Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγώ σήμερα τελείωσα μια moxon vice. Αν την λέω καλά. Ήθελα μια μέγγενη στον πάγκο αλλά είναι πανακριβες του εμπορίου. Έτσι πήρα μια φτηνή τάβλα από το Leroy , μια 20αρα ντιζα, δύο ταφ για σωλήνες υδραυλικων, 4 παξιμαδια , μια καβιλια και μερικές βίδες. Κόστος 18 . Από λάθος πήρα ακριβά ταφ. Μπορούσα να γλυτωσω 3 ... η ταβλα κόπηκε σε 5 κομμάτια 60cm. Τα τρία χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί η επιφάνεια πάνω στον πάγκο σάντουιτς με δύο παξιμαδια ενώ τα άλλα δύο για το κινητό μέρος. Η ντιζα κόπηκε με το χέρι σε 30 λεπτα...Ακόμη δεν έχω αποφασίσει πως θα φτιάξω τις λαβες οπότε έχω πρόχειρα δύο κομμάτια από την καβιλια.
5a138d9928ce98c7d3eeb9397663eead.jpg
02d3f9d4273e0c29dcf287b969913c85.jpg
2144d5a52a75fdb09cba6e96563a5c22.jpg

Mπραβο, πολυ καλος!!
Οι λαβες απο καβιλια μια χαρα ειναι, τι εχουν? Αν ειναι οξυα, ακομα καλυτερα.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγώ σήμερα τελείωσα μια moxon vice. Αν την λέω καλά. Ήθελα μια μέγγενη στον πάγκο αλλά είναι πανακριβες του εμπορίου. Έτσι πήρα μια φτηνή τάβλα από το Leroy , μια 20αρα ντιζα, δύο ταφ για σωλήνες υδραυλικων, 4 παξιμαδια , μια καβιλια και μερικές βίδες. Κόστος 18 . Από λάθος πήρα ακριβά ταφ. Μπορούσα να γλυτωσω 3 ... η ταβλα κόπηκε σε 5 κομμάτια 60cm. Τα τρία χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί η επιφάνεια πάνω στον πάγκο σάντουιτς με δύο παξιμαδια ενώ τα άλλα δύο για το κινητό μέρος. Η ντιζα κόπηκε με το χέρι σε 30 λεπτα...Ακόμη δεν έχω αποφασίσει πως θα φτιάξω τις λαβες οπότε έχω πρόχειρα δύο κομμάτια από την καβιλια.

Πολλά μπράβο songless, με άφησες speechless….:SFGSFGSF:

Ευχαριστώ παιδιά. Η μέγγενη του φτωχου. Πρέπει και κάποιος άλλος στο φόρουμ να έχει κάνει κάτι παρόμοιο στο πλαγιο μέρος του πάγκου. Τώρα κοιτάω να τρυπησω τον πάγκο για να βάζω bench dogs.
Mπραβο, πολυ καλος!!
Οι λαβες απο καβιλια μια χαρα ειναι, τι εχουν? Αν ειναι οξυα, ακομα καλυτερα.
Μια χαρά είναι και για το πάχος τους ακαμπτες και λειτουργικές . Απλά δεν ξέρω τι να βάλω στις άκρες για να μην φεύγουν ( πρόχειρα εδεσα ταινία ) . Να κολλήσω παξιμαδια ; να φτιάξω ξύλινες κεφαλές; Αν είχα τορνο τα πράγματα θα ήταν πιο "διασκεδαστικα " χρησιμοποιώντας κανένα χοντροτερο σκουποξυλο :p.

Να σημειώσω ότι οι τρύπες έγιναν με το πολύ καλό 20αρι forster της wolfcraft. Στην δεύτερη φώτο πεταμένα κατω είναι του Lidl που με το τρυπάνι χειρός το μόνο που κατάφεραν να τρυπησουν είναι τα νεύρα μου...

Πολύ ωραία μέγγενη. Κάνε μια τρύπα οχταρα στο τελείωμα και βάλε μια καβιλια κόντρα να μην βγαίνει

Η πίεση του φυσητηρα που κρατάς πιο μακρυά στα 30 εκ σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τα 3 μπαρ που έχεις στο αεροσυμπιεστη που βάζεις στα 10 εκ.
Γιαυτό λέω μήπως τα λες ανάποδα?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ παιδιά. Η μέγγενη του φτωχου. Πρέπει και κάποιος άλλος στο φόρουμ να έχει κάνει κάτι παρόμοιο στο πλαγιο μέρος του πάγκου. Τώρα κοιτάω να τρυπησω τον πάγκο για να βάζω bench dogs.

Μια χαρά είναι και για το πάχος τους ακαμπτες και λειτουργικές . Απλά δεν ξέρω τι να βάλω στις άκρες για να μην φεύγουν ( πρόχειρα εδεσα ταινία ) . Να κολλήσω παξιμαδια ; να φτιάξω ξύλινες κεφαλές; Αν είχα τορνο τα πράγματα θα ήταν πιο "διασκεδαστικα " χρησιμοποιώντας κανένα χοντροτερο σκουποξυλο :p.

Να σημειώσω ότι οι τρύπες έγιναν με το πολύ καλό 20αρι forster της wolfcraft. Στην δεύτερη φώτο πεταμένα κατω είναι του Lidl που με το τρυπάνι χειρός το μόνο που κατάφεραν να τρυπησουν είναι τα νεύρα μου...
Εγω εχω φτιαξει και ο ηλιας λιγο καλυτερη.
ΒΑλε ξυλινα "καπακια" στις καβιλιες.

Εγω σημερα ειχα προεργασία για χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Τρύπησα 8 μπουκάλια τα οποία θα γίνουν φωτιστικά και διακοσμητικά και θα δωθούν ως δώρα. Επίσης τρύπησα καμιά 15αριά βοτσαλάκια που μου τα ζήτησε μια φίλη για να τα κάνει κοσμήματα.
Ολα τα τρυπήματα έγιναν με τα διαμαντοτρύπανα υγρού τρυπήματος που ειχε βγάλει το λιντλ πριν από 1-2 μήνες.
Τα χρησιμοποίησα στο κολωνάτο αρχικά για τα βότσαλα και μετά για τα μπουκάλια. Νερο έριχνα σταγόνα-σταγόνα με μία σύριγγα. Είναι αρκετά βρώμικη διαδικασία, γεμίζει το εργαλείο νερά και ρινίσματα που μπαίνουν παντού και θέλει καλό καθάρισμα μετά. Εντυπωσιάστηκα όμως από τα διαμαντοτρύπανα, τρυπησαν και τα βότσαλα αλλά κυρίως τα μπουκάλια με τεράστια άνεση. Οταν τα ξαναφέρουν χτυπήστε τα, αξίζουν.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο Γιάννη απλή,οικονομική,καί πολύ εύχρηστη η πατέντα σου.

Η πίεση του φυσητηρα που κρατάς πιο μακρυά στα 30 εκ σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τα 3 μπαρ που έχεις στο αεροσυμπιεστη που βάζεις στα 10 εκ.
Γιαυτό λέω μήπως τα λες ανάποδα?

Ο Φυσητήρας Skil έστω καί στήν πρώτη σκάλα βγάζει αρκετό όγκο αέρα,τό ότι τόν έχω στά 30 cm απόσταση τήν άκρη τής προβοσκίδας του δέν τό κάνω γιά να μήν κάνω ζημιά στά εξαρτήματα,αλλά επειδή δίνει πολύ όγκο αέρα σέ όλο τό κουτί γιά να μήν μού έρχετε τό πρώτο κύμα (πού είναι μπόλικο) σκόνης επάνω μου,μόλις φύγει η πολύ σκόνη,τότε πιάνω τό αεροπίστολο στίς 3 atm καί πλησιάζω στά 10 cm απόσταση από τα εξαρτήματα,καί κάνει τό ρετουσάρισμα πού λέμε,ότι απομεινάρια σκόνης έχουν απομείνη και στά σημεία πού δέν μπορεί να πάει η προβοσκίδα του φυσητήρα (τροφοδοτικό από κάτω-καλό καθάρισμα από κοντά στήν ψύκτρα επεξεργαστή,σκληρός δίσκος,pin κ.τ.λ)
Ελπίζω νά έγινα καλύτερα κατανοητός τώρα.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πότε θα με σουτάρει απ´ το σπίτι δεν ξέρω... :grandpa:

Έβρεχε σήμερα κι όταν γύρισα κατά τις 3 στο σπίτι δεν είχα τι να κάνω και μπήκε ο διάολος μέσα μου.
Κουβάλησα τα "βιολιά" στο σαλόνι κι άρχισαν τα όργανα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    119.1 KB · Views: 128
  • image.jpg
    image.jpg
    110.4 KB · Views: 127
  • image.jpg
    image.jpg
    65 KB · Views: 125
  • image.jpg
    image.jpg
    86.3 KB · Views: 375

Α εσυ κυριε Μπαμπη το προχωρησες το θεμα μυτη...και επειδη τελευταια σε αντιγραφω συν οτι εχω τα ιδανικα ξυλα γιαυτη τη δουλεια, "ριξε" το πατρον στο τραπεζι.

Έβρεχε σήμερα κι όταν γύρισα κατά τις 3 στο σπίτι δεν είχα τι να κάνω και μπήκε ο διάολος μέσα μου.

Πολύ ωραία Μπάμπη. διαφήμισε τα σε καταστήματα οπτικών να βγάζεις και κανα χαρτζιλίκι.

Α εσυ κυριε Μπαμπη το προχωρησες το θεμα μυτη...και επειδη τελευταια σε αντιγραφω συν οτι εχω τα ιδανικα ξυλα γιαυτη τη δουλεια, "ριξε" το πατρον στο τραπεζι.

Βρήκα μια φωτογραφία στο Pinterest, την έσωσα και με φλασάκι πήγα σε φίλο το ορωί και την τύπωσα σε Α3.
Αν δεν τη βρείς στείλε μου με ΡΜ το e-mail σου να σου στείλω τη φωτογραφία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ ωραία Μπάμπη. διαφήμισε τα σε καταστήματα οπτικών να βγάζεις και κανα χαρτζιλίκι.

Πάνο μου δεν υπάρχει οερίπτωση, και να ήθελα να πουλήσω δεν τόχω... Η γυναίκα μου μου λέει οτι θα πάθω σαν τον Πόντιο με τ´ αυγά. :flipout:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πρωτότυπο και πολύ ωραίο Μπάμπη!

Σ´ ευχαριστώ πολύ.
Όπως είπα και στον Νεκτάριο, άλλος είχε την σύλληψη της ιδέας, εγώ έκανα την εύκολη δουλειά, τυφλοσούρτη.

Βρήκα μια φωτογραφία στο Pinterest, την έσωσα και με φλασάκι πήγα σε φίλο το ορωί και την τύπωσα σε Α3.
Αν δεν τη βρείς στείλε μου με ΡΜ το e-mail σου να σου στείλω τη φωτογραφία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάνο μου δεν υπάρχει οερίπτωση, και να ήθελα να πουλήσω δεν τόχω... Η γυναίκα μου μου λέει οτι θα πάθω σαν τον Πόντιο με τ´ αυγά. :flipout:

Κάτι θα ξέρει παραπάνω...