[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Μετά απο λίγη χρήση, ούτε κρύο, ουτε ζέστη....γενικα αδιάφορο....

Ίσως "φταίει" το γεγονός οτι όλο αυτόν τον καιρό ειχα και ipad.

Εντυπωσεις εστω απο την χρηση του touch id; Εβαλες το 1password;
Δοκιμασες το hand-off και το continuity με το ipad/mac;
Εντυπωσεις απο την camera; Δοκιμασες το νεο slow motion στα 240fps;
Επαιξες καθολου με τα extensions των apps; Με τα widgets (εβαλε και το philips hue προχθες);
Πως σου φανηκε το νεο πανελ;
Σε βολευει το reachability;

Επειδη ενδιαφερομαι, ανυπομονω για τις εντυπωσεις σου φιλος!

:p

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Εντυπωσεις εστω απο την χρηση του touch id; Εβαλες το 1password;
Δοκιμασες το hand-off και το continuity με το ipad/mac;
Εντυπωσεις απο την camera; Δοκιμασες το νεο slow motion στα 240fps;
Επαιξες καθολου με τα extensions των apps; Με τα widgets (εβαλε και το philips hue προχθες);
Πως σου φανηκε το νεο πανελ;
Σε βολευει το reachability;

Επειδη ενδιαφερομαι, ανυπομονω για τις εντυπωσεις σου φιλος!

:p

Καλούλι το touch id (δεδομενου όμως 4ψηφιου pin, δεν δινει τπτ ιδιαίτερο σε χρονο / ευκολια - θα μου πεις η λογικη είναι ότι τωρα πρεπει να βαλω σοβαρο pin / pass....αλλα ποιος ασχολείται....:p)

Για pass εχω το mini keepass που δεν υποστηρίζει touchid. Αν υποστήριζε, θα ηταν όντως μεγααααααλη βόλεψη!

Τα conntin κλπ δεν με πολυενδιαφερουν (δεν εχω το mb σαν βασικό υπολογιστή οποτε....)

Camera δεν δοκιμασα καθόλου: Αυτό είναι οντως στα υπο ελεγχο.

Το ιδιο και τα widgets

Το νεο panel είναι όπως τα φανταζομουν: Φωτεινό αλλά χανει λιγο σε μαυρο (σε σχεση με το S4). Γενικα είναι πιο ευχαριστο.

Το μέγεθος του panel παντως, σε σχεση με τις 5'' του S4, είναι λιγο μικρό. Επιανα τον εαυτο μου να ''ψαχνει κι άλλη οθόνη'' ωρες ωρες. Αλλα νταξ, όχι τραγικές διαφορες.

Από ''ευκρινεια'' εχει μια υποψια μικρότερη σε σχεση με το S4 αλλα και παλι, όχι τεραστια διαφορα.

Το reachability: Εχω μαθει πλεον να δουλευω και με τα 2 χερια οποτε δεν θα ελεγα ότι με απασχολησε.

Ισα ισα που ξαναρχισα να δουλευω περισσότερο με το αριστερο και αρχισε να κουράζεται το μικρό δακτυλο (που στην ουσία κραταει το βαρος του τηλ)

Γενικα, αυτό που με χαλαει λιγο είναι ότι, όπως προειπα, δινει την εντυπωση βαρυτερου και αγκοδέστερου κινητου σε σχεση με το S4.

Aφου σε κάποια φαση, ξανατσεκαρα specs για να σιγουρευτω ότι δεν εχουν διαφορα βαρους.

Η κατανομή του βάρους σε μικρότερη οθόνη, σε συνδυασμό με τα μεγαλα bezels δίνουν μια αίσθηση μικρού τούβλου

Αν δε βάλεις και bumber (και μαλιστα της Spigen) παραγίνεται τουβλο. Σε σημεία δλδ που σκέφτομαι ότι μαλλον θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα του βάλω θήκη.

Τωρα για σενα τι να πω....Θα σε χαλασει στην αρχή το μέγεθος, σίγουρα αλλά (όπως κι εγώ) θα το συνηθίσεις.

(είμαι τοσο κουρασμένος που, όπως είδες, βαριέμαι καν να σχολιάσω το δουλεμα που θα φας όταν (δεν λέων καν ''αν'') το πάρεις :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Καλούλι το touch id (δεδομενου όμως 4ψηφιου pin, δεν δινει τπτ ιδιαίτερο σε χρονο / ευκολια - θα μου πεις η λογικη είναι ότι τωρα πρεπει να βαλω σοβαρο pin / pass....αλλα ποιος ασχολείται....:p)

Για pass εχω το mini keepass που δεν υποστηρίζει touchid. Αν υποστήριζε, θα ηταν όντως μεγααααααλη βόλεψη!

Τα conntin κλπ δεν με πολυενδιαφερουν (δεν εχω το mb σαν βασικό υπολογιστή οποτε....)

Camera δεν δοκιμασα καθόλου: Αυτό είναι οντως στα υπο ελεγχο.

Το ιδιο και τα widgets

Το νεο panel είναι όπως τα φανταζομουν: Φωτεινό αλλά χανει λιγο σε μαυρο (σε σχεση με το S4). Γενικα είναι πιο ευχαριστο.

Το μέγεθος του panel παντως, σε σχεση με τις 5'' του S4, είναι λιγο μικρό. Επιανα τον εαυτο μου να ''ψαχνει κι άλλη οθόνη'' ωρες ωρες. Αλλα νταξ, όχι τραγικές διαφορες.

Από ''ευκρινεια'' εχει μια υποψια μικρότερη σε σχεση με το S4 αλλα και παλι, όχι τεραστια διαφορα.

Το reachability: Εχω μαθει πλεον να δουλευω και με τα 2 χερια οποτε δεν θα ελεγα ότι με απασχολησε.

Ισα ισα που ξαναρχισα να δουλευω περισσότερο με το αριστερο και αρχισε να κουράζεται το μικρό δακτυλο (που στην ουσία κραταει το βαρος του τηλ)

Γενικα, αυτό που με χαλαει λιγο είναι ότι, όπως προειπα, δινει την εντυπωση βαρυτερου και αγκοδέστερου κινητου σε σχεση με το S4.

Aφου σε κάποια φαση, ξανατσεκαρα specs για να σιγουρευτω ότι δεν εχουν διαφορα βαρους.

Η κατανομή του βάρους σε μικρότερη οθόνη, σε συνδυασμό με τα μεγαλα bezels δίνουν μια αίσθηση μικρού τούβλου

Αν δε βάλεις και bumber (και μαλιστα της Spigen) παραγίνεται τουβλο. Σε σημεία δλδ που σκέφτομαι ότι μαλλον θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα του βάλω θήκη.

Τωρα για σενα τι να πω....Θα σε χαλασει στην αρχή το μέγεθος, σίγουρα αλλά (όπως κι εγώ) θα το συνηθίσεις.

(είμαι τοσο κουρασμένος που, όπως είδες, βαριέμαι καν να σχολιάσω το δουλεμα που θα φας όταν (δεν λέων καν ''αν'') το πάρεις :p)

Καλορίζικο κατ'αρχην! :p

Μερικά tips από τον παλιο:

-Για το pin, οπωσδήποτε βαλε μακρυναρι. Το 4ψηφιο δεν είναι τόσο ασφαλές. Άλλωστε με το touch id, θα το βάζεις μονο όταν κανεις reboot. Επιπλέον είναι πολύ πιο γρηγορο να κανεις unlock με το touch id, όχι μονο σε σχέση με το 4ψηφιο αλλα και ακόμα και χωρίς (slide to unlock)!
-Αγόρασε οπωσδήποτε το 1password. Είναι ότι καλύτερο υπάρχει και επιπλέον επικοινωνεί και με αλλα προγράμματα μεταξύ των οποιων το safari για να κάνει authentication σε εφαρμογές,sites etc Πρέπει να υπάρχει τρόπος να κανεις import τα data aπο το keepass.
-Widget βαλε τουλάχιστον του Philips Hue αφού πηρες τις λάμπες. Σε γλυτωνει από το να ψάξεις/ ανοίξεις το app, μιας που τα widgets στο IOS είναι προσβάσιμα οπου και αν είσαι.
-Για το βαρος, ίσως να έχει να κάνει με την κατανομή του. Εγώ όπως είχα γράψει, σε σχέση με το 5s που είναι ελαφρύτερο μου φάνηκε να έχει το ίδιο βαρος λόγω μεγαλύτερης κατανομής. Για το θέμα του πάχους πάντως, επειδή ακριβώς είναι εξαιρετικά λεπτό, αν του βάλεις θήκη δεν γίνεται τούβλο. Δοκίμασα πχ την δερματινη θήκη της apple στο 6αρι η οποια δεν είναι πολύ λεπτη και σε σύνολο πάχους είναι περίπου όσο το 5s χωρίς θήκη, το οποιο είναι λεπτό κινητό.

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Μεγεια αλλά λάθος από το S4 να πας στο 6 , ουσιαστικά έκανες downgrade.

Μεγεια αλλά λάθος από το S4 να πας στο 6 , ουσιαστικά έκανες downgrade.

Τωρα μαλιστα... Το ιδιο κανω και εγω.
Περιμενω το 6αρι σε μια δυο μερες για να αντικαταστησει το S4.
Καμμια διαφορα?

Καμμια διαφορα?

Την πάτησες Άγγελε, αστα... :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Καμμια διαφορα?

Μανι μανι, μαζευτήκαμε 2 οι βλακες....:p

Μια χαρα τηλεφωνακι ειναι το 6, (το περιεργαστηκα αρκετα). Για τα δικα μου γουστα, πολυ ποιο ομορφο απο τα S4 / S5, LG, και λοιπων αλλων ανδροιδων δυναμεων.
Πολυ καλυτερο σε αισθητικη απο την παντοφλα 6 plus.

Αν δεν ηταν τοσο πολυ ακριβο ισως να το αγοραζα και εγω αντι του LG, αν και πλεον με την ευελιξια των android δυσκολο να γυρισω πισω σε iOS

Αφού το πήρατε που το πήρατε (όσοι πήρατε το Plus), κοιτάξτε να του περάσετε κάνα σοβαρό λειτουργικό...:BDGBGDB55:

Περισσότερα εδώ.

iphone_6_plus_windows_98.jpg

Μανι μανι, μαζευτήκαμε 2 οι βλακες....:p

Δεν αποκάλεσα κανέναν βλάκα ούτε κατά διάνοια , μόνος σου όμως έγραψες ότι υπάρχουν κάποια καίρια σημεία όπως η οθόνη και η κατανομή βάρους/εργονομία στα οποία είναι χειρότερο.

Καμμια διαφορα?

Στο 6άρι παίρνεις χειρότερη οθόνη (σε ανάλυση και μέγεθος), στο ίδιο μέγεθος τηλεφώνου. Αυτό από μόνο του ήταν deal breaker για μένα. Αντίστοιχη (ή και λίγο χειρότερη) είναι η μπαταρία, με τη διαφορά ότι στο S4 αλλάζει όταν δεις ότι τα φτύνει. Επίσης, τα πάντα είναι πιο δύσχρηστα για τον power user (file system, drag 'n drop κλπ). Τέλος, ξεχνάς την κάρτα μνήμης, κάτι που καθιστά το 16άρι σου πρακτικώς άχρηστο.

Βεβαίως, στο 6άρι απολαμβάνεις smoothness και... sustainability που προσφέρει το iOS. Λογικά δε χρειάζεσαι format κάθε τρίμηνο, και δεν παρατηρείς ουσιαστικές διαφορές στην απόκριση όσο περνάει ο καιρός. Το iOS όσο το δουλεύω εδώ και λίγες μέρες στο air2, μου θυμίζει ότι πρόκειται για κορυφαίο λειτουργικό, αν προτίθεσαι να ξεπεράσεις τις παράνοιες της Apple (αναφορές, iTunes, συγχρονισμοί κλπ).

Κοινώς, είναι ανάλογα του τι θεωρεί κανείς σημαντικότερο.