Επισκευές Εργαλείων

enduras1

Moderator
Staff member
Παρε ενα σπρει καθαρισμου πλακετων να εχεις να ριχνεις πριν κανεις τις μοντιφες.
Τιε περισσότερες φορες κολλανε λογω σκονης.
Το εχω κανει 3 φορες ανα τα ετη στην δικια μου καρχερ που κλεινει αισιως 25 ετη λειτουργίας.

• Like
Reactions: dk31

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,914
Around the world
Μπορεί κάποιος να μου επισκευάσει ένα τροφοδοτικό που σταμάτησε να δουλεύει? Φυσικά θα πληρώσω για τον κόπο του, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Συστάσεις δεκτές

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Παρε ενα σπρει καθαρισμου πλακετων να εχεις να ριχνεις πριν κανεις τις μοντιφες.
Τιε περισσότερες φορες κολλανε λογω σκονης.
Το εχω κανει 3 φορες ανα τα ετη στην δικια μου καρχερ που κλεινει αισιως 25 ετη λειτουργίας.
Δεν το σκέφτηκα καθόλου ρε Κυριάκο και φαντάσου έχω καθαριστικό... Δεν πειράζει, την επόμενη φορά.

Την έχω κι εγώ αυτή και, ευτυχώς, μέχρι σήμερα δουλεύει απροβλημάτιστα!
Και μια και το έφερε η κουβέντα, με την Karcher για τι χρήση μιλάμε; Η Parkside δούλευε 3-4 φορές την εβδομάδα, μπορεί και 2-3 ώρες κάθε φορά. Είχα σκοπό να πάρω καινούργια μόλις την ξαναφέρει, αλλά να κοιτάξω και σε κάτι καλύτερο αν είναι να έχει τέτοια διαφορά ζωής.

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Μπορεί κάποιος να μου επισκευάσει ένα τροφοδοτικό που σταμάτησε να δουλεύει? Φυσικά θα πληρώσω για τον κόπο του, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Συστάσεις δεκτές
Άνοιξε το σε πρώτη φάση, μήπως δεις κανένα ξεκολλημένο καλώδιο ή κανέναν φουσκωμένο πυκνωτή. Και τα δύο είναι εύκολο να επισκευαστούν με ένα κολλητήρι.
Πολύ προσοχή με μεγάλους πυκνωτές - από ότι έχω διαβάσει μπορεί να είναι επικίνδυνοι αν είναι φορτισμένοι. Διάβασε πρώτα πως πρέπει να τους χειριστείς - αν δεν το έχεις καθόλου ψάξε για κάποιο μαγαζί να στον αλλάξει.
Αν δεν είναι κάτι από αυτά τα δύο, δεν ξέρω πόσο συμφέρει να ασχοληθείς. Πόσο κάνει ένας καινούριος;

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,914
Around the world
Τον έχω πάνω από 30 χρόνια και να σου πω την αλήθεια θέλω να συνεχίσω να τον χρησιμοποιώ. Δεν είμαι και τόσο σχετικός, αλλά αυτή είναι η εικονα του

20241208_195513.jpg

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Ούτε εγώ είμαι πολύ σχετικός. Κοίτα για κάνα καλώδιο που είναι στον αέρα, για κανένα μαυρισμένο σημείο στις πλακέτες, δες αν υπάρχει καμιά ασφάλεια πουθενά, ρίξε και ένα καλό φύσημα να φύγουν οι σκόνες...
Το καφέ βαρελάκι που είναι στο κέντρο πχ φαίνεται ύποπτο. Ακριβώς πίσω του, το πορτοκαλοπράσινο είναι έτσι λοξά στερεωμένο ή έχει ξεκολλήσει;

QEDD

New member
12 February 2009
62
Λάρισα
Τον έχω πάνω από 30 χρόνια και να σου πω την αλήθεια θέλω να συνεχίσω να τον χρησιμοποιώ. Δεν είμαι και τόσο σχετικός, αλλά αυτή είναι η εικονα του

View attachment 243318
Κατά 99% εδώ είσαι

SatSea

Senior Member
11 January 2017
339
Κάπου πρέπει να έχει μια ασφάλεια , μπορεί και μέσα, δες το.

Πρόκειται για ένα πολύ απλό τροφοδοτικό αλλά εάν δεν γνωρίζεις και δυο πράγματα τι να σου πω.

Υπάρχει πολύμετρο?

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,914
Around the world
Κατά 99% εδώ είσαι

Με εντυπωσιάζεις !

Πριν 5 λεπτά φύσηξα την σκόνη και η πλακέτα γράφει KIT ART-1007 !!!

• Like
Reactions: QEDD

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,157
Αθήνα
Εδώ και πάρα πολύ καιρό αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα με την κορδέλα μου, τη μικρή Scheppach.
Πατώντας το “ΟΝ” αντί να ξεκινήσει ακουγόταν ένα βουητό και έπρεπε να σπρώξω με το χέρι την κορδέλα για να πάρει φόρα και να ξεκινήσει, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο.
Επιπλέον, με το που ξεκινούσε, ακουγόταν ένας απαίσιος μεταλλικός θόρυβος σαν να τριβόταν μεταξύ τους λαμαρίνες.
Για το πρώτο σύμπτωμα η διάγνωση ήταν απλή, “κλασσική περίπτωση βλάβης” όπως έλεγε κι ο Τσάκωνας, πυκνωτής.
Το δευπτερο σύμπτωμα θα το έλυνα με ρύθμιση της κορδέλας.
Έτσι νόμιζα δηλαδή.
Μετά από πάρα πολύ μεγάλο παίδεμα, με δοκιμές επι δοκιμών, με αλλαγές πυκνωτών, με συνεχές ρεγουλάρισμα κορδέλας το πρόβλημα δεν λυνόταν με τίποτε.
Μέχρι και ξήλωμα όλου του μηχανισμού οδηγών και ράουλων έκανα.
IMG_0399.jpeg

Το χειρότερο απ’όλα ήταν οτι δεν έβλεπα κάπου να κολλάει η κορδέλα και ήταν υπερβολικά δύσκολο να εντοπίσω το σημείο τριβής.
Κάποια στιγμή είχα απογοητευτεί τόσο πολύ που ήμουν έτοιμος να την πλακώσω στις κλωτσιές. :mad:

Τότε μου ήρθε μια φαεινή ιδέα κι έβγαλα εντελώς την κορδέλα για να δω τι θα συμβεί.
Όχι οτι είχα και πολλές ελπίδες βέβαια, ήταν φανερό οτι ο θόρυβος από γρατζούνισμα προέρχεται από κινούμενα μέρη και χωρίς την κορδέλα δεν θα άκουγα τίποτε.
Φανταστείτε την έκπληξη μου όταν άκουσα ακριβώς τον ίδιο θόρυβο.
Έμεινα παγωτό.
Τι σκατά είναι αυτό τώρα; :oops:
Κι εκεί συνειδητοποιώ οτι δεν φταίει η κορδέλα αλλά το μοτέρ που, εσωτερικά, έχει γίνει κατσαρόλα.
Κι εκεί αρχίζει το ξήλωμα…

IMG_0390.jpegIMG_0397.jpegIMG_0392.jpegIMG_0393.jpeg

Η διάγνωση εύκολη… η βλάβη σπάνια.

Ο ρότορας είχε ξεκολλήσει από τον άξονα, μάλλον από κάποιο ζόρι της κορδέλας, και πηγαινοερχόταν με αποτέλεσμα να βρίσκει και να κάνει αυτό τον απαίσιο θόρυβο.
Ευτυχώς δεν έβρισκε στον στάτορα κι έτσι αποφύγαμε τη χοντρή ζημιά.

Αργότερα θα τα μοντάρω το μοτέρ και την κορδέλα αλλά εν τω μεταξύ έκανα και κάποιες βελτιώσεις και ψιλο διορθώσεις που χρειαζόταν όπως σφηνόδρομος και σφήνα μεταξύ άξονα και ρότορα που δεν υπήρχε…

IMG_0395.jpeg

και ένα φινίρισμα στην τρύπα της τροχαλίας.

IMG_0398.jpeg

Ελπίζω, μετά απ´όλα αυτά να δουλέψει κανονικά γιατί αρκετά με ταλαιπώρησε η μικρή… :(

Last edited:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,386
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Μου αρέσει που σας βλέπω να ασχολείστε με επιδιορθώσεις των εργαλείων σας και μακάρι να είχα τις γνώσεις να το κάνω,όχι σε εργαλεία αλλά στα μοτέρ από τα ρολλά των παραθύρων μου που καίγεται ο πυκνωτής τους και δεν αναλαμβάνει κανείς να τα φτιάξει με αποτέλεσμα να πληρώνει κάθε φορά από 150 έως 250 ευρώ για καινούριο,

xxaris

Senior Member
22 October 2015
617
Έχω το πολύ καλό σκουπάκι Parkside

IMG20250210103548.jpg

το οποίο έπεσε κάτω στο πάτωμα και έσπασε στο σημείο που κουμπώνει από την κάτω πλευρά.

IMG20250210103624.jpg

Για να μην βάζω ταινίες και κάθε φορά που θα έπρεπε να το αδειάζω, θα έπρεπε να τις ξεκολλώ και να τις κολλώ πάλι, σκέφτηκα να του βάλω μόνιμα ένα κομματάκι πλαστικό.
Είχα λοιπόν μια πλαστική σωλήνα αποχέτευσης που την είχα ισιώσει παλιότερα με το θερμοπίστολο για να την χρησιμοποιήσω για μια κατασκευή που δεν έκανα τελικά και έκοψα ένα μικρό κομμάτι ίδιο με αυτό που έσπασε

IMG20250210110430.jpg

και με το πιστόλι συγκόλλησης πλαστικών το πέρασα στο καπάκι από το σκουπάκι.

IMG20250210111044.jpg

Έκοψα με κοφτάκι τα σύρματα που περίσσευαν και τα τρόχισα με το περιστροφικό πολυεργαλείο για να έρθουν "πρόσωπο" με τα πλαστικά

IMG20250210111719.jpg

Αν και ήταν σταθερό και κούμπωνε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, λόγω της πολύ μικρής επιφάνειας του πρόσθετου πλαστικού, φοβήθηκα μήπως στο μέλλον με τα πολλά ανοίγματα και κλεισίματα έφευγε από την θέση του. Έτσι έκοψα άλλο ένα μεγαλύτερο πλαστικό, το οποίο και κόλλησα με κόλλα στιγμής σε όλη την επιφάνεια των πλαστικών μιας και το κούμπωμα από το σώμα από το σκουπάκι δεν έβγαινε έξω από τα πλαστικά.

IMG20250210123013.jpg

Το κούμπωσα αρκετές φορές και δεν κούνησε από τη θέση του, οπότε φαίνεται να κόλλησε πολύ γερά και αυτό.
Το σκουπάκι πλέον είναι πλήρως λειτουργικό!

full speed

New member
7 February 2013
40

View attachment 243318
Οπως δειχνει οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες θελουν πεταμα και ενα φρεσκαρισμα ολες οι κολλησεις.

xxaris

Senior Member
22 October 2015
617
Μου έφερε ο αδελφός μου ένα δραπανοκατσάβιδο Parkside που το έχει 5-6 χρόνια και στο οποίο δυσλειτουργούσε η σκανδάλη του. Στο πάτημα αυτής, μία λειτουργούσε και δύο δεν.....δηλαδή δεν ανταποκρίνονταν. Παρήγγειλα λοιπόν μία σκανδάλη από το Aliexpress την οποία σε κάποιες φωτογραφίες από review την έδειχναν να μπαίνει σε Parkside δραπανοκατσάβιδο.
IMG20250407112726.jpg

Πριν την παραγγελία είχα ανοίξει την υπάρχουσα σκανδάλη μήπως και ήταν κάτι εμφανές που είχε αποσυνδεθεί αλλά δεν διαπίστωσα κάτι.
IMG20250314092046.jpg

Η αλλαγή ήταν πολύ απλή και εύκολη, η συνδεσμολογία των καλωδίων βρίσκεται εύκολα αφού ουσιαστικά βοηθάει το χρώμα των καλωδίων (το μαύρο στον αρνητικό και το κόκκινο στον θετικό πόλο).
IMG20250407115233.jpg

Γενικά τα μη braushless εργαλεία είναι πολύ απλά στην κατασκευή-συνδεσμολογία τους εν αντιθέσει με τα brushless που εκτός της πλακέτας ελέγχου που έχουν, φεύγουν τρία καλώδια από το μοτέρ και η κάθε εταιρία έχει διαφορετικό χρωματισμό στα καλώδια με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται κάποιος να βρει τη σωστή συνδεσμολογία του μοτέρ με την πλακέτα και τη σκανδάλη.
IMG20250408134604.jpg

Αν και όπως προείπα ήταν απλή και γρήγορη η σύνδεση, αυτό που με δυσκόλεψε λίγο ήταν ότι η νέα σκανδάλη ήταν λίγο μεγαλύτερη από την υπάρχουσα και έτσι αναγκάστηκα να τροχίσω με το πολυεργαλείο λίγο την ίδια τη σκανδάλη στο μήκος της αλλά και τον κόκκινο επιλογέα που ρυθμίζει τη φορά λειτουργίας σε δεξιόστροφη και αριστερόστροφη.
IMG20250407123801.jpg

Ενδεχομένως μία άλλη σκανδάλη να χωράει χωρίς τρόχισμα στα parkside. Μετά το τρόχισμα έκατσε στη θέση της και το δραπανοκατσάβιδο έγινε πλήρως λειτουργικό, σαν καινούριο!
IMG20250408145405.jpg

IMG20250408145500.jpg

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,522
Ότι καλύτερο να δίνει κανείς ξανά ζωή και να καθιστά λειτουργικά προβληματικά εργαλεία και μπράβο σου για μια ακόμα φορά.
Ερώτηση: Πριν την παραγγελία εναλλακτικής σκανδάλης από το Aliexpress, έψαξες για το "ορίτζιναλ" ανταλλακτικό μέσω του service της Parkside, ή δεν ασχολήθηκες καν με Houston Service;

• Like
Reactions: xxaris

enduras1

Moderator
Staff member
Αψογος.
Έχει να προτείνει κάποιος σκανδάλη για bosch gsb 10.8?

Εξαιρετικα πολυπλοκη η σκανδαλη του μικου, εχει πανω της και το συστημα αντιστροφης φορας περιστροφης.

Βρηκα εναν κλωνο https://vi.aliexpress.com/item/1005007470360158.html?gatewayAdapt=glo2vnm

Last edited:
  • Like
Reactions: xxaris

xxaris

Senior Member
22 October 2015
617
Ότι καλύτερο να δίνει κανείς ξανά ζωή και να καθιστά λειτουργικά προβληματικά εργαλεία και μπράβο σου για μια ακόμα φορά.
Ερώτηση: Πριν την παραγγελία εναλλακτικής σκανδάλης από το Aliexpress, έψαξες για το "ορίτζιναλ" ανταλλακτικό μέσω του service της Parkside, ή δεν ασχολήθηκες καν με Houston Service;
Ευχαριστώ.
Όχι δεν ασχολήθηκα με το service, παρήγγειλα απευθείας από το AliExpress.

Με παιδεύει τελευταία ένα brushless δραπανοκατσαβιδο στο οποίο κάηκε η πλακέτα του. Παρήγγειλα μια νέα από το AliExpress, συνδεσα τα 3 καλώδια που βγαίνουν από το μοτέρ (μπλε, κίτρινο, λευκό) με τη φορά που ήταν συνδεδεμένα στην παλιά πλακέτα και ενώ λειτουργούσε κανονικά, μετά από λίγο έβγαλε καπνούς από το μοτέρ.....Το ανοίγω και έκαιγε υπερβολικά αλλά δεν είχε καμία φθορά. Δίνω ρεύμα στο μοτέρ πριν το βάλω στη θέση του (είναι μανίκι το λύσιμο-δεσιμο) και αυτό λειτουργεί.
Το ψάχνω στο ίντερνετ και μαθαίνω ότι δεν έχει καμία σημασία στα δραπανοκατσαβιδα (σε άλλα εργαλεία όπως πχ brushless τροχό παίζει ρόλο) πως θα γίνει η σύνδεση των καλωδίων στην πλακέτα. Τότε γιατί κάπνισε;
Το έχω παρατήσει και το ψάχνω......κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

• Like
Reactions: lazarefa