[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Δεν υπερβάλλω καθόλου.

Το συγκρίνω με το 4S που είχα (το οποίο βλέπω - όπως είχα διαβάσει - ότι έχει την ιδια αυτονομία με το 5S) και σου λέω ότι το +50% (πανω κατω) ισχύει.

Με το 4S δεν εβγαινε με τπτ η μερα.

Με το S4 βγαινει ανετα και μπορει να φορτίσω μέχρι και την επομενη βραδυ.

Για να μη μιλησω για δυσκολες συνθηκες. Σε διακοπες, με κακό σημα και καθόλου χρηση, το 4S δεν εφτανε ουτε μεχρι το απόγευμα ενώ το S4 βγαζει ανετα τη μερα.

(αλλα μη ξεχνάμε ότι, αν και τα 2 εχουν ~ ιδιες διαστάσεις και βάρος, το S4 είναι βαρύ και μεγάλο ενώ το 5S είναι ελαφρύ και μικρό :p)

Σε ξαναρωτησα αλλα απαντηση δε πηρα. Ποσο σου κραταει το s4; Σε χρηση, οχι αναμονη.

Το 4s ποσο καιρο το ειχες; Οπως σου ξαναπα ισως σου φανηκε διαφορα στη χρηση απο παλιο 4s σε καινουριο s4.

Εχει διαφορα Συριε, ειδικα σε 3g , stanby time , internet ,audio palyback , σχεδον διπλασιο χρονο ...

http://cdn.iphonehacks.com/wp-content/uploads/2014/09/iphone-battery-life-compared.jpg
iphone-battery-life-compared.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Βρε Γιάννη, δε διαφωνω.

Μια χαρα είναι η IPS για κινητο (και ναι, σε περιπτώσεις καλύτερη - βλ. φωτεινότητα - σε περιπτώσεις χειρότερη).

Η διαφωνία μου είναι στο ότι πατε να βγαλετε την οθονη του 6 ως προτέρημα εναντι του ανταγωνισμου.

Αυτό είναι πραγματικά αστείο.

Τωρα για κουκουρουκου εικόνα ας μη το σχολιάσω καλύτερα. Εγώ ξέρω ότι το S4 το κραταω ακόμα γιατι απολαμβάνω την οθονάρα του (και οποτε βλέπω iPhone 5S και κατω με πιανει κλειστοφοβία :p)

H απόκριση φυσικα είναι θεμα OS και οχι hardware (στο επιπεδο που συζητάμε πάντα).

Για το πάχος Τακη, ειπαμε: Μεγαλύτερο παχος δε σημαινει μεγαλύτερο βάρος.

Anyway, εγω (και ο Χρηστος) πραγματικα χαιρόμαστε που αλλαξες γνώμη και ''ισως'' (εδώ βάζεις Dr. Evil να κουνάει δακτυλάκια) το πάρεις...:p

Για την αναλυση, το εχουμε κουράσει.

Για το grip μαλλον δεν καταλαβες τι εγραψα (χαίρομαι παντως ότι το αρθρο του Verge που υποψιάζομαι ότι θα λεει καλά για το 6, θα είναι το μονο που δεν θα μπορεις να linkαρεις :p)

Εγω ξερω, ότι, όπως τεκμηρίωνα και περυσι (αυτά που λεει και το Verge φετος), εν τελει με ένα δυο ή 12 χερια, η μεγαλύτερη οθονη (μιλαμε για μεχρι 5-5+) σημαινει τελικά μεγαλύτερη αποδοτικότητα).

Και οσο κι αν σκούζετε (echo από περυσι βασικά είναι...:p), αργά ή γρηγορα θα τις χαρείτε κι εσείς (ο Γιάννης το κάνει ηδη κι εσυ βλέπω εισαι σε καλό δρομο...:p)

Καταρχήν κανεις δεν πήγε να βγάλει την οθόνη του iPhone ως προτέρημα έναντι του ανταγωνισμού. Το αντίθετο συμβαίνει, επειδή εχει χαμηλότερη ανάλυση σε σχέση με αλλα μοντέλα κάποιοι εδω μεσα μιλάνε λες και το iPhone εχει μάπα οθόνη.
Για την κουκουρουκου εικόνα να σχολιάσεις. Γιατι ειναι άλλο θέμα η διάσταση του πάνελ και άλλο η χρωματική ακρίβεια (μπλέκεις άσχετα θέματα).
Η απόκριση ΦΥΣΙΚΑ ειναι και θέμα hardware αλλιώς δεν θα έβγαιναν οι CPU της Apple πρώτες στα benchmarks.
Μεγαλύτερο πάχος σημαίνει και μεγαλύτερο βάρος αν βάλεις μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία (αλλιώς γιατι να το πάχυνεις το κινητό);
Τέλος με την ανάλυση και το grip το έχουμε όντως κουράσει. Φυσικά κανεις καλύτερα την δουλειά σου σε μεγαλύτερη οθόνη (στο iPad να δεις..) αλλα όχι αν το χρησιμοποιείς με ένα χέρι μόνο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δλδ το S4 (που εχει 5αρα 1080) που κραταει 50% παραπανω (όπως χοντρικά τα υπολογιζω) - μην πω και περισσότερο - από τα 5/5S/6 και είναι περίπου όσο το 6 σε διαστάσεις και βάρος, είναι ογκώδες και βαρύ και το 6 είναι μικρό και ελαφρύ;

Θα μας τρελάνεις; :p

Και καπάκι σε αυτό μου λες ότι θα κουβαλας και φορτιστές, battery packs κλπ.

Δλδ θα καταλήγει με πολλαπλάσιο βάρος και όγκο!

Καταλαβαίνεις πόσο έχεις ''εγκλωβιστεί'' στο ''οικοσύστημα'';

Καταρχήν δεν κουβαλάω τίποτα. Ένα έξτρα φορτιστή εχω μόνο στο γραφειο και συμπτωματικά σήμερα μου έκανε δώρο το αφεντικό ένα battery pack, εξού και η αναφορά μου (απίθανο να χρησιμοποιώ την γκουμουτσα).
Όμως το 6αρι ειναι αρκετά πιο λεπτό απο το s4 και παρότι αλουμίνιο ειναι και ελάχιστα πιο ελαφρύ απο το πλαστικό s4.
Αν είχε μεγαλύτερη μπαταρία, όντας αλουμίνιο, φαντάζομαι πως το iphone θα γινόταν και πιο χοντρό και πιο βαρύ. Και εχει επιπλέον εξαρτήματα σε σχέση με το δικό σου που σίγουρα προσθέτουν βάρος (Touch ID, apple pay enclave ?).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Πωωωω, 3 αγρυπνα φανμπογια στη σειρα.....Τι να πρωτοαντεξει ο ανθρωπας....:p

Αντε, μια τελευταία προσπαθεια, πριν κοιμηθώ:

Σε ξαναρωτησα αλλα απαντηση δε πηρα. Ποσο σου κραταει το s4; Σε χρηση, οχι αναμονη.

Το 4s ποσο καιρο το ειχες; Οπως σου ξαναπα ισως σου φανηκε διαφορα στη χρηση απο παλιο 4s σε καινουριο s4.

Αν διαβασεις τι γραφω, απαντηση θα παρεις (1-2παρα ημερες).

Δεν μπορω να θυμηθώ ακριβως το 4S στον ένα χρονο, τόσο εχω το S4, αλλα ηταν πολύ χαμηλότερα (κοντα στην ημερα).

Και μη ξεχνάμε ότι με το 4S (και όχι μονο), αλλαζεις τη μπαταρια (με μηδαμινό κόστος και ρισκο) και καθαρισες.

Και επιπλέον το να εχεις μαζι και 2η (αν θες παραπανω) είναι πανευκολο (καμία σχεση με φορτιστες και πακς)

Εχει διαφορα Συριε, ειδικα σε 3g , stanby time , internet ,audio palyback , σχεδον διπλασιο χρονο ...

http://cdn.iphonehacks.com/wp-content/uploads/2014/09/iphone-battery-life-compared.jpg
iphone-battery-life-compared.jpg

Καλα Γιαννη, αποφάσισε ποια links σε βολευουν.

Πριν εσυ ο ιδιος εγραψες ότι είναι τα ιδια (4S και 5S) και δεν αμφισβητείς νομίζω ότι το 6S είναι το ιδιο με το 5S, και τωρα πας να το αλλαξεις;

Ελεος....

Δεν με ενδιαφερουν ουτε τα ''up to'', ούτε ''μεμονωμενα'' (standby κλπ) - ειδικα τα ''επισημα''. Για μεση / all around χρηση μιλαμε. Και εκει, όλα τα iPhone από το 4 μεχρι και το 6, είναι, πανω κατω τα ιδια. Ισα ισα βγαζουν τη μερα με νορμαλ χρηση.

Τα ειχες όλα (και εσυ και ο Τακης) και το ξερετε.

Μη το ξεφτιλίζουμε...

Καταρχήν κανεις δεν πήγε να βγάλει την οθόνη του iPhone ως προτέρημα έναντι του ανταγωνισμού. Το αντίθετο συμβαίνει, επειδή εχει χαμηλότερη ανάλυση σε σχέση με αλλα μοντέλα κάποιοι εδω μεσα μιλάνε λες και το iPhone εχει μάπα οθόνη.
Για την κουκουρουκου εικόνα να σχολιάσεις. Γιατι ειναι άλλο θέμα η διάσταση του πάνελ και άλλο η χρωματική ακρίβεια (μπλέκεις άσχετα θέματα).
Η απόκριση ΦΥΣΙΚΑ ειναι και θέμα hardware αλλιώς δεν θα έβγαιναν οι CPU της Apple πρώτες στα benchmarks.
Μεγαλύτερο πάχος σημαίνει και μεγαλύτερο βάρος αν βάλεις μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία (αλλιώς γιατι να το πάχυνεις το κινητό);
Τέλος με την ανάλυση και το grip το έχουμε όντως κουράσει. Φυσικά κανεις καλύτερα την δουλειά σου σε μεγαλύτερη οθόνη (στο iPad να δεις..) αλλα όχι αν το χρησιμοποιείς με ένα χέρι μόνο.

Καταρχήν δεν κουβαλάω τίποτα. Ένα έξτρα φορτιστή εχω μόνο στο γραφειο και συμπτωματικά σήμερα μου έκανε δώρο το αφεντικό ένα battery pack, εξού και η αναφορά μου (απίθανο να χρησιμοποιώ την γκουμουτσα).
Όμως το 6αρι ειναι αρκετά πιο λεπτό απο το s4 και παρότι αλουμίνιο ειναι και ελάχιστα πιο ελαφρύ απο το πλαστικό s4.
Αν είχε μεγαλύτερη μπαταρία, όντας αλουμίνιο, φαντάζομαι πως το iphone θα γινόταν και πιο χοντρό και πιο βαρύ. Και εχει επιπλέον εξαρτήματα σε σχέση με το δικό σου που σίγουρα προσθέτουν βάρος (Touch ID, apple pay enclave ?).

Δεν μπλεκω τπτ.

Σου λεω ότι η χρωματικη ακριβεια είναι τρίχα από την οποία πιανεστε άνευ λόγου και είναι αστειο.

Το εχω ένα χρονο και δεν εχω κανενα πρόβλημα.

Θες τωρα εσυ να με πείσεις ότι είναι κουκουρουκου, ΟΚ, όπως θες.

Αν πιστευεις ότι η αποκριση είναι θεμα CPU, OK, ότι πεις (αναρωτιέμαι βέβαια πως τα παλια iphone είχαν παντα καλή αποκριση με CPU υποπολλαπλασιας δυναμικότητας από την τρέχουσα - όταν η αναλυση δεν είχε ανεβει αντίστοιχα, ουτε γι αστειο).

Σε κάθε περιπτωση, τα εμπλεξες (αναφερομουν στην οθονη φυσικα και όχι σε CPU).

Το smoothness, γιατι γι αυτό μιλαω, είναι καθαρα θεμα OS.

Για το βάρος κλπ τέλος, τι μας νοιαζουν τα ''αν''.

Το θεμα είναι ότι καταφεραν να βγαλουν κινητο με μικρότερη αναλυση, μικρότερη οθόνη, μικρότερη αυτονομία και με τις ιδιες διαστάσεις πχ του S4.

Αυτό για μενα είναι epic fail (ειδικά για την Apple)

(και με τον τρόπο σας, το εχετε παραδεχτεί και οι 2 - ο ενας ''ηθελε περισσότερα'', ο άλλος ''δεν θα το παρει'')

Αν τωρα εσυ το θες με αλουμίνιο (το οποία σπανίως απολαμβάνεις btw λόγω θήκης...), φάε στη μαπα (τρόπος του λέγειν) την 12ωρη αυτονομία και ασε τους βλάκες με τις πλαστικούρες να έχουν 1-2 μερες αυτονομία με μεγαλυτερη και υψηλότερης αναλυσης οθόνη στο ιδιο βάρος και διαστασεις.

YΓ Το κινητό μπορεις να το παχυνεις για να χωρεσεις τα 'προσθετα εξαρτήματα' και να μικρύνεις τα bezels (το πανω πχ) για να μην είναι παντόφλα.

Δεν σας αντέχω άλλο, καληνύχτα :p

πως βγαζεις οτι ειναι τα ιδια, σε θεμα μπαταριας ... απορω!

Εχοντας δοκιμασει πολλα android κινητα , μεχρι 5" , κανενα δε με βγαζε πανω απο μια μερα (με αναλογη χρηση παντα).
το HTC ONE 7 , Moto G (αυτο με εβγαζε ακομα πιο λιγο), akoma και το M8 peripoy 1 μερα βγαζει .

Το Sony Z2 με εβγαζε 1.5 μερες , αλλα αυτο το συγκρινω μονο 6 plus και βγαζουν περιπου τα ιδια.

Παρε και συγκρινε το 6 και μετα τα λεμε....

επισης, εβγαλε κινητο με μικροτερη οθονη απο το δικο σου, οχι απο ολα τα κινητα... δεν ειναι μετρο συγκρισης το S4 !!!

αλλωστε υπαρχει και το s plus αμα θες μεγαλη οθονη, 1080p και μεγαλη μπαταρια...εσυ δεν εχεις προβλημα με τις παντοφλες :p

Και παρολο που εχει μικροτερη αναλυση, λογω μικροτερης οθονης , σημαινει αναλογη ευκρινεια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Αν διαβασεις τι γραφω, απαντηση θα παρεις (1-2παρα ημερες).

Δεν μπορω να θυμηθώ ακριβως το 4S στον ένα χρονο, τόσο εχω το S4, αλλα ηταν πολύ χαμηλότερα (κοντα στην ημερα).

3 φορες ρωτησα για χρηση, screen time που λετε και σεις τα androειδη, 3 φορες μου λες για 1-2παρα μερες αναμονη. Παραιτουμαι.

το 6 σιγουρα δεν εχει μεγαλυτερη αυτονομια απο το s5...σε αυτο συμφωνω.

αλλα το s4 που λεει ο συριος, δεν εχει την αυτονομια του s5.

Το θεμα είναι ότι καταφεραν να βγαλουν κινητο με μικρότερη αναλυση, μικρότερη οθόνη, μικρότερη αυτονομία και με τις ιδιες διαστάσεις πχ του S4.

Μη τρελλαινεσαι... παρε το S5 kai θα εισαι μια χαρα ! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Δεν μπλεκω τπτ.

Σου λεω ότι η χρωματικη ακριβεια είναι τρίχα από την οποία πιανεστε άνευ λόγου και είναι αστειο.

Το εχω ένα χρονο και δεν εχω κανενα πρόβλημα.

Θες τωρα εσυ να με πείσεις ότι είναι κουκουρουκου, ΟΚ, όπως θες.

Αν πιστευεις ότι η αποκριση είναι θεμα CPU, OK, ότι πεις (αναρωτιέμαι βέβαια πως τα παλια iphone είχαν παντα καλή αποκριση με CPU υποπολλαπλασιας δυναμικότητας από την τρέχουσα - όταν η αναλυση δεν είχε ανεβει αντίστοιχα, ουτε γι αστειο).

Σε κάθε περιπτωση, τα εμπλεξες (αναφερομουν στην οθονη φυσικα και όχι σε CPU).

Το smoothness, γιατι γι αυτό μιλαω, είναι καθαρα θεμα OS.

Για το βάρος κλπ τέλος, τι μας νοιαζουν τα ''αν''.

(και με τον τρόπο σας, το εχετε παραδεχτεί και οι 2 - ο ενας ''ηθελε περισσότερα'', ο άλλος ''δεν θα το παρει'')

Αν τωρα εσυ το θες με αλουμίνιο (το οποία σπανίως απολαμβάνεις btw λόγω θήκης...), φάε στη μαπα (τρόπος του λέγειν) την 12ωρη αυτονομία και ασε τους βλάκες με τις πλαστικούρες να έχουν 1-2 μερες αυτονομία με μεγαλυτερη και υψηλότερης αναλυσης οθόνη στο ιδιο βάρος και διαστασεις.

YΓ Το κινητό μπορεις να το παχυνεις για να χωρεσεις τα 'προσθετα εξαρτήματα' και να μικρύνεις τα bezels (το πανω πχ) για να μην είναι παντόφλα.

Δεν σας αντέχω άλλο, καληνύχτα :p

Όχι μονο τα έχεις μπλέξει, κουλουβάχατα τα έχεις κάνει. :p
Επειδή εσύ συμβιβάζεσαι με τα αντικειμενικά κουκουρούκου out of the box χρώματα του S4, δεν σημαίνει πως πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο.
Επίσης, ΦΥΣΙΚΑ και η καλη αποκριση των μοντέρνων iphone έχει να κάνει και με την δύναμη της CPU/GPU τους και όχι μονο με το καλογραμμένο λειτουργικό, διότι ξεχνάς πως το τελευταίο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρονια όχι μονο σε δυνατότητες αλλα έχει βαρύνει με τα επιπλέον animation/ real time rendering κλπ αρα κακώς συγκρίνεις με παλαιότερα iphone που τρέχαν παλαιότερη και ελαφρύτερη έκδοση του IOS.
Όσο για το epic fail που λες, με bold μάλιστα για να μας τυφλώσεις :p, άντε να δεχτώ πως το δικό σου έχει καλύτερη αυτονομία και επιπλέον ανάλυση & μέγεθος οθόνης. Καπου εκεί όμως σταματούν οι συγκρίσεις. Το 6αρι, σε σχέση με το δικό σου, όπως θα διαπιστώσεις σύντομα, είναι πολύ πιο γρηγορο, έχει πολύ καλύτερη κάμερα, έχει touch id, έχει apple pay, είναι 64bit, είναι πολύ πιο λεπτό και κομψό και έχει πολύ πιο ποιοτική κατασκευή. Δεν μπορώ πραγματικά πως ένα τέτοιο αντικειμενικά top of the line κινητό μπορεί κάποιος να το πει "epic fail" όσο και να μην γουστάρει την εταιρία που το κατασκευάζει. Και εγώ πχ δεν συμπαθώ τα samsung αλλα δεν θα έλεγα ποτε epic fail το s4 ή το s5.
Για την ακρίβεια, μονο εδώ μεσα θα διαβάσεις υπερβολές τύπου epic fail, για ένα smartphone που έχει πάρει stellar reviews παγκοσμίως....

To S5 εχει μεγαλύτερη αυτονομια απο το S4 οντως.
Το S4 εχει μεγαλύτερη αυτονομια απο το 5.
Σε σχέση με το 6 δεν έχω ιδέα.Σιγουρα το S5 εχει μεγαλύτερη.

Όχι μονο τα έχεις μπλέξει, κουλουβάχατα τα έχεις κάνει. :p
Επειδή εσύ συμβιβάζεσαι με τα αντικειμενικά κουκουρούκου out of the box χρώματα του S4, δεν σημαίνει πως πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο.
Επίσης, ΦΥΣΙΚΑ και η καλη αποκριση των μοντέρνων iphone έχει να κάνει και με την δύναμη της CPU/GPU τους και όχι μονο με το καλογραμμένο λειτουργικό, διότι ξεχνάς πως το τελευταίο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρονια όχι μονο σε δυνατότητες αλλα έχει βαρύνει με τα επιπλέον animation/ real time rendering κλπ αρα κακώς συγκρίνεις με παλαιότερα iphone που τρέχαν παλαιότερη και ελαφρύτερη έκδοση του IOS.
Όσο για το epic fail που λες, με bold μάλιστα για να μας τυφλώσεις :p, άντε να δεχτώ πως το δικό σου έχει καλύτερη αυτονομία και επιπλέον ανάλυση & μέγεθος οθόνης. Καπου εκεί όμως σταματούν οι συγκρίσεις. Το 6αρι, σε σχέση με το δικό σου, όπως θα διαπιστώσεις σύντομα, είναι πολύ πιο γρηγορο, έχει πολύ καλύτερη κάμερα, έχει touch id, έχει apple pay, είναι 64bit, είναι πολύ πιο λεπτό και κομψό και έχει πολύ πιο ποιοτική κατασκευή. Δεν μπορώ πραγματικά πως ένα τέτοιο αντικειμενικά top of the line κινητό μπορεί κάποιος να το πει "epic fail" όσο και να μην γουστάρει την εταιρία που το κατασκευάζει. Και εγώ πχ δεν συμπαθώ τα samsung αλλα δεν θα έλεγα ποτε epic fail το s4 ή το s5.
Για την ακρίβεια, μονο εδώ μεσα θα διαβάσεις υπερβολές τύπου epic fail, για ένα smartphone που έχει πάρει stellar reviews παγκοσμίως....

Σιγα μην ειναι κουκουρουκου.Κανεις λες και το μπλε το δειχνει κιτρινο.
Επισης αστοχα συγκρίνεις το iphone 6 με το S4.
Apple pay και 64bit μόνο στα χαρτιά και στις ανακοινώσεις (ειδικα τα 64bit).
Να δω στην Ελλαδα που θα τα χρησιμοποιήσεις (apple pay)

Βγήκε και το review του Anandtech:
http://www.anandtech.com/show/8554/the-iphone-6-review

Μιας που το έφερε η κουβέντα για την μπαταρια:
68010.png

68009.png

68012.png
68013.png

Battery life is undoubtedly one of the most important aspects of any smartphone. However, battery life is an enormous subject, and while it may seem simple on the surface there’s a great deal of underlying complexity. In order to try and cover the full breadth of use cases, we start with our baseline test, which is now the web browsing battery life test. In order to try and control for extraneous variables and get a good relative comparison, we standardize all displays to 200 nits on a full white display.
Our first test is in WiFi web browsing. As we can see, the iPhone 6 puts up a surprising showing for a phone with such a small battery. If anything, it seems that Apple leaned towards the conservative side in their advertised numbers as we managed to get higher than expected battery life. It may seem strange that the iPhone 6 achieves such a strong showing despite the small battery, but this is because the test is designed to avoid penalizing a phone for having a faster SoC or data connection.
In LTE web browsing, we see the same story. The iPhone 6 is about equal to or better than the competition, which is in line with what we would expect given the cellular architecture. In the case of the iPhone 6 and most other flagship smartphones this year, components such as Qualcomm’s QFE1100 envelope tracker, WTR1625 transceiver, and MDM9x25 modem have managed to make LTE power consumption approximately equal to WiFi power consumption. With the deployment of category 6 LTE and next generation RF components we could see LTE battery life exceed WiFi battery life.
While the web browsing test gives us a good picture of battery life in display-bound tasks, intensive use tends to be more SoC-bound. In order to see how phones compare in SoC-bound workloads, we turn to GFXBench, which has an infinite looping test. This test also provides a good idea of nominal performance. Unfortunately, for now we cannot report an accurate Basemark OS II battery life score as the test will stop when low battery notifications pop up on the screen. We are currently investigating methods to bypass this issue and report a final score in the near future.

In the GFXBench test, at first it seems that the iPhone 6 is one of the worst for battery life under sustained load. However, once we look at the performance degradation over time it makes a lot more sense. This seems to be the type of workload that Apple referenced in their presentations, because this is the first phone I’ve seen that successfully does a full rundown without actually throttling. Of course, this does come with high skin temperatures. The phone definitely gets hot, but not uncomfortable. Using a FLIR camera, I saw peak temperatures of around 43 degrees Celcius, so it definitely doesn't exceed 50C in most conditions.
Normally, I would expect a 4.7” class smartphone to need a battery around the size of the HTC One (M7) or Motorola Moto X (2013) to keep pace with phones like the One (M8) and Galaxy S5, but Apple has pulled it off with a battery that is much smaller. There are two key factors that we can point to in this case. The first is the display, which can avoid pushing the LED backlight towards the higher current region that is much less efficient. This is because the amount of light-blocking circuitry is reduced and the active area of the display can be higher. The second aspect is the SoC, which is on a lower power 20nm process node. While TSMC’s 20nm process doesn’t have FinFET, improved silicon straining and high K metal gate make it possible to drive down active power and leakage when compared to 28nm processes. It’s also likely that the A8’s architecture is more efficient than other SoCs we’ve seen this year. However, it's important to note that without a capacitance and voltage table or something similarly concrete we can't really prove this statement.

Σιγα μην ειναι κουκουρουκου.Κανεις λες και το μπλε το δειχνει κιτρινο.
Επισης αστοχα συγκρίνεις το iphone 6 με το S4.
Apple pay και 64bit μόνο στα χαρτιά και στις ανακοινώσεις (ειδικα τα 64bit).
Να δω στην Ελλαδα που θα τα χρησιμοποιήσεις (apple pay)

Κουκουρουκου είναι, ειδικά αν το δεις διπλα σε ένα σωστά ρυθμισμένο πάνελ/μονιτορ. Αλλα εγώ πάλι είμαι πιο ιδιότροπος στο θέμα της εικόνας από εσένα.
Την σύγκριση την έκανε ο Σύριος όχι εγώ.
64bit είναι γεγονός από πέρυσι σε όλες τις native εφαρμογές (με 25% περίπου αύξηση επιδόσεων) και πλέον και σε πολλές third party.
Τέλος, μην σου κάνει εντύπωση αν έρθει σχετικά γρήγορα και το apple pay στα μερη μας, μιας που η υποδομή έχει βελτιωθεί (έχω δει πολλά nfc terminals τελευταία). Όπως και να έχει, είναι θέμα χρόνου μέχρι να φτάσει και είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομενων.

Στο πρώτο chart Τάκη είναι εντελώς λάθος το s4.Ισως από κάποιο πρώτο software.
Έβαλα πριν ενα λινκ από το gsmarena όπου το σκορ είναι συνδυασμένο με stand by και και ώρα χρήσης web, video, talk time.

ενα λαθος που κανουνε οι περισσοτεροι στα τεστ της μπαταριας , ειναι οτι βαζουνε τη φωτεινοτητα σε καποιο προκαθορισμενο ποσοστο πχ 50%, 100% (σχετικο νουμερο δηλ)
Το σωστο ειναι , και αυτο κανει το anantech, να συγκρινεις στον ιδιο βαθμο αποδοσης φωτεινοτητας (απολυτο νουμερο δηλ.) πχ στα 200 nits ... και γι αυτο οι μεγαλες διαφορες που βλεπουμε στα δικα του τεστ!

Υγ... δεν ξερω αν το ανφερουμε αυτο οι υπολοιποι, ειναι πολυ σημαντικο.

Battery life is undoubtedly one of the most important aspects of any smartphone. However, battery life is an enormous subject, and while it may seem simple on the surface there’s a great deal of underlying complexity. In order to try and cover the full breadth of use cases, we start with our baseline test, which is now the web browsing battery life test. In order to try and control for extraneous variables and get a good relative comparison, we standardize all displays to 200 nits on a full white display.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Ετσι ακριβως…
Και μετα μιλαμε για εργονομία.
Τι ακριβως προσέφεραν σε εργονομία οι δημιουργοί αυτων των δυο συσκευών; ( 6 και Plus)
Τίποτα απολύτως

Μπορουσαν να τις κανουν ένα χιλιοστό πιο παχιές να μειώσουν τα Bezels και να αυξήσουν την χωρητικότητα της μπαταριάς, και αντι αυτού τα έκαναν απλως λεπτά που είναι παντελώς αχρηστο στον χειρισμό της συσκευής , πλατύ (λιγοτερο κράτημα ) και αδικαιολόγητα ψηλό ( μείωση φορητοτητας ) .
Τις δικαιολογίες περι touch id τις ακουω βερεσε και θα πως το ιδιο που ειπα και για το htc m8 .
Να θυμίσω πως στο M8 έβαλαν δυο ηχεια στον μπροστινο μερος για στερεο ηχο με αποτελεσμα να εχουν φτιαξει μια μάκρο-σούτζουκη συσκευή που για να μπορέσει ο αντίχειρας να αγγίξει στο κατω μερος της οθόνης θα πρέπει να πάρει ταξι.
Αν δεν μπορεις αγαπημένη μου htc να συμμαζέψεις το μεγεθος της συσκευής σου δεν βαζεις ηχεια μπροστα , και αν σωνει και καλα επιμένεις σε αυτό κάτσε βγάλε τα ματια σου και βρες λύση.
Η htc φετος μου εδωσε την εντύπωση πως ξεχασε να συναρμολογεί κινητα ( θυμαμαι το HD 2 και απορω).

Το ιδιο και χειρότερα θα πω και για τους σχεδιαστές των δυο iphone.
Μα καλα εχουν πιασει στο παρελθόν συσκευές αυτου του μεγέθους;
Πριν τα βγαλουν στην παραγωγή καθησαν τουλάχιστον να δουν τι φτιαξανε;
Εκτός και αν νομίζουν πως με το διπλο tab και το κατέβασμα της εικονας το πρόβλημα λυθηκε;
Αναρωτιέμαι αν το αποτελεσμα αυτό οφείλεται σε τεχνική αδυναμία η πρόκειται απλως για κοτσανα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Αναρωτιέμαι αν το αποτελεσμα αυτό οφείλεται σε τεχνική αδυναμία η πρόκειται απλως για κοτσανα.

Κατα τη γνωμη μου είναι απλα θεμα marketing. Λιγη οθονη φετος, λιγοτερα bezels του παραχρονου, περισσοτερη μπαταρια στους ολυμπιακους του 2020, κοκ...

Ως πρώην χρήστης του Note 3 και αρκετών από τα τηλέφωνα στο πιο πάνω συγκριτικό απλά γελάω. Μεγαλύτερη αυτονομία το M8 και το S5 από το Note? Τι λέτε ρε παιδιά, ούτε στα παραμύθια δεν γίνονται αυτά. Συγνώμη Τάκη αλλά το συγκριτικό που έχεις βάλει είναι απλά απαράδεκτο. Μιλάω εκ πείρας. Δεν υπάρχει καλύτερη αυτονομία κινητού από το Note 3. Μόνο το iphone 6 plus δεν ξέρω τι κάνει. Απορώ τι συγκριτικά κάνουνε.

εξηγησα γατι το παραπανω τεστ ειναι το πιο σωστο.... γιατι εφαρμοζει στο τεστ μια σωστη διαδικασια.

Βαζει την ιδια φωτεινοτητα (οχι σε ποσοστο, αλλα σε απολυτα νουμερα) και γι αυτο βλεπεις αυτη τη διαφορα απο αλλα review.
αυτη ομως ειναι η σωστη μεθοδος.

στα τεστ του gsmarena και αλλων, αναφερουν οτι εβαλαν στο maximum τη φωτεινοτητα , για πιο "αντικειμενικη" μετρηση!
Αμ δε... το S4 exei max brightness 313 nits και το S5 369 , ενω το iphone 6 556 Nits !!!
Σχεδον διπλασια φωτεινοτητα (και καλιμπραρισμενο μαλιστα).

Αυτο σημαινει οτι αν θες να κανεις σωστα τεστ, δε βαζεις τη φωτεινοτητα στο max , γιατι απλα ειναι λαθος.
Βαλε τη φωτεινοτητα στο s4 - s5 sta 300 nits πχ που αντιστοιχει σε σχεδον max φωτεινοτητα και περιπου στο 55-60% στο iphone 6....
τοτε εχεις ιση φωτεινοτητα και στα 2 τηλεφωνα και φυσικα διαφορετικα αποτελεσματα!

YG... δεν αναφερουν επισης τα διαφορα reviews σε τι χρωματικο mode ηταν οι οθονες των samsung στα battery test, που ως γνωστον σε cinema mode, που ειναι και το πιο "αληθοφανες" και σωστο χρωματικα mode, ειναι σχεδον σιγουρο οτι εχουν ακομα μικροτερη φωτεινοτητα.

Last edited:
συνδεεις κι εσυ την αναλυση με τη ποιοτητα ... μαστα, οπως στη φωτογραφικη δηλ.
Δεν τα λεω εγω ρε Συριε, το DXO kai to Displaymate τα λενε!

Κάπου γράφουν ότι το 6 έπρεπε να έχει και μεγαλύτερη ανάλυση όπως το Plus αλλά τέλος πάντων...

ΥΓ. Καλιμπραρισμένο με 556 nits (???) , αν ξαναδιαβάσω τέτοιο πράγμα θα αναγκαστώ να καλέσω τον JL? για να τραβήξει κάποια αυτιά...:p

κι εγω το λεω .... αλλα δε μ ενοχλει που εχει "μονο" 750p.
Εχει πετασει το οριο των 300ppi , που σημαινει οτι δε βλεπεις πια pixel απο νορμαλ αποσταση. Η παραπανω αναλυση ειναι καλοδεχουμενη, αν και μονο αν δε συνοδευεται απο μειωση αυτονομιας και αποδοσης. Ισως του χρονου , οταν θα βελτιωσουν κι αλλο τις cpu-gpu-batteries να το κανουν κι αυτο.

Το iphone δεν εχει modes οπως το s4-s5 ,ειναι καλιμπραρισμενο απο το εργοστασιο και δουλευει εκει εξ ορισμου.