Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Οχι και πατατι χρωμα ρε Βρααααααααααααςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Ωραια δουλεια με το ηχειο.
Έχει δίκιο ο Κυριάκος. Κατρουλι είναι Όχι πατατι
Το συγκεκριμένο το έκανα με το χέρι ελεύθερα. Εχω σχετικά σταθερά χέρια και αν είμαι σε καλή μέρα τα καταφέρνω.
Για να βοηθηθώ είχα ανοίξει πρώτα 4 τρύπες στις γωνίες και κινούμουν από τη μία στην άλλη.

Για πιο μακριές κοπές χρησιμοποιώ οδηγούς και ότι πατέντα σκεφτώ αναλόγως την περίπτωση. Εδώ και να μην έβγαινε τέλειο δε με ένοιαζε.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

χε χε κάνεις σαν τους κριτές του voice...λένε του άλλου έχεις πάρα πολύ ωραία φωνή, σωστή με βάθος χρώμα και έκταση, το τραγούδησες ολόσωστα...αλλά δεν ξέρω γιατί δεν πάτησα το κουμπί:grandpa:

Σωτήρη μου την γνώμη μου είπα, αυτό ακριβώς που ένοιωσα μόλις το είδα.
Ο σκοπός δεν είναι να βαράμε συνεχώς παλαμάκια και να κάνουμε δημόσιες σχέσεις εδώ μέσα, δεν νομίζω οτι έτσι βοηθάμε έτσι. Άσε που δεν είπα και κάτι αρνητικό, το φωτιστικό είναι υπέροχο και το έγραψα.

Σωτήρη μου την γνώμη μου είπα, αυτό ακριβώς που ένοιωσα μόλις το είδα.
Ο σκοπός δεν είναι να βαράμε συνεχώς παλαμάκια και να κάνουμε δημόσιες σχέσεις εδώ μέσα, δεν νομίζω οτι έτσι βοηθάμε έτσι. Άσε που δεν είπα και κάτι αρνητικό, το φωτιστικό είναι υπέροχο και το έγραψα.
προς Θεού Μπάμπη...λίγο χιούμορ έκανα με πειραχτική διάθεση, νόμιζα θα γινόταν αντιληπτό από το "χε χε" στην αρχή και το "icon" στο τέλος....μάλλον ήταν ανεπιτυχής η προσπάθεια για χιούμορ, sorry.

OK Σωτήρη... Πιστεύω οτι έτσι είναι όπως τα λές.
Απλά εγώ, τον τελευταίο καιρό, είμαι λίγο παραπάνω "ψιλιασμένος" απ´ότι πρέπει αλλά έχω τους λόγους μου.
Συγνώμη.

Σήμερα βρήκα χρόνο γιά τό ξεσκόνισμα τού υπολογιστή
Πρώτα τό φυσητήρι Skil μέ τόν μεγάλο όγκο αέρα νά φύγουν γρήγορα-γρήγορα τά χοντρά,καί μετά γιά τίς λεπτομέρειες (ψύκτρα υπολογιστή κ.τ.λ) πιστόλι αέρα.

pc10.jpg

Εγώ είχα την εντύπωση ότι πρέπει να ρουφάς τις σκόνες με αέρα όταν θες να καθαρίσεις motherboard και όχι να στέλνεις αέρα ... Μπορεί όμως να κάνω και λάθος ...

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγώ είχα την εντύπωση ότι πρέπει να ρουφάς τις σκόνες με αέρα όταν θες να καθαρίσεις motherboard και όχι να στέλνεις αέρα ... Μπορεί όμως να κάνω και λάθος ...

Ποτέ αναρρόφηση, πάντα φύσημα για να βλέπεις και τι γίνεται...

Oπως προείπε ο Παναγιώτης φύσημα πάντα.
Και μερικές λεπτομέρειες τόν φυσητήρα skil τόν είχα στήν θέση 1 τού ρυθμιστή καί τόν κράταγα 30cm απόσταση,στό αεροπίστολο είχα 3 ατμόσφαιρες πίεση καί τό κράταγα 10 cm απόσταση.
Είχα βάλει ένα λεπτό κατσαβίδι ανάμεσα από τούς έλικες τών ανεμιστήρων επεξεργαστή-τροφοδοτικού,γιά νά μήν γυρνάνε μέ τήν ροή αέρα.

Ωχ..Την τελευταια φορα που καθαρισα τον υπολογιστη ειπα να ρουφηξω τα περισσοτερα με σκουπακι, μετα φυσηξα με το κομπρεσσερακι, επειτα καθαρισα τα απομειναρια παλι με σκουπακι. Ελαμψε ο υπολογιστης!
Να πω οτι απολαμβανω να βλεπω το ανεμιστηρακι να γυριζει καθως το φυσαω:)) Το κομπρεσσερ ειναι μπαταριας και δεν εχει την δυναμη του ηλεκτρικου βεβαια.

Αν υπάρχει διαθέσιμο και καθαριστικό επαφών χωρίς λάδι .....καλό κάνει ένα ψέκασμα στο αξονάκι των ανεμιστήρων.

Όταν γυρνάει το ανεμιστηρακι Μιχάλη με το φύσημα,γίνεται γεννήτρια και μπορεί να καεί...

Πολύ σωστά.
Το ίδιο κάνω και εγώ στην δουλειά στα πισί. Κρατώντας πάντα σταθερά τους ανεμιστήρες κουτιού και τροφοδοτικού.
Δημήτρη ανάποδα μήπως γράφεις τις αποστάσεις?

Και να γυρνάνε δεν παθαίνουν τίποτα, τουλάχιστον δεν μου έχει συμβεί μεχρι σήμερα κάτι
κι αν έγω φυσήξει pc και pc.

Ωχ..Την τελευταια φορα που καθαρισα τον υπολογιστη ειπα να ρουφηξω τα περισσοτερα με σκουπακι, μετα φυσηξα με το κομπρεσσερακι, επειτα καθαρισα τα απομειναρια παλι με σκουπακι. Ελαμψε ο υπολογιστης!
Να πω οτι απολαμβανω να βλεπω το ανεμιστηρακι να γυριζει καθως το φυσαω:)) Το κομπρεσσερ ειναι μπαταριας και δεν εχει την δυναμη του ηλεκτρικου βεβαια.
Εάν γυρνάει ανεξέλεγκτα υπάρχει περίπτωση να πάρει τζόγο και να κάνει θόρυβο όταν ξεκινήσει. Ειδικά οι ανεμιστήρες του κουτιού που είναι μεγαλύτεροι και όχι και τόσο καλής ποιότητας σε σχέση με της cpu.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Εγω την ιδια "λοξα" ειχα με τα ρουλεμαν. Φυσημα λοξα στην εξωτερικη πλευρα, με ενα ή δυο δακτυλα στο κεντρο, και φουλ στροφες μεχρι να αρχισει να κανει σαν σειρηνα απο την υπερστροφια. Απιστευτη ειναι και η αισθηση της ροπης απο την περιστροφη, στο χερι.
Δοκιμασε το. (Η γνωστή αττική σύνταξη: "Τα παιδία παίζει")

χαχαχα, ετσι, τα παιδια παιζει!

Με την αττικη συνταξη μου θυμισες το αστειο με την 'μπριζολα'...απο το 'εν πυρι ζεει ολα' :)))

Όλα αυτά με τα φυσήματα και τα ελικακια δεν τα γνώριζα. Κάτι μάθαμε και σήμερα.