Άνοιξα μια τρύπα στο πάνω μέρος της μπαταρίας όπου με το πιστόλι σιλικόνης κόλλησα πάνω το φις αλλά και τις μπαταρίες στο κέλυφος για να μην κουνάνε μέσα σε αυτό ενώ όπου είχε περιθώριο στα πλαϊνά έβαλα φελιζόλ. Στο πάνω μέρος του BMS έβαλα ταινία γυρισμένη προς τα μέσα για να μην κολλήσει πάνω στην πλακέτα.
Και η μπαταρία είναι έτοιμη.
Την δοκίμασα στον παλιό φορτιστή των 14,4volt και η αλήθεια είναι ότι φόρτιζε, αλλά αυτό οφείλονταν στο γεγονός ότι είχαν 14,2v
Όμως μέχρι να παραλάβω τον φορτιστή των 16.8volt, την φόρτισα με τον φορτιστή των 21volt ενός topshak δραπανοκατσάβιδου μετρώντας συνεχώς τα volt και έφτασε έως τα 15,64v, εκεί άναψε πράσινο το λαμπάκι του φορτιστή. Όταν όμως μου έρθει ο νέος θα την φορτίσω κανονικά όπως πρέπει.
Ομοίως, άνοιξα και την μπαταρία του άλλου δραπανοκατσάβιδου, όπου έβγαλα τα στοιχεία νικελίου που είχε και τους ακροδέκτες σύνδεσης.
Σχεδίασα και πάλι το κύκλωμα
Εδώ χρησιμοποίησα 3 μπαταρίες λιθίου της
LG 18650 των 3000mah και 20Α, συνδεδεμένες σε σειρά για να μας δώσουν 12,6volt συνολικά. Επειδή όμως στο συγκεκριμένο κέλυφος, εν αντιθέσει με το άλλο, ο χώρος είναι περιορισμένος κολλησα τις 2 μπαταρίες ξαπλωτές με το πιστόλι σιλικόνης και την τρίτη την κόλλησα όρθια για να χωρέσουν.
Με τον ίδιο τρόπο κόλλησα τα καλώδια πάνω στα λαμάκια και αυτά με το spot welder πάνω στις μπαταρίες.
Εδώ χρησιμοποίησα BMS 3S40A και με τον ίδιο τρόπο το τοποθέτησα, όπως και τα καλώδια των ακροδεκτών και της τροφοδοσίας.
Και πάλι άνοιξα τρύπα, αυτή τη φορά στο μπροστά μέρος του κέλυφους (εκεί υπήρχε λίγος χώρος) για τη θύρα φόρτισης και τέλος!
Φυσικά την δοκίμασα από περιέργεια και αυτήν στον παλιό φορτιστή αλλά όπως το περίμενα δεν φόρτιζε καθόσον αυτές είχαν 11,7volt, ενώ ο φορτιστής είναι για 9,6volt μπαταρίες. Και για αυτήν την μπαταρία περιμένω να παραλάβω έναν φορτιστή μπαταριών λιθίου των
12,6volt.
Και τα δύο δραπανοκατσάβιδα είναι πλέον έτοιμα!!!
Φυσικά τα δοκίμασα και “πάνε μπάλα” και τα δύο. Μου έμειναν οι άλλες δύο μπαταρίες και κάποια στιγμή αργότερα θα φτιάξω και αυτές για να τις έχω εφεδρικές.