPhone, ε, κατι δεν παει καλα...:p

Περαν της πλακας παντως, το ζουμε ειναι αυτο που γραφω στο τελος....

Να μαστε καλα και εδω θα μαστε (να χαρω το τι θα λες τότε :p)

(btw ντεζα βου: κουβεντες για αναλυση πριν την ελευση του 4...u don't wanna bet I suppose...:p)

Κοιτα, εγω προσωπικα δεν θα ενθουσιαζομουν απο την αυξηση του μεγεθους κατα μιση ίντσα. Και με τις 3.5 μια χαρα εκανα την δουλεια μου. Πιο πολυ με ενθουσιασε η φορητότητα της συσκευής (εξαφανιζεται στην τσεπη σου..) και η ταχυτητα. Οσο ζω παντως με την νεα οθόνη εκτιμω και το εξτρα μέγεθος και το οτι εχει καλυτερη χρωματικη αποδοση.
Στο θεμα ανάλυσης ειχες δίκιο και το ειχα παραδεχτεί. Σκεφτομουν τοτε ως προβολακιας βλέπεις, και δεν ειχα υπολογίσει το πως φαινεται η εξτρα αναλυση σε "αφιλτράριστο" υλικο (σε αντιθεση με τις ταινίες)...

Στο θεμα διαχειρισης πορων λειτουργει διαφορετικα απο τα 4αρι. Πχ οταν κατεβαζε τα apps μου απο το icloud κατεβαζε και εκανε install καμια 8-9 apps ταυτοχρονα την ιδια στιγμη που το 4αρι δεν εκανε ποτε παραπανω απο 4.

Εγω παλι πιστευω πως τοσο η apple οσο και το στρατοπεδο του android πλησιαζουν σε αδιεξοδο

διαφορετικο όμως για τον καθενα

-----android
Εδω οι τυποι έχουν φτασει σε οριακο σημειο το τηλεφωνο ως συσκευη
4.8 ιντσες , με καλες οθονες και αναλυση , με 2 , 4 , 6 , 8 , 12 cpu χρονισμενες στον θεο ,
με 1 , 2 , 4 GB RAM , με gpu , με με με δε ξερω τι αλλο ....

ε και ...
τι να τα κανεις .. να βγαινεις 1ος στα benchmarks ?
το android 4.1.2 τρεχει και σε 1 cpu στα 800 , και σε 2 στα 1.2 , και σε 4 στα δε ξερω που

Τo ζουμι κρυβεται πισω στο s/w και στο OS
βρειτε τροπους να δικαιολογήσετε την τοση ισχυ που δινετε (και εμεις πληρωνουμε ...)

-----apple
Οι κυριοι εδω ειναι πιο ξυπνιοι ....
ακολουθουν μισο βημα πισω και βλεπουν τι παιζει και προσθετουν
(ο εγωισμος του "ειμαι πρωτοπόρος και εφευρετης του τηλεφωνου" εχει παει βολτα αλλα όσο τα ταμεια γεμιζουν δεν μας πειραζει...)

Εχουμε κρατησει το κινητο μας σε λογικα πλαισια (μεγεθος) και οποτε και αν χρειαστει δινουμε στον κοσμο 0.1" παραπανω καθε φορα ....
μεχρι τα 4.8 εεεεχουμε ...

Το δικο της αδιεξοδο ειναι το οικονομικο , ποσο θα το πουλας ρε apple ????
εχεις την οικονομικη δυναμη να μη το αυξησεις αλλο , αλλα το προσφατο παραδειγμα του 5 , δειχνει οτι δεν εχεις διαθεση ακομα για κατι τετοιο

απλα ο κος Cook δεν εχει οραμα , εχει μονο μια αποστολη .....

να κανει τους μετοχους ευτυχισμενους

ε και ...
τι να τα κανεις .. να βγαινεις 1ος στα benchmarks ?
το android 4.1.2 τρεχει και σε 1 cpu στα 800 , και σε 2 στα 1.2 , και σε 4 στα δε ξερω που

Τo ζουμι κρυβεται πισω στο s/w και στο OS
βρειτε τροπους να δικαιολογήσετε την τοση ισχυ που δινετε (και εμεις πληρωνουμε ...)

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Το android έχει άλλες απαιτήσεις ( οπως και οι πελατες της ) σε hardware λόγο διαφορετικής φιλοσοφίας.
Αυτή την στιγμή έχει φτάσει στο 90% για το πως πρέπει να λειτουργεί .
Του μένουν λίγα ακόμα για να τελειοποιηθεί και μέσα σε αυτα τα λίγα υπάρχει χορός για καλύτερο hardware.

Να ρωτήσω κι εγώ τώρα κάτι τους κατόχους iPhone (γενικως) με κίνδυνο να βγώ κι εκτός θέματος;
Κανένας δεν έχει πρόβλημα με το σήμα; Εγώ πάντως έχω, και μάλιστα μεγάλο. Στις 10 κλήσεις σχεδόν οι 7 θα διακοπούν ξαφνικά και στα καλά καθούμενα.
Τι σκατά συμβαίνει;
Και δεν μιλάμε για το δικό μου τηλέφωνο (4) που μπορεί να έχει και κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο γίνεται και με το 4s. Σε χώρο με σήμα καμπάνα, και 3G, χτυπάει το τηλέφωνο το σηκώνω μιλάω 10-15 δευτερόλεπτα και μετά μούγκα. Ή μπάρα του σήματος στο μηδέν.
Μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπω να αναφέρεται το συγκεκριμένο πρόβλημα και είμαι απόλυτα βέβαιος οτι αποκλείεται να συμβαίνει μόνο σ´εμένα αυτό.

Στο 4S της κοπελας μου αυτο που λες με τη διακοπη κλησης γινεται συνεχεια. Επειδη ο αδελφος μου δουλευει στο service της apple μου λεει οτι ερχονται παρα πολλα κινητα με το ιδιο θεμα. Γραμμη της apple ειναι αν υπαρχει εγγυηση να γινεται αμεσα αντικατασταση με refurbished και μετα να ελπιζεις οτι η επομενη συσκευη δεν θα εχει θεμα. Εγω με το 4αρι μου δεν εχω κανενα προβλημα παρολα αυτα που λεγανε.

Στο 4S της κοπελας μου αυτο που λες με τη διακοπη κλησης γινεται συνεχεια. Επειδη ο αδελφος μου δουλευει στο service της apple μου λεει οτι ερχονται παρα πολλα κινητα με το ιδιο θεμα. Γραμμη της apple ειναι αν υπαρχει εγγυηση να γινεται αμεσα αντικατασταση με refurbished και μετα να ελπιζεις οτι η επομενη συσκευη δεν θα εχει θεμα. Εγω με το 4αρι μου δεν εχω κανενα προβλημα παρολα αυτα που λεγανε.

ΟΚ Βασίλη, σ´ευχαριστώ.
Μάλλον εγώ θα πρέπει να είμαι πολύ άτυχος αφού αυτό συμβαίνει και στα 3 iPhone (1 4-άρι και 2 4s) που υπάρχουν στην οικογένεια.

Μπίνγκο !!!

Γενικά δεν γίνεται κουβέντα για την αξιοπιστία των iPhones, από την πρώτη γενιά ακόμα.

Η εντύπωση που έχω (από γνωστούς και φίλους) είναι ότι έχουν τραγικά failure rates. Τα περισσότερα έχουν χαλάσει τουλάχιστον μια φορά.

Και ναι, το να "πέφτουν" οι κλήσεις σαφώς και θεωρείται βλάβη.

Δημήτρη, εγώ έχω ακόμα το πρώτο iPhone που είχαμε πάρει από Αμερική (2008) και δουλεύει τζάμι !!
Επίσης τα υπόλοιπα 5 που πέρασαν κατά καιρούς από τα χέρια μου (2 3Gs 2 4s κι ενα απλό 4-άρι) οφείλω να ομολογήσω οτι δεν μου έβγαλαν την παραμικρή
ζημιά... Με το σήμα όμως πάντα είχα πρόβλημα, άλλες φορές μικρό κι άλλες μεγαλύτερο. Και είναι πάρα πολύ σπαστικό, πίστεψέ με. :argue:

ΟΚ Βασίλη, σ´ευχαριστώ.
Μάλλον εγώ θα πρέπει να είμαι πολύ άτυχος αφού αυτό συμβαίνει και στα 3 iPhone (1 4-άρι και 2 4s) που υπάρχουν στην οικογένεια.

Μπίνγκο !!!

Μπα... υπερκλασικό πρόβλημα και σε 4αρι και σε 4s που έχω εγώ. σε ένα 3Gs που έχω αυτήν την στιγμή στα χέρια μου δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Βέβαια, θεωρώ δεδομένο οτι φταίει το 3G. Δοκίμασε χωρίς 3G. εγώ το έχω μονίμως απενεργοποιημένο....

Αυτο που περιγραφει ο Μπαμπης δεν θυμαμαι να μου εχει συμβει ποτε και με κανενα iphone.

Μπαμπη, συμβαινει μονο αν εχεις ανοιχτο το 3G ?

Μπα... υπερκλασικό πρόβλημα και σε 4αρι και σε 4s που έχω εγώ. σε ένα 3Gs που έχω αυτήν την στιγμή στα χέρια μου δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Βέβαια, θεωρώ δεδομένο οτι φταίει το 3G. Δοκίμασε χωρίς 3G. εγώ το έχω μονίμως απενεργοποιημένο....

Γειά σου άρχοντα... :ernaehrung004:

Αυτό μου είπαν κι εμένα, να κλείνω το 3G... Είναι λύση όμως αυτή;

Γενικά δεν γίνεται κουβέντα για την αξιοπιστία των iPhones, από την πρώτη γενιά ακόμα.

Η εντύπωση που έχω (από γνωστούς και φίλους) είναι ότι έχουν τραγικά failure rates. Τα περισσότερα έχουν χαλάσει τουλάχιστον μια φορά.

Και ναι, το να "πέφτουν" οι κλήσεις σαφώς και θεωρείται βλάβη.

Οσο πιο ακριβο ειναι κατι που αγορασες τοσο πιο δυσκολο ειναι να παραδεχθεις οτι πιαστηκες μ@@@@ς
Δεν ειναι τυχαιο οτι θα δεις του φανμποιδες να συγκρινουν καθε νεα συσκευη πχ το iPhone5 με το iPhone4 αναφεροντας προβληματα που ειχε το 4 και τα διορθωνει το 5 τα οποια προβληματα ομως ουδεποτε τα ανεφεραν οσο ηταν κατοχοι του 4...

Οταν βγει το 6 θα ακους για κακη κατασκευη του 5, για κουμπια που επαιζαν, για μπαταρια που δεν κραταγε μιση μερα, για loose parts που εκαναν το τηλεφωνο κουδουνιστρα και αλλα πολλα τα οποια φυσικα τωρα δεν υπαρχουν γιατι "εσκασα 750 και δεν μπορω να τα δω."

Last edited:
Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Αυτο που περιγραφει ο Μπαμπης δεν θυμαμαι να μου εχει συμβει ποτε και με κανενα iphone.

Μπαμπη, συμβαινει μονο αν εχεις ανοιχτο το 3G ?

Ντίνο πάντα ανοιχτό το έχω το 3G γιατί και μου χρειάζεται πολλές φορές αλλά το θεωρώ και αστείο να πρέπει το 2012 να κλείνω το 3G του τηλεφώνου.
Τότε τι σκατά 3G είναι;

Εσύ, κι όσοι άλλοι με γνωρίζουν, ξέρεις οτι είμαι απ´τους πιο σκληροπυρηνικούς iPhon-άκηδες. Από την πρώτη στιγμή που το πήρα στα χέρια μου, σαν γκατζετάκι στην αρχή, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλο τηλέφωνμο, κι αυτή είναι και η δυστυχία στην όλη ιστορία.
Θέλω οπωσδήποτε iPhone και δεν έχω επιλογές πέραν αυτού που έχω και μου σπάει τα νεύρα. Το 5-άρι, εκτός του οτι είναι πανάκριβο, εκτός του άθλιου aspect της νέας οθόνης δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι δεν θα έχω πάλι τα ίδια προβλήματα... 'Αρα;

Last edited: