[Επίσημο] iPhone 5

τι να το κανεις ... αμα δεν εχει καλυψη !

+1 αλλά το ίδιο ισχύει και για την Cosmote που θεωρητικά έχει LTE αλλά στην πράξη "δεν πιάνει" (στα Νότια προάστια της Αθήνας που κυκλοφορώ δεν έχει ικανοποιητική κάλυψη-μόνο μπαταρία μου τρώει οπότε το έχω μονίμως απενεργοποιημένο το LTE)

Εμένα για κάποιο λόγο τελευταία κάνει κάτι κόλπα, δεν έχω καταλάβει ακόμα πότε ακριβώς γιατί συμβαίνει συχνά. Είμαι σε wifi δίκτυο, γυρνάει σε 3g και όταν πάω πχ να στείλω μήνυμα στο viber μου λέει ότι δεν υπάρχει σύνδεση ενώ το σηματάκι 3g εμφανίζεται κανονικά (έχω cellular data και LTE, on σε cosmote δίκτυο)...Παραδόξως με reboot όλα οκ! Μπορεί να είμαι στην δουλειά, μετά στον δρόμο, σπίτι, οπουδήποτε και οι εναλλαγές σε γνωστά δίκτυα wifi γίνονται αυτόματα και το 3g το έχω μονίμως ανοιχτό. Οπότε το πότε θα ξανασυμβεί από το τελευταίο reboot, άγνωστο και δεν μπορώ ακόμα να αναπαράγω με ακρίβεια το πρόβλημα. Με τρελαίνει.-

Επίσης συνέβη και κάτι άλλο τις προάλλες...με καλούσαν και τους έβγαινε μήνυμα ότι το έχω κλειστό ενώ το είχα ανοιχτό κανονικά. Οταν με έκπληξη λέω τι λέτε ρε παιδιά...κάνω reboot και ως δια μαγείας μου ήρθαν μαζεμένα μηνύματα για τις κλήσεις που δεν δέχτηκα ποτέ και το κινητό πλέον καλούσε.

Τι να πω το περίμενα πιο απροβλημάτιστο και για την ώρα μόνο αυτό δεν είναι στην περίπτωση μου. Για να μην το αδικήσω (μπορεί να κάνω κάτι λάθος εγώ), αυτά ξεκίνησαν μετά την 6.1! Πλέον φοράω την 6.1.2.

Τι να κάνω;

Last edited:
Εμένα για κάποιο λόγο τελευταία κάνει κάτι κόλπα, δεν έχω καταλάβει ακόμα πότε ακριβώς γιατί συμβαίνει συχνά. Είμαι σε wifi δίκτυο, γυρνάει σε 3g και όταν πάω πχ να στείλω μήνυμα στο viber μου λέει ότι δεν υπάρχει σύνδεση ενώ το σηματάκι 3g εμφανίζεται κανονικά (έχω cellular data και LTE, on σε cosmote δίκτυο)...Παραδόξως με reboot όλα οκ! Μπορεί να είμαι στην δουλειά, μετά στον δρόμο, σπίτι, οπουδήποτε και οι εναλλαγές σε γνωστά δίκτυα wifi γίνονται αυτόματα και το 3g το έχω μονίμως ανοιχτό. Οπότε το πότε θα ξανασυμβεί από το τελευταίο reboot, άγνωστο και δεν μπορώ ακόμα να αναπαράγω με ακρίβεια το πρόβλημα. Με τρελαίνει.-

Επίσης συνέβη και κάτι άλλο τις προάλλες...με καλούσαν και τους έβγαινε μήνυμα ότι το έχω κλειστό ενώ το είχα ανοιχτό κανονικά. Οταν με έκπληξη λέω τι λέτε ρε παιδιά...κάνω reboot και ως δια μαγείας μου ήρθαν μαζεμένα μηνύματα για τις κλήσεις που δεν δέχτηκα ποτέ και το κινητό πλέον καλούσε.

Τι να πω το περίμενα πιο απροβλημάτιστο και για την ώρα μόνο αυτό δεν είναι στην περίπτωση μου. Για να μην το αδικήσω (μπορεί να κάνω κάτι λάθος εγώ), αυτά ξεκίνησαν μετά την 6.1! Πλέον φοράω την 6.1.2.

Τι να κάνω;
Κάποιες φορές αυτά τα προβλήματα είναι προβλήματα δικτύου πρώτα και μετά συσκευής. Αν σου είναι εύκολο δοκίμασε στην ίδια τοποθεσία μόνο με 2G και μόνο με 3G για να δεις συμπεριφορά. Δεν έχω LTE αλλά κάποιες φορές (λίγες μεν αλλά έχει συμβεί. Όχι σε iPhone αλλά δεν νομίζω ότι έχει να κάνει) ενώ είμαι με 3G (αδύναμο) ναι μεν μου λέει 3G στην οθόνη μόλις όμως του ζητήσω δεδομένα μου βγάζει μνμ ότι δεν υπάρχουν δεδομένα. Προαφανώς είναι το μεσοδιάστημα που δεν έχει ικανό σήμα 3G και προσπαθεί να περάσει σε 2G. Ανάλογα σε σένα ίσως είναι το μεταβατικό στάδιο από LTE σε 3G (ή ακόμη και 2G) και επομένως δεν έχεις δεδομένα. Το να είσαι στο δίκτυο να σε καλούν και εσύ να μην παίρνεις μυρωδιά πάλι κάτα πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα LTE. Γενικότερα θα πρότεινα να μην γίνεσαι beta tester της Cosmote για το δίκτυο της (που λογικά θα έχει ολοκληρώσει πιστεύω μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2016 ίσως και του 2020) και να αρκεστείς σε 3G (ίσως και σε 2G) για όσο δεν χρειάζεσαι δεδομένα. Όταν χρειαστείς γρήγορα δεδομένα το γυρνάς πάλι. Για μένα η "σιγουριά" στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ότι είμαι ενεργός στο δίκτυο κινητής (τηλεφωνία , sms) είναι προτιμότερη από γρηγορότερα δεδομένα. Φυσικά όταν χρειαστώ ταχύτητα ανοίγω το 3G και προσεύχομαι.

Φίλε μου σ'ευχαριστώ για την απάντηση, με καθησύχασες κατά κάποιο τρόπο.

Μάλλον έχεις δίκιο και για όλα αυτά ευθύνεται το LTE γιατί λίγο πολύ από τότε που κυκλοφόρησε παρατηρώ αυτά τα προβληματάκια με τα δίκτυα. Θα κάνω τις δοκιμές που μου προτείνεις με την πρώτη ευκαιρία.

Απλά αν θέλεις διευκρίνισε λίγο τι εννοείς. Είμαι στις ρυθμίσεις εκεί που ενεργοποιείς τα δεδομένα δικτύου και το 3g. Πλέον, αντί για την επιλογή "3G" εμφανίζεται "LTE" , φαντάζομαι σε όλους. Αν κλείσω το LTE, μένει μόνο η από πάνω επιλογή "δεδομένα δικτύου". Ο διαχωρισμός LTE - 3G πώς γίνεται; Δηλαδή οκ άσε το LTE, πώς το βάζω σε απλό 3g;

Φίλε μου σ'ευχαριστώ για την απάντηση, με καθησύχασες κατά κάποιο τρόπο.

Μάλλον έχεις δίκιο και για όλα αυτά ευθύνεται το LTE γιατί λίγο πολύ από τότε που κυκλοφόρησε παρατηρώ αυτά τα προβληματάκια με τα δίκτυα. Θα κάνω τις δοκιμές που μου προτείνεις με την πρώτη ευκαιρία.

Απλά αν θέλεις διευκρίνισε λίγο τι εννοείς. Είμαι στις ρυθμίσεις εκεί που ενεργοποιείς τα δεδομένα δικτύου και το 3g. Πλέον, αντί για την επιλογή "3G" εμφανίζεται "LTE" , φαντάζομαι σε όλους. Αν κλείσω το LTE, μένει μόνο η από πάνω επιλογή "δεδομένα δικτύου". Ο διαχωρισμός LTE - 3G πώς γίνεται; Δηλαδή οκ άσε το LTE, πώς το βάζω σε απλό 3g;
Ωωωπ, εδώ με πιάνεις αδιάβαστο. Δεν έχω iPhone5 για να δω ακριβώς το μενού. Θεωρούσα ότι θα έχει επιλογή LTE/3G/GSM και θα επιλέγεις είτε και τα τρία και θα ψάχνει το γρηγορότερο είτε ξεχωριστά το καθένα. Κάνω μια υπόθεση ότι κλείνοντας τον διακόπτη lte αγνοεί το 4G και ψάχνει μόνο 3G. Καλό θα ήταν να είχε και Gsm (2g) σκέτο για καφενεία σαν την χώρα μας αλλά όπως το περιγράφεις μάλλον το κατάργησαν σαν επιλογή.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Το LTE το ενεργοποιεις στο Settings-General- Cellular- Enable LTE
Οντως απενεργοποιώντας το, γυρνα σε 3g.

Η λογική και σ'εμένα αυτό έλεγε παιδιά! Απλά όποτε έχω απενεργοποιήσει την επιλογη "3G" (η οποία πλέον αντικαταστάθηκε ως "LTE", δεν μπήκε ως έξτρα επιλογή), δεν έδειχνε να δουλεύει. Αργούσε πάρα πολύ να "νοιώσει" και επειδή δεν γίνεται τίποτα, ξανανοίγω LTE υποθέτοντας ότι θέλει και τα 2. Το ίδιο ίσχυε και όταν το LTE έγραφε 3G. Nα υποθέσω λόγω πιθανής ελλιπούς κάλυψης όταν έκανα ότι σας περιγράφω, μάλλον έβγαλα βιαστικά συμπεράσματα! Θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ και τους 2!

Last edited:
Περιμενω το 5αρι απο μερα σε μερα (εταιρικο).
Η προηγουμενη εμπειρια μου ηταν το 3GS και μετα απο αυτο πηγαμε σε Blackberry...

Τι να κανω ή να μην κανω με το νεο κινητακι?

Καμμια συμβουλη (new trick) σε ενα γερικο σκυλι (old dog)??? :flipout:

Αλλιως να αρχισω τα τηλεφωνα στον Μπαμπη...

Καμμια συμβουλη (new trick) σε ενα γερικο σκυλι (old dog)??? :flipout:

Αλλιως να αρχισω τα τηλεφωνα στον Μπαμπη...

Ναι ναι... Πάρε με για να πάρω το Γ.Σπύρου και το Σωτηρόπουλο.... :flipout:

Καλορίζικο :2thumb22sup:

Ναι ναι... Πάρε με για να πάρω το Γ.Σπύρου και το Σωτηρόπουλο.... :flipout:

Καλορίζικο :2thumb22sup:

Δεν το πηρα ακομα βρε...
Τι ειναι αυτοι οι Σπυρου και Σωτηροπουλοι? Απλ εξπερτς?

Χάχα, μπορεις να το πεις και έτσι.. :p
Άγγελε, αυτό ειναι το κακό με τα nicknames, χανει η μανα το παιδι :p

Χάχα, μπορεις να το πεις και έτσι.. :p
Άγγελε, αυτό ειναι το κακό με τα nicknames, χανει η μανα το παιδι :p

Φυσικα και αστειευομουν Τακη...
Μολις το παρω κανουμε ενα meeting στο Mall με τον Μπαμπη να μας εξηγησετε!!
Κερναμε τα ποτα! -bye-

Αδικως εισαι πικρόχολος Τακημ.....σ' εσενα αναφερόμουν.....

(ο αλλος εχει ανοιξει θεμα και μας εχει τρελάνει 3 μερες με 75 post γιατι δεν ξερει που ειναι η recently added playlist στο itunes).

:p :p :p

*Μα το καταλαβα οτι αναφεροσουν στον Γιάννη και θεωρω οτι εισαι αδικος.. Εχει βελτιωθει πολυ τον τελευταιο καιρο...

:p