Όμορφο μηχάνημα. Τότε που όλα είχαν κουμπιά και όχι μενού.Ας ανεβάσω και γω το προχτεσινό προτζεκτάκι τουλάχιστον στην πρώτη του φάση.
Ενισχυτής Major AS8010 από τα μέσα της δεκαετίας 1970.
Ήταν ο βασικός μου ενισχυτής (και πρώτος "καλός") έως περίπου το 1986 όποτε αντικαταστάθηκε από έναν arcam D290.
Είναι βέλγικη προσέγγιση, σχεδίαση με υλικά προφανώς απο Ιαπωνία και υλοποίηση.
Μετά από σχεδόν 40 χρόνια στην άκρη και κακές συνθήκες αποθήκευσης, αποφάσισα να δω σε τι κατάσταση είναι, αν και είχε δοκιμαστεί πριν καμιά 10ριά χρόνια ξανά.
Σε γενικές γραμμές είχε πολλά προβλήματα επαφών στα δεκάδες ποτ και πιεστικούς διακόπτες που διαθέτει.
Ετσι μετά το πρώτο βήμα του καθαρισμού από τη σκόνη, προσεγγίστηκαν με "σχετική" ευκολία όλα τα σημεία λίπανσης, καθώς κάποιες πλακέτες είναι διόροφες. Πάντως το μηχάνημα λύνεται εύκολα και από κάτω και από την πρόσοψη και υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο 80% των εξαρτημάτων.
Οι ηλεκτρολυτικοί είναι οπτικά πολύ καλοί. Μέχρι στιγμής ακούγεται άψογα, και θα το σκεφτώ αν θα προχωρήσω σε αντικατάστασή τους, προληπτικά καθώς δεν έχω εξοπλισμό για μετρημά τους.
Εδω το προηγούμενο μοντέλο 8000 με ξύλινα πλαϊνά
Υπήρχε και το 8010Α, με χερούλια για ρακ
Εδω μερικές φωτό από τον δικό μου και ενα βιντεάκι με τα μπλε του vu
Οι φωτό ως συνήθως είναι πριν το καθάρισμα όταν ακόμα έχεις...υπομονή. Μετά...βιάζεσαι να το κλείσεις.
Σίγουρα θέλουν καθάρισμα οι διακόπτες και το εσωτερικό.
Προσωπικά τόσα χρόνια δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω διακόπτη σε κανένα παλιό μηχάνημα.
Εκείνο που εύχομαι να μην βγάλει βλάβη, είναι το συνδυαστικό ποτενσιόμετρο (balance και volume και μεσαία λήψη στο volume).