Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νίκο, αυτό το τροφοδοτικό ζεσταίνεται;
Δηλαδή θα πρέπει να αερίζεται, δεν γίνεται να κρυφτεί μέσα στο ξύλο;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστούμε, αλλά το δύσκολο έργο το έχουν οι δασκάλες. Θέλει "στομάχι" το επάγγελμα...

Σίγουρα, γι' αυτούς που έχουν συνείδηση...

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νίκο πολύ ωραίο είναι,αν δεν το εκτιμήσει πρόβλημά του.Αν επιτρέπεις,imo πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς πιο όμορφα καλώδια,δίκλωνα στριφτά με υφασμάτινη επένδυση πχ.

Αν βρει ο Νεκ από εκεί που τα παίρνει θα του πω να μου πάρει μερικά.

Ωραιο Νικολι, αλλα ακομη δεν μου καθεται καλα ο τροπος που τοποθετεις τα τροφοδοτικα.
ΥΣ θερμοκολλα/σιλικονι ζεστη εχεις δοκιμασει για στερεωση καλωδιου/ταινιας/τροφοδοτικου?

Χωνευτό είναι το τροφοδοτικό σύντροφε. Μπορούσα να το βάλω ακόμα πιο μέσα στο ξύλο αλλά θα έχει κάποια θεματάκια μετά.
Δεν κάνει τίποτε η θερμοκόλλα δυστυχώς. Η ξυλόκολλα πολυουεθάνης κάνει αλλά αν στάξει αλλού αφήνει σημάδια τα οποία δύσκολα φεύγουν και ειδικά μέσα από τις εσοχές.
Η ταινία κάθεται πολύ ωραία καθώς επειδή έχει σκαφτεί η υποδοχή δεν πλέει σχεδόν καθόλου!

Νίκο, αυτό το τροφοδοτικό ζεσταίνεται;
Δηλαδή θα πρέπει να αερίζεται, δεν γίνεται να κρυφτεί μέσα στο ξύλο;

Σίγουρα, γι' αυτούς που έχουν συνείδηση...

Θείε δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Θεωρητικά μπορώ να το κρύψω κάτω από την βάση του ξύλου αλλά θέλει να είναι αρκετά χοντρό το κούτσουρο για να γίνει κάτι τέτοιο και εγώ μέχρι πρότεινος χρησιμοποιούσα σχετικά λεπτά κούτσουρα.
Πάντως από την στιγμή που το φωτιστικό τοποθετείται με την πλάτη, το τροφοδοτικό δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου...

Ωραία και καλλιτεχνική δουλειά Μπάμπη. Καταπληκτικό αποτέλεσμα, δείχνουν πολύ όμορφα.:SFGSFGSF:
Διαβολικέ Νίκο, το κοντό, φαρδύ κούτσουρο μου αρέσει περισσότερο,στις φώτο, απ' ότι το μακρύ που είχες φτιάξει.:SFGSFGSF:
Σίγουρα θα αρέσει στον καθηγητή σου. Φτιάξε και βάλε και ένα μικρό ταμπελάκι "Diabolic Design".
Όσο για την θέση του τροφοδοτικού, αν δεν μπορούσα να το κρύψω, θα το έβαζα χαμηλά.

Diavolic Πολύχρονος.

Ωραίο & αυτό το φωτιστικό (χρωστάς κάνα μάθημα -bye-) !!!

Μ´ αρέσει που έχεις & την πυρο-υπογραφή σου βάλει !

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αν βρει ο Νεκ από εκεί που τα παίρνει θα του πω να μου πάρει μερικά.

Χωνευτό είναι το τροφοδοτικό σύντροφε. Μπορούσα να το βάλω ακόμα πιο μέσα στο ξύλο αλλά θα έχει κάποια θεματάκια μετά.
Δεν κάνει τίποτε η θερμοκόλλα δυστυχώς. Η ξυλόκολλα πολυουεθάνης κάνει αλλά αν στάξει αλλού αφήνει σημάδια τα οποία δύσκολα φεύγουν και ειδικά μέσα από τις εσοχές.
Η ταινία κάθεται πολύ ωραία καθώς επειδή έχει σκαφτεί η υποδοχή δεν πλέει σχεδόν καθόλου!

Θείε δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Θεωρητικά μπορώ να το κρύψω κάτω από την βάση του ξύλου αλλά θέλει να είναι αρκετά χοντρό το κούτσουρο για να γίνει κάτι τέτοιο και εγώ μέχρι πρότεινος χρησιμοποιούσα σχετικά λεπτά κούτσουρα.
Πάντως από την στιγμή που το φωτιστικό τοποθετείται με την πλάτη, το τροφοδοτικό δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου...
Λογικα θα εχει, αλλα ειδα στο aliexpress υπαρχουν τετοια με το δεκα-μετρο. Δες και παρε. Απλα θα πρεπει να βαλεις διακοπτακι και φις εξτρα.

Εγω εχω φτιαξει ενα φωτιστικο που δεν φαινεται τιποτα. Απλα δεν εχω τροφοδοτικο ακομη και δεν το ολοκληρωσα.

Και δεν σε υποχρεώνει και κανένας να βάλεις το τροφοδοτικό στο ξύλο, έτσι δεν είναι;
Απλά χρειάζεται μεγάλο καλώδιο στην αρχή της λεντοταινίας ώστε να κρύβεται το τροφοδοτικό κάτω απ´ το τραπεζάκι.
Τώρα θα μου πείς και που να μπει ο διακόπτης... Δεν μπορεί να μπεί μετά το τροφοδοτικό;

Πως δε μπορεί. Τόσες φορές του το έχω γράψει και εγώ και ο Νεκ εκεί αυτός.

Σήμερα έχοντας ρεπό ασχολήθηκα να φτιάξω ένα σκαμπό ντουκι από καδρονακια παλετας τα οποία πλανισα με το εργαλείο από τα lidl!
Εδώ με τους σφικτηρες και κρυφές ενώσεις βίδας της Wolfcraft.
Έπειτα τριφτηκε και στοκαριστηκε με μιξ κολλας και πριονιδιων.
Το απόγευμα το καπάκι.

DSC_3879.jpg

χαχα οντως ντουκι!! Και σε πρωτο πλανο ο Δεβαλτος:)

Εχεις κολλησεις παλετοσανιδες μαζι? Μου φαινεται μεγαλο το παχος ειτε απατα η φωτο. Τι παχος εχουν τα ποδια?

Όντως δείχνει "ντούκι" Κυριάκο (σαν μικρογραφία πάγκου είναι!).
Ερώτηση:οι σφιγκτήρες χρειάζονται εφόσων έχει βιδωθεί;

Πως δε μπορεί. Τόσες φορές του το έχω γράψει και εγώ και ο Νεκ εκεί αυτός.

Σήμερα έχοντας ρεπό ασχολήθηκα να φτιάξω ένα σκαμπό ντουκι από καδρονακια παλετας τα οποία πλανισα με το εργαλείο από τα lidl!
Εδώ με τους σφικτηρες και κρυφές ενώσεις βίδας της Wolfcraft.
Έπειτα τριφτηκε και στοκαριστηκε με μιξ κολλας και πριονιδιων.
Το απόγευμα το καπάκι.

DSC_3879.jpg

Δεβαλτος ο 14ος χαχαχα λόγο τάσης.

Μιχάλη είναι μασιφ και προέρχονται από παλετες λαμαρινων στέγης!
Είναι περίπου 5 επί 7 εκ.

Δημήτρη όντως με την ίδια φιλοσοφία και σχεδίαση έγινε.
Οι σφικτηρες αμέσως μετά το βιδωμα βγήκαν!

Μπράβο ρε Κυρ.

Θα θυμάμαι ότι μετά από (πολύ) καιρό, του Αγίου Νικολάου ανήμερα κ στην σελίδα 500 είδα έργο σου !!!

Άνετα μπορείς κόβεις κρεατικά πάνω του κ μετά στα κάρβουνα.

Άκου ....καδρονάκια :flipout:

Ωραί εργαλείο το κιτρινάκι Κυριάκο :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Για το κομορεσέρ λέω, το Stanley.... :flipout:

Απο που βγαίνει το ντουκι?

Εγω χθες και σήμερα έφτιαξα μια άγρια ματσολα απο οξιά και πουρνάρι. Επίσης μερικά ακομη ρεσοσπιρτοκουτα. Βαμμένα με βερνίκι εμποτισμού και ξεκίνημα φινιρίσματος κατά Μπαμπη way!

online photo storage

Καλο!

Δεν θυμαμαι αν σας το εχω ξαναδειξει,τωρα βρηκα τις φωτο...:grandpa:
Δουλεια πριν από λιγους μηνες.

Κουρευτικη μηχανή του 1993 νομιζω,πολυδουλεμενη αλλα αψογη μηχανικα λογω συχνης αλλαγης λαδιων(10w-40 lidl)
Χαλασε το συστημα ανυψωσης και ειπα να της δωσω καποια παραταση ζωης...

[/url

[url=https://photouploads.com/image/N10]

Ποια παραταση ζωης βρε...νεα ζωη της εδωσες, σαν καινουργια εγινε!

Το ψυγείο μου σχεδόν ξεκίνησε τα προβλήματα εκκίνησης του μοτέρ τον Αύγουστο, στη συνέχεια τον Οκτώβρη και σχεδόν παρέδωσε πνεύμα πριν 10 ημέρες. Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω μάστορα ο οποίος με την πρώτη μάτια μου είπε απόλυτα οτι ειναι η πλακέτα πίσω από τα ρυθμιστικά της θερμοκρασίας της συντήρησης και του καταψύκτη. Το πρόβλημα ήταν ενα συνεχόμενο γκρουπ γκρουπ και όλες οι λυχνίες αναβόσβηναν. Το κόστος της πλακέτας γύρω στα 100 ευρώ όπου μπορούσα να την πάρω μόνος μου από την BSH ή να μου την έφερνε ο ευγενέστατος τεχνικός και φυσικά επιπλέον τα εργατικά του.
Ψάχνοντας στο Ίντερνετ βρήκα και άλλους πολλούς με το ίδιο πρόβλημα όπου ένας πιο ψαγμένος κατηγόρησε έναν συγκεκριμένο ηλεκτρολυτικο πυκνωτή 470μF 16V ο οποίος παρέδιδε πνεύμα.
Αποφάσισα την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς...

Όπως βλέπετε πήρε κανονικά μπροστά το μοτέρ και το alarm εξαφανίστηκε μετά από 4-5 ώρες που έπιασε θερμοκρασία.
Κόστος επισκευής 10 λεπτά όσο έκανε ο πυκνωτής και ενα καμένο σουπλα από το κολλητήρι αφού δεν έβρισκα την βάση του...
Τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας πριν κάνετε επισκευές.
Είμαι απλά ενθουσιασμένος

Mπραβο Πανο, καλη δουλεια!!
Ωραια πινελια τα σηματα στο σασι :))

Το ψυγείο μου σχεδόν ξεκίνησε τα προβλήματα εκκίνησης του μοτέρ τον Αύγουστο, στη συνέχεια τον Οκτώβρη και σχεδόν παρέδωσε πνεύμα πριν 10 ημέρες. Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω μάστορα ο οποίος με την πρώτη μάτια μου είπε απόλυτα οτι ειναι η πλακέτα πίσω από τα ρυθμιστικά της θερμοκρασίας της συντήρησης και του καταψύκτη. Το πρόβλημα ήταν ενα συνεχόμενο γκρουπ γκρουπ και όλες οι λυχνίες αναβόσβηναν. Το κόστος της πλακέτας γύρω στα 100 ευρώ όπου μπορούσα να την πάρω μόνος μου από την BSH ή να μου την έφερνε ο ευγενέστατος τεχνικός και φυσικά επιπλέον τα εργατικά του.
Ψάχνοντας στο Ίντερνετ βρήκα και άλλους πολλούς με το ίδιο πρόβλημα όπου ένας πιο ψαγμένος κατηγόρησε έναν συγκεκριμένο ηλεκτρολυτικο πυκνωτή 470μF 16V ο οποίος παρέδιδε πνεύμα.
Αποφάσισα την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς...

Καλα εκανες και μπραβο σου!!

Ακριβως το ιδιο προβλημα πλακετας ειχε ενα ψυγειο Bosch 15ετιας που εχω στο σπιτι που νοικιαζω.
Εκανε τον ιδιο ενοχλητικο θορυβο που λες και συ καθε λιγο και λιγακι για περιπου 3 χρονια, ισως και παραπανω, τον οποιο και συνηθισα καθως η θερμοκρασιες εντος ηταν οκ. Ελαχιστες φορες αναβοσβηναν τα φωτακια της πλακετας.
Τωρα που φευγω με ρωτησε ο ιδιοκτητης αν εχει καποιο προβλημα το σπιτι και του ανεφερα το ψυγειο. Εστειλε τεχνικο, εβγαλε την πλακετα, εβγαλε και το κολλητηρι του και αλλαξε μαλλον ενα πηνιακι. Ολα οκ.