[Επίσημο] Mac Mini @2020

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Με το mac mini πάρα το δελεαστικό του θέματος, δε μου άρεσε που αφαίρεσαν θύρες, και μάλλον shared bandwidth εχουν οι δυο ΤΒ, πάει το gigabit ethernet & φυσικά δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα προσθήκης μνήμης απο το χρήστη. Θα δούμε λίαν συντόμως δοκιμές.

Πάντα έτσι γίνεται, κάτι βάζουν κάτι αφαιρούν!! Στα της μνήμης είναι φάουλ αυτό, γενικά όταν αγοράζεις mac πλέον πρέπει να παίρνεις το καλύτερο δυνατό που σηκώνει η τσέπη σου γιατί αναβαθμίσεις γιοκ. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι για μένα, στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει κάποιος να πάει αναγκαστικά στην καλύτερη έκδοση με 16gb και 512 σκληρό, γιατί πέρα και από την ram, τα 256gb ούτε κιχ δεν μου κάνουν πλέον, στο ipad έχω τόσα και μου φαίνονται και λίγα!!

Δε γίνεται να προσθέτεις μνήμη και δίσκο σ αυτά τα μηχανήματα, είναι όλα σ ένα SOC , γι αυτό είναι τόσο γρήγορα.

Θέλω να δω αν αυτό θ αλλάξει στα Mac Pro όταν βγουν .

Δε γίνεται να προσθέτεις μνήμη και δίσκο σ αυτά τα μηχανήματα, είναι όλα σ ένα SOC , γι αυτό είναι τόσο γρήγορα.

Είναι δίκοπο μαχαίρι όμως αυτό Γιάννη, κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις, έτσι πάει δυστυχώς.

H μνημη και ο δισκος, δεν ειναι συνηθως στο SoC.

Ήμουν σίγουρος Γιάννη, απλά είπα να ρωτήσω για να τονίσω πως η έλλειψη μεγάλης χωρητικότητας ssd κατ´εμέ δεν είναι σοβαρό μειονέκτημα. Έχω κάποιες ερωτήσεις όμως, τις απαντήσεις των οποίων δε γνωρίζω:
-Δύο οθόνες σε ταυτόχρονη λειτουργία, γίνεται; Αν ναι, πως;
-Πληκτρολόγιο και ποντίκι apple με 200+ ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω, αν τελικά κάτσει να πάρω το μικρό. Εναλλακτικές;
-Το ίδιο και για drive, αν και δε νομίζω πως είναι απαραίτητο πλέον.

Ήμουν σίγουρος Γιάννη, απλά είπα να ρωτήσω για να τονίσω πως η έλλειψη μεγάλης χωρητικότητας ssd κατ´εμέ δεν είναι σοβαρό μειονέκτημα. Έχω κάποιες ερωτήσεις όμως, τις απαντήσεις των οποίων δε γνωρίζω:
-Δύο οθόνες σε ταυτόχρονη λειτουργία, γίνεται; Αν ναι, πως;
-Πληκτρολόγιο και ποντίκι apple με 200+ ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω, αν τελικά κάτσει να πάρω το μικρό. Εναλλακτικές;
-Το ίδιο και για drive, αν και δε νομίζω πως είναι απαραίτητο πλέον.

Έχεις πολλαπλές εξόδους οθόνης (ΗDMI, Thunderbolt), οπότε έτσι μπορείς να συνδέσεις πολλαπλές οθόνες.

Εδώ και 2 χρόνια στο MacBook Pro χρησιμοποιώ πληκτρολόγιο και ποντίκι Logitech χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα υπάρχουν και drivers για να παραμετροποιήσεις τις λειτουργίες.

Για drive δεν έχω ιδέα.

H μνημη και ο δισκος, δεν ειναι συνηθως στο SoC.

Στα παλιά, πλέον όσον πάει τα κόβουν αυτά, στο προηγούμενο macmini έστω και δύσκολα άλλαζες μνήμες, τώρα πάει και αυτό.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Με το mac mini πάρα το δελεαστικό του θέματος, δε μου άρεσε που αφαίρεσαν θύρες, και μάλλον shared bandwidth εχουν οι δυο ΤΒ, πάει το gigabit ethernet & φυσικά δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα προσθήκης μνήμης απο το χρήστη. Θα δούμε λίαν συντόμως δοκιμές.

Δεν είναι shared .. https://techcrunch.com/2020/11/17/y...its-the-battery-life-that-will-blow-you-away/

"Thunderbolt and Webcam ..

The M1 MacBook Pro has two Thunderbolt controllers, one for each port. This means that you’re going to get full PCIe 3.0 x4 speeds out of each and that it seems very likely that Apple could include up to 4 ports in the future without much change in architecture."

... αυτο κοιταω τωρα, αλλα αυτα ειναι με QWERTZ και μου τη σπανε !

δεν εχει επισης τη δυνατοτητα, οπως και σε κανενα αμαζον, ναβαλεις 16gb ram :furious3:

Σε αυτό το SoC εμπεριέχεται η μνήμη, αλλά ο "δίσκος" είναι μαλλον ξεχωριστό module (PCI 3.0 ??)

ακομα κι ετσι... θελω να δω τι θα κανουν στον mac pro (desktop) με τη μνημη.
Δεν μπορει εκει να μην μπορεις να προσθετεις μνημη....