ebay+vintage μια πονεμενη σχεση
Στατιστικα πολλοι απο τους πελατες μας εχουν την ταση να αγοραζουν μηχανηματα απο το ebay για πολλους λογους .Συλλεκτικη αξια , ταιριασμα με ενα αλλο ηδη υπαρχον , παθος με το vintage κλπ .
Πολλοι απο τους πελατες μας επισης εχουν την γνωση ωστε οταν αγοραζουν ενα τετοιο μηχανημα (παρολο οτι ο πωλητης ορκιζεται οτι το μηχανημα ειναι σε αψογη και λειτουργικη κατασταση ) να το φερνου τουλαχιστον για εναν οπτικο ελεγχο . Στην πραξη εχει αποδειχθει οτι το 80% των μηχανηματων εχουν καλη κατασταση μεν δεν εχουν ανοιχτει ποτε αλλα αυτο σημαινει οτι ναι μεν ειναι λειτουργικα αλλα απο επιδοσεις ειναι σιγορο οτι η φθορα του χρονου εχει αφησει τα σημαδια της επανω στο μηχανημα και τα ονειρα του αγοραστη για διαχρονικο vintage ηχο πανε περιπατο .
Τα μηχανηματα αυτα συνηθως θα χρειαστουν αλλαγη ηλεκτρολυτικων και αναλογα του βαλαντιου ισως και αναβαθμιση. Το κακο ειναι οτι αν δεν περασουν τουλαχιστον απο το πρωτο σταδιο ενος απλου ελεγχου το πιθανοτερο ειναι οτι σε καποια χρονικη στιγμη θα παρουσιασουν προβλημα σαφως λογο ηλικιας και φθορας .
Μια παρα πολυ συχνη περιπτωση η οποια εχει τυχει πανω απο 10 φορες μεσα σε εναν χρονο ειναι να φυγει ενα μηχανημα απο καποια χωρα του εξωτερικου οπου και παλι πωλητης ορκιζεται οτι το μηχανημα ειναι λειτουργικο αλλα οταν μπηκε να παιξει στην Ελλαδα εβγαλε καπνους η καποιο προβλημα ....Ισως ο πωλητης δεν ελεγε Ψεματα ομως το μηχανημα δεν αντεξε την καταπονηση της μεταφορας και μια και μονον ψυχρη κολληση που καταπονηθηκε στην μεταφορα ηταν αρκετη ωστε να προκαλεσει το κακο .
Εχει συμβει με LUXMAN M03 τρεις φορες μεσα σε εναν χρονο και με αλλα μηχανημτα επισης ..Τα σκηπτρα κρατανε τα μηχανηματα με ορθιες πλακετες και ψηλα ρευματα .
Το υπολοιπο 20% εχουν υποστει επισκευες αλλα οχι συνολικες η οχι αναβαθμιση ...Πραγμα που σημαινει οτι με απλα λογια ενας ενισχυτης ειχε προβλημα ...πουληθηκε για ενα κομματι ψωμι ...περασε μια επισκευη τσακα τσακα ... και πουληθηκε ως κορυφαιο μηχανημα σε πληρη λειτουργικη κατασταση παντα συμφωνα με τον πωλητη .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθει το story ενος τετοιου μηχανηματος μαζι με τα τεκμηρια του εγκληματος .
Ο ενισχυτης SONY TA -N55ES τιμιο και καλοφιαγμενο μηχανημα που ανοικει σε πολυ καλη σειρα του Ιαπωνα κατασκευαστη .
---Το μηχανημα ηταν καμμενο στην εξοδο
---Περασε επισκευη με τρανσιστορ εξοδου μαιμου Ινδου κατασκευαστη μαλλον δευετρης η και χειροτερης ποιοτητας
---Εγινε μονο αυτο και μαλιστα με πολυ τσαπατσουλια
---Κατα την διαρκεια της επισκευης βγηκαν και τα οδηγα για ελεγχο αλλα η επανατοποθετηση τους ηταν θλιβερη
---Αποτελεσμα ηταν το κακως κολλημενο οδηγο να μην αντεξει την μεταφορα
---Αποτελεσμα ηταν το μηχανημα να παρουσιασει λαθος ισσοροποια οταν το εβαλε ο πελατης στην πριζα και μετα απο λιγο καηκε και το οδηγο ολοκληρωμενο.
Περα απο τα παραπανω λειπανε βιδες απο το μηχανημα , ο επιλογεας ηχειων ηταν μεσα στην μπιχλα ( μπιχλα = βρωμα βιομηχανικου τυπου και βαλε ) με αποτελεσμα να """πηδανε """ επιλογες απο τα ηχεια Α στα Β κλπ Το δε ποτενσιομετρο ειχε οση βρωμα πανω του που σαφως ηταν αυτο που λεμε scratchy ...
τα τεκμηρια
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
ΒΙΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ
<img src="
http://www.eastelectronics.gr/images/SONYTAN55/DSC00598.JPG" alt="" border="0">