[Επίσημο] iPhone 5

To νεο iphone 5s (ή οπως αλλιως θα το λενε) για να επιστρεψει στην κορυφη χρειαζεται τα ακολουθα;

1) 4πυρηνο επεξεργαστη
2) 4.3" οθονη τουλαχιστον ετσι ωστε να ειναι λιγο πιο πλατυ
3) 2gb ram
4) 12mp οποσθια καμερα τουλαχιστον
5) 5mp εμπροσθια καμερα τουλαχιστον
6) Ανανεωμενο ios7 γιατι ο κοσμος το ψιλοβαρεθηκε
7) Καλυτερη μπαταρια που να κραταει 2 μερες καθαρα

Αν δεν εχει τα ανωτερω εγω δεν το παιρνω φετος.

Υ.Γ. Εχω iphone5

1) O 2πυρηνος custom made που έχει τωρα εχει καλυτερες επιδοσεις απο τους 4πυρηνους που κυκλοφορούν. Ο λογος που επελεξε 2πυρηνο η apple έχει να κανει με την καταναλωση.
2) Αν γινει πιο πλατυ, δεν θα δουλεύεται ευκολα με το ενα χερι, υπαρχουν θεματα εργονομίας.
3) Καλοδεχουμενο, αλλα και με 1gb πάει φανταστικα λογω optimized hardware/software. Τα iphone δεν μένουν απο μνημη οπως ανταγωνιστικα μοντελα..
4) Τι να τα κανεις τα τοσα mp στην κάμερα? Θα τυπωσεις αφισα για χρηση στην εθνικη οδό;
5) Ομοίως
6) Συμφωνώ, αρκει να μην χαθει η λειτουργικότητα
7) Μακαρι

To νεο iphone 5s (ή οπως αλλιως θα το λενε) για να επιστρεψει στην κορυφη χρειαζεται τα ακολουθα;

1) 4πυρηνο επεξεργαστη
2) 4.3" οθονη τουλαχιστον ετσι ωστε να ειναι λιγο πιο πλατυ
3) 2gb ram
4) 12mp οποσθια καμερα τουλαχιστον
5) 5mp εμπροσθια καμερα τουλαχιστον
6) Ανανεωμενο ios7 γιατι ο κοσμος το ψιλοβαρεθηκε
7) Καλυτερη μπαταρια που να κραταει 2 μερες καθαρα

Αν δεν εχει τα ανωτερω εγω δεν το παιρνω φετος.

Υ.Γ. Εχω iphone5

Πολύ φοβάμαι ότι το 13 θα το βγάλεις με το 5. Το 6 από τέλη 13 αρχές 14 μπορει να έχει κάποια από αυτά και μάλιστα όχι ολα. Π.χ. 2 γιγα μνημη σε iphone θα δούμε το 14-15 λογικά. :-)

My take :p

1. σε κινητά (ως και σήμερα) καλύτερα δύο πύρινες πολύ ψιλά χρονισμένοι παρά 4 σε χαμηλότερο χρονισμό.
2. πάσο – για τα δαχτυλάκια των κινέζων
3. πάντα ευπρόσδεκτη η RAM – σε όλα τα κινητά
4. πάσο
5. γιατί 5MP μπροστά ? Που θα τα χρησιμοποιήσετε? Πως προκύπτει αυτό σαν ανάγκη – τι ανάγκη θα καλύψει ?
6. νταξ ας το πούμε version 7 από αύριο, να υπάρχει ανανέωση. Πλάκα κάνω αλλά αν σου λείπει κάποιο feature κατανοητό., Μη φτάσουμε και στην έκδοση 15 σε 2 χρόνια. Ως έκδοση συνήθως εννοούμε κάτι το πολύ σημαντικό – άρα πες μου τι features θα ήθελες και όχι το version-number-change.
7. μακάρι δε λές τίποτα …

.

Μπα εγώ έχω πιο απλές απαιτήσεις από το επόμενο iPhone (που τις είχα και για το 5 αλλά απογοητεύτηκα).

Θέλω απλά μια ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Απ'αυτές που μας συνήθιζε η Apple παλιά. Ακόμα και το 4S, μπορεί να'ταν το κινητό-τίποτα, αλλά είχε το siri. Κάτι καινούριο, φρέσκο, που να το ξεχωρίζει απ'τον ανταγωνισμό.

Θα το δουμε λέτε;

ενας πολυ καλος λογος για ν αναβαθμισετε σε iphone 5…. !!!

545242_442246419180654_948630369_n.jpg

Το γεγονός:

Η πλήρης φόρτιση του iPhone 5 επιτυγχάνεται σε 3 ώρες περίπου και με το που βγάζει τη χαρακτηριστική ένδειξη οτι γέμισε (πρίζα πάνω στη μπαταρία) το βγάζω απο την πρίζα. Με φυσιολογική χρήση μου κρατάει 2 μέρες.

,το περίεργο:

Το βάζω στην πρίζα και το αφήνω όλη νύχτα. Με φυσιολογική χρήση μου κρατάει >3 μέρες (!)

,η ερώτηση:

Τι παίζει; Δεν φορτίζει πλήρως στην πρώτη περίπτωση παρόλο οτι βγάζει την ένδειξη ενώ στη δεύτερη περίπτωση φορτίζει πλήρως στην πραγματικότητα;

και το δίλλημα:

Με δεδομένο οτι η διάρκεια ζωής των μπαταριών μετριέται σε κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης, τι είναι προτιμότερο, να το αφήνω όλη νύχτα στην πρίζα με ότι αυτό συνεπάγεται (δεν ξέρω, φθείρεται έτσι ή κάποια στιγμή η φόρτιση διακόπτεται?) και να μου κρατάει 3 μέρες, ή να το φορτίζω 3 ώρες μέχρι να βγεί η ένδειξη οτι φόρτισε, αλλα να μου κρατάει "μόνο" δύο μέρες και έτσι να φτάσω πιο γρήγορα το μέγιστο αριθμό φορτίσεων μετά απο τις οποίες η μπαταρία πάει για ανακύκλωση;;;

Πάντως εγω άμα μπω 3G λιγο το πρωι και το μεσημέρι ένα 30% παει
Με λιγο παιχνίδι και κλήσεις
Ενώ με wifi σκέτο με κρατάει και 3 μέρες

Το γεγονός:

Η πλήρης φόρτιση του iPhone 5 επιτυγχάνεται σε 3 ώρες περίπου και με το που βγάζει τη χαρακτηριστική ένδειξη οτι γέμισε (πρίζα πάνω στη μπαταρία) το βγάζω απο την πρίζα. Με φυσιολογική χρήση μου κρατάει 2 μέρες.

,το περίεργο:

Το βάζω στην πρίζα και το αφήνω όλη νύχτα. Με φυσιολογική χρήση μου κρατάει >3 μέρες (!)

,η ερώτηση:

Τι παίζει; Δεν φορτίζει πλήρως στην πρώτη περίπτωση παρόλο οτι βγάζει την ένδειξη ενώ στη δεύτερη περίπτωση φορτίζει πλήρως στην πραγματικότητα;

και το δίλλημα:

Με δεδομένο οτι η διάρκεια ζωής των μπαταριών μετριέται σε κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης, τι είναι προτιμότερο, να το αφήνω όλη νύχτα στην πρίζα με ότι αυτό συνεπάγεται (δεν ξέρω, φθείρεται έτσι ή κάποια στιγμή η φόρτιση διακόπτεται?) και να μου κρατάει 3 μέρες, ή να το φορτίζω 3 ώρες μέχρι να βγεί η ένδειξη οτι φόρτισε, αλλα να μου κρατάει "μόνο" δύο μέρες και έτσι να φτάσω πιο γρήγορα το μέγιστο αριθμό φορτίσεων μετά απο τις οποίες η μπαταρία πάει για ανακύκλωση;;;
Όταν σου βγάζει μνμ ότι φόρτισε δεν είναι πλήρως γεμάτη η μπαταρία (ισχύει γενικά στις μπαταρίες αυτό). Χοντρικά είναι περίπου στο 80-85% στην πραγματικότητα. Για αυτό και όταν το αφήνεις όλη νύχτα σου βγάζει περισσότερο γιατί φούλαρε. Επίσης παίζει ρόλο και ο τρόπος φόρτισης. Αν π.χ. έχεις φορτιστή iPad και χρησιμοποιείς αυτόν θα σου δείξει 100% πιο γρήγορα αλλά αν το παρατηρήσεις θα αδειάσει γρηγορότερα (φορτίζει γρηγορότερα-αδειάζει γρηγορότερα). Αν το φορτίσεις από υπολογιστή θα αργήσει πολύ να φορτίσει αλλά θα είναι περισσότερο "γεμάτη" η μπαταρία (βέβαια καλό είναι να μην εμπιστευόμαστε πολύτιμες συσκευές στο ασταθές ρεύμα μιας usb εκτός και αν πίνουμε νερό στο όνομα του τροφοδοτικού μας) και θα κρατήσει περισσότερο.

Προσωπικά σε όλες τις συσκευές όταν μου δίνεται η δυνατότητα αφήνω λίγο παραπάνω (μισή-μία ώρα) από όταν βγάλει 100%. Ολόκληρο βράδυ σπάνια το αφήνω εκτός και αν ξέρω ότι θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα. Γενικότερα θα έλεγα να μην αγχώνεσαι. Θεωρώ ότι η Απλ δεν βάζει σάπιες μπαταρίες (άσχετα αν δεν κρατάνε πολύ) και αντέχουν στον χρόνο. Iphone 4 2.5 ετών με όχι τόσο προσεκτική φόρτιση (μια στον φορτιστή του iPad, μια στον δικό του, μια στον υπολογιστή, μια στο αυτοκίνητο. Σπάνια πλήρης κύκλος φόρτισης) και είναι μια χαρά από αυτονομία. Η μπαταρία δεν φαίνεται καθόλου γερασμένη.

!!Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Thanks για την απάντηση. Γενικά συμφωνώ, και εγώ έτσι το βλέπω. Απλά θα ήταν καλό να γνωρίζαμε "officially" τι παίζει αφού αν φθαρεί η μπαταρία, καλώς ή κακώς δεν μπορείς να την αλλάξεις μόνος σου έτσι απλά. Έχω ψάξει και στο site της apple αλλά τέτοιες λεπτομέριες δεν αναφέρει. Ίσως μπορούμε να βρούμε κανένα paper για li-ion batteries...Θα ψάξω και αν βρω κάτι θα επανέλθω. Αν εν τω μεταξύ γνωρίζει κάποιος περισσότερα απο όσα έχουν ειπωθεί, ας εκφράσει τη γνώμη του για το θέμα!

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

πω πω γλεντια απο αυριο :flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μικρό καλάθι... εδώ η Cosmote μέχρι το καλοκαίρι που την άφησα τουλάχιστον, ούτε 3G σοβαρό δε μπορούσε να'χει σε πολλές περιοχές μέσα στην Αθήνα...

Τα LTE δίκτυα είναι για τα μάτια της Apple... Εδώ 3G και κάνουμε το σταυρό μας όταν τό χουμε...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Μικρό καλάθι... εδώ η Cosmote μέχρι το καλοκαίρι που την άφησα τουλάχιστον, ούτε 3G σοβαρό δε μπορούσε να'χει σε πολλές περιοχές μέσα στην Αθήνα...
Το αυτο....

Την εχω στο iPad για το καλοκαιρι βασικα και ειμαι απογοητευμενος...

Τελικα καταληγω να δουλευω με pairing από iPhone με Voda...

Ενεργοποιηθηκε κανονικά με καλο σημα σε περιοχες που κινουμουν με αυτοκίνητο, απο τον Χολαργο εως την Φιλοθεη.
IMG_0652.jpg

Μια μετρηση που πηρα σε φαναρι:

IMG_0655.jpg

Περισσοτερες δοκιμες αργότερα, γιατι στο γραφειο παραδοσιακα εχει προβλημα το σημα της cosmote..