Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Αυτό μπέρδεψα και νόμιζα πως είναι το ΤΡΙΤΟΝ!!!!

Πρώτα ξαδέρφια πρέπει να είναι μεταξύ τους.

Αντώνη σε ευχαριστώ.

Βρήκα κ τις αρχικές φωτο. Κάπως έτσι ξεκίνησε το έργο.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άντε τώρα να σε σταματήσουν... άπαιχτος μάστορας.:SFGSFGSF:

Άντε τώρα να σε σταματήσουν... άπαιχτος μάστορας.:SFGSFGSF:

Παναγιώτη σε ευχαριστώ. Αφού δεν με κάνει ban ο Κυριάκος θα κάνω εγώ τον εαυτό μου για αποτοξίνωση :flipout:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δύσκολο για έμενα αυτό το έργο (μολυβοθήκη - συρταριέρα), αλλά είπαμε τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα.

Υλικά: φτελιά & οξυά.

Η Μetabo πήρε άριστα. Έκοψε τον κύκλο στο συρταράκι σαν "τόρνος" που λέει ο λόγος.

Το Σχέδιο clopy paste από το YouTube.

Gramps :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Aναρωτιέμαι αν η ΜΕΤΑΒΟ γεννήθηκε για σένα ή εσύ γεννήθηκες για τη ΜΕΤΑΒΟ. Χαίρομαι που φτιάχνεις με τεχνική άνεση, πλέον, ένα τόσο όμορφο εργόχειρο… Keep up the good work, Gramps ;-)

Ο Κώστας είναι ένας πάρα πολύ έμπειρος (πολυ)τεχνίτης -ευτυχώς όχι και ερημοσπίτης- οπότε η εμπειρία δεκαετιών που έχει τον βοηθάει πολύ να αντιλαμβάνεται εύκολα πράγματα, να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα, οπότε και με το ξύλο που ασχολήθηκε τελευταία ήταν σίγουρο πως θα πετύχαινε καταπληκτικά αποτελέσματα...και έχω την υποψία πως δεν έχουμε δει πολλά ακόμη, τώρα "ξεψαρώνει" με το ξύλο...είναι από τους αγαπημένους μου εδώ μέσα.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Συνονόματε παππού, τα σέβη μου.
Τα έργα σου με βοηθάνε ψυχολογικά να κάνω οικονομία για να επενδύσω κι εγώ σε κορδελίτσα.
Τα ζηλεύω πολύ που τα βλέπω στο γιουτούμπ όλα αυτά τα κουτάκια (αλλά και πολλά άλλα) που μόνο με κορδέλα γίνονται,
τώρα που τα βλέπω και στην πράξη από εσένα, ψήνομαι περισσότερο. Δεν έχω ακόμα προσδιορίσει αν χρειάζομαι την μεγάλη
ή αν θα με κάλυπτε και μία στα 8-10cm ύψος κοπής.

Κώστα (Vrass) εγώ την έχω πλέον δρομολογήσει (την κορδελίτσα), και κατόπιν ωρίμου σκέψεως κατέληξα σ αυτήν με ύψος κοπής 20 cm, η οποία με καλύπτει για τα περισσότερα που ´χω σχεδιάσει να σκαρώσω.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Συνονόματε παππού, τα σέβη μου.
Τα έργα σου με βοηθάνε ψυχολογικά να κάνω οικονομία για να επενδύσω κι εγώ σε κορδελίτσα.
Τα ζηλεύω πολύ που τα βλέπω στο γιουτούμπ όλα αυτά τα κουτάκια (αλλά και πολλά άλλα) που μόνο με κορδέλα γίνονται,
τώρα που τα βλέπω και στην πράξη από εσένα, ψήνομαι περισσότερο. Δεν έχω ακόμα προσδιορίσει αν χρειάζομαι την μεγάλη
ή αν θα με κάλυπτε και μία στα 8-10cm ύψος κοπής.

Σε ευχαριστώ.
Χαίρομαι που σε είχα "βασανίσει" κ στην σέγα πάγκου, όπου πλέον διαπρέπεις.

Αν "αντέχεις" πάρε μία κ καλή την (συγκεκριμένη) μεγάλη.
Τα καλά αποτελέσματα κ με την πριονοκορδέλα από εσένα τα θεωρώ δεδομένα.
Καλό βράδυ.

επιπλέον φωτο.....

Μ αρέσει , μπράβο !

(Μια παρατήρηση-πρόταση για επόμενη αντίστοιχη κατασκευη .
Θα μπορούσες να το κανεις ολο απο ενα ενιαίο κομμάτι και να μην φαινοντουσταν ούτε τα κοψιματα .)

Μ αρέσει , μπράβο !

(Μια παρατήρηση-πρόταση για επόμενη αντίστοιχη κατασκευη .
Θα μπορούσες να το κανεις ολο απο ενα ενιαίο κομμάτι και να μην φαινοντουσταν ούτε τα κοψιματα .)

Καλημέρα Mr_Kenzo. Σε ευχαριστώ.

.....Μ´ αρέσουν οι Παρατηρήσεις, διορθώνομαι :a0210:

Καλημέρα Mr_Kenzo. Σε ευχαριστώ.

.....Μ´ αρέσουν οι Παρατηρήσεις, διορθώνομαι :a0210:

Οι παρατηρήσεις-συμβουλές των πιο έμπειρων είναι πάντα καλοδεχούμενες και χρήσιμες.

Οι παρατηρήσεις-συμβουλές των πιο έμπειρων είναι πάντα καλοδεχούμενες και χρήσιμες.

Συμφωνώ απόλυτα.

Σημερινή μικρή κατασκευή από πλαστικό πολυαμίδιο (λευκό ερταλόν) στον ξυλότορνο της Boston.

Δύο αντάπτορες για τις δύο αναμονές αναρρόφησης της σκόνης στον νέο ταινιολειαντήρα της Boston, έτσι ώστε να ταιρίαζει το άκρο από την σκούπα της Karcher.

Last edited by a moderator:

Πολύ ωραία Κώστα, κάνεις την δουλεία σου μια χαρά. Με τον τόρνο έγιναν μια χαρά.
Κρίμα που δεν είμαστε κοντά. χαχα

Πολύ ωραία Κώστα, κάνεις την δουλεία σου μια χαρά. Με τον τόρνο έγιναν μια χαρά.
Κρίμα που δεν είμαστε κοντά. χαχα

Δεχόμεθα κ παραγγελίες. Τα μεταφορικά βαρύνουν τον τελικό χρήστη :flipout: