Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτές τις πληροφορίες τώρα πρέπει να τις βάλουμε στα έργαλεια χειρός.
Και επειδή θα τις μεταφέρω θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας για τα σκαρπελα της Bacho.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όπως επίσης και για τα Narex.

Απάντηση: Κουτί / κασετίνα για δυό καλά σκαρπέλα

Γιά να δωρίσω δυό καλά σκαρπέλα (PFEIL) στον κολλητό μου φίλο, που τυχαίνει νά αΎ½ναι κι ο πιό μορφοδούλης μαραγκός στο νησί, θεώρησα καλό να φτιάξω και την κατάλληλη κασετίνα. Τό σώμα είναι από πεύκο, και το καπάκι από χοντρό καπλαμά sippo (5mm). Σκάλισα και τ´ αρχικά του, ώστε το δώρο νά γίνει πιό προσωπικό και πιό φροντισμένο. Περασμένο με μείγμα βρασμένου λινέλαιου και νεφτιού, και στο τέλος μέ κεράκι.
(Ελπίζω να τό ᾽βαλα στο σωστό νήμα… αν όχι, ας επέμβει ο παιδονόμος κι ας το τακτοποιήσει)

Όμορφη μαστορική κατασκευή.

Απάντηση: Κουτί / κασετίνα για δυό καλά σκαρπέλα

Γιά να δωρίσω δυό καλά σκαρπέλα (PFEIL) στον κολλητό μου φίλο, που τυχαίνει νά αΎ½ναι κι ο πιό μορφοδούλης μαραγκός στο νησί, θεώρησα καλό να φτιάξω και την κατάλληλη κασετίνα. Τό σώμα είναι από πεύκο, και το καπάκι από χοντρό καπλαμά sippo (5mm). Σκάλισα και τ´ αρχικά του, ώστε το δώρο νά γίνει πιό προσωπικό και πιό φροντισμένο. Περασμένο με μείγμα βρασμένου λινέλαιου και νεφτιού, και στο τέλος μέ κεράκι.
(Ελπίζω να τό ᾽βαλα στο σωστό νήμα… αν όχι, ας επέμβει ο παιδονόμος κι ας το τακτοποιήσει)

Εδώ πλέον μιλάμε για καθαρά παραδοσιακή τεχνική ξυλουργική. Βαγγέλη είσαι σε άλλο επίπεδο.
Ξυλοκατασκευές που αξίζουν τον θαυμασμό μου. Εύγε! :SFGSFGSF:

Re: Κουτί / κασετίνα για δυό καλά σκαρπέλα

attachment.php
]

Βαγγελη στην φωτο αυτη σου εσπασαν τα αυτακια στις μακρυες γωνιες και τα αντικατεστησες?
Προσπαθω να καταλαβω το διαφορετθικο χρωματισμο τους.

Re: Κουτί / κασετίνα για δυό καλά σκαρπέλα

Βαγγελη στην φωτο αυτη σου εσπασαν τα αυτακια στις μακρυες γωνιες και τα αντικατεστησες?
Προσπαθω να καταλαβω το διαφορετθικο χρωματισμο τους.
Δεν εσπασαν. Αλλα λογο κοπης αυτα τα κομματια θα επρεπε να ανηκουν στο μπροστινο κομματι. Ομως ειναι χαμηλοτερο για να υπαρχει η εσοχη για να ανοιγει το καπακι, οποτε δεν υπηρχε καπου να πιαστουν και ετσι τα κολλησε λογικα στα πλαινα κομματια, με διχρωμια, ωστε να υπαρχει ομοιομορφια με το πισω μερος που ειναι σωστα η χελιδονοουρα καθως το πισω κομματι εχει πληρες υψος. Ετσι απο τα πλαγια φαινεται ιδια τεχνικη μπρος και πισω.

Δεν ηθελε ομως διχρωμια εκει.
Επρεπε λογικα να ειναια πο το ιδιο κομματι με την πλευρα.
Δεν θα ταιριαζε με το πισω μερος απο τα πλαγια ή απο πανω ομως και θα ηταν πιο "χτυπητο". Εγω το θεωρησα πολυ φυσιολογικο γιατι κρατα πισω και μπροστα ομοιομορφο και αν δεν το ελεγες δεν θα το προσεχα.

Πολύ ωραία και μαστορική δουλειά και από μετρήματα _με δεδομένο ότι έγινε στο χέρι- . . . Κέντημα!
Ενά μεγάλο μπράβο από εμένα Βαγγέλη, γιατί σε τόσο μικρό κομμάτι φαίνεται η ακρίβεια τόσο του σημαδέματος όσο και των κοπών καθώς τα περιθώρια σφάλματος δεν είναι ούτε ένα δέκατο του χιλιοστού! :T:
Όσο για τα αυτάκια-υπολείματα της χελιδονουράς, δεν είναι από άλλο ξύλο πιστεύω , καθώς θα ήταν μια περιττή δυσκολία!
Το κουτί δέθηκε σαν σύνολο, σημαδεύτηκαν τα όρια της γκινισιάς, το κουτί λύθηκε κόπηκε στο εμπρός μικρό πλαϊνό, στα όρια που απαιτεί το πέρασμα του καπακιού, και τα κοματάκια της χελιδονουράς που προέκυψαν (το κάτω όριο του καπακιού είναι στο ίδιο ύψος με το τέλος της ουράς) κολλήθηκαν στα μεγάλα πλαϊνά.
Στη συνέχεια δούλεψε ρούτερ (χεριού και αυτό πιστεύω και σκαρπέλο).
Ούτως ή άλλως, από άποψη αντοχών το κουτάκι, στο όνομα της οπτικής συμμετρίας, την αντέχει αυτή τη "δομική θυσία" !
Κάπως έτσι λέω ότι έγινε, αλλά ο μόνος που ξέρει ακριβώς , είναι ο καλιτέχνης/ δημιουργός αυτής της λιτής αλλά εντυπωσιακά ακριβούς κατασκευής ! ! :)

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τιποτα σπουδαιο

Καθαρισα ενα μπαλκονι περασμενο με isoflex για να δω τις φθορες του και να τις διορθωσω με το ιδιο υλικο.

upload image free

Δύσκολο για έμενα αυτό το έργο (μολυβοθήκη - συρταριέρα), αλλά είπαμε τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα.

Υλικά: φτελιά & οξυά.

Η Μetabo πήρε άριστα. Έκοψε τον κύκλο στο συρταράκι σαν "τόρνος" που λέει ο λόγος.

Το Σχέδιο clopy paste από το YouTube.

επιπλέον φωτο.....

Last edited by a moderator:

Κώστα 10 μέ τόνο:SFGSFGSF:,έμ τά εργαλεία λένε κάνουν τόν μάστορα,άντε άν δέν έχεις πριονοκορδέλα νά τό κόψεις αυτό μέ σέγα η μέ σπαθοσέγα μέ τίποτα.

Ωρα είναι νά κατέβεις κάτω στήν γιαγιά καί νά καθήσετε παρέα νά δείτε τηλεόραση,γιατί φαντάζομαι θά κάνει παράπονα πού σέ έχει χάσει κοντά ένα χρόνο τώρα,δουλειά-ταράτσα-ταράτσα δουλειά,τό σπίτι δέν σέ βλέπει καθόλου,καί προβλέπω νά κάνει κανα login μέ τόν λογαριασμό σου και νά μάς κάνει εμάς τά παράπονα πού σέ έχουμε παρασύρει.:flipout::ernaehrung004:

Άμα δεν πιάνουν τα χέρια σου, και κορδέλα να πάρεις, θα κόψεις τα δάχτυλά σου.
Κώστα, όπως το βλέπω, θα βγεί ένα κομψοτέχνημα... :SFGSFGSF:
Ετοιμάζομαι για κορδέλα.... :flipout:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άμα δεν πιάνουν τα χέρια σου, και κορδέλα να πάρεις, θα κόψεις τα δάχτυλά σου.
Κώστα, όπως το βλέπω, θα βγεί ένα κομψοτέχνημα... :SFGSFGSF:
Ετοιμάζομαι για κορδέλα.... :flipout:
Εμενα με έπιασε η γυναίκα μου να κοιτάω πριονοκορδελες στο Ίντερνετ . Τι άκουσα δεν λέγετε. Καλυτερα να με έπιανε να βλεπω πορνό...

Σας ευχαριστώ. Ίσως φαίνεται εύκολο στο YouTube αλλά έχει .....πολύ δουλειά το άτιμο.

κ. Μπάμπη κοίτα μην ξετρυπώσεις καμιά "στρατιωτική" πριονοκορδέλα εκεί που είσαι !

Δημήτρη η γιαγιά λείπει 4ήμερo στο Λονδίνο με την Coffee Island, οπότε ....δώσε τώρα που γυρίζει.

Καλό θα βγει.............

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ρε Κώστα το τριβιακι αυτό τι είναι?

Κάποια στιγμή πρέπει να ανεβάσω ποια είναι (για εμένα) τα πιο απαραίτητα εργαλεία του ερασιτέχνη ξυλουργού.

Άσε που ήθελα να ποστάρω αλλά την έχασα την φωτο, εκείνη που έβαζα την κόλλα με το όνομα σου για γούρι !!!!