Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ναι μωρέ βάσεις όπως έχει φτιάξει η Tritonίτσα, αλλά σιγά σιγά.

Το δύσκολο κομμάτι είναι μέχρι να αποφασίσεις τι ακριβώς θα φτιάξεις... Τα υπόλοιπα, για σένα, είναι δουλειά ενός απογεύματος.

Και μιας και μιλάμε για δωράκια... Ξεκίνησα ήδη απο χθές τη συσκευασία...

Α εσυ το εχεις τερματισει :grinning-smiley-043
Και στο φινιρισμα, αλλα και στη συσκευασια!
Τελικα η εικονα λεει πολλα!!

Το μινι ρεσο, πως εχεις κανει την εγκοπη, ρωτω ξανα, σιγουρα μονο με παγκοπριονο? πολυ λειο το βλεπω εσωτερικα.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη κανα μελομακάρονο καί κάνας κουραμπιές λείπει γιά να είναι 100 % στό εορταστικό κλίμα

Κώστα προσωπικά τά εργαλεία πού κρέμονται από τά τσιγκέλια σάν αμνοερίφια δέν μού αρέσουν καθόλου,ίσως νά είναι η νέα μόδα,αλλά προτιμώ νά είμαι ντεμοντέ.
Τα εργαλεία τά θέλω μέσα στίς βαλίτσες τους και επάνω στό ράφι.

Α εσυ το εχεις τερματισει :grinning-smiley-043
Και στο φινιρισμα, αλλα και στη συσκευασια!
Τελικα η εικονα λεει πολλα!!

Το μινι ρεσο, πως εχεις κανει την εγκοπη, ρωτω ξανα, σιγουρα μονο με παγκοπριονο? πολυ λειο το βλεπω εσωτερικα.

Μόνο με παγκοπρίονο... Η πρώτη δοκιμή του πρόχειρου sled που έφτιαξα.
Αν έχεις σταθερό το ξύλο και κοντινά διαστήματα κοπής, να επικαλύπτει η μια τομή την άλλη, βγαίνει σχετικά λείο.
Αν δείς οτι μοιάζει λίγο με κοτλέ πέρνα το και με μια ψιλή λιμούλα να γλυκάνει.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη κανα μελομακάρονο καί κάνας κουραμπιές λείπει γιά να είναι 100 % στό εορταστικό κλίμα

Κώστα προσωπικά τά εργαλεία πού κρέμονται από τά τσιγκέλια σάν αμνοερίφια δέν μού αρέσουν καθόλου,ίσως νά είναι η νέα μόδα,αλλά προτιμώ νά είμαι ντεμοντέ.
Τα εργαλεία τά θέλω μέσα στίς βαλίτσες τους και επάνω στό ράφι.

Ντεμοντε δεν ειναι στις βαλιτσες, κουραστικο και αβολο θα ειναι. Τα ετοιμοπολεμα εργαλεια ειναι καλυτερα, οχι τοσο εκτεθειεμενα, ουτε εμενα μου αρεσει.
Αλλα σε ντουλσπι ή συρταρι ειναι καλυτερα!
Μου τι δινει να θελω ενα εργαλειο και να μην ειναι αμεσα προσβασιμο με μια μονο κινηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μόνο με παγκοπρίονο... Η πρώτη δοκιμή του πρόχειρου sled που έφτιαξα.
Αν έχεις σταθερό το ξύλο και κοντινά διαστήματα κοπής, να επικαλύπτει η μια τομή την άλλη, βγαίνει σχετικά λείο.
Αν δείς οτι μοιάζει λίγο με κοτλέ πέρνα το και με μια ψιλή λιμούλα να γλυκάνει.

4 κοπες τα εκανα τα εκανα εγω, οχι αλληλοεπικαλυπτομενεες....τα φτιαχνω με λιμα μετα αλλα δεν διορθωνεται τελειως. Επαναπαυομαι στο οτι δεν φαινεται το σημειο λογω καλυψης απο τα σπιρτα.

4 κοπες τα εκανα τα εκανα εγω, οχι αλληλοεπικαλυπτομενεες....τα φτιαχνω με λιμα μετα αλλα δεν διορθωνεται τελειως. Επαναπαυομαι στο οτι δεν φαινεται το σημειο λογω καλυψης απο τα σπιρτα.

Βαριέσαι, γί αυτό. Θέλει λίγο υπομονή.
Εγώ, αν κάτι μου αρέσει, θα φάω πιο πολύ χρόνο στο φινίρισμα απ´ ότι στην κατασκευή.
Για παράδειγμα, με ενοχλούσαν οι βάσεις του πλεξιγκλάς που ήταν θολές απ´ την κοπή. Τις έτριψα με ψιλό γυαλόχαρτο αλλά, παρ´ ότι έγιναν εντελώς λείες, η θολούρα παρέμενε.
Κάποια στιγμή είδα στο youtube ένα βιντεάκι σαν αυτό και με ένα φλογιστράκι λαμποκοπήσανε.
Θέλει λίγο εξοικείωση όμως, λίγο περισσότερη φλάγα απ´ ότι χρειάζεται και το πλεξιγκλάς θα γίνει φλαμπέ. :grandpa:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βαριέσαι, γί αυτό. Θέλει λίγο υπομονή.
Εγώ, αν κάτι μου αρέσει, θα φάω πιο πολύ χρόνο στο φινίρισμα απ´ ότι στην κατασκευή.
Για παράδειγμα, με ενοχλούσαν οι βάσεις του πλεξιγκλάς που ήταν θολές απ´ την κοπή. Τις έτριψα με ψιλό γυαλόχαρτο αλλά, παρ´ ότι έγιναν εντελώς λείες, η θολούρα παρέμενε.
Κάποια στιγμή είδα στο youtube ένα βιντεάκι σαν αυτό και με ένα φλογιστράκι λαμποκοπήσανε.
Θέλει λίγο εξοικείωση όμως, λίγο περισσότερη φλάγα απ´ ότι χρειάζεται και το πλεξιγκλάς θα γίνει φλαμπέ. :grandpa:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχω αρκετο περιθωριο ακομη να αυξησω την υπομονη μου στις κατασκευες...θελω αποδοση.
Στο χαρακτηρα εχω υπομονη.
Για τα μινι ρεσω μου, πρεπει να φταιει και το ξυλο λιγο. Σε μερικες κοπες καπνιζε σαν να καιγοταν. Ειναι πολυ ξερο, ισως φταιει αυτο.

Mπαμπη απιστευτα λαμπερα και ομορφα τα δωρα με τις πλεξι βασεις!!!
Για πες, πως τα χρωματοφινιρισες?

Mπαμπη απιστευτα λαμπερα και ομορφα τα δωρα με τις πλεξι βασεις!!!
Για πες, πως τα χρωματοφινιρισες?

Μιχάλη, το μυστικό δεν είναι το χρώμα αλκά το λούστρο.
Στην αρχή πολύ καλό τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο, μετά ένα βάψιμο να πάρουν την απόχρωση που θέλω και στη συνέχεια ελαφρύ τρίψιμο μη χαλάσεις το χρώμα και βερνίκι σε σπρέυ.
Περνάς κάμποσα χέρια, ελαφρά όμως. Περιμένεις να στεγνώσει και ξαναπερνάς.
Μετά το 3ο-4ο χέρι τρίβεις απαλά με ντουκόχαρτο, 400 και πάνω, και μετά ξανα δύο ή τρία χέρια. Θα κρίνεις με το μάτι.

Στην αρχή πολύ καλό τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο, μετά ένα βάψιμο να πάρουν την απόχρωση που θέλω και στη συνέχεια ελαφρύ τρίψιμο μη χαλάσεις το χρώμα και βερνίκι σε σπρέυ.
Μετά το 3ο-4ο χέρι τρίβεις απαλά με ντουκόχαρτο, 400 και πάνω, και μετά ξανα δύο ή τρία χέρια. Θα κρίνεις με το μάτι.
Απλο διαφανο σπρευ βερνικι?
Ποσο το κενο αναμεσα στα ψεκασματα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάπνιζε; :chinscratch:

Δεν μ´ αρέσει αυτό που λές...

ουτε εμενα, αφου σκεφτηκα τι δισκο φοραει το πριονι :flipout:
Απλα το εκανε σε ενα δυο κομματια στις κοπες για το σπιρτοκουτο.

Ωραία δημιουργήματα, μπράβο!

Ναι και ένα χθεσινό δικό μου.

IMG_20161205_223256.jpg

IMG_20161205_223306.jpg

IMG_20161205_223341.jpg

Θα το δώσω αύριο δώρο σε έναν καθηγητή μου και ελπίζω να το εκτιμήσει.
Ξύλο φτελιάς (δικής μου) σχεδόν φρέσκο, εσωτερικό σκάψιμο αποκλειστικά με σκαρπέλο, τρίψιμο Diabolic, φινίρισμα με λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο και ταινία LED 14.4 Watt/m ζεστό λευκό.

Νίκο πολύ ωραίο είναι,αν δεν το εκτιμήσει πρόβλημά του.Αν επιτρέπεις,imo πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς πιο όμορφα καλώδια,δίκλωνα στριφτά με υφασμάτινη επένδυση πχ.

Ωραιο Νικολι, αλλα ακομη δεν μου καθεται καλα ο τροπος που τοποθετεις τα τροφοδοτικα.
ΥΣ θερμοκολλα/σιλικονι ζεστη εχεις δοκιμασει για στερεωση καλωδιου/ταινιας/τροφοδοτικου?

Απλο διαφανο σπρευ βερνικι?
Ποσο το κενο αναμεσα στα ψεκασματα?

Ναι, απλό.
Χρησιμοποιώ ένα απλό φτηνό σπρει που βρίσκεις σ´ οποιδήποτε χρωματοπωλείο.
Αν θες παίρνεις ματ ή γυαλιστερό, δεν έχουν και μεγάλη διαφορά πάντως.
Το κενό ανάμεσα στους ψεκασμούς έχει βα κάνει και με τον καιρό. Στην αρχή τραβάει πολύ γρήγορα, μπορεί και σε πέντε λεπτά να είναι ΟΚ. Σιγά σιγά, κι όσο στεγνώνουν οι ορώτες στρώσεις, τραβάει πιο αργά.
Για καλύτερα αποτελέσματα άστο μια μέρα και την επομένη, που θα έχει σκληρήνει εντελώς το βερνίκι, ρίξε ένα ελαφρύ τριψιματάκι με ντουκόχαρτο και πέρνα τα τελευταία δύο χέρια, τα τελικά.
Λίγο προσοχή μόνο, με ρέγουλα γιατί αν ρίξεις παραπάνω απ´ ότι πρέπει και σου τρέξει θέλει αμέσως σκούπισμα και να περιμένεις μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά για να το ξανατρίψεις.

843.0206x0600.png

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ναι, ετσι μονο γινεται, ελεγα μηπως και ειχες καποιον αλλο μαγικο τροπο. Δυστυχως θελει πολυ χρονο, ειδικα το περιμενε στα περασματα με σπρευ, αλλα το αποτελεσμα ειναι καταπληκτικο. Μπραβο και παλι.
Πρεπει να σε εφυγε και σχεδον ενα μπουκαλι σπρευ βερνικι, ετσι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πρεπει να σε εφυγε και σχεδον ενα μπουκαλι σπρευ βερνικι, ετσι?

Κοίτα, το μπουκάλι είναι φτηνό, 3-3,5 κοστίζει, αλλά με τόσα περάσματα χαλάω περίπου ένα μπουκάλι για κάθε 6-8 μύτες.
Το μυστικό είνα πολλά αλλά ελαφρά περάσματα για να μην σου τρέξει.

Γιάννη φανταστικό. :SFGSFGSF:
Κι εννοώ συνολικά φανταστικό, και σαν σύλληψη και σαν κατασκευή αλλά και σαν χρήση.
Πολλά συγχαρητήρια και σ´ εσένα και στην αδερφή σου.:grandpa:

Γεια σου Γιάννη ...δικέ μου άνθρωπε με τα Parkside σου !!! :worshippy:

Πολύ όμορφο. Μπράβο Γιάννη.

Κ ο παππούς σήμερα έστειλε ένα έλκηθρο κ ενα ρούντολφ στο Δημοτικό Σχολείο που δουλεύει η κόρη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ένα μπράβο για τα έργα σας που θα δώσουν μεγάλη χαρά στα παιδάκι. Μπράβο και την αδελφή του Γιάννη και την κόρη του παππού.

Μπραβο ρε παιδια!

Ευχαριστούμε, αλλά το δύσκολο έργο το έχουν οι δασκάλες. Θέλει "στομάχι" το επάγγελμα...