Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Status
Not open for further replies.
.... ειναι μηχανημα πελατου προς επισκευη .... η αληθεια ειναι οτι ειναι εδω 10 μερες και ακομα δεν μπορω να βρω το κουραγιο να τον βαλω μπροστα ... θα γινει μια χαρα μηχανακι .... αλλα μεχρι να φτασουμε εκει εχουμε ποοοοοοοοοοοοοοολυ δρομο ....

.... ειναι μηχανημα πελατου προς επισκευη .... η αληθεια ειναι οτι ειναι εδω 10 μερες και ακομα δεν μπορω να βρω το κουραγιο να τον βαλω μπροστα ... θα γινει μια χαρα μηχανακι .... αλλα μεχρι να φτασουμε εκει εχουμε ποοοοοοοοοοοοοοολυ δρομο ....
Τα δικά μου τα μηχανήματα πάντως τα έχω φορτωμένα στο αμάξι.

Πες στο συνεργάτη σου να με πάρει στο κινητό ερχόμενος να τα φορτώσει, μην τυχόν και είμαι σε κανένα συμβάν και δεν μπορώ να απεμπλακώ άμεσα.
Κοψομεσιάστηκα να τα φορτώσω, ειδικά το μπομπινόφωνο είχα ξεχάσει πόσο βαρύ είναι....

SERVICE AKAI GX 620

Κλασσικο μηχανημα της εποχης του με αρκετα προβληματα οχι μονο συντηρησης αλλα και χερικωματος και προχειροδουλειας που εφαγε στο παρελθον ... ( ειναι και λιγακι κουρασμενο εδω που τα λεμε ... ) το κυριως του προβλημα ηταν πολυ φυσημα στο ενα καναλι και αρκετο στο αλλο , προβλημα τα οποιο ειχε να κανει με ημιαγωγους στον προενισχυτη ....Γενικα δεν μπορω να ξερω αν το προβλημα εχει να κανει με τον ημιαγωγο η με κατι αλλο εξωτερικης φυσεως .

Σε γενικες γραμμες ...μερα απο αλλαγη των τρανσιστορ του προενισχυτη με φρεσκα ...λιγη αγαπη ,εναν διακοπτη ,λιγο καθαρισμα και κανα δυο χουφτες ηλετρολυτικους το πραγμα αρχισε να ερχεται στην θεση του ...

enjoy pics of the lady !!!DSC00164.jpgDSC00165.jpg

SERVICE KENNWOOD KA 1500

γενικα τα μαηχανηκια αυτα τα αγαπαω παρα πολυ .... υπαρχει και μια αναφορα για τον 5700 της ιδιας σειρας πιο πισω ...Να θυμησω οτι το πλεονεκτημα αυτων των ενισχυτων ειναι οτι εχουν παντελως παθητικο προενισχυτη με πολυ υψηλη αντισταση εισοδου στον ενισχυτη με σκοπο λιγοτερο θορυβο Συμπληρωματικα το κυκλωμα των τονων επισης δεν εχει κατι ενεργο ειναι καθισμενο πανω στο κυκλωμα της αναδρασης το οποιο εχει υπεροχα vintage χρωματα αλλα δεν του αρεσουν τα μακρυα καλωδια και τα χωρητικα φορτια ...

εγινε ολοκληρωτικη αλλαγη ηλεκτρολυτικων και καθαρισμος ....ομορφα γλυκα χρωματα απο το μακρυνο παρελθον .... κατασκευασμενος το 1979

enjoy pics

Attachments

• DSC00091.jpg
    DSC00091.jpg
    58.9 KB · Views: 686
SERVICE SANSUI A 500

Το ραδιοφωνο και ο ενισχυτης που ακολουθει ειναι η πιο απλη σειρα της εταιριας και μαλιστα ειναι μηχανηματα τα οποια δεν εχουν και ιδιαιτερη αξια σαν ηχος . Παρολα αυτα εφοσον ο πελατης το επελξε εγινε απλα μια συντηρηση εγινε αλλαγη ηλεκρολυτικων και ενα καθαρισμα

Σαφως εκανα και μια προσπαθεια να τα " βοηθησω" λιγακι φροντιζωντας να ανεβασω τις χωρητικοτητες στην τοπικη σταθεροποιηση οσο το δυνατον πιο ψηλα για να παρεχω οσο το δυνατον καθαροτερο ρευμα και μικρες επαμβασεις στον προενισχυτη πικ απ αλλα και την εξοδο του ραδιοφωνου την οποια βρηκα εξαιρετικα γλυκια ...

no other comments
gut pics

Attachments

• DSC00086.jpg
    DSC00086.jpg
    91.6 KB · Views: 673
  • DSC00087.jpg
    DSC00087.jpg
    67.1 KB · Views: 661
  • DSC00088.jpg
    DSC00088.jpg
    65.4 KB · Views: 656
SERVICE AIWA NXZ3300

Το συγκεκριμενο κομματι ειναι εξαιρετικα σπανιο για την Ελληνικη αγορα παρα πολυ λιγα απο αυτα τα μηχανηματα υπαρχουν στον κοσμο σημερα .Περα ωαπο την συλλεκτικη του αξια ειναι ενα αρκετα σοβαρο μηχανημα το οποιο ειναι φορτωμενο με απιστευτα καλουδια ...Phono stage MM/MC με ρυθμιση οφφσετ και επιλογη φορτιου και χωρητικοτητας .... το οποιο μαλιστα ειναι φιαγμενομμε διπλο φετ ...Αντιστοιχα buffer για τον ελεγχο του volume φιαγμενο με ακριβως την ιδια τοπολογια αλλα και κυκλωμα τονων με παραμετρικο καθως και μεταγωγους διακοπτες ακριβειας αντι για ποτενσιομετρα .

Προσθεστε σε αυτο το εξαιρετικα στιβαρο τροφοδοτικο με 2χ22,000 mfd χωρητικοτητες και αντιστοιχα εναν αρκετα μεγαλο ενισχυτη και καλ ζυγισμενο για την εξοδο .

Το προβλημα ειναι οτι η κατασκευη ειναι χαοτικη μεσα διολου απιθανο διοτι για να χωρεσουν ολα αυτα μεσα στο κουτι πρπει να εισαι μαγος .... αν καποιος μπορουσε να το ξανασχεδιασει με περισσοτερη απλα στο χωρο και ισως σαν προενισχυτη με τελικο θα ηταν ενα απο τα καλυτερα μηχανηματα που εχω δει ποτε και ευκολα θα αγγιζε τα ορια του high end ....

enjoy pics

Attachments

• DSC00133.jpg
    DSC00133.jpg
    93.7 KB · Views: 650
  • DSC00134.jpg
    DSC00134.jpg
    96.7 KB · Views: 643
  • DSC00135.jpg
    DSC00135.jpg
    80.3 KB · Views: 630
  • DSC00146.jpg
    DSC00146.jpg
    55.9 KB · Views: 627
  • DSC00147.jpg
    DSC00147.jpg
    58.6 KB · Views: 620
service revox B 251

το συγκεριμενο ...μηχανακι ανοικει σε μελος του φορουμ ενα εξαιρετο παλληκαρι το οποιο αν και δεν εχει τις γνωσεις που χρειαζεται κανει προσπαθειες και να τις αποκτησει αλλα και ακομα καλυτερα και να τις εμπεδωσει με τα οποια μεσα εχει ( Ψυκτικος στο επαγγελμα ) Το απιθανο της υποθεσης ειναι οτι τα καταφερνει και πολυ καλα Χιλια Μπραβο Αντωνη θα μου εκανε πολυ μεγαλη χαρα και να ξαναβοηθησω οπου χρειαστει αλλα και να δω και αλλα παιδια με το ιδιο παθος .

Το συγκεριμενο μηχανημα λοιπον ειναι απλα θλιβερο ...ενα κακο μηχανημα με μυρια προβληματα κακοσχεδιασμενο με σκοπο να ενσωματωσει δεκαδες τεχνολογιες που σην τελικη τα καταφερνει μεν αλλα σοβαρα σε βαρος ( πολυ βαρος) της ποιοτητας του ηχου

Το Β251 εχει ψηφιακο ελεγχο ολων των λειτουργιων , εχει αναριθμητα TTL μεσα για ενα καρο δουλειες ψυξη με φρεον .... δεκαδες καθρεπτες ρευματος για τον ενισχυτη του ....εξι τρανσιστορ εξοδου για να βγαλει οριακα 80βαττ και στην κορυφη ολων αυτων ενα τροφοδοτικο το οποιο με α σημερινα δεδομενα θα το λεγαμε διακοπτικο αλλα στην πραξη δεν ειναι ακριβως ετσι διοτι το συγλκεκριμενο ειναι αυτοταλαντωτο ...δλδ δουλευει με μια αναδραση απο το μεατσχηματιστη μια αντισταση και εναν πυκνωτη ....

Το μηχανημα απο βλαβες δεν ειχε σχεδον τιποτα ...μερικα τρανσιστορ ξεκολημενα καμμια δεκαρια πυκνωτες τζουφιους κατι τριμερακια βρωμικα και ενα φραπε μετριο χωρις γαλα μεσα στο τροφοδοτικο !!!:flipout::flipout::flipout:

οπως μπορει να δει καποιος απο τις φωτο ...καηκε το κορδελιο ... ευτυχως ηταν ολα αντιμετωπισιμα ....

enjoy

Attachments

• DSC00151.jpg
    DSC00151.jpg
    73.9 KB · Views: 603
  • DSC00150.jpg
    DSC00150.jpg
    56.2 KB · Views: 612
  • DSC00152.jpg
    DSC00152.jpg
    71 KB · Views: 597
  • DSC00153.jpg
    DSC00153.jpg
    44.9 KB · Views: 595
  • DSC00154.jpg
    DSC00154.jpg
    82.3 KB · Views: 596
  • DSC00161.jpg
    DSC00161.jpg
    61.8 KB · Views: 593
Re: SERVICE AKAI GX 620

Κλασσικο μηχανημα της εποχης του με αρκετα προβληματα οχι μονο συντηρησης αλλα και χερικωματος και προχειροδουλειας που εφαγε στο παρελθον ... ( ειναι και λιγακι κουρασμενο εδω που τα λεμε ... ) το κυριως του προβλημα ηταν πολυ φυσημα στο ενα καναλι και αρκετο στο αλλο , προβλημα τα οποιο ειχε να κανει με ημιαγωγους στον προενισχυτη ....Γενικα δεν μπορω να ξερω αν το προβλημα εχει να κανει με τον ημιαγωγο η με κατι αλλο εξωτερικης φυσεως .

Σε γενικες γραμμες ...μερα απο αλλαγη των τρανσιστορ του προενισχυτη με φρεσκα ...λιγη αγαπη ,εναν διακοπτη ,λιγο καθαρισμα και κανα δυο χουφτες ηλετρολυτικους το πραγμα αρχισε να ερχεται στην θεση του ...

enjoy pics of the lady !!!View attachment 75542View attachment 75543

Κατ' αρχάς να πώ ότι το μηχάνημα είναι δικό μου, έχει 30 χρόνια στην πλάτη με πολύ πολύ χρήση.
Από τότε που παρουσιάστηκε το ενοχλητικό φύσημα, έψαχνα απεγνωσμένα κάποιον που εκτός από το να
ξεβιδώνει βίδες, θα ήξερε και θ' αγαπούσε τα ηλεκτρονικά και ιδιαίτερα τα παλιά μηχανήματα. Το μαρκάλισμα
που αναφέρει ο Σάκης όντως συνέβη από κάποιον, πριν 2 χρόνια. Μου το περιέγραψε ακριβώς, βήμα βήμα
κι έπεσε διάνα! Για να μη μακρυγορούμε, ο Σάκης είναι ειδική περίπτωση τεχνικού και εμείς τυχεροί
που τον έχουμε! Τον ευχαριστώ από εδώ μέσα, διότι έχω τρέξει πολύ γι' αυτό το μαγνητόφωνο και έφαγα πολλές
απογοητεύσεις απο το 2001 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ! Που το έβαλα στό βάθρο του και το άκουσα να μου κελαιδάει και
πάλι όπως παλιά. Σάκη σ' ευχαριστώ λοιπόν και όχι μόνο για τη δουλειά που έκανες, αλλά και για τ' άλλα, καταλαβαίνεις εσύ.
Αύριο θα το δείτε και θα το ακούσετε από εδώ.

Re: SERVICE AKAI GX 620

Κατ' αρχάς να πώ ότι το μηχάνημα είναι δικό μου, έχει 30 χρόνια στην πλάτη με πολύ πολύ χρήση.
Από τότε που παρουσιάστηκε το ενοχλητικό φύσημα, έψαχνα απεγνωσμένα κάποιον που εκτός από το να
ξεβιδώνει βίδες, θα ήξερε και θ' αγαπούσε τα ηλεκτρονικά και ιδιαίτερα τα παλιά μηχανήματα. Το μαρκάλισμα
που αναφέρει ο Σάκης όντως συνέβη από κάποιον, πριν 2 χρόνια. Μου το περιέγραψε ακριβώς, βήμα βήμα
κι έπεσε διάνα! Για να μη μακρυγορούμε, ο Σάκης είναι ειδική περίπτωση τεχνικού και εμείς τυχεροί
που τον έχουμε! Τον ευχαριστώ από εδώ μέσα, διότι έχω τρέξει πολύ γι' αυτό το μαγνητόφωνο και έφαγα πολλές
απογοητεύσεις απο το 2001 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ! Που το έβαλα στό βάθρο του και το άκουσα να μου κελαιδάει και
πάλι όπως παλιά. Σάκη σ' ευχαριστώ λοιπόν και όχι μόνο για τη δουλειά που έκανες, αλλά και για τ' άλλα, καταλαβαίνεις εσύ.
Αύριο θα το δείτε και θα το ακούσετε από εδώ.

προσυπογραφω

Βρε σεις σταματήστε τα κοπλιμέντα , ανεβάζετε τις τιμές των επισκευών έτσι:grinning-smiley-043
Χώρια την πλάκα, μπράβο στον μάστορα, με την βοήθειά του κατάφερα να αποκτήσω και εγώ 2-3 μηχανάκια αξιοπρεπέστατα..
Το τσιγάρο μόνο να κόψει και θα είναι το καλύτερο παιδί......

Ειναι μυστικο!!!Βασικα αλλος το εκανε,το θεμα ειναι οτι ο Σακης του ξαναεδωσε ζωη.:music-smiley-006:

Γειά σου Σάκη,

εδώ και αρκετά χρόνια ο πατέρας μου, μου παραχώρησε έναν Sansui AU-317

sansui-au-317-front_31016.jpg

Τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει οτι όταν ακούω απο ηχεία, το αριστερό κανάλι παίζει αισθητά πιο δυνατά ενώ με ακουστικά ο ήχος είναι ισοροπημένος. Επίσης, κάποιες φορές ακούγονται κάτι παράσιτα με ταυτόχρονες στιγμιαίες ή ολιγόλεπτες διακοπές (συνήθως) στο δεξί κανάλι αν και έχω την εντύπωση οτι αυτό συμβαίνει λόγω κάποιας κακής επαφής στο loudness. Τέλος, το μηχάνημα είναι ιδιαιτέρως θερμό (σχεδόν ζεματάει το πάνω μέρος) αν και παίζει μόλις στο 1ο -κλικ- του ρυθμιστικού της έντασης (όπως φαίνεται και στην φωτό).

Διαβάζοντας και τις 26 σελίδες στο θέμα αυτό, είπα να ρίξω μια ματιά στο web για το τι λέει αυτός ο ενισχυτής μιας και δεν έχω ιδέα για την ποιότητά του. Βρήκα κολακευτικά σχόλια και αναρωτιέμαι αν τελικά αξίζει να του κάνεις ένα service και γιατί όχι μια μικρή αναβάθμιση.

ΥΓ:Δεν ξέρω αν στο παρελθόν έχει βάλει κανείς χέρι στο μηχάνημα.

καλημερα .... Ναι ειναι το μικρο αδερφακι της σειρας 517-717 δεν ειναι τοσο κορυφαιο οσο ο 717 αλλα σε γενικες γραμμες ειναι ενα πολυ γλυκο και ησυχο μηχανακι Γενικα μαζι με ενα ζευαγαρακι ευαισθητα ηχεια θα κανει ενα παρα πολυ γλυκο δευτερευον συστημα ..>γενικα αξιζει να ασχοληθεις .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

service fisher RS220L

κακο ... μηχανημα ...εχω κανει και χεριροτερα ανοικει ομως σε εναν πελατη ο οποιος εχει παθος και αν μη τι αλλο σκεφτηκε να το κρατησει στην ζωη ... Χτισμενο γυρω απο ενα stk στο οποιο εχει και ενα buffer 4558 ( πολυ πρωτοποριακο για την εποχη ) Πολυ πλοκο και ασχημα δομημενο μετα απο πολυ καλο καθαρισμα και ολου τους ηλεκτρολυτικους αλλαγμη δουλεια καθολου ευκολη διοτι δεν υπαρχει κατω καπακι επαιξε μια χαρα με ενα θορυβωδες αλλα πολυ ευαισθητο ραδιοφωνο .

μερικες φωτο απο τα ενδοτερα και τα ...χειροτερα
DSC00197.JPG

DSC00200.JPG

DSC00201.JPG

DSC00202.JPG

Last edited:
Status
Not open for further replies.