[Επίσημο] iPhone 5

Προφανως παντως εξαρτάται και απο το σημείο.. Ενας φιλος μου ελεγε πριν πως αυτος στο κεντρο μετρησε 31 up, 12 down..

Και τώρα έρχεται η μεγάλη ερώτηση κρίσεως....

ΤΙ θα τις κάνουμε αυτές τις ταχύτητες, ειδικά σε mobile internet... ; (Μην παρεξηγηθώ, δε μειώνω την αξία του επιτεύγματος, αξιοθαύμαστο είναι πράγματι, αλλά πρέπει να βρούμε κι εναν σοβαρό τρόπο να το αξιοποιήσουμε).

Ελπίζω να έχετε σεβαστά πακέτα data.. αυτές οι δοκιμές τρώνε μπόλικα.. ;)

Το βέβαιο είναι πάντως ότι μ'αυτά τα δεδομένα οι εταιρίες κινητής θα αρχίσουν να "τσιγκουνεύονται" ελαφρώς το "απεριόριστο" internet. Αλλιώς το έδινες σε κάποιον που θα χρησιμοποιούσε βία 1-1μιση GB το μήνα, και αλλιώς σε κάποιον που μπορεί να χρησιμοποιεί τόσα ημερησίως.

Απ όσο ξέρω δύσκολα θα παίξουν πακέτα απεριόριστου internet με σύνδεση voice, κυρίως για λόγους όπως η χρήση voip

Και τώρα έρχεται η μεγάλη ερώτηση κρίσεως....

ΤΙ θα τις κάνουμε αυτές τις ταχύτητες, ειδικά σε mobile internet... ; (Μην παρεξηγηθώ, δε μειώνω την αξία του επιτεύγματος, αξιοθαύμαστο είναι πράγματι, αλλά πρέπει να βρούμε κι εναν σοβαρό τρόπο να το αξιοποιήσουμε).

Όχι μόνο τι θα τις κάνουμε, το θέμα είναι ότι πρέπει επιτέλους να δώσουν περισσότερα μβ σε λογικές τιμές.. Ή για να το πω αλλιώς, ανάμεσα σε χ2 μβ με 3G και τα ίδια με LTE, χωρίς καθόλου σκέψη θα έπαιρνα το 1ο.

Αν δεν αποκτήσουμε σοβαρή κάλυψη, όλα αυτά είναι ανούσια..

Εδώ το απλό 3G μια πιάνει και μια δεν πιάνει.

100% marketing όλη η ιστορία.

Όσο για τον όγκο των δεδομένων, όσα τρώγαμε με 3G θα τρώμε και με LTE τη στιγμή που δεν έχουν αλλάξει ούτε οι ανάγκες μας ούτε το προσφερόμενο content.

Εκτός αν ξαφνικά όλοι θεωρήσουν λογικό να αρχίσουν να τσακίζουν το youtube (κάτι που μπορούσαν να κάνουν άνετα και με 3G) ή να αρχίσουν να κατεβάζουν ταινίες στα κινητά τους. Απεριόριστο internet είχα στο κινητό μου για χρόνια.. το έβγαλα γιατί δεν είχε νόημα. Εδώ και 1,5 χρόνο είμαι με πακέτο 1.5GB από το οποίο δεν καταφέρνω να τρώω ούτε το μισό υπό Κ.Σ. και θεωρούμαι και heavy user.

Εκτός του ότι είναι marketing, υπάρχει πραγματικό unlimited στο 3G όπως στο σπίτι;

Δεκτή η τρελή ταχύτητα του LTE αλλά να την κάνεις τι; Τέτοια ταχύτητα είναι για κατέβασμα. Να κατεβάσεις τι με μηνιαίο όριο 1-5-10GB; σαβουράβι; Τι;

Και μην μου πείτε ότι δεν σας καλύπτει η ταχύτητα του 3G π.χ. στο skype που έχει και εικόνα.
Καλά δεν μιλάω για chatάκια msn κλπ.

Όπως είπα και πιο πάνω δύσκολα θα παίξουν απεριόριστα πακέτα internet εκτός μεγάλων παγίων και ο λόγος είναι ότι με voip τεχνολογίες μπορείς ουσιαστικά να παρακάμψεις τη χρέωση ομιλίας. Εκτός αν τους πιάσουν πάλι τάσεις αυτοκτονίας όπως με τα unlimited στο voice πριν μερικά χρόνια...

Την ταχύτητα θα την πλασάρουν σαν user experience και μέχρι ένα βαθμό είναι λογικό αν σκεφτούμε πόσο γρήγορα θα ανταποκρίνονται εφαρμογές στηριγμένες σε internet service πχ χάρτες, ή ακόμα και απλές αλλά βαριές ιστοσελίδες

Ποια μεγάλα πάγια τώρα.....

εδώ κόβει ο κόσμος από το ήδη υπάρχον πάγιο....

θα πληρώσει και μεγάλο πάγιο για internet;...... γελώ.
Θα το έχουν τσαμπέ όσους τους το πληρώνουν οι εργοδότες τους....

Απατο. Πριν 5+ χρόνια ναι θα έκανε πάταγο.

Σαφως και λογω περιορισμενου διαθεσιμου ογκου αναλογα με το πακέτο μας, δεν μπορεις να κατεβάζεις πολλα data (πχ ταινίες, μουσικές).
Αυτα ομως που τα κατεβάζεις, κατεβαίνουν σφαίρα. Και εαν χρησιμοποιεις videoκληση, το αποτελεσμα ειναι άψογο. Δοκιμασα facetime εν κινήσει στο αυτοκίνητο και δεν μασησε στιγμή με αψεγάδιαστη εικόνα/ηχο. Οπως και να το δεις, ειναι εντυπωσιακο το να εχεις πολύ καλυτερες ταχυτητες στο κινητο σου απο οτι σπιτι σου!
Αναφορικα με την κάλυψη της cosmote, τουλαχιστον στα βορεια/ βορειοανατολικά προαστια που κινούμαι, ειναι πολυ πιο ευρεια απο οτι την περίμενα. Ακομα και στην Παλλήνη (επι της Μαραθωνος), μετρησα 20 down, 13 up. Στο σπιτι μου μεσα δεν πιάνει ακόμα (μονο 3g).

By the way, μεγαλη επικοινωνιακη ηττα για την vodafone Ελλάδας το γεγονός πως η apple δεν της επέτρεψε ακομα να βαλει LTE στο iphone.. Προφανως δεν εχουν ακομα επαρκη κάλυψη..

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

By the way, μεγαλη επικοινωνιακη ηττα για την vodafone Ελλάδας το γεγονός πως η apple δεν της επέτρεψε ακομα να βαλει LTE στο iphone.. Προφανως δεν εχουν ακομα επαρκη κάλυψη..
λογικά πρέπει να ξεκλειδώνει με κάποιο τρόπο