Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν μαστορέψαμε ακριβώς αλλά σχεδιάσαμε L-Boxx Insets για να τυπωθούν σε 3d Printer και να τοποθετήσουμε τα End Sleeves της Knipex της Ομαδικής για να πιάνουν ελάχιστο χώρο στο L-Boxx ...

L-Boxx_Inset_2x1-2x3.png

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ καλό!
Πόσο θα κοστίζει Γιάννη?

Κάτσε πρώτα να τυπώσουμε ένα δείγμα ... και μερικά άλλα για μικροαντικείμενα ...

L-Boxx_Inset_2x1-1x1.png

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραιο φωτιστικο! Αλλη μια κοπια απο μενα, οταν βρω χρονο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι συνεργατες, κιτρινοι και μπλε και εγω σκαψαμε σημερα τα παντα ολα για τις ηλεκτρομηχανολογικες εγκαταστασεις.

ΥΣ. Αριστη η σκουπα και για τα εργαλεια κοπης δομικων υλικων αλλα και τα μπαζα. Με σακουλα ή μη. Απλα χωρις σακουλα θελει συχνα να φτιαχνουμε το χειροκινητο αυτοκαθαρισμο. Θα χρειαστω μερικες σακουλες ακομη για καβαντζα Νικο...

Γεια σου Νεκταριε, όντως βαρύ το οπλοστάσιο σου. Δυο ερωτήσεις γρηγορες και οταν εισαι ευκαιρος απαντας.

Η πρώτη ερωτηση αφορά το κομπρεσερια τα μικρα, επειδη ειμαι σε αναζήτηση ενος ποιο πιστεύεις οτι ειναι καλύτερο, αξίζει να δωσεις το κατι παραπάνω να παρεις bosch; Και η 2η αφορα τον καναλοποιο που ειναι οτι χρησιμοποιεις, τι μαρκα ειναι και γενικά αν σε βολέυει ή ειναι "μπελαλίδικος" ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Γεια σου Νεκταριε, όντως βαρύ το οπλοστάσιο σου. Δυο ερωτήσεις γρηγορες και οταν εισαι ευκαιρος απαντας.

Η πρώτη ερωτηση αφορά το κομπρεσερια τα μικρα, επειδη ειμαι σε αναζήτηση ενος ποιο πιστεύεις οτι ειναι καλύτερο, αξίζει να δωσεις το κατι παραπάνω να παρεις bosch; Και η 2η αφορα τον καναλοποιο που ειναι οτι χρησιμοποιεις, τι μαρκα ειναι και γενικά αν σε βολέυει ή ειναι "μπελαλίδικος" ;

Einhell ειναι η φρεζα και την ειχα παρει μαζι σετακι με σκουπα της οδιας φιρμας. Τη σκουπα τη πεταξα και παρολιγο και τη φρεζα.
Αλλα τελικα αποδειχτηκε οτι αν εχεις καλη σκουπα και μια δευτερα τζα φρεζα καμει δουλεια. Απλα δεν θελει πιεση και βιασυνη.

Τωρα αν επαιρνα σκαπτικο δραπανο L, θα επαιρνα σιγουρα καποιο με αποσβεστηρες που δεν εχει το dewalt. Παρολαυτα εει αποδειχτει σκυλι και εχω πει οταν χαλασει να παρω μακιτα. Αλλα δεν προκειται να χαλασει... Bosch πολλα τα λεφτα, αν και εχει καιρο να δω τιμες. Οποτε ειτε παλι dewalt, ειτε makita.

και το πρώτο δείγμα είναι έτοιμο ...

L-Boxx_Inset_2x1-2x3_black.jpg

Όπως έλεγε κι ο Νικολαίδης στο "Μά Ιταλίδα απ´ την Κυψέλη" μπόνα σέρα σ´ όλο το γκλόμπο. -bye-
Μετά από 15 μέρες απουσίας περίπου, χωρίς internet, επιστρέφω (για λίγο ευτυχώς..) και βλέπω οτι έχω χάσει άπειρα επεισόδια και πρέπει να πέσει πολύ και συστηματικό διάβασμα.
Στο χωριό, εκτός απλ τα μπανάκια μου, έριξα και κάμποση δουλίτσα....
Αρχικά ξεκίνησα με το project "θερμοκήπιο" αλλά πολυλ σύντομα, αφού στήθηκε ο σκεκετός, η προσπάθεια εγκαταλήφθηκε και μετατέθηκε για μετά το Σεπτέμβρη. Αυτή την εποχή είναι ανυπόφορο να δουλεύεις στον ήλιο, ειδικά όταν δεν σε κυνηγάει και κανένας.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    247.3 KB · Views: 229

Αφού το θερμοκήπιο πήγε πίσω αποφάσισα να ξεκινήσω κάποιες εργασίες που γίνονται άνετα υπό σκιάν και με καφεδάκι, κι έτσι ξεκίνησα την επισκευή των πατζουριών, μερικά απ´ τα οποία ήταν σε αλθλια καταλσταση. Όχι από σαράκι αλλά από σάπισμα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    252 KB · Views: 222

Η δουλειά με ζόρθσε λιλγο γιατί δεν υπολόγιζα τα πατζούρια και δεν είχα πάρει μαζί μου τα κατάλληλα εργαλεία, όπως το radial τον ξεχονριστήρα κλπ.
Παρ´ όλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ´ ότι περίμενα με τα εργαλεία πιυ είχα στο χωριό.
Δεν τελείωσα βέβαια, σε καμια δεκαριά μέρες πιτ υα ξαναοάω θα συνεχίσω με τα κασώματα. Αυτή τη φορά όμως θα έχω και τα σωστά εργαλεία μαζί μου.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    112.5 KB · Views: 226
  • image.jpg
    image.jpg
    146.7 KB · Views: 232
  • image.jpg
    image.jpg
    174.7 KB · Views: 227
  • image.jpg
    image.jpg
    147.9 KB · Views: 227

Καλως ηρθες μπαμπη ,ωραια δουλεια !ερωτηση :τις ενωσεις του παλιου κομματιου με το καινουργιο πως τις εκανες;;

Καβίλιες εσωτερικά και χτένια Βασίλη.
Οι καβίλιες δεν φαίνονται, δες τη δεύτερη φωτογραφία πιυ φαίνεται καθαρά το πλαϊνό χτένι.

Χτενια εχω μια πορτα σαπια στην αποθηκη την εχω διορθωση οπως να ναι και τωρα που ειδα τις φωτο με τα πατζουρια σκεφτομαι να δοκιμασω νατην μαζεψω λιγο πιο καλα.για πες για τα χτενια τι ακριβως ειναι; κανειςενα αυλακι με το ρουτερ και βαζεις κατι σαν σφηνα;;

και το πρώτο δείγμα είναι έτοιμο ...

View attachment 129818

Δέκα μέρες έλειψα και το παραχοντρύνατε το πράμα.... :grinning-smiley-043

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χτενια εχω μια πορτα σαπια στην αποθηκη την εχω διορθωση οπως να ναι και τωρα που ειδα τις φωτο με τα πατζουρια σκεφτομαι να δοκιμασω νατην μαζεψω λιγο πιο καλα.για πες για τα χτενια τι ακριβως ειναι; κανειςενα αυλακι με το ρουτερ και βαζεις κατι σαν σφηνα;;

Ακριβώς...
Λούκι με το ρούτερ σφήνα και κόλλα. Εγώ χρησιμοποίησα κόντρα πλακέ θαλάσσης 6 mm.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Η δουλειά με ζόρθσε λιλγο γιατί δεν υπολόγιζα τα πατζούρια και δεν είχα πάρει μαζί μου τα κατάλληλα εργαλεία, όπως το radial τον ξεχονριστήρα κλπ.
Παρ´ όλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ´ ότι περίμενα με τα εργαλεία πιυ είχα στο χωριό.
Δεν τελείωσα βέβαια, σε καμια δεκαριά μέρες πιτ υα ξαναοάω θα συνεχίσω με τα κασώματα. Αυτή τη φορά όμως θα έχω και τα σωστά εργαλεία μαζί μου.

Μωρέ μπράβο !
Εσυ είσαι καλοοός

Sent from my iPad using Tapatalk