[Επίσημο] OnePlus One

Χωρίς να θέλω να σε "χαλάσω" αλλά νομίζω πως βλέπω μια σχετική κιτρινίλα στο κάτω μέρος της οθόνης...
Έχει διάφορα σε σχέση με το πάνω μέρος!

Για ποιό λές ωρέ Μαϊκ;
Ο φίλος ανέβασε φώτος από όντως προβληματικές συσκευές που βρήκε στο διαδύκτιο.
Δεν είναι το δικό του.

Οι φωτογραφίες είναι από το xda από κόσμο που παρέλαβε προβληματικό κινητό και είναι ο λόγος που σταμάτησα να θέλω να το αγοράσω μέχρι να δω αν θα αλλάξει η όχι η κατάσταση στο μέλλον.

Οι φωτογραφίες είναι από το xda από κόσμο που παρέλαβε προβληματικό κινητό και είναι ο λόγος που σταμάτησα να θέλω να το αγοράσω μέχρι να δω αν θα αλλάξει η όχι η κατάσταση στο μέλλον.
Φίλε tuxx με συγχωρείς..
Έβλεπα τις φωτό από το κινητό και κάτι έχασα προφανώς και νόμιζα πως είναι οι φωτό του φίλου που παρέλαβε τώρα το κινητό του..

Εγώ σας έγραψα πως δεν έχει θέμα η οθόνη. :) δεν έχω και κανένα άλλο κινητό να φωτογραφισω να σας στείλω. Μάλλον πρέπει να του βγάλω selfie

Δεν έχουν όλοι το πρόβλημα αυτό όπως φαίνεται μέχρι τωρα.

Πάντως όσο διαβάζω δεν είναι ούτε και θέμα παρτίδας. Άτομα με κινητα από την ίδια παρτίδα έχουν και σωστές αλλά και κίτρινες οθονες.

Πάντως το ότι μπορεί κάποιος να διαβάσει feedback από πρώτο χέρι στο ίδιο το site του κατασκευαστή, ας μη το κρίνουμε αρνητικά.
Επώνυμα πανάκριβα τηλέφωνα είχαν πολλαπλάσια προβλήματα κατά καιρούς και ενώ μπορούσες να περπατησεις μέχρι το σέρβις ή το κατάστημα αγοράς, άκρη δεν έβρισκες. Παράδειγμα τα μήλα κάποτε, όπου μετά από μαζικές διαμαρτυρίες για τη λήψη σήματος, συμβουλευόταν οι αγοραστές να αλλάξουν τρόπο κρατήματος...

Στο forum της oneplus έχει πέσει πολύ delete και ban. Θεωρώ λογικό να είναι και αυτοί υποψιασμένοι και να φοβούνται επαγγελματιες trolls που έχουν σκοπό να τους βλάψουν, αλλά όσο περισσότερο διαβάζω για το θέμα αυτο, φαίνεται ότι προσπαθούν να το θάψουν.

Αυτό που λες περί προβλημάτων στα κινητά διαφόρων εταιριών είναι αλήθεια και μου έχει τύχει και εμένα και μάλιστα με Galaxy Nexus. Αυτό είχε πρόβλημα σε μαύρο φόντο όπου έβλεπες σκουρόχρωμα pixels να κάνουν μουτζούρες στην οθόνη, αν βρισκόσουν στο σκοταδι.

Το θέμα με την oneplus είναι ότι βγήκαν και είπαν ότι όλα τα κινητά έχουν κιτρινίλα στο κάτω μέρος η οποία οφείλεται στο backlight. Με τη δήλωση αυτή, ακόμα και αν απ ότι φαίνεται δεν έχουν πρόβλημα όλα τα τηλέφωνα, είναι σαν να σου λένε ότι δεν πρόκειται να σε καλύψουν με RMA. RMA δίνουν για κιτρινίλα αλλά όχι σε αυτό το σημείο του κινητού.

Με τον ντόρο που έχει γίνει λοιπόν, σύντομα ο κόσμος δε θα θέλει να αγοράσει το κινητό αυτό. Αν το αγοράσω σήμερα εγώ και μου βγει με κιτρινίλα, η εταιρία δεν θα το αλλάξει και παράλληλα όταν θα βγω να το δώσω σε αγγελία θα χάσω λεφτά μέσα σε μερικά λεπτά μόνο και μόνο απ αυτό.

Προσωπικά ενδιαφέρομαι ακόμα για το OPO, απλά περιμένω να δω κάποια σταθερότητα στην παραγωγή ή επίλυση του θέματος αυτού.

Θεωρώ ότι τον πόλεμο τον έφαγαν γιατί πλασαριστηκαν ως flagship killer και όχι ως ένα φτηνό και καλό κινητό. Όταν εγώ λοιπόν έχω το note 2 που κάποτε ήταν flagship, το έχω αγοράσει 340 ευρώ καινούριο και μετα από 14 μήνες είναι σαν καινούριο, με καλή ταχύτητα, με τέλεια μπαταρία και μηδέν ψεγάδια και τα λεφτά δεν μου περισσεύουν, δεν μπορώ να το αποχωριστώ και να συμβιβαστώ με ένα "flagship killer" το οποίο πιθανότατα θα έχει πρόβλημα στην οθόνη του.

Έκαναν πολυ επιθετικό marketing και προς στιγμή φαίνεται να την έχουν πατήσει.

Το αν την έχουν πατήσει είναι άλλη υπόθεση. Τον επιχειρηματικό στόχο τους τον υπερκαλύπτουν. Πουλάνε πιο πολλά από όσα μπορούν να παράγουν.

Αν έχεις ήδη αγοράσει ένα "flagship" από το οποίο προφανώς δεν έχεις παράπονα, για πιο λόγο να ενδιαφερεσαι για κάποιο άλλο;
Πέρα από το μάρκετινγκ των εταιριών, εμάς σαν καταναλωτές μας ενδιαφέρουν καλά προϊόντα στη σωστή τιμή. Μοναδικός νικητής για όλους δεν γίνεται να υπάρξει κανένα προϊόν.

Δεν έχω flagship κινητό. Όπως είπα, το κινητό μου κάποτε ήταν flagship. Παράλληλα όμως είναι ένα πολύ σοβαρό smartphone και δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τον αντικαταστατη του.

Ο λόγος που θέλω να το αλλάξω με το OPO είναι γιατί το τελευταίο θα αποκτήσει μεγάλη υποστήριξη στο xda καθώς και ότι θα πάρει σίγουρα Android L. Επίσης έχει ακριβώς το μέγεθος οθόνης που έχω συνηθίσει και είναι στο εύρος χρημάτων που μπορώ να δώσω. Επιπρόσθετα, παρότι έπρεπε να πάρω κανονικά το note 3 όντας τόσο ευχαριστημένος από το 2, δε θα στηρίξω αλλο μια εταιρία όπως η Samsung ή οποία αποφάσισε να κλειδώσει τα τηλέφωνα της με το knox.

Το note 2 σιγά σιγά σταματάει να έχει σοβαρή υποστήριξη στο xda και οι μαμισιες samsung roms είναι για κλάμματα.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν αποφάσισα μέσα σε μια μέρα να απαξιωσω το OPO, απλά αυτή η αστάθεια στην ποιότητα των οθονών, την οποία διαπίστωσα με έρευνα αγοράς, με έκανε να κάνω ένα βήμα πίσω προς στιγμή. Τα χρήματα δε μου περισσεύουν για πειράματα και αυτό καθόρισε την προσωρινή μου απόφαση.

Επειδή η κουβέντα θα βοηθήσει κι άλλους, με τι άλλο το συγκρινεις που θα αγόραζες τώρα;

Εγώ κοιτάζω κυρίως μεγάλη οθόνη και μεγάλη μπαταρία. Τα χρήματα που δίνω συνήθως δεν ξεπερνάνε τα 350 ευρώ. Δεδομένων αυτων δεν υπάρχει κάποιο κινητό για να συγκρίνω γι αυτό και μένω στο note 2 και επίσης όλα τα παραπάνω είναι και οι λόγοι που γλυκοκοιτάζω το OPO.

Αν αποφάσιζα να πέσω σε οθόνη θα αγόραζα το LG G2 αλλά ξέρω ότι τελικά θα ξενέρωνα.

Αναφορικά με το Nexus 5, παρότι στο παρελθόν έπαιρνα μόνο Nexus δε θα το αγόραζα κυρίως λόγω της μικρής μπαταρίας.

Το nexus 5 είναι μισή κατηγορία παρακάτω και ενώ είναι καλό τηλέφωνο, υπάρχει το xiaomi m3 με 220 και αρκετά αλλά καλύτερα απ αυτό.

Δεν έχω flagship κινητό. Όπως είπα, το κινητό μου κάποτε ήταν flagship. Παράλληλα όμως είναι ένα πολύ σοβαρό smartphone και δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τον αντικαταστατη του.

Ο λόγος που θέλω να το αλλάξω με το OPO είναι γιατί το τελευταίο θα αποκτήσει μεγάλη υποστήριξη στο xda καθώς και ότι θα πάρει σίγουρα Android L. Επίσης έχει ακριβώς το μέγεθος οθόνης που έχω συνηθίσει και είναι στο εύρος χρημάτων που μπορώ να δώσω. Επιπρόσθετα, παρότι έπρεπε να πάρω κανονικά το note 3 όντας τόσο ευχαριστημένος από το 2, δε θα στηρίξω αλλο μια εταιρία όπως η Samsung ή οποία αποφάσισε να κλειδώσει τα τηλέφωνα της με το knox.

Το note 2 σιγά σιγά σταματάει να έχει σοβαρή υποστήριξη στο xda και οι μαμισιες samsung roms είναι για κλάμματα.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν αποφάσισα μέσα σε μια μέρα να απαξιωσω το OPO, απλά αυτή η αστάθεια στην ποιότητα των οθονών, την οποία διαπίστωσα με έρευνα αγοράς, με έκανε να κάνω ένα βήμα πίσω προς στιγμή. Τα χρήματα δε μου περισσεύουν για πειράματα και αυτό καθόρισε την προσωρινή μου απόφαση.
Επειδή είδα και εδώ ότι δεν ξέρατε για το coolicool, όπως και στο myphone.gr, και εφόσον υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον δίπλα, έριξα την ιδέα να κάνετε ομαδική αγορά, ώστε να μπορέσετε να πετύχετε καλύτερη τιμή και να έξτρα δώρα. Εάν είστε μερικοί εδώ, κάντε την μόνοι σας ή συννενοηθείτε με τους δίπλα να την κάνετε όλοι μαζί.

Το nexus 5 είναι μισή κατηγορία παρακάτω και ενώ είναι καλό τηλέφωνο, υπάρχει το xiaomi m3 με 220 και αρκετά αλλά καλύτερα απ αυτό.
Η έκδοση των 16GB έχει 215 για την ακρίβεια και των 64GB που έχω εγώ στα 280 . Εγώ πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος από το Mi3. Μάλιστα βλέπω στο φόρουμ δεν υπάρχει καθόλου σαν θέμα :(

Αν συνεχίσουν έτσι το miui θα γίνει, αν δεν είναι ήδη, το καλύτερο android και αυτό με τη καλύτερη ελληνική υποστήριξη. Μιλάμε για "custom" ROM πλήρως εξελληνισμένη με συνεχή OTA updates. Αυτή τη στιγμη ξεκινάει να διατίθεται και το Mi4 που όμως είναι ακόμη ακριβότερο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπον, τη δεύτερη μέρα που το έχω και μετα απο 2 πλήρεις φορτίσεις, καθώς το opo είναι συνεχώς στα χέρια μου για εντατική χρήση υπολογιζω περίπου 10% ανά ώρα κατανάλωση μπαταρίας ή λιγότερο.

Αν και η χρήση που κάνει ο καθένας μας δεν μπορεί να συγκριθεί, η κατανάλωσή σου φαίνεται μια χαρά, εφόσον το χρησιμοποιείς όλη αυτή την ώρα. Ενδιαφέρον θα έχει κάποια στιγμή να το "σκίσεις" σε συνεχή χρήση και να μετρήσεις τις ώρες οθόνης. Εγώ πχ στο note , σε ήρεμο σ/κ χωρίς πολλά τηλεφωνήματα, με συνεχή χρήση σερφάρισμα/twitter/tapatalk/facebook και 3 accounts να συγχρονίζουν (όχι τα πάντα, αλλά κυρίως emails), παίρνω περίπου 7 ώρες οθόνης. Πιστεύω ότι εσύ με ανάλογη χρήση θα πάρεις ακόμα περισσότερο.

Όσοι παραπονιοιούνται για τα μεγάλα μεγέθη κινητών όπως το OPO, τελικά αποζημιώνονται από τα 3100mah και μετά είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν σε μικρές χωρητικότητες μπαταρίας.

Από λήψη σήματος πως πας σε σχέση με παλαιότερα κινητά σου;;

Και πριν είχα φθηνό αλλά αξιοπρεπές android, Lenovo A830. Βλέπω καλή λήψη στο opo, αυτή τη στιγμη κεντρικα στη πόλη δείχνει μεταξύ 92-83 db, έχει επιλογή στην ένδειξη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και πιο δυνατό wifi