[Επίσημο] iPhone 5S

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Δεν νομίζω πως το να γραφεις εξυπνάδες βοηθα σε τιποτα. Και παλι ΕΓΩ δεν θελω μεγαλη οθόνη για λογους φορητοτητας-ευχρηστιας.
ΕΓΩ θα προτιμησω το μικροτερο μοντέλο, οταν και αν βγει το μεγάλο. ΕΓΩ θα αγοραζα σημερα το HTC One Mini εαν ειχε τις ιδια specs με το μεγαλο και γουσταρα android.
ΕΣΥ πάλι, το αντίθετο. Δεν καταλαβαινω γιατι ολοι πρεπει να εχουμε τα ιδια γουστα/αναγκες..

Το θέμα είναι να μην κατηγοράμε τους άλλους για τις προτιμήσεις τους.
Αν δεν έβενε υψηλής ανάλυσης 4”+ κινητό, ακόμα δεν θα είχα Smartphone. Αυτά ήταν τα δικά μου κριτήρια ξεκάθαρα. Φυσικά εξατομικευμένα στις δικές μου ανάγκες.

Το δούλεμα που έχουν φάει όλοι αυτοί με τα μεγάλα τηλέφωνα – τόσα χρόνια – είναι απίθανο.
Να σου πω την αλήθεια δε το καταλαβαίνω – εάν βολεύονται αυτοί ποιοι είμαστε εμείς να τους τη λέμε?
Δε πα να αναπτύσσουμε θεωρίες για δάχτυλα και άλλα…
Αυτό επέλεξαν και θα πρέπει να είναι σεβαστό
Φυσικά πολλοί ακόμα το θεωρούν ανέκδοτο = γελάνε με όποιον έχει ‛παντόφλα’ κ.ο.κ.

Το ίδιο και με τα μικρά τηλέφωνα – εμένα λ.χ δε με βολεύουν για smartphone γιατί διαφορετικά θα πρέπει να κουβαλάω παντού Laptop/tablet, παλι προσοπικά κριτίρια.
Αλλά δε λέω ότι έχουν λάθος όσοι διαλέγουν μικρότερα τηλέφωνα – καλά κάνουν
Ούτε θα κάτσω να γενικεύω και να λέω ότι όλοι έχουν λάθος

Ο κόσμος ζητά μεγάλα τηλέφωνα – αυτό είναι πραγματικότητα – και μάλιστα όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότεροι θέλουν και αγοράζουν μεγαλύτερα τηλέφωνα
Δεν είναι κακό να αποφασίζει κάποιος το μέγεθος του τηλεφώνου που τον βολεύει.
Ούτε οι ανάγκες οι δικές μου ίδιες με όλων των άλλων.

Ο κόσμος ζητά μεγάλα τηλέφωνα – αυτό είναι πραγματικότητα – και μάλιστα όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότεροι θέλουν και αγοράζουν μεγαλύτερα τηλέφωνα
Αυτό λεω από την αρχή (αλλά κάποιοι θα καταλήξουν να μας κόψουν και τα δάκτυλα για να μη το παραδεχτούν :p :p :p)

μα δεν εχουμε προβλημα εμεις… ο καθενας κανει οτι νομιζει σωστο.

Για μενα, κινητο πανω απο 4-4.3 ειναι "παντοφλα" , ασχετο με το αν θα παρω παρομοιο κινητο απο apple στο μελλον.

Δοκιμασα το htc one x , ακριβως γι αυτο το λογο και δε με βολεψε!
Φυσικα, υπηρχαν πιο σοβαροι λογοι που το εδωσα, αλλα κι αυτο ηταν σημαντικο.

Οποιον ομως τον βολευει το μεγεθος και το λειτουργικο , μεγεια του με χαρα του!

Last edited:

Εσυ εισαι ολος ο κοσμος… γιατι εγω γυρω μου δε βλεπω κανενα να ζηταει τοσο μεγαλο κινητο !
Στη δουλεια μου και στις παρεες μου κανενας δεν εχει τοσο μεγαλο κινητο, ουτε θελει… ποιος ειναι λοιπον ολος ο κοσμος ?

Αυτό λεω από την αρχή (αλλά κάποιοι θα καταλήξουν να μας κόψουν και τα δάκτυλα για να μη το παραδεχτούν :p :p :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Αν δεν έβενε υψηλής ανάλυσης 4”+ κινητό, ακόμα δεν θα είχα Smartphone. Αυτά ήταν τα δικά μου κριτήρια ξεκάθαρα. Φυσικά εξατομικευμένα στις δικές μου ανάγκες.

Το δούλεμα που έχουν φάει όλοι αυτοί με τα μεγάλα τηλέφωνα – τόσα χρόνια – είναι απίθανο.
Να σου πω την αλήθεια δε το καταλαβαίνω – εάν βολεύονται αυτοί ποιοι είμαστε εμείς να τους τη λέμε?
Φυσικά πολλοί ακόμα το θεωρούν ανέκδοτο = γελάνε με όποιον έχει ‛παντόφλα’ κ.ο.κ.

Το ίδιο και με τα μικρά τηλέφωνα – εμένα λ.χ δε με βολεύουν για smartphone γιατί διαφορετικά θα πρέπει να κουβαλάω παντού Laptop/tablet, παλι προσοπικά κριτίρια.

Τασο, συμφωνώ πως δεν πρεπει κανεις να κατηγορει τους αλλους για τις προτιμησεις τους.
Αλλο ομως η καζούρα περι παντοφλων ή μπρελόκ που γίνεται προφανώς για χαβαλέ και αλλο το να κοροιδευεις τον αλλον επειδή δεν συμφωνει με τις αποψεις σου περι μεγεθους οθόνης ή ακομα χειροτερα να τον υποτιμάς με χαρακτηρισμους τυπου "πρόβατο" ή του στυλ "οταν θα μεγαλωσει οθονη η apple θα μεγαλωσουν και τα δάκτυλα σου"..
Αποψη μου ειναι πως αγορα υπάρχει για ολα τα μεγέθη. Αλλοι προτιμουν μεγάλες και αλλοι μικροτερες συσκευές.

Εσυ εισαι ολος ο κοσμος… γιατι εγω γυρω μου δε βλεπω κανενα να ζηταει τοσο μεγαλο κινητο !
Στη δουλεια μου και στις παρεες μου κανενας δεν εχει τοσο μεγαλο κινητο, ουτε θελει… ποιος ειναι λοιπον ολος ο κοσμος ?

Γιάννη μου, δεν τα μέτρησα, αλλά μπορεί να έχεις κάνα διάγραμμα
Ποσά >4” πουλήθηκαν το προηγούμενο 6μηνο ?
Αυθαίρετα λέω 10αδες χιλιάδες.

Το πρόβλημα είναι ότι κακώς χαρακτηριζετε οσους πραττουν διαφορετικά απο τα δικα σας προτυπα/ανάγκες, η της apple.

Εκτός αυτού, τα τζερτζελα στο φόρουμ ξεκινούν ή οποτε συμβαίνει το παραπάνω ή οταν υπέρ εκθειαζετε χαρακτηριστικα του πολύτιμου iphone (πχ χρυσό χρωμα, ασφαλεια του νεου κουμπιού κτλ)

Εγω προσωπικά δεν θα αφησω να πέσει τίποτα κάτω αναπάντητο οταν νιωθω οτι προσβάλλει κάποιος την νοημοσύνη μου.

εγω γυρω μου δε βλεπω κανενα να ζηταει τοσο μεγαλο κινητο !
Ignorance is bliss TM :p

(η εν λόγω ατακα μπαινει στην ιδια κατηγορια με του Τακη ''δεν θα παρω μεγαλυτερο iPhone'' :p)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Τασο, συμφωνώ πως δεν πρεπει κανεις να κατηγορει τους αλλους για τις προτιμησεις τους.
Αλλο ομως η καζούρα περι παντοφλων ή μπρελόκ που γίνεται προφανώς για χαβαλέ και αλλο το να κοροιδευεις τον αλλον επειδή δεν συμφωνει με τις αποψεις σου περι μεγεθους οθόνης ή ακομα χειροτερα να τον υποτιμάς με χαρακτηρισμους τυπου "πρόβατο" ή του στυλ "οταν θα μεγαλωσει οθονη η apple θα μεγαλωσουν και τα δάκτυλα σου"..
Αποψη μου ειναι πως αγορα υπάρχει για ολα τα μεγέθη. Αλλοι προτιμουν μεγάλες και αλλοι μικροτερες συσκευές.

Για δάχτυλα …. Πρώτα μίλησαν οι της apple …
(Φοβάμαι ότι είναι σαν το ανέκδοτο)
Και τώρα επιστρέφεται…
Άρα όσο συντηρείται το παντόφλα και το δάχτυλο από την μια πλευρά, μην περιμένεις να μην υπάρχει ‛επιστροφή’

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Το πρόβλημα είναι ότι κακώς χαρακτηριζετε οσους πραττουν διαφορετικά απο τα δικα σας προτυπα/ανάγκες, η της apple.

Εκτός αυτού, τα τζερτζελα στο φόρουμ ξεκινούν ή οποτε συμβαίνει το παραπάνω ή οταν υπέρ εκθειαζετε χαρακτηριστικα του πολύτιμου iphone (πχ χρυσό χρωμα, ασφαλεια του νεου κουμπιού κτλ)

Εγω προσωπικά δεν θα αφησω να πέσει τίποτα κάτω αναπάντητο οταν νιωθω οτι προσβάλλει κάποιος την νοημοσύνη μου.

Αν αναφερεσαι σε εμενα ή τον Γιάννη, δεν νομιζω πως εκθειάσαμε τίποτα ουτε προσβαλλαμε την νοημοσυνη κάποιου.
Το να αναφερομαστε αναλυτικα στα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος μοντελου (πχ Touch ID) όπως και στα πλεονεκτηματα αυτου, φανταζομαι είναι θεμιτο οταν γραφουμε σε ενα τεχνολογικο φορουμ και την υποκατηγορια των προιοντων apple.
Το γιατι λυσανε καποιοι οταν βγαινει κατι καινουργιο απο την apple, ειναι πραγματικα αποριας άξιον..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Και τώρα επιστρέφεται…
Άρα όσο συντηρείται το παντόφλα και το δάχτυλο από την μια πλευρά, μην περιμένεις να μην υπάρχει ‛επιστροφή’

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, "Για δάχτυλα …. Πρώτα μίλησαν οι της apple …".
Αν αναφέρεσαι στο θεμα της ευκολοτερης χρησης με το ενα χέρι, δεν νομιζω πια οτι ειναι δύσκολο να καταλαβει κανεις τι ισχυει στην πραγματικοτητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Και τώρα επιστρέφεται…

iPad_mini.jpg

Επανάληψη.. η μήτηρ της μάθησης.. :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, "Για δάχτυλα …. Πρώτα μίλησαν οι της apple …".
Αν αναφέρεσαι στο θεμα της ευκολοτερης χρησης με το ενα χέρι, δεν νομιζω πια οτι ειναι δύσκολο να καταλαβει κανεις τι ισχυει στην πραγματικοτητα.

Εγώ λέω ότι όσο επιμένεις για τα δάχτυλα, τόσο θα υπάρχει αντίλογος.

Δεν είναι λάθος είναι επιλογή.

Λ.χ. μεγαλύτερο τηλέφωνο μεγαλύτερα γράμματα … κάποιοι το επιλέγουν μονό για αυτό το λόγο. Έχω τέτοια παραδείγματα. Για κάποιους είναι πιο σημαντικό να βλέπουν παρά το δάχτυλο. Αλλά δε το κάνουν και θέμα.

Στις ταμπλέτες κάποιοι λένε δε μου κάνει το 7 θέλω 8
Δε μου κάνει το 10 θέλω 7 ή 8
Τώρα δε θα κάτσουμε να αναλύσουμε εάν υπάρχει μια σωστή διάσταση – γιατί δεν υπάρχει
Είναι επιλογή.

Το ίδιο και στα κινητά.
Το ίδιο και στα Laptop.

View attachment 96242

Επανάληψη.. η μήτηρ της μάθησης.. :D

Δημήτρη, to be exact, ο Steve αναφεροταν σε 7 ιντσα και οχι 8 ιντσα tablets (25% μεγαλυτερη επιφάνεια χρήσης).
Αλλα αν θες την αποψη μου, σε αυτο το θεμα ειχε λάθος. Δεν ειπε κανεις οτι η apple ειναι αλάνθαστη. Ειναι ομως απο τις εταιριες που το ψαχνουν παρα, μα παρα πολυ σε θεματα εργονομιας και ευκολιας χρήσης. Case of point το ποσο ομορφα (κατα τα λεγόμενα) ενσωμάτωσε την δύσχρηστη μεχρι πρότινος τεχνολογια touch id στο 5s.
Το mantra της ηταν και θα ειναι "It just works"....

απορω γιατι ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να συννενοηθουμε ?

Δε γινεται να μην υποστηριζεις κατι που ισχυει….
οτι δηλ. ειναι πιο ευκολο κι εργονομικο να χειριζεσαι ενα κινητο (ανεξαρτητα με το αν ειναι apple)
με το ενα χερι , αν ειναι μεχρι 4-4.3" (για τους περισσοτερους φυσικα ).

Εμεις δεν ειπαμε οτι κανεις λαθος που επιλεγεις κατι μεγαλυτερο… αλλα εχοντας σα προτεραιοτητα την πιο ευκολη χρηση με το ενα χερι, αυτο ειναι δεδομενο.

Θα ηταν "λαθος επιλογη" να επαιρνες καποιο κινητο "παντοφλα" , αν ειχες σαν τοπ προτεραιοτητα τη χρηση με το ενα χερι… αυτο υποστηριζουμε.
Απλο νομιζω…

Last edited:

Ακριβως. Ας εδινε η apple την δυνατοτητα επιλογής, να διαλεξει ο καθενας αυτο που του ταιριάζει καλυτερα..

Και ως καταναλωτής με στοιχειωδη καταναλωτική παιδεια, δεν θα πρεπει να με ενδιαφέρει η ευκολία των devs και της apple ως προς την ευκολια για την αναπτυξη/μεταβαση των apps για μεγαλύτερες οθονες, και να τα δινει με το σταγονόμετρο (πχ 5 και 5s και 5c οπου κραταει το ιδιο σασι και γραμμη παραγωγης, μειώνοντας το κοστος) ως προς ωφελος μονο δικος της..
Ας εκανε καλυτερες τιμες στα μοντελα S ή ας ελεγε οτι παρέχει καλύτερες συνθήκες εργασίας στις γραμμές παραγωγης της. Κοινως social responsibility.

premium κινητά για "premiun" καταναλωτές με παιδεία, οπου ενδιαφερονται για τις συνθήκες εργασίας στην γραμμή παραγωγης.
Ετσι θα ξεχώριζε πχ απο τις αλλες εταιρίες αλλα θα εδινε και λογο ύπαρξης στο Premium.. τωρα πλεον ολα και ολοι βαφτίζονται premium..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Εγώ λέω ότι όσο επιμένεις για τα δάχτυλα, τόσο θα υπάρχει αντίλογος.

Δεν είναι λάθος είναι επιλογή.

Λ.χ. μεγαλύτερο τηλέφωνο μεγαλύτερα γράμματα … κάποιοι το επιλέγουν μονό για αυτό το λόγο. Έχω τέτοια παραδείγματα. Για κάποιους είναι πιο σημαντικό να βλέπουν παρά το δάχτυλο. Αλλά δε το κάνουν και θέμα.

Δεν επιμενω σε τίποτα. Μιλάω καθαρα για προφανή θεματα εργονομίας. Οσο προφανες ειναι πως με μια μεγαλυτερη οθονη θα εχεις περισσοτερο ωφελιμο χωρο, τοσο προφανες ειναι πως με μια μικροτερη οθονη θα εχεις καλυτερη χρηση με το ενα χέρι (και φυσικα μικρότερο μεγεθος συσκευής).
Ο καθε ενας επιλεγει αναλογως των αναγκών του.

Δεν ειναι προφανες.Οπως και μέτρο σύγκρισης δεν ειναι οτι βγάζει η apple.
Εργονομία εχεις και οταν σκρολαρεις λιγοτερο.