Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια γρήγορη κατασκευή για την γυναίκα μου. Σκαμνάκι χαμηλό για τα χαμηλά ράφια κλπ. Πόδια από ένα παλιό έπιπλο που διαλύθηκε όταν πάτησα επάνω και παραλίγο να φάω τα μούτρα μου και βάση από μια παλιά περιστρεφόμενη μεγάλη CDθήκη.
Το διακοσμητικό κορδόνι το έβαλε η γυναίκα μου
Το αποτέλεσμα...όχι τίποτα το σπουδαίο.
IMG_20151205_135656.jpg
IMG_20151205_135725.jpg
IMG_20151205_135716.jpg

και η μετατροπή του πάγκου συνεχίζεται.
IMG_20151205_162709.jpg

Οι δύο πάγκοι δίπλα-δίπλα
IMG_20151205_162720.jpg

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Γεια σου Παναγιώτη αρχιμάστορα !!!!:ernaehrung004:

Γεια σου και σένα Νικόλα... ΕΕΕ! όχι και αρχιμάστορα!

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια γρήγορη κατασκευή για την γυναίκα μου. Σκαμνάκι χαμηλό για τα χαμηλά ράφια κλπ. Πόδια από ένα παλιό έπιπλο που διαλύθηκε όταν πάτησα επάνω και παραλίγο να φάω τα μούτρα μου και βάση από μια παλιά περιστρεφόμενη μεγάλη CDθήκη.
Το διακοσμητικό κορδόνι το έβαλε η γυναίκα μου
Το αποτέλεσμα...όχι τίποτα το σπουδαίο.

Το αποτέλεσμα Παναγιώτη είναι ότι έφτιαξες κάτι και όμορφο και χρηστικό από πράγματα που άλλοι θα πετούσαν.. Μπράβο.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όχι και έτσι Νικόλα, αλλά Diabolic είσαι οπότε έτσι σκέφτεσαι...χαχα

Το έπιπλο (ντουλαπάκι) έχει διαλυθεί εδώ και αρκετό καιρό αλλά κράτησα τα πόδια και ότι άλλο έμεινε γερό. Έπιπλα τις πλάκας από πεπιεσμένο χαρτόνι, ούτε καν νοβοπάν.

Ολα γιά τίς γυναίκες μας,μπράβο Παναγιώτη
Έτσι είναι Δημήτρη! Κάπως έτσι δικαιολογούμε όλοι τις αγορές μας. χαχαχα

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όχι και έτσι Νικόλα, αλλά Diabolic είσαι οπότε έτσι σκέφτεσαι...χαχα

Το έπιπλο (ντουλαπάκι) έχει διαλυθεί εδώ και αρκετό καιρό αλλά κράτησα τα πόδια και ότι άλλο έμεινε γερό. Έπιπλα τις πλάκας από πεπιεσμένο χαρτόνι, ούτε καν νοβοπάν.

Χαχα!! Εννοείται ότι για πλάκα το είπα, αλλά για σιγουριά μπορείς να το δώσεις και στην πεθερά σου να το δοκιμάσει!!!

Τα φτηνά πλέον για λόγους οικονομίας αλλά και περιβαλλοντικούς τα κάνουν από πεπιεσμένο χαρτόνι. Εκτός της οικονομίας δεν έχει μέσα τις κόλλες της μελαμίνης , οπότε είναι και πιο υγιεινό για τον χρήστη. ;-)

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Για το σκαμπο μηπως ομως να μην ειχε το μαξιλαρακι εφοσον ειναι για σκοπους σκαλοπατακιου? γιατι το ποδι θελει κατι στιβαρο οσο γινετε και σταθερο. Στο μαξιλαρι ευκολα μπορει να ξεγελαστει και να πεσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χαχα!! Εννοείται ότι για πλάκα το είπα, αλλά για σιγουριά μπορείς να το δώσεις και στην πεθερά σου να το δοκιμάσει!!!

Τα φτηνά πλέον για λόγους οικονομίας αλλά και περιβαλλοντικούς τα κάνουν από πεπιεσμένο χαρτόνι. Εκτός της οικονομίας δεν έχει μέσα τις κόλλες της μελαμίνης , οπότε είναι και πιο υγιεινό για τον χρήστη. ;-)

Ενώσεις με οβάλ καβίλιες (biscuits) και καρφιά από καρφωτικό. Όχι για βάρος μόνο για μικροέπιπλα.

Έτοιμοι!!!
Αν σας ενδιαφέρει να φτιάξω ένα DIY οδηγό.

DSC_1481.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το αποτέλεσμα Παναγιώτη είναι ότι έφτιαξες κάτι και όμορφο και χρηστικό από πράγματα που άλλοι θα πετούσαν.. Μπράβο.
Όντως ετσι ειναι Μπάμπη, ευχαριστώ,

Έτοιμοι!!!
Αν σας ενδιαφέρει να φτιάξω ένα DIY οδηγό.

DSC_1481.jpg

Προσωπικά Κυριάκο θα προτιμούσα να τους έκανα διατρητους αντί για χαρακτους . Οι χαρακτοι ειναι μονο για να καθαρίζουν τα τακακια και την γρηγορη φθορά στα τακακια . Οι διατρητοι βοηθούν στην καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας και μεγαλύτερη μεγιστη διάρκεια απόδοσης των φρενων .
Κατα τα αλλα καλα έκανες ! ειναι η πρώτη αναβάθμιση που έκανα σε ολα τα αυτοκίνητα μου , τα φρένα .

Ηλία δυστυχώς οι διατρητοι καλοί είναι αλλά μόνο για συνθήκες πίστας.
Στους δρόμους με νερά ραγιζουν για πλάκα. Οπότε χαρακτοι να καθαρίζουν το τακακι σε κάθε πάτημα!

Οπως κυριακο έγραψα προσωπικά προτιμω τους διατρυτους και να έχω φρένο πάντα (δεν ξέρεις πότε θα το χρειαστείς και άνθρωποι είμαστε...) απο το απλα "καθαρίζω" το τακακι . Εχει να κανει με τον τροπο οδηγηματος και το τι θέλω απο το αμάξι..

Ελπιζω να μην εβαψες τους πυρους της δαγκανας, γιατι δεν τους βλεπω χαρτωμενους. Ενα αλλο κολπο εδω ειναι περασμα με γρασσο, ωστε το χρωμα να μην πιασει επανω. Μετα το βαψιμο καθαρισμα το γρασσο απο τον πειρο και εισαι ετοιμος.

Το σπραυ που βλεπω εμπροσθεν του ακρου ειναι καθαριστικο φρενων της textar (I am almost sure it is); Αν εριξες πανω στο βαμμενο μπορει να εφυγε το χρωμα.
Οι χαρακιες παιζουν και ενα αλλο ρολο. Απεγκλωβιζουν ταχυτατα τον αερα μεταξυ τακακιου-δισκοπλακας.
Αντε και εις ανωτερα.......(σωληνακια υψηλης).

Και ασε τις δικαιολογιες......ειχαν σηκωσει λιγο νυχι οι παλιες.......αυτα στη συζυγο.......οχι "σε τα μας".....Εμεις απαιτουμε την αληθεια.............κοιμομουνα κυριοι και ονειρευομουν μεγαλυτερες δισκοπλακες...........

Γιαπωνέζινο δρεπανάκι από μέταλλα σκραπ. (λάμα από παλιό μαχαίρι φρέζας που αλλάχτηκε και κομμάτι παλιού σωλήνα για υποδοχή της λαβής. Το φινίρισμα έγινε με θερμανση του μετάλλου (εως ότου να πυρώσει) και εμβάπτιση του σε λάδι αυτοκινήτου. Ακολούθησε ένας ακόμα κύκλος θερμικής κατεργασίας στον οποίο αφέθηκε να ψυχθεί στον αέρα.
WP_20151205_09_46_14_Pro.jpgWP_20151206_07_58_37_Pro.jpg

τι ηταν αυτος ο κυκλος, γιατι συνηθως η αποταση γινεται στον φουρνο σε χαμηλη θερμοκρασια