[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Εγκλωβισμένος θεωρείται όποιος είναι μέσα στο μαντρί και όχι οι απέξω.

Εγω παλι ''λυπάμαι'' περισσότερο αυτους που δεν μπορούν, λόγω δηλώσεων / κολλημάτων κλπ κλπ, να απολαύσουν το εσωτερικό του ''μαντριού''.

Ακομα δε περισσότερο αυτούς που ξέρουν ότι η απολαυση είναι μεσα στο μαντρί αλλά δεν ''πρέπει'' (πλέον) να την ακουμπήσουν.

Ελευθερος δλδ είναι μονο οποιος μπορεί οποτε θελει να μπαινοβγαίνει στο ''μαντρι''.

Μη εγκλωβισμός σημαίνει ελευθερία.

Και ελευθερία όταν έχεις προαποφασίσει ότι δεν θα σου αρέσει κάτι, δεν υφίσταται.

(και δεν μιλάω για αποφασεις ''πολιτικού'' τύπου, πχ ''δεν αγοράζω προιόντα της Χ εταιρίας επειδή δίνει 1 μόνο χρονο εγγύηση'', μπουκαταζ δλδ - αυτό είναι θεμιτό(τατο) )

Αναγκαστικα δεν αγοραζουν καποια μαρκα εγραψα Βλαση. Διαβασε εστω και μια σελιδα του παροντος θεματος και θα καταλαβεις τι εννοω.

Το παρακολουθώ το νήμα από τη δημιουργία του, όπως κι εκείνο για τα κινεζικά τηλέφωνα. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι αν ο εγκλωβισμός οφείλεται σε εσωτερική παρόρμηση, μην με κράξουν που άλλαξα, σε αδυναμία εύρεσης παρόμοιων χαρακτηριστικών ή σε κάποιο άλλο λόγο.

Το παρακολουθώ το νήμα από τη δημιουργία του, όπως κι εκείνο για τα κινεζικά τηλέφωνα. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι αν ο εγκλωβισμός οφείλεται σε εσωτερική παρόρμηση, μην με κράξουν που άλλαξα, σε αδυναμία εύρεσης παρόμοιων χαρακτηριστικών ή σε κάποιο άλλο λόγο.

Οι λόγοι είναι πολλοί (και για τους ''2'' εγκλωβισμούς)

Αλλα η γνώμη μου είναι ότι όλοι καταλήγουν τελικά σε θεματα εσωτερικά / εγωισμού (τουλάχιστον στο επίπεδο της έκφρασής τους εντός του φορουμ)

Οι λόγοι είναι πολλοί (και για τους ''2'' εγκλωβισμούς)

Αλλα η γνώμη μου είναι ότι όλοι καταλήγουν τελικά σε θεματα εσωτερικά / εγωισμού (τουλάχιστον στο επίπεδο της έκφρασής τους εντός του φορουμ)

Καπως ετσι. Δε γινεται να παει τζαμπα ολος ο "αγωνας".

Εγώ πάλι περισσότερο λυπάμαι για τους εγκλωβισμένους εντός. Διότι αυτοί με τη στάση τους τελικά βλάπτουν την εταιρία που αγαπάνε (περίεργο ακούγεται αυτό αλλά ναι, κάποιες εταιρίες τις γουστάρουμε).

Αλλιώς καινοτομεί μια εταιρία όταν ξέρει ότι θα ξεπουλήσει στο πρώτο ΣΚ ακόμη κι αν βγάλει σκατά σε χάρτινο πακέτο, και αλλιώς όταν έχει δύσκολο κοινό, είναι απλά τα πράγματα.

Γενικότερα μιλώντας, Τεχνολογία είναι, εγκλωβισμοί δε χωράνε. Προσωπικά έχω χώσει τρελό θάψιμο στην Apple μετά το iPhone 4s, και συνεχίζω να θεωρώ το 6άρι αποτυχία. Αυτό δε με εμπόδισε να τσιμπήσω το Air 2 που το θεωρώ κορυφαία (γενικά) συσκευή και ταιριαστό στις (προσωπικές) μου ανάγκες. (αν και το πήρα δοκιμαστικά, νομίζω ότι με καλύπτει)

Αυτό που γράφεις νομίζω πως είναι ολίγον αντιφατικό. Δεν μπορεί να θεωρείς κορυφαία συσκευή το iPad Air 2 και ταυτόχρονα "αποτυχία" το iPhone 6. Την ίδια εμπειρία χρήσης προσφέρουν ουσιαστικά. Θα το δεχόμουν αν δεν σου ταίριαζε πχ το iOS όποτε όμως και οι δυο συσκευές δεν θα σου έκαναν.
Τώρα για τα υπόλοιπα φιλοσοφικά περί "εγκλωβισμων", απλά να σχολιάσω πως υπάρχει μεγάλη μερίδα χρηστών, εμου συμπεριλαμβανομένου, που δεν έχουν λόγο να αλλάξουν "στρατόπεδο" επειδή είναι πολύ ευχαριστημένοι από την γενικότερη εμπειρία χρήσης και επειδή οι ανταγωνιστικές λύσεις δεν τους καλύπτουν πλήρως. Having said that, πιστεύω πως ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει σε όλους μας αφού πιέζει τις εταιρίες να καινοτομούν και να βελτιώνουν τα προϊόντα τους.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Αυτό που γράφεις νομίζω πως είναι ολίγον αντιφατικό. Δεν μπορεί να θεωρείς κορυφαία συσκευή το iPad Air 2 και ταυτόχρονα "αποτυχία" το iPhone 6. Την ίδια εμπειρία χρήσης προσφέρουν ουσιαστικά. Θα το δεχόμουν αν δεν σου ταίριαζε πχ το iOS όποτε όμως και οι δυο συσκευές δεν θα σου έκαναν.
Τώρα για τα υπόλοιπα φιλοσοφικά περί "εγκλωβισμων", απλά να σχολιάσω πως υπάρχει μεγάλη μερίδα χρηστών, εμου συμπεριλαμβανομένου, που δεν έχουν λόγο να αλλάξουν "στρατόπεδο" επειδή είναι πολύ ευχαριστημένοι από την γενικότερη εμπειρία χρήσης και επειδή οι ανταγωνιστικές λύσεις δεν τους καλύπτουν πλήρως. Having said that, πιστεύω πως ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει σε όλους μας αφού πιέζει τις εταιρίες να καινοτομούν και να βελτιώνουν τα προϊόντα τους.

Κοίτα και εγώ θεωρώ ότι η Apple αυτή τη στιγμή έχει μόνο δύο καλά προϊόντα,
Air2 συν τη μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση σε mac book pro
Τα υπόλοιπα προϊόντα τους μαζί και με το Plus δε τα βάζω στην ίδια κατηγορία με τα παραπάνω

Για ποιον λόγο;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για παράδειγμα το iPhone 6: πως είναι δυνατόν να μην θεωρείς καλό προϊόν ένα smartphone που έχει τις κορυφαίες επιδόσεις σε επεξεργαστική ισχύ, κάμερα και lcd οθόνη σύμφωνα με τα test, ενώ διαθέτει το κορυφαίο σύστημα authentication (Touch ID) και την πιο ολοκληρωμένη σήμερα mobile epayment λύση (apple pay) ;

Για ποιον λόγο;

To workstation του δεν μου λέει τίποτα. Οι μικρές ταμπλέτες ούτε και αυτές, γιατί ο ανταγωνισμός από androids σε λίγες ίντσες είναι σε πολύ άψιλα επίπεδα. Και στα κινητά επίσης δε με μαγεύουν τα Iphone αλλά προπάντων η τιμή τους τα θεωρώ ακριβά. Τα allinione που βγάζουν δεν είναι για εμένα, προτιμώ την οθόνη μου και το pc μου να είναι επιλογές δικές μου. Τα mini , ούτε αυτά δεν με ενθουσιάζουν ειδικά τώρα που δεν αναβαθμίζονται εύκολα. Ε τα laptop τους, εάν δεν πάς στα φθηνά, και πας top of the line η αλήθεια είναι ότι για επαγγελματικά εργαλεία είναι επιλογή.

Tο Air2 είναι επάξιος ακόλουθος του Air. Και σε τιμή που δεν είναι τόσο τραγική όσο στην περίπτωση των iphone. Ακόμα και για αυτούς που έχουν το Air νομίζω αξίζει η αναβάθμιση σε 2. Δεν έχω δει το HTC9 αλλά όσο κάλο και να είναι το Air2 θα ανήκει και πάλι στην τοπ κατηγορία.

Διαφωνώ δηλαδή ότι αν σου αρέσει το Air πρέπει να σου αρέσει και το Plus. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Αλλα γραφεις τώρα: Άλλο είναι το "δεν μου κάνει" "είναι ακριβό" κλπ και άλλο το δεν είναι καλο προιον.
Και επαναλαμβάνω, η apple εμπειρία χρήσης μεταξύ του top of the line iphone και ipad, είναι η ιδια και η αυτή, ανεξαρτήτως τιμών. Και αυτό διότι τρέχουν εξίσου smooth το ίδιο IOS, τις ίδιες εφαρμογές, το ίδιο γρήγορα. Αν σου αρέσει το ένα, είναι περίεργο πως δεν σου αρέσει το άλλο, ΙΜΟ.

Ακριβως. Τοχω ξαναπει, αν το iPhone ειχε 300ε οπως τα ζαμζουνγκ, ολοι θαχαν iphone. Εκτος απο τους εγκλωβισμενους που θα διαβασετε απο κατω μου.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Αλλα γραφεις τώρα: Άλλο είναι το "δεν μου κάνει" "είναι ακριβό" κλπ και άλλο το δεν είναι καλο προιον.
Και επαναλαμβάνω, η apple εμπειρία χρήσης μεταξύ του top of the line iphone και ipad, είναι η ιδια και η αυτή, ανεξαρτήτως τιμών. Και αυτό διότι τρέχουν εξίσου smooth το ίδιο IOS, τις ίδιες εφαρμογές, το ίδιο γρήγορα. Αν σου αρέσει το ένα, είναι περίεργο πως δεν σου αρέσει το άλλο, ΙΜΟ.

Εγώ καταλαβαίνω κάποιον που μου λέει ότι iphone δε του αρέσει ενώ το Air ναι.

Κοίτα τα δύο ‛διαμάντια’ της apple για μένα είναι το Air2 και το κορυφαίο Mbp, αυτά τα δύο θεωρώ επίδειξη τεχνολογίας από την πλευρά τους. Τα υπόλοιπα όχι.
Από εκεί και πέρα, καθένας έχει την άποψή του. Εσύ μπορείς να τα θεωρείς όλα απλά κορυφαία, εγώ όχι.
Λ.χ. αν κάποιος πάρει το Plus, Πιθανά να μη θέλει και ταμπλέτα. Παρόλα αυτά δε το βάζω στα ίδια με το Air2.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Εγώ καταλαβαίνω κάποιον που μου λέει ότι iphone δε του αρέσει ενώ το Air ναι.

Κοίτα τα δύο ‛διαμάντια’ της apple για μένα είναι το Air2 και το κορυφαίο Mbp, αυτά τα δύο θεωρώ επίδειξη τεχνολογίας από την πλευρά τους. Τα υπόλοιπα όχι.
Από εκεί και πέρα, καθένας έχει την άποψή του. Εσύ μπορείς να τα θεωρείς όλα απλά κορυφαία, εγώ όχι.
Λ.χ. αν κάποιος πάρει το Plus, Πιθανά να μη θέλει και ταμπλέτα. Παρόλα αυτά δε το βάζω στα ίδια με το Air2.

Τασο, το αν είναι κάποιο κορυφαίο τεχνολογικά προιον είναι ευκόλως αποδείξιμο: Εάν βγαίνει πρώτο ή από τα πρώτα στα σχετικά test, είναι (τεχνολογικά) κορυφαίο αντικειμενικά ασχέτως αν μας κάνει, μας αρέσει, μας φαίνεται ακριβό κλπ Ποσο μάλλον απλώς "καλο" όπως εσύ σχολίασες και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Αν μου έλεγες, εγώ γουστάρω μονο 2 προιοντα apple, θα σου έλεγα απολύτως σεβαστο. Αν όμως θεωρείς ότι μονο 2 προιοντα είναι καλα, τότε νομίζω πως είσαι λάθος...

Ακριβως. Τοχω ξαναπει, αν το iPhone ειχε 300ε οπως τα ζαμζουνγκ, ολοι θαχαν iphone. Εκτος απο τους εγκλωβισμενους που θα διαβασετε απο κατω μου.

Τι αντιπάθεια τρέφεις και εσύ στη ζαμζουγκ δε ξέρω πραγματικά!

Πάλι καλά, όπως λέμε εδώ μέσα, που τουλάχιστο σας τυπώνει τους επεξεργαστές για τα gadget σας.

Εντωμεταξύ, κολλημένο άτομο με Samsung κινητά εγώ δεν ξέρω και κανένα. Άλλωστε 500 μάρκες κυκλοφορούν εκεί έξω.

Θα αγόραζα μετοχές της CUBOT να σου πω την αλήθεια – αν είχα κινέζικη υπηκοότητα, γιατί πράγματα στα 100 150 200 ευρώ, δίνουν λύσεις για κόσμο που δεν τα έχει να πληρώνει apple. Δεν λέω ότι pipo / cubot / etc. κάνουν κοινωνικό έργο, λεφτά βγάζουν και αυτοί, εταιρίες είναι.
Εντωμεταξύ να μέχρι και η Lenovo έχει λύσεις σε κινητά και ταμπλέτες των 100-200.
Δε ξέρω γιατί το μένος σου εξαντλείτε στη zamzouuug , ριχτά μας και για τους άλλους.
Είναι αρκετοι!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τασο, το αν είναι κάποιο κορυφαίο τεχνολογικά προιον είναι ευκόλως αποδείξιμο: Εάν βγαίνει πρώτο ή από τα πρώτα στα σχετικά test, είναι (τεχνολογικά) κορυφαίο αντικειμενικά ασχέτως αν μας κάνει, μας αρέσει, μας φαίνεται ακριβό κλπ Ποσο μάλλον απλώς "καλο" όπως εσύ σχολίασες και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Αν μου έλεγες, εγώ γουστάρω μονο 2 προιοντα apple, θα σου έλεγα απολύτως σεβαστο. Αν όμως θεωρείς ότι μονο 2 προιοντα είναι καλα, τότε νομίζω πως είσαι λάθος...

Ρε φίλε, προσωπικά γραφώ, προσωπικές είναι οι απόψεις.
Και όντος ξεχωρίζω δυο προϊόντα τους.
Δεν τα θεωρώ όλα ίσα κι όμοια.

Εχεις δικιο, δεν ειναι μονο η ζαμζουνγκ, απλα την θυμηθηκα πρωτη επειδη μας τυπωνει τους επεξεργαστες. :p

Κολλησες σε μια λεξη και συ, για πες ενα iphone 6-6plus με 300 θα τοπαιρνες η θα προτιμουσες κατι αλλο;

Εχεις δικιο, δεν ειναι μονο η ζαμζουνγκ, απλα την θυμηθηκα πρωτη επειδη μας τυπωνει τους επεξεργαστες. :p

Κολλησες σε μια λεξη και συ, για πες ενα iphone 6-6plus με 300 θα τοπαιρνες η θα προτιμουσες κατι αλλο;

Μπορεί και να το έπαιρνα αν είναι 300 ευρώ ναι
Κάπου τόσα τα δίνω για κινητό, τη σημερινή εποχή, με το ρυθμό που εξελίσσεται και η τεχνολογία

Αλλά δε θα το έπαιρνα μόνο εγώ, θα το έπαιρναν και φοιτητές κ.ο.κ.
Ενώ τους βλέπω να αγοράζουν nexus4 στην ουσία, δε θυμάμαι να σου πω πως το λένε το Motorola στα ~170ε
Και κοίτα να δεις που έχουν ενθουσιαστεί τόσα φοιτήτρόνια

Το να έχεις και οικονομικές λύσεις, για νέα συσκευή έτσι, όχι για μεταχειρισμένο δυο χρόνια, δεν είναι κακό.

Δυστυχώς το σενάριο 300 ευρώ δεν παίζει από την apple, οπότε αυτές οι συζητήσεις είναι λίγο σαν να λέμε
για το πατίνι της γιαγιάς.

Απλα ηθελα να σου αποδειξω οτι ειναι ισως το καλυτερο smartphone αυτη τη στιγμη αλλα... πανακριβο. Με καλυψε η απαντηση σου.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Ρε φίλε, προσωπικά γραφώ, προσωπικές είναι οι απόψεις.
Και όντος ξεχωρίζω δυο προϊόντα τους.
Δεν τα θεωρώ όλα ίσα κι όμοια.

Ok, οποτε απλα ήταν θέμα διατύπωσης (άλλη τελείως έννοια το "η Apple αυτή τη στιγμή έχει μόνο δύο καλά προϊόντα" και άλλη το "ξεχωρίζω δυο προιοντα τους")

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Ok, οποτε απλα ήταν θέμα διατύπωσης (άλλη τελείως έννοια το "η Apple αυτή τη στιγμή έχει μόνο δύο καλά προϊόντα" και άλλη το "ξεχωρίζω δυο προιοντα τους")

λολ περισσότερο στο "η Apple αυτή τη στιγμή έχει μόνο δύο καλά προϊόντα" είμαι , αλλα δε πειράζει.
με τρίτο το Plus αλλα με αστεράκι, είδηκή κατηγορία.
αλλα είπαμε , ασε εμένα, καθένας με την άποψή του :-)