Δεν έχω καταλάβει πάντως για ποια αναβαθμισιμότητα των win pc μιλάμε, όταν αυτή έχει φάει τόσο γερό χαστούκι, αφού δυο χρόνια τώρα - όχι 2 και 3 μήνες - οι κάρτες γραφικών είναι στο θεό (για οποιονδήποτε λόγο, δε μας ενδιαφέρει επί της παρούσης). Και το ίδιο συνέβαινε επί ένα χρόνο και με τις cpu.
Και έρχεται η apple και λύνει αυτό το τεράστιο θέμα, και σου λέει, μην ασχολείσαι με τις τιμές των επιμερους κομματιών και το χρηματιστήριο που έχει στηθεί πάνω τους, πάρε system on a chip, διάλεξε αυτό που εσύ θεωρείς πιο futureproof setup, και ξεμπέρδεψε. Και όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις!
Προσωπικά είμαι σε δίλημμα αυτή την εποχή, να δώσω λεφτά για gpu (3080 ή 3090, όπου μάλλον θα χρειαστώ ΚΑΙ νέο τροφοδοτικό) ή να σουτάρω το pc και να συμπληρώσω για mac studio.
Και κάτι άλλο, σε όσα pc έχω φτιάξει τα τελευταία 25 χρόνια, σπάνια αναβάθμισα μόνο cpu (+ ψύξη), χωρίς να αλλάξω και m/b μαζί ή και δίσκους ή και μνήμες. Ακόμα και το τροφοδοτικό, κάθε 2-3 αναβαθμίσεις θέλει αλλαγή, γιατί δε σηκώνει τα νέα εξαρτήματα που σε γενικές γραμμές δεν έχουν καμμία "ενεργειακή πρόνοια" στο σχεδιασμό τους.