Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όχι ρε συ, 3,5 κάνουν, τι μέγεθος κοιτάς; Αν θες να σου πάρω.

Να σαι καλά Μπάμπη,όταν είναι θά σού πώ,άν πάντος είναι πέριξ Γαλάτσι πές μου νά μήν σέ βάζω σέ κόπο

Μεγάλο σχολείο πάντος συνάδελφοι τό φόρουμ,μαθαίνουμε συνέχεια,καί ό ένας συμπληρώνει τόν άλλο.:a0210:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σχεδόν Γαλάτσι... Περιφερειακό Πολυγώνου είναι αν θές.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εεε πες το μάστορα ...μην φάει κανένας κανα δάχτυλο.... πάντως με το ολόκληρο sled πρέπει να γίνονται αυτά τα κόλπα ...είναι πιο ασφαλές.
Είσαι τελικά "πουτ@νίτσα" στο μαργιόλεμα του ξύλου :worshippy:

Τι να κάνω ρε Πάνο; Με το που λέω "θα φτιάξω αυτό" ... " -Ά ωραία, εγώ θέλω δέκα" :argue:

Το μαστρο-Μπάμπη όμως μη το λές γιατί άμα σου πω τι έκανα... Μέχρι σφαλιάρα θα πέσει...

για πες, για πες...-bye-

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εεε πες το μάστορα ...μην φάει κανένας κανα δάχτυλο.... πάντως με το ολόκληρο sled πρέπει να γίνονται αυτά τα κόλπα ...είναι πιο ασφαλές.
Είσαι τελικά "πουτ@νίτσα" στο μαργιόλεμα του ξύλου :worshippy:

Τι να πω ρε Νικόλα, άσε με κι έχω κάτι νεύρα σήμερα... Είναι να δίνω και συμβουλές;
Ένα μόνο θα σου πω, χθές έκοβα το ασετάλ που πήρα για να φτιάξω τα δύο sled με ανάποδα τον τροχό στο δισκοπρίονο!!!
Μπορείς να το συλλάβεις αυτό; :grandpa:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

για πες, για πες...-bye-

Το είπα...

Έχεις φτιάξει και sled με την σχισμή στην μέση ????
Αν ναι γιατί δεν χρησιμοποίησες αυτό ???

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έχεις φτιάξει και sled με την σχισμή στην μέση ????
Αν ναι γιατί δεν χρησιμοποίησες αυτό ???

Δεν έχω φτιάξει τίποτε ακόμα.
Έχω σκοπό να αντικαταστήσω αυτό που έφτιαξα για πλάκα στο χωριό επειδή ένας φίλος μου έφερε αυτό το πολυαιθυλένιο, όταν είδα πόσο εξυπηρετικό ασφαλές και γρήγορο είναι να δουλεύεις με sled.
Παρήγγειλα λοιπόν τις επιφάνειες κι εγώ θα κάνω τα υπόλοιπα με κόντρα πλακέ.
Όταν τα παρέλαβα είδα οτι από γώνιασμα ήταν στο γάμο του καραγκιόζη, στους 60 πόντους έχανε 7 χιλιοστά.
Επαγγελματίας σου λέει μετά... Με γωνιάστρες και super μηχανήματα... Παπαριές Μαρίτσα μου.
Έ, έτσι αποφάσισα να τα γωνιάσω μόνος μου κι έκανα την πατάτα του αιώνα!

Ναι Νικόλα, τα δύο είναι ελιά. Φοβερό ξύλο αλλά δύσκολο σε τέτοιες κατασκευές.
Εκτός του οτι είναι πολύ σκληρό με τα περίεργα νερά που έχει σπάει εύκολα.

Σήμερα δοκίμασα πρώτη φορά να βαψω με κάσια. Ήταν πολύ εύκολο και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ.
Πρόκειται για μία απλίκα που όλο φτιάχνω και όλο τη λιβανιζω εδώ και κάνα μήνα, παρ'ολο που είναι πολύ απλή κατασκευή. Σύντομα θα την παρουσιάσω τελειωμενη πάντως. Άλλο ένα χέρι βερνίκι μένει, που θα περάσω αύριο και μετά καλώδιο, ντουί και κρέμασμα.
IMG_20161123_223559409.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαχα, το ίδιο σκέφτηκα, μπρονζέ είναι. Το έχω ηδη ενωμένο στο καλώδιο, το οποίο είναι ντυμένο με καφέ-λαδί ύφασμα για ρετρό-λουκ και καλά...
Το έκανα όσο περίμενα να στεγνώσει η κάσια για να περάσω το πρώτο χέρι βερνίκι. Αύριο το πρωί που θα έχει σκληρύνει το πρώτο χέρι, τρίβω και περνάω το δεύτερο.
Θα το τελειώσω σύντομα, το γεγονός ότι το "εργαστήριο" και τα εργαλεία είναι στο πατρικό μου και όχι στο σπίτι που μένω είναι που με καθυστερεί κάπως, αλλά τώρα είναι στα τελειώματα πια.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια κατασκευή που είδα στο Pinterest έφτιαξα σήμερα... Κι επειδή ήταν σχετικά απλό έφτιαξα καμια δεκαριά.
Αύριο θα τα λουστράρω και τέζα ο καμπούρης...
Θα καλύψω κάμποσες υποχρεωσούλες.
Απίστευτο,
Σήμερα το πρωί το έβλεπα και σκεφτόμουν πως να το φτιάξω.
Μπράβο Μπάμπη, πολύ ωραίο.

Καλα μια μέρα δεν διάβασα τα posts και έπεσα σε δημιουργικο οίστρο !
Με γεια οι κατασκευες σας Νικολήδες, Μπάμπη και Τζιμάρα (απο το διπλανό νήμα)
Για τον Κωνσταντίνο θα αποφανθώ μολις το τελειώσει
Μπράβο σας παιδιά (ναι κι εσυ μεσα είσαι Μπάμπη)
Αντώνη ανασκουμπωσου.
Την καλημερα μου σε ολους.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ολοκληρώθηκε σήμερα ή απλίκα. Αφού τριφτηκε ελαφρώς και περαστηκε και το δεύτερο χέρι βερνίκι, μπήκε και το καλώδιο με το ντουί και είμαστε έτοιμοι.
IMG_20161124_150325550.jpg

Εδώ ή πίσω πλευρά όπου φαίνεται ή κοιλότητα που ρουτάρισα ώστε να φωλιάζει ή κλεμα.
IMG_20161124_150349807.jpg

Και εδώ τοποθετημένη με τον γλομπο edison που της πήρα.
IMG_20161124_152705500.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλο! Αν εχει καποιος σπιτι κλασσικο/κλασσικη διακοσμηση μπορει να φτιαξει "παπαδες" με τα εργαλεια που εχουμε και αυτα που υπαρχουν διαθεσιμα στην αγορα.