Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εχεις αυτόματο πλήρωσης στην εγκατάσταση?
Κανονικά μετα την τοποθετηση του δοχείου πρεπει να αφαιρείς (συνήθως) αέρα ώστε να εχει πίεση ιση με αυτην του αυτοματου πλήρωσης-0.2Bar. Ο αυτόματος να έχει πίεση ίση με το στατικό ύψος+0.5bar

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το δοχειο ειναι με συνδεση 3/4. Εκει που το συνδεσα ειναι η συνδεση για πληρωση/ εκκενωση των νερων και ειναι 1/2. Οποτε μαζι με την αλλαγη διατομης, που πιστευω δεν παιζει μεγαλο ρολο, συνδεθηκε χαμηλα που ισως καποιες φορες να μαζεψει μουργα. Αν προσθεσουνε οτι το αρχικο ηταν 18lt ενω εγω εβαλα 12lt, εχουμε ακομη μια ατασθαλια!
Και το δικό μου χαμηλά είναι (πιο χαμηλά από τον λέβητα), και δη πλαγιαστό, αλλά ΟΚ τόσα χρόνια, no problems και δε βαραίνει κ ιδιαίτερα κατά τη λειτουργία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν νομίζω να μαζέψει μουργα γιατί δεν κυκλοφορεί μεσα στο διαστολής,είναι στάσιμο.

Τρύπησε η μεμβράνη;

Διακόπτες έχω βάλει παντού και ξηλωσα τα χερούλια.
Απο περσυ δεν μου αρεσε η πιεση στο μανομετρο του αυτοματου πιεσεως. Οταν ζεστενοταν το νερο ανεβαινε αισθητα σε σχεση με κρυο. Χθες ειπα να τσεκαρω τον αερα του, μιας και μετρησα σχεδον 0.7+ bar διαφορα κρυο-ζεστο! Εκει διαπιστωσα οτι τρυπησε η μεβρανη, εβγαλε νερο απο τη βαλβιδα μετα αφου του εριξα τη πιεση.

Εχεις αυτόματο πλήρωσης στην εγκατάσταση?
Κανονικά μετα την τοποθετηση του δοχείου πρεπει να αφαιρείς (συνήθως) αέρα ώστε να εχει πίεση ιση με αυτην του αυτοματου πλήρωσης-0.2Bar. Ο αυτόματος να έχει πίεση ίση με το στατικό ύψος+0.5bar
Εχω, ναι! Το εβαλα στο 1.3 κρυο. Το απογευμα θα δω ποσο θα παει οταν δουλεψει ο λεβητας και ζεσταθει το νερο. Το διαστολης εχει 1.5bar απο τη μανα του.
Τον αυτοματο τον ειχα συνηθως στο 1.5bar και παραπανω οσο το boiler ηταν σοφιτα. Μετα την μεταφορα του στο λεβητοστασιο και τη μειωση μηκους καποιον γραμμων το ειχα λιγο λιγοτερο, 1.2- 1.5 το πολυ.
Τωρα με τα λεγομενα σου, λες οτι ειτε πρεπει να αυξησω τη πιεση στον αυτοματο, ειτε να ριξω τη πιεση στο δοχειο διαστολης.

Και το δικό μου χαμηλά είναι (πιο χαμηλά από τον λέβητα), και δη πλαγιαστό, αλλά ΟΚ τόσα χρόνια, no problems και δε βαραίνει κ ιδιαίτερα κατά τη λειτουργία.
Δεν βαραινει τη λειτουργια, παθητικο ρολο παιζει. Απλα ειπωθηκε απο καποιο περισσοτερο ειδικο οτι μπορει να βουλωσει η σωληνωση, επειδη τα τυχον ιζηματα, αλατα κλπ πανε χαμηλα και να μην δουλευει σωστα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν βαραινει τη λειτουργια, παθητικο ρολο παιζει. Απλα ειπωθηκε απο καποιο περισσοτερο ειδικο οτι μπορει να βουλωσει η σωληνωση, επειδη τα τυχον ιζηματα, αλατα κλπ πανε χαμηλα και να μην δουλευει σωστα.
Βαραίνει δεν εννοούσα ότι επιβαρύνει κάτι, αλλά ότι όταν το νερό ζεσταίνεται, ακριβώς επειδή είναι δοχείο διαστολής, ορισμένο από το νερό που διαστέλλεται καταλήγει εκεί. Το δικό μου δοχείο επειδή ακουμπάει πλαγιαστά σε μια βάση μπορώ να το σηκώσω οποτεδήποτε - κι όταν η εγκατάσταση είναι κρύα, είναι ελαφρύ (άδειο εντελώς), όταν θερμάινεται κάποιο νερό λόγω διαστολής πάει εκεί και ζυγίζει 3-4 κιλά παραπάνω.

Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Ρε παππου, αυτοι ειναι τεραστιοι!
Τωρα εμπρος στα ρεσο καταλαβα το μεγεθος τους!
:firstprize:

Ρε παππου, αυτοι ειναι τεραστιοι!
Τωρα εμπρος στα ρεσο καταλαβα το μεγεθος τους!
:firstprize:

Καλημέρα.
Τους φτιάχνω σύμφωνα με τις δικές μου διαστάσεις !

Από βάρος πως πάνε;

Από βάρος πως πάνε;

Το φωτιστικό Fighter είναι ένα από τα μεγαλύτερα & πιο βαριά Industrial Lamp που φτιάχνω.

Έχει ύψος (χωρίς την ξύλινη βάση του) 42 cm, πλάτος (χωρίς την ξύλινη βάση του) 20 cm & το πλήρες βάρος του ανέρχεται στα 6 κιλά & 800 γραμμάρια.

Το ξύλο της βάσης του είναι από σύνθετη ξυλεία οξυάς με πλάτος 26 cm & βάθος 24 cm. Το πάχος του ξύλου της βάσης είναι 4 cm.

Είναι περασμένο 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο της Auro.
Στην συνέχεια Ξύλινη βάση & Μαχητής περάστηκαν (ψεκάστηκαν) 2 φορές με διάφανο σπρέι σατινέ.

Αλλαξα δυό απλούς εξωτερικούς διακόπτες στό εργαστήριο πού είχαν κάποια δυσλειτουργία μέ τά πολλά χρόνια,καί λόγο καλαισθησίας άλλαξα καί τήν πρίζα σούκο από κάτω.Χρησιμοποίησα ακροχιτώνια καί πρέσσα γιά τήν σύνδεση τού καλωδίου μέ τήν κλέμα τής πρίζας.

mpr110.jpg

mpr510.jpg

mpr210.jpg

mpr410.jpg

Last edited:

Μάστρο Δημήτρη,σου βγάζω το καπέλο!!!

Τέλεια δουλειά,που δείχνει την ενασχόληση σου με τα ηλεκτρονικά.
Σου υπογράφω ότι ούτε επαγγελματίας δεν θα το έκανε έτσι.Ειδικα το σωληνάκι μεταξύ των δύο.
Καλα,για ακροδέκτες...ούτε συζήτηση.

Σωλήνα που βάζουν στα AC χρησιμοποίησες?
Θα ήταν πιο όμορφο το
https://www.kouvidis.gr/el/products/integrated/lightduty/silcor/
που πηγαίνει σε ευθείες.

Δέν είναι σωλήνας γιά AC,είναι σωλήνας σπιράλ Courflex από τήν εταιρία Courbi
Αυτόν τόν σπιράλ σωλήνα είχα σέ απόθεμα καί τόν έβαλα στό εργαστήριο,τόν γνωρίζω τόν άκαμπτο σωλήνα τού Κουφίδη.

Μάστρο Δημήτρη,σου βγάζω το καπέλο!!!

Τέλεια δουλειά,που δείχνει την ενασχόληση σου με τα ηλεκτρονικά.
Σου υπογράφω ότι ούτε επαγγελματίας δεν θα το έκανε έτσι.Ειδικα το σωληνάκι μεταξύ των δύο.
Καλα,για ακροδέκτες...ούτε συζήτηση.

Σέ ευχαριστώ συνμάστορα Πάνο,χαίρομαι πού παρατήρησες τίς λεπτομέρειες μιάς πού ήσουν επαγγελματίας στόν χώρο. :worshippy:
Αν παρατηρήσεις θά δείς καί άλλη μιά λεπτομέρεια στήν δεύτερη φωτογραφία,στό επάνω μέρος πού μπαίνει τό σπιράλ στό κουτί τού διακόπτη έχει περαστεί περιμετρικά στήν ένωση διαφανή σιλικόνη.
Οπως μού είχες αναφέρει καί παλαιότερα καλό θά ήταν νά έμπαινε άκαμπτος σωλήνας τού κουφίδη,αλλά είχα πολλά μέτρα στόκ τόν σπιράλ Courflex,καί λέω μήν πάει χαμένος.

Το είδα Δημήτρη αλλά το θεώρησα φυσιολογικη για εσένα αυτή τη λεπτομέρεια!

Λίγο πιο μακριά τα καλώδια στην πρίζα,για να μην κουραστεί ο γιος όταν θα την αλλάξει μετά από χρόνια...!

Λίγο πιο μακριά τα καλώδια στην πρίζα,για να μην κουραστεί ο γιος όταν θα την αλλάξει μετά από χρόνια...!

Σωστή η επισήμανση Πάνο,ξανά :worshippy:.
Εχω μεριμνήσει όμως καί γιά αυτό (σάν ψείρας πού είμαι :flipout:) μέ τό νά αγοράσω άλλες 2 ίδιες μπρίζες σούκο καί δύο διακόπτες,καί να είναι stand-by στόκ,σέ περίπτωση αλλαγής νά ξεβιδώσω η εγώ άν μπορώ τότε,η ο γιός καί νά μπεί ακριβώς η ίδια,γιατί σίγουρα μετά από χρόνια δέν θά βγαίνει τό ίδιο μοντέλο μπρίζας,καί ίσως χρειαστεί επιμύκηνση καλωδίων μέ ένωση γιά νά μήν αλλάζετε από τόν διακλαδωτήρα όλο τό καλώδιο.

Απάντηση: Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

αξιώθηκα να φτοιάξω κι ένα φωτιστικό οροφής αλλά δεν ξέρω αν το παράκανα με τις λάμπες οι οποίες είναι led 5 watt. επίσης θέλω την γνώμη σας πως σας φαίνεται από άποψης αισθητικής. τοποθετήθηκε στη είσοδο του σπιτιού.
έγινε το σαβ/κο από κάτι περισεύματα άλλων κατασκευών και είναι ξύλο φτελιάς, πλατάνι, καρυδιά και οξυά.

Attachments

• IMG_20171016_190849_1.jpg
    IMG_20171016_190849_1.jpg
    45.8 KB · Views: 90
  • IMG_20171016_190915_1.jpg
    IMG_20171016_190915_1.jpg
    55 KB · Views: 90
  • IMG_20171016_191016_1.jpg
    IMG_20171016_191016_1.jpg
    79 KB · Views: 90
  • IMG_20171017_140539_1.jpg
    IMG_20171017_140539_1.jpg
    91.2 KB · Views: 90
  • IMG_20171017_140343_1.jpg
    IMG_20171017_140343_1.jpg
    86.4 KB · Views: 90
  • IMG_20171017_153413_1.jpg
    IMG_20171017_153413_1.jpg
    46.6 KB · Views: 89

Ωραίες κατασκευές Κώστα και Παύλο.

Παυλο, αμεσα αλλαζεις λαμπες ... οι γαλακτωδες δε ταιριαζουν καθολου