[Επίσημο] Mac Studio @2022

Δηλαδή πρέπει να καταντούν όλα τα νήματα της Apple Corner στο ίδιο στυλ ;
Μπαίνουμε και κράζουμε όπου να'ναι.
Αν είναι να κράζουμε καλύτερα να ανοίξουμε ένα αντίστοιχο νήμα και να γίνει εκεί μέσα της μουρλής, να αφήσουμε τουλάχιστον τα νήματα σχετικά με το θέμα τους.
Αυτό να κάνεις, να βγάλει ο καθένας τ αποθημενα του!

Δηλαδή πρέπει να καταντούν όλα τα νήματα της Apple Corner στο ίδιο στυλ ;
Μπαίνουμε και κράζουμε όπου να'ναι.
Αν είναι να κράζουμε καλύτερα να ανοίξουμε ένα αντίστοιχο νήμα και να γίνει εκεί μέσα της μουρλής, να αφήσουμε τουλάχιστον τα νήματα σχετικά με το θέμα τους.
Θα μπορουσαμε να μετονομασουμε την κατηγορια σε Apple Bashing Corner.

Problem Solved! 😀

H 3090 αυτη τη στιγμη κοστιζει κοντα στα 2500 ευρω. Πως ειναι δυνατον να θεωρεις ληστρικη τιμη τα 5Κ για ενα ολοκληρο μηχανημα και να εισαι οκ με την τιμη των high end καρτων γραφικων; 🤔
1900 και άμεσα διαθέσιμη σε ένα από τα μεγαλύτερα Γερμανικά e-shops.
Κόβουν και τιμολόγιο VIES.
Πάμε παρακάτω.

1900 και άμεσα διαθέσιμη σε ένα από τα μεγαλύτερα Γερμανικά e-shops.
Κόβουν και τιμολόγιο VIES.
Πάμε παρακάτω.
Κοιτα, εγω μια ματια στο Skroutz εριξα, αλλα και 2Κ για μια καρτα γραφικων καταλαβαινεις φανταζομαι οτι ειναι υπερβολικο ποσο, ειδικα οταν θεωρεις τα 5Κ πολλα για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Mac Studio ultra.

Αν λέγοντας "στυλ" εννοείς το να περιέχουν και αρνητικά σχόλια για τα συγκεκριμένα προϊόντα (και όχι γενικώς και αδιακρίτως, προφανώς..), τότε ναι, σαφώς επιβάλλεται να "καταντούν" έτσι τα νήματα.

Διαφορετικά δεν είμαστε τεχνικό φόρουμ, είμαστε φαν κλαμπ.
Δεν είναι τα σχόλια...είναι η διάθεση αρνητική.
Και είναι κουραστικό.

Κοιτα, εγω μια ματια στο Skroutz εριξα, αλλα και 2Κ για μια καρτα γραφικων καταλαβαινεις φανταζομαι οτι ειναι υπερβολικο ποσο, ειδικα οταν θεωρεις τα 5Κ πολλα για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Mac Studio ultra.

Πάμε πάλι από την αρχή γιατί μάλλον το χάσαμε :
Το κόστος του Mac Studio στην έκδοση που φαίνεται στο γράφημα που δόθηκε είναι 5750EUR με μόλις 1TB δίσκο και καμία δυνατότητα επέκτασης.
Αυτή είναι η τιμή στο Apple Store Γερμανίας που είναι και από τα φθηνότερα στην Ευρώπη λόγω μειωμένου ΦΠΑ.
Το κόστος για μια 3090 συν τον 12900Κ δεν ξεπερνάει τα 2500.
Βάλε και άλλα 1000 για μνήμες - δίσκο - motherboard - τροφοδοτικό - tower και πας ΒΑΡΙΑ στα 3.500.

Αυτά τα 2.250 της διαφοράς 3.500 - 5.750 δεν μου προκύπτουν σε απόδοση λοιπόν.
Η ίδια η Apple έβαλε την 3090 και τον 12900Κ στα slides , όχι εγώ...

2.250 τσεπάτο καπέλο για marketing...

Last edited:
  • Like
Reactions: GKalantas
η κοντρα αυτη υπαρχει απο τη εποχη που καποιοι χαρακτηριζαν τους apple users "προβατα" .... και συνεχιζεται το ιδιο.

Λες κι εμεις δεν εχουμε σκεψη και κριση, λες κι εμεις δε θελουμε προιοντα καλα αλλα ταυτοχρονα φτηνα .

Αλλα μερικα πραγματα δυστυχως πληρωνονται , ισως καποιοι δε μπορουμε να τα εχουμε , αλλα δε σημαινει οτι τα χλευαζουμε κιολας.
Το design πληρωνεται, το R&D επισης, η ποιοτητα κατασκευης κλπ

Αλλα στη χωρα που επαγγελματιες συναδελφοι με ρωταγανε τι να παρω (mac / pc) και η τελικη αποφαση κρινοτανε με το οτι δεν εχει πολλα "σπασμενα" plugin to MaC, δε περιμενω και τιποτα καλυτερο...

• Like
Reactions: leonkoum and jig
Πάμε πάλι από την αρχή γιατί μάλλον το χάσαμε :
Το κόστος του Mac Studio στην έκδοση που φαίνεται στο γράφημα που δόθηκε είναι 5750EUR με μόλις 1TB δίσκο και καμία δυνατότητα επέκτασης.
Αυτή είναι η τιμή στο Apple Store Γερμανίας που είναι και από τα φθηνότερα στην Ευρώπη λόγω μειωμένου ΦΠΑ.
Το κόστος για μια 3090 συν τον 12900Κ δεν ξεπερνάει τα 2500.
Βάλε και άλλα 1000 για μνήμες - δίσκο - motherboard - τροφοδοτικό - tower και πας ΒΑΡΙΑ στα 3.500.

Αυτά τα 2.000 της διαφοράς 3.500 - 5.500 δεν μου προκύπτουν σε απόδοση λοιπόν.
Η ίδια η Apple έβαλε την 3090 και τον 12900Κ στα slides , όχι εγώ...

2.000 τσεπάτο καπέλο για marketing...
κai που ειναι το κοστος του ψυχιατρου με ενα pc/windows ? :p

YG... ξεχασες τωρα βλεπω την αποδοση που λεγατε οτι εχει και το ριξαμε στις τιμες παλι.
Αλλα κατι ειναι κι αυτο.

κai που ειναι το κοστος του ψυχιατρου με ενα pc/windows ? :p
Μια χαρά κάνεις-κάνω τη δουλεία μου και σε περιβάλλον MAC και σε windows.
Τα 2.250 δεν τα έχω για πέταμα όμως.
2.000 μου κόστισε χωρίς ΦΠΑ το MacBook Pro 16 M1 Pro πριν 2 μήνες.

ακομα ομως και για τις τιμες, η apple στις συγκρισεις προφανως δε βαζει απεναντι ενα turbo X ... βαζει επωνυμα προιοντα και επισημες τιμες Αμερικης.
Κι εκει λοιπον τα πραγματα ειναι περιπου μια η αλλη.

απο εκει και περα , ο καθενας εκτιμαει διαφορετικα το λειτουργικο (κυριως) , design, κατασκευη, εφαρμογες , κλπ

Δεν έχω καταλάβει πάντως για ποια αναβαθμισιμότητα των win pc μιλάμε, όταν αυτή έχει φάει τόσο γερό χαστούκι, αφού δυο χρόνια τώρα - όχι 2 και 3 μήνες - οι κάρτες γραφικών είναι στο θεό (για οποιονδήποτε λόγο, δε μας ενδιαφέρει επί της παρούσης). Και το ίδιο συνέβαινε επί ένα χρόνο και με τις cpu.
Και έρχεται η apple και λύνει αυτό το τεράστιο θέμα, και σου λέει, μην ασχολείσαι με τις τιμές των επιμερους κομματιών και το χρηματιστήριο που έχει στηθεί πάνω τους, πάρε system on a chip, διάλεξε αυτό που εσύ θεωρείς πιο futureproof setup, και ξεμπέρδεψε. Και όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις!
Προσωπικά είμαι σε δίλημμα αυτή την εποχή, να δώσω λεφτά για gpu (3080 ή 3090, όπου μάλλον θα χρειαστώ ΚΑΙ νέο τροφοδοτικό) ή να σουτάρω το pc και να συμπληρώσω για mac studio.
Και κάτι άλλο, σε όσα pc έχω φτιάξει τα τελευταία 25 χρόνια, σπάνια αναβάθμισα μόνο cpu (+ ψύξη), χωρίς να αλλάξω και m/b μαζί ή και δίσκους ή και μνήμες. Ακόμα και το τροφοδοτικό, κάθε 2-3 αναβαθμίσεις θέλει αλλαγή, γιατί δε σηκώνει τα νέα εξαρτήματα που σε γενικές γραμμές δεν έχουν καμμία "ενεργειακή πρόνοια" στο σχεδιασμό τους.

Δηλαδή εγώ που δεν έχω κανένα θέμα με τα windows από εποχής xp μάλλον έχω θέμα!!!
Μην πω ότι τα windows 11 τα θεωρώ σαν πακέτο καλύτερο αισθητά από το macOS….μάλλον θα με πάρετε με τις πέτρες….στην τελική ότι βολεύει τον καθένα…μια χαρά όπως ειπώθηκε κανείς την δουλειά σου και με τα 2 λειτουργικά….μην γράφουμε τα ίδια και τα ίδια κάθε 5 post για την ´υπεροχη´του macOS….

• Haha
Reactions: takisot
Προφανως καποιος που δουλευει σε windows, ειτε λογω προτιμησης ειτε λογω αναγκης, μπορει να στησει ενα πανισχυρο pc με λιγοτερα λεφτα.
Ομως, επισης προφανως, θα εχει περισσοτερο θορυβο ( χωρις περιτεχνες λυσεις cooling), πολυ υψηλοτερη καταναλωση ενω μια λυση σαν το studio περαν του μαζεμενου του ογκου, μπορει να γινει και ευκολα portable. Ληστρικη παντως την τιμη του σε σχεση με το τι προσφερει δεν τη λες. Αν δεις τα περισσοτερα reviews τονιζουν οτι ειναι μια χαρα η τιμη του σε σχεση με την αποδοση του.
Και ολα αυτα χωρις να βαλουμε στην κουβεντα τον παραγοντα OS και software.

Δηλαδή εγώ που δεν έχω κανένα θέμα με τα windows από εποχής xp μάλλον έχω θέμα!!!
Μην πω ότι τα windows 11 τα θεωρώ σαν πακέτο καλύτερο αισθητά από το macOS….μάλλον θα με πάρετε με τις πέτρες….στην τελική ότι βολεύει τον καθένα…μια χαρά όπως ειπώθηκε κανείς την δουλειά σου και με τα 2 λειτουργικά….μην γράφουμε τα ίδια και τα ίδια κάθε 5 post για την ´υπεροχη´του macOS….
αφου σε ικανοποιει, γιατι το ψαχνεις ?
Κανεις δεν ειπε να παρεις mac osx με το ζορι.

Κι εγω εχω win 11 και μου εχουν βγαλει τη ψυχη ....

ΥΓ... κι εγω περσυ που εκανα αναβαθμιση στο pc , μου βγηκε πολυ ακριβα και αναγκαστηκα και αλλαξα τα παντα.
Αν την εκανα τωρα , προφανως θα πηγαινα σε mac studio.

• Like
Reactions: chocbhed
ακομα ομως και για τις τιμες, η apple στις συγκρισεις προφανως δε βαζει απεναντι ενα turbo X ... βαζει επωνυμα προιοντα και επισημες τιμες Αμερικης.
Κι εκει λοιπον τα πραγματα ειναι περιπου μια η αλλη.

απο εκει και περα , ο καθενας εκτιμαει διαφορετικα το λειτουργικο (κυριως) , design, κατασκευη, εφαρμογες , κλπ

Δεν εχεις αδικο.
Ακριβά προιοντα βγαζουν ολοι.

* Ασε που νομιζω οτι αυτο ειδικά το configuration ειναι ανωτερο απο του studio με βάση τα περισσοτερα γραφήματα που ειχαν βγει.

Δες ομως και τις επιλογές που μπορεις να εχεις. Ειδικοτερα στο warranty, αλλα και στην επεκτασιμότητα.

Δεν έχω καταλάβει πάντως για ποια αναβαθμισιμότητα των win pc μιλάμε, όταν αυτή έχει φάει τόσο γερό χαστούκι, αφού δυο χρόνια τώρα - όχι 2 και 3 μήνες - οι κάρτες γραφικών είναι στο θεό (για οποιονδήποτε λόγο, δε μας ενδιαφέρει επί της παρούσης). Και το ίδιο συνέβαινε επί ένα χρόνο και με τις cpu.
Και έρχεται η apple και λύνει αυτό το τεράστιο θέμα, και σου λέει, μην ασχολείσαι με τις τιμές των επιμερους κομματιών και το χρηματιστήριο που έχει στηθεί πάνω τους, πάρε system on a chip, διάλεξε αυτό που εσύ θεωρείς πιο futureproof setup, και ξεμπέρδεψε. Και όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις!
Προσωπικά είμαι σε δίλημμα αυτή την εποχή, να δώσω λεφτά για gpu (3080 ή 3090, όπου μάλλον θα χρειαστώ ΚΑΙ νέο τροφοδοτικό) ή να σουτάρω το pc και να συμπληρώσω για mac studio.
Και κάτι άλλο, σε όσα pc έχω φτιάξει τα τελευταία 25 χρόνια, σπάνια αναβάθμισα μόνο cpu (+ ψύξη), χωρίς να αλλάξω και m/b μαζί ή και δίσκους ή και μνήμες. Ακόμα και το τροφοδοτικό, κάθε 2-3 αναβαθμίσεις θέλει αλλαγή, γιατί δε σηκώνει τα νέα εξαρτήματα που σε γενικές γραμμές δεν έχουν καμμία "ενεργειακή πρόνοια" στο σχεδιασμό τους.

Μάλλον δε θα χρειαστεί να συμπληρώσεις μερικά λεφτά καθώς η 3080 κοστίζει κάτω από 1500 ενώ η 3090 βγαίνει λίγο κάτω από 1900.
Το Mac Studio που βλέπεις στα charts συγκρινόμενο με την 3090 ξεκινάει από τα 5.750 ευρώ.

• Angry
Reactions: chocbhed
μια χαρα εγγυηση εχεις , και οσον αφορα επεκτασιμοτητα τα εχουμε πει.
Ζυγιζεις τις αναγκες σου και παιρνεις αυτο που χρειαζεσαι.
ετσι κι αλλιως , δεν ειναι πια οπως παλια που (υποτιθεται) επαιρνες μηχανημα με δεκαετη οριζοντα.
Τωρα βγαλε την 5αετια και εισαι ευχαριστημενος (και χωρις προβληματα).