Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ όμορφα!
Έχει γούστο τελικά ο Θείος Μπάμπης!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Για να μην πιστώνοναι όμως ιδέες άλλων, τα καραβάκια εγώ απλά τα κατασκευάζω. Η ιδέα δηλαδή είναι της νύφης κι εγώ απλά την υλοποιώ. Σέγα, τρίψιμο, βάψιμο, γυάλισμα κλπ.
Υπο την υψηλή εποπτεία της βέβαια. :smile::smile:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

«ΑΣΠΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΠΛΕ»
Μουσική: Δήμος Μούτσης, Στίχοι: Γιάννης Λογοθέτης
Κατασκευή καραβιών: Μπάμπης Κ

Πολύ ωραία, μπράβο.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

εδω και μερικες μερες δουλευω αυτο
αλλα ψαχνω να βρω αν θα το βαλω ποδια η θα το βιδωσω στον τοιχο ...η σκεψη ηταν με δυο ποδια μονο μπροστα και στον τοιχο αλλα δεν μπορω να βρω ποδια που να ειναι ιδανικα για αυτο ακουω τιχον προτασεις

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

εδω και μερικες μερες δουλευω αυτο
αλλα ψαχνω να βρω αν θα το βαλω ποδια η θα το βιδωσω στον τοιχο ...η σκεψη ηταν με δυο ποδια μονο μπροστα και στον τοιχο αλλα δεν μπορω να βρω ποδια που να ειναι ιδανικα για αυτο ακουω τιχον προτασεις
Πολύ ωραία είναι. Συρταριερα, σωστά;
Αν δεν βάλεις μεγάλο βάρος στα συρτάρια, δοκίμασε την ανάρτηση French cleat.
Χρησιμοποιείται σε ντουλάπια κουζίνας, αν βοηθάει για μια ιδέα βάρους. Αν πάλι βάλεις εργαλεία κλπ. ίσως προσθέσεις και 2 πόδια 70x70 mm μπροστά, που απλώς θα κρατάνε τη συρταριερα μην ξεπατωσει το French cleat από τον τοίχο.
Απλά η γνώμη μου.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ευχαριστω παιδια ...θελω να το βαλω στο εξοχικο με εναν καθρεφτη επανω γιαυτο θελω να ειναι ομορφο

Πολύ ωραία κατασκευή φίλε μου,μπράβο καί καλή αποπεράτωση,αναμένουμε καί φωτογραφία από τό τέλος.

Εδώ και καιρό έχω στο μυαλό μου να φτιαξω ένα τραπεζάκι για το ρουτερ. Σήμερα το απόγευμα εφτιαξα τον σκελετό του από δοκαρακια 5χ5 που είχα από μία άλλη αποτυχημένη κατασκευή και κομμάτια από κόντρα πλακέ 20αρακι.
uploadfromtaptalk1465761271362.jpg

Βγήκε πολύ σταθερό και στιβαρό, αν και λίγο άσχημο. Έγινε και ένα λάθος που δεν επηρεάζει όμως τη σταθερότητα του, είναι καθαρά αισθητικό, οπότε το άφησα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Deja vu... Μα γιατί τα φτιάχνετε έτσι στενά βρε παιδιά, ειδικά τραπέζια που θα στηρίζουν εργαλεία και - ακόμη περισσότερο - πάνω στα οποία θα κινείτε επιφάνειες προς κοπή?

Συγνώμη που το λέω έτσι, μπορεί να είναι το πιο στιβαρό τραπέζι του κόσμου, αλλά εγώ ρούτερ δε θα δούλευα επάνω του. Τουλάχιστον αν είχες δώσει κλίση προς τα έξω στα πόδια, ώστε το εμβαδό πέδησης να είναι μεγαλύτερο από την επάνω επιφάνεια, κάτι θα γινόταν...

Μην παρεξηγηθώ - συγχαρητήρια για την κατασκευή, αλλά όταν βλέπω εν δυνάμει θέμα ασφαλείας οφείλω να το αναφέρω. -bye-

Εγινε στενο, ας πουμε "αναγκαστικα" γιατι ηθελα περισσοτερο να πειραματιστω χρησιμοποιωντας ηδη υπαρχοντα υλικα, τα οποια μου καθορισαν και τις διαστασεις. Θα δω πως θα βγει, τι κουσουρια θα εχει, τι θα με βολεψει και τι οχι, ωστε οταν φτιαξω το "κανονικο" να ξερω και τι να προσεξω. Στην παρουσα φαση ηθελα να μην μου κοστισει τιποτα και να ερθει στο ιδιο υψος με τον παγκο μου, πανω στον οποιο να μπορει να κουμπωνει ωστε να παιζει τον ρολο του outfeed table (αν το λεω σωστα). Οταν κουμπωνει και επανω στον παγκο, δεν θα τιθεται και θεμα σταθεροτητας με τα μεγαλυτερα κομματια.
Ολα αυτα ειναι σκεψεις που κανω, μπορει να δουλεψουν, μπορει και οχι. Ιδωμεν.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγινε στενο, ας πουμε "αναγκαστικα"......
....Ιδωμεν.

Όπως ακριβώς το είπες... Στη πορεία εσύ θα κρίνεις αν έχει θέμα σταθερότητας! Απο μόνο του φαίνεται αρκετά στενό όπως προείπαν αλλά αν προσαρμοστεί στον υπάρχων πάγκο όπως σκέφτεσαι δεν πιστεύω να έχει θέμα!

Εγώ σήμερα βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο και ασχολήθηκα με πλάνισμα ξυλείας για μελλοντικές κατασκευές!!
uploadfromtaptalk1465765607803.jpguploadfromtaptalk1465765622350.jpg

Ωραίος. Κάνει δουλειά το εργαλείο!!!
Και εγώ σαν το δικό σου έπρεπε να είχα πάρει, τεράστια διαφορά στην κατασκευή!! :)

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ακόμα Νίκο δεν μου έχει κάνει κάτι! Αν και το ζορίζω αρκετά και δεν θα έπρεπε... Πλανιζα 2,5 ώρες περίπου με 10 λεπτά Διάλειμμα! Πρέπει να κάνω πιο τακτικά διαλείμματα γιατί δεν πιστεύω ότι είναι για τόσο συνεχόμενη εργασία!
Είναι η καλύτερη επιλογή παντός... και γωνιαστρα και ξεχωνδριστηρας...

Στάλθηκε από το SM-N920C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιάννη είναι βελτιωμένο στα σημεία που υστερεί το δικό μου.
Εγώ πλέον έμαθα να τον κάνω Service οπότε ότι και να τύχει το φτιάχνω!!! :)

το σαββατο ολοκλήρωσα την μεταποίηση μιας ξύλινης παραδοσιακής ντουλάπας (της άλλαξα τα φώτα δηλαδη)
και την κυριακή το πρόγραμμα είχε τρύψιμο και προετοιμασία για να βαφτεί τις επόμενες ημέρες
καλώς ερχόντων τον πραγμάτων το 3ημέρο θα έχει ολολκηρωθεί

παραθέτω και τα σχετικά πειστήρια

2016-06-08.jpg

Όπως ακριβώς το είπες... Στη πορεία εσύ θα κρίνεις αν έχει θέμα σταθερότητας! Απο μόνο του φαίνεται αρκετά στενό όπως προείπαν αλλά αν προσαρμοστεί στον υπάρχων πάγκο όπως σκέφτεσαι δεν πιστεύω να έχει θέμα!

Εγώ σήμερα βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο και ασχολήθηκα με πλάνισμα ξυλείας για μελλοντικές κατασκευές!!
View attachment 128662View attachment 128663

Μάρκα ? Watt ?
Τιμούλα ?
Πλάτος πλανίσματος ?