[Επίσημο] MacBook Pro M2 & Mac Mini M2 @2023

μα δεν ειχα μονο θεμα με τη μπαταρια .... ακομα και οι οθονες ειναι χειροτερες, ο ηχος, web camera και φυσικα ο θορυβος ειναι πολυς κι ενοχλητικος.

ειμαι συνεχως σε αιθουσες προβολης με σκηνοθετες και διευθυντες φωτογραφιας και μολις ακουγαν τον θορυβο με κοιτουσαν με απορια φανερα ενοχλημενοι!

Γιατι λοιπον να επιλεξεις ενα τετοιο laptop , ακομα και σαν desktop replacement ?

ΥΓ... δεν μιλαω φυσικα για παιχνιδια, τα ειπαμε!

YG2... και ειναι ο ιδιος που πριν μερικες μερες ελεγε οτι τα νεα mac ανεβαζουν θερμοκρασιες και αλλα τετοια!
Οποτε δεν τιθεται θεμα apple fun / lover/ hater κλπ
Και στα πραγματικα τεστ που εκανε τωρα, δεν ειχε κανενα θεμα με θερμοκρασιες και θορυβο.
Το ακριβως αντιθετο συνεβη μαλιστα....

• Like
Reactions: speedman_27
να στο πω κι αλλιως... εχω μπροστα μου τωρα το macbook air m2 , με πολυ καλη οθονη, ηχο, web camera, πολυ ισχυρο ακομα και για δουλειες που κανω καθημερινα τωρα , ειναι παναλαφρο , εντελως αθορυβο (δεν εχει καν ανεμιστηρες) , κομψο και ομορφο, με thunderbolt 4, magsafe, κραταει ολη μερα ανετα, ....γιατι να παω σε κατι αλλο (pc/win) που θα εχει σχεδον τα παντα χειροτερα ?
Το πηρα και σε τρομερη τιμη , ελαφρως μεταχ/νο demo στα 1000 ευρω.

Aν θελω βεβαια κατι πολυ δυνατο σαν desktop replacement ,προφανως θα επιλεξω ενα macbook pro ή mac studio κλπ... αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Μονο αν ηθελα gaming laptop ή καποιες εφαρμογες που δεν υπαρχουν σε mac ουτε μεσω rosetta klp

να στο πω κι αλλιως... εχω μπροστα μου τωρα το macbook air m2 , με πολυ καλη οθονη, ηχο, web camera, πολυ ισχυρο ακομα και για δουλειες που κανω καθημερινα τωρα , ειναι παναλαφρο , εντελως αθορυβο (δεν εχει καν ανεμιστηρες) , κομψο και ομορφο, με thunderbolt 4, magsafe, κραταει ολη μερα ανετα, ....γιατι να παω σε κατι αλλο (pc/win) που θα εχει σχεδον τα παντα χειροτερα ?
Το πηρα και σε τρομερη τιμη , ελαφρως μεταχ/νο demo στα 1000 ευρω.

Aν θελω βεβαια κατι πολυ δυνατο σαν desktop replacement ,προφανως θα επιλεξω ενα macbook pro ή mac studio κλπ... αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Spec ?

nai, 8gb ram 256 gb ssd.
Δεν καταλαβαινει τιποτε... βγαζω καθημερινο τηλεοπτικο επεισοδιο μιας ωρας για πλακα.
Το desktop μου το ανοιγω μονο για το τελικο τεστ , το render δεν το κανω ομως εκει ,γιατι πρωτον καιει τα κερατα του και δευτερον μου παιρνει το μυαλο απο το θορυβο (δουλευω σπιτι μου και βραδυνες ωρες κυριως).

Φαντασου οτι αν ειχα το pc συνεχως ανοιχτο γι αυτη τη δουλεια, θα εκαιγα περιπου 400-600 Watt επι 12 ωρες την ημερα (μονο το tower!!!)
Τωρα καιω 20-60 watt μονο ...υπολογισε οικονομια που κανεις συν τοις άλλοις!

Last edited:
το βρισκεις και πιο κατω αν ψαξεις...ειδικα σε μεταχ/νο 'η με τιμολογιο.

ΥΓ... τα βγαζεις μονο απο το ρευμα !

YG2... εδω καινουργιο στα 1279!

αν κοβεις και τιμολογιο παει στο χιλιαρικο περιπου , καινουργιο.

• Like
Reactions: dimitris777

αν κοβεις και τιμολογιο παει στο χιλιαρικο, καινουργιο.
Καλή φάση σε αυτά τα λεφτά

nai, 8gb ram 256 gb ssd.
Δεν καταλαβαινει τιποτε... βγαζω καθημερινο τηλεοπτικο επεισοδιο μιας ωρας για πλακα.
Το desktop μου το ανοιγω μονο για το τελικο τεστ , το render δεν το κανω ομως εκει ,γιατι πρωτον καιει τα κερατα του και δευτερον μου παιρνει το μυαλο απο το θορυβο (δουλευω σπιτι μου και βραδυνες ωρες κυριως).

Φαντασου οτι αν ειχα το pc συνεχως ανοιχτο γι αυτη τη δουλεια, θα εκαιγα περιπου 400-600 Watt επι 12 ωρες την ημερα (μονο το tower!!!)
Τωρα καιω 20-60 watt μονο ...υπολογισε οικονομια που κανεις συν τοις άλλοις!
Προσωπικα έχω αντιρρήσεις για τα ακριβά MacBooks που εκεί υπάρχουν και άλλες προτάσεις.

Στα base models όμως δεν το συζητώ είναι ληστεία για αυτά που προσφέρουν. Τα έχουμε πει δεκάδες φορές, και εγώ με 8/256 είμαι χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ότι και να έχω ρίξει στο μηχάνημα, μέχρι και επίτηδες το ζορίζω και πάλι δεν μασάει τίποτα. Και φυσικά αν κάποιος το δουλεύει πολλές ωρες και με βαριές εργασίες το ρεύμα που γλιτωνεις μόνο είναι σημαντικό κόστος και σε βάθος χρόνου θα σου βγάλει την αξία του μηχανήματος. Εδώ που έφτασε το ρεύμα πρέπει να το κοιτάμε και αυτο.

αυτα που λεγαμe... και ο κυριος λογος που εδωσα το τουμπανο win laptop μου.

YG... ειδικα το unplugged test εχει πολυ γελιο :p

ΥΓ2... Συριε προλαβαινεις! :p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τετοια test επιβεβαιωνουν αυτα που γραφαμε πιο πανω για τις διαφορες των MBPro σε σχεση με τον ανταγωνισμό.
Το συγκεκριμένο fully specked win laptop ειναι 1000 USD πιο ακριβό απο το Macbook που συγκρίνεται, εχει vapor chamber cooler, διπλάσια Ram και καλη καρτα γραφικων, αλλα εν τελει χρειάζεται 5 με 6 φορες περισσότερο ρευμα σε full load για αντίστοιχες και σε καποιους τομεις σημαντικά χειροτερες επιδόσεις απο το MBP, εξάγει περισσότερη θερμότητα στο σασί και μόλις το βγάλεις απο την πρίζα καταρρέουν οι επιδόσεις.
Αυτα χωρις να συνυπολογίσουμε την πολύ χειρότερη οθόνη, το χειρότερο trackpad, τον χειρότερο ήχος, τη χειρότερη κάμερα και το παρωχημένο design.
Προφανώς με την νέα γενιά θα βελτιωθούν τα πράγματα, ειδικά στις επιδόσεις, τα θέματα όμως κατανάλωσης, θερμότητας και χαμηλών επιδόσεων χωρις μπρίζα δεν αναμένω ότι θα αλλάξουν.

αν κοβεις και τιμολογιο παει στο χιλιαρικο περιπου , καινουργιο.

Για όποιον το σκέφτεται στο Ιταλικό amazon με express delivery βγαίνει 30 ευρώ φθηνότερα (1.341) από τον Γερμανό..😎
Υπενθυμίζω 1.600 στην χώρα μας 🥲

Ενα πολυ ενδιαφέρον video που θίγει και το θέμα της θερμικής συμπεριφοράς των νέων M2, εξετάζοντας αν αυτό έχει επιπτώσεις στη πράξη (δειτε στο 3.10):

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΓ. Για οσους βαριουνται να το δουν, ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που εγραψε ο @Γιαννης Σπυρου : Με μια απλή ρυθμιση στο fan settings του μηχανήματος, η CPU οχι μόνο θα δεν θα υπερθερμαίνεται αλλα θα τρέχει full power σε σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες απο οποιοδήποτε αλλο αντιστοιχο non apple laptop στην αγορα.

και να σημειωσουμε, οτι ακομα δεν εχουν βγει optimised εκδοσεις για τα νεα mac.
Θυμιζω περσυ και προπερσυ, που οταν βγηκαν οι νεες εκδοσεις μετα απο κανα διμηνο, εγιναν ακομα ταχυτερα!

Το davinci πχ καθε φορα που βγαζει νεα εκδοση, αναφερεται ρητα και κυριως στα silicon mac για βελτιωσεις.
Το ιδιο και η Adobe, αν και αργει λιγο αυτη.

Γιατί δε ρωτάς την ίδια την Autodesk?

Γιατι να το κάνω?
Κανω την δουλεια μου (οπως και ολοι οι μηχανικοι στον πλανήτη) άριστα σε windows.

Αν υπήρχε ομως αλλαγη πλεύσης απο την Autodesk, θα αποτελούσε εναν σημαντικοτατο λόγο παραπανω για να μπορουν να χαρακτηριστουν τα Apple ως pro μηχανηματα.
Στα δικά μου ματια ειναι prosumer, και μονο για ειδικο κοινο/use case.

ΥΓ. Φυσικα το design τους και το feel των macbook ειναι για λατρεία :cool:

Last edited: