Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Να βάλω και εγώ μια ανακαίνηση που ξεκίνησα πριν μερικές εβδομάδες. Τελείωσα τον χώρο που βλέπετε, μετά από ολική ανακαίνηση, στοκαρίσματα, βαψιματα και όλα τα επιπλα, κουρτινες κλπ καινούρια. Στον χώρο υπάρχει επίσης τζάκι, τηλεόραση και μπάνιο.

Να το χαιρεστε, φαινεται ομορφο και καλογουστο, μπραβο!!

Ευχαριστω.Η βασική αλλαγή που έκανα ήταν η εξής : ενώ αρχικά τα έπιπλα ήταν όλα σε επαφή με τους τοίχους (καναπέδες κλπ) και κάθε λογής περισσευούμενα του σπιτιού ήταν όλα περιμετρικά βολεμενα, ο χώρος κατέληξε να γίνει μια αποθήκη που ήταν αδύνατον να κάτσεις, ούτε μπορούσε να καθαριστεί εύκολα ή να φρεσκαριστεί, ο φωτισμός ήταν κακός και τα κάδρα είχαν κρυφτεί απο άλλα πράγματα. Με τη νέα διάταξη, τα έπιπλα ειναι λίγα, οι τοίχοι ειναι ελεύθεροι, ο καναπές ειναι στην μέση και η βιβλιοθήκη προσβάσιμη εύκολα. Άνετα μπορούν 4 - 5 άτομα να καθίσουν ώρα. Ο χώρος μοσχοβολά απο τα καινούργια έπιπλα και φυσικά δεν θα προστεθεί πλέον το παραμικρό αντικείμενο

Όμορφος και ξεχωριστός χώρος. Μπράβο!

Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Τα αμορτισέρ τα λενε κουμπασα ντουλαπιων , οταν τα ζητήσεις να ξέρεις το μέγεθος απο τα πορτακια των ντουλαπιων για να σου δώσουν τα ανάλογα . Απο εταιρία σε εταιρία διαφέρουν αλλα έχουν οδηγίες με ακριβη διαστάσεις για σωστή τοποθέτηση .
Οι μεντεσεδες διαφέρουν και αυτοί απο εταιρία σε εταιρία αλλα και μεγέθη τόσο στο πάχος της φωλιας όσο και στο μήκος-πάχος του άξονα καθώς και στις μοίρες ανοίγματος . Θα σου πρότεινα να λύσεις έναν σαν δειγμα και να πάρεις κάποιον αντίστοιχο . Επίσης θα σου πρότεινα να αλλάξεις και τους δυο στο ντουλάπι που εχει χαλάσει ο ενας για την σωστή λειτουργία του ντουλαπιού . Το κόστος του καθε μεντεσε ειναι γελοίο , 50 λεπτα εώς 1,5 ευρώ .

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, για την ντουλάπα που θέλει κόλα έχεις να προτείνεις κάτι; Επίσης έχεις να προτείνεις κάποια μάρκα για τα κουμπάσα; Ή όλα τα ίδια είναι;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited:

Καλημέρα μαστόρια, για έναν περίεργο λόγο έκανα ποστ το πρωί και εξαφανίστηκε

Kαλημερα, το ποστ δεν εξαφανιστηκε, μεταφερθηκε στο καταλληλο νημα, αυτο που σου εδωσε αμεσα το λινκ ο Mπαμπης.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...λυσεις?p=1058033344&viewfull=1#post1058033344
Οι παρομοιες ερωτησεις μπαινουν στο νημα "Μαστορες τα φωτα σας" η στο "DIY ιδεες και λυσεις+.

Καλημέρα! Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει αυτό το θρεντ η περιήγηση μέσω Tapatalk είναι απαράδεκτη. Ας μεταφερθεί η ερώτηση μου εκεί.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, για την ντουλάπα που θέλει κόλα έχεις να προτείνεις κάτι; Επίσης έχεις να προτείνεις κάποια μάρκα για τα κουμπάσα; Ή όλα τα ίδια είναι;

Δεν θα σου προτείνω κάποια συγκεκριμένη μιας και οι διάφορες μεταξύ τους ειναι ελάχιστες και χωρίς ουσία , ολα έχουν την ίδια φιλοσοφία στην λειτουργία και στο μοντάρισμα .
Για την ντουλάπα δεν μπορω να καταλάβω απο την φωτο (ειδικα απο κινητο) τι υλικα ειναι η πως ειναι φτιαγμένη .

Οταν βλεπω κατι τετοια νιωθω πραγματικα αχρηστος. Ενταξει τις ξυλογλυπτικες ακομα και με λιμα νυχιων ακομα και αν μου παρει ενα χρονο θα τις καταφερω, αλλα αυτο με τα τσιμεντα, τοιχους, βαψιματα και τα σχετικα, δενννννννν (και λογω λοξας που ειπαμε στις παλλετες).
Μπραβο στα παιδια.
Νεκταριε με εχεις τσκισει, μου εχεις πατησει πολλαπλως τον "κάλο". ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ να βαζεις φωτο!!!!!!!!!!!

Δεν θα σου προτείνω κάποια συγκεκριμένη μιας και οι διάφορες μεταξύ τους ειναι ελάχιστες και χωρίς ουσία , ολα έχουν την ίδια φιλοσοφία στην λειτουργία και στο μοντάρισμα .
Για την ντουλάπα δεν μπορω να καταλάβω απο την φωτο (ειδικα απο κινητο) τι υλικα ειναι η πως ειναι φτιαγμένη .

Λοιπόν είναι απλό mdf με βακελιτη επένδυση. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το υλικό απλά θέλω να το φτιάξω μπας και γλυτώσω την (κακά τα ψέματα δίκαιη) μουρμούρα

Λοιπόν είναι απλό mdf με βακελιτη επένδυση. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το υλικό απλά θέλω να το φτιάξω μπας και γλυτώσω την (κακά τα ψέματα δίκαιη) μουρμούρα

Μάλιστα...προσπάθησε με βενζινοκολα αλλα χωρίς να θέλω να σε απογοητευσω...δεν νομίζω να κανεις δουλεια όπως το είδα . Θέλει αλλαγη ολη η πόρτα .

ευχαριστώ θα δω τι θα κάνω τελικά! Καλή χρόνια

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Σημερινό μαστόρεμα με αρκετά μερεμέτια στο σπίτι της κόρης μου.

Μεταξύ αυτών και πέρασμα μια κολόνα με tepostone. Έβγαλα τα πλακάκια-σοβατεπί.

Φώτο πριν και μετά...

0-02-05-b20650f98e669eba839868e2f640173e0da664f82359cdda04e47417.jpg

0-02-04-fd2b98aaa8fa2d45f938abfc38fa967a4d7445ba5fdf6886cb84c904.jpg

0-02-05-acfcfc1e8ec79efe56948272b3badb27a309d78ec4f8aad07868b3eb.jpg

0-02-05-a682798b8762f71b479f8fb688063858b68f1cbb6eb4eb92321a1ac806b02911_full.jpg.b7d5bc892eb86f1d053996ad15eaef39.jpg

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Μπράβο κυρ Παναγιώτη. Τυχερή η κόρη που έχει το μάστορα δίπλα της.

Γιατί όμως τέτοια ζημιά ? μήπως την έχει ¨ακούσει¨ & ο οπλισμός πάρα μέσα ?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Μπράβο κυρ Παναγιώτη. Τυχερή η κόρη που έχει το μάστορα δίπλα της.

Γιατί όμως τέτοια ζημιά ? μήπως την έχει ¨ακούσει¨ & ο οπλισμός πάρα μέσα ?

Ευχαριστώ
Κώστα η ζημιά ήταν επιφανειακή, σοβάς, από σκύλο στο σημείο που φαίνεται η παλιά κόλλα.
Κάτω κάτω ήταν πλακάκι σοβατεπί το οποίο ξεκόλλησα.

Ωραίος!!!

Ευχαριστώ
Ότι μπορούμε Πάνο.

Γειά στά χέρια σου Παναγιώτη :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Ευχαριστώ
Κώστα η ζημιά ήταν επιφανειακή, σοβάς, από σκύλο στο σημείο που φαίνεται η παλιά κόλλα.
Κάτω κάτω ήταν πλακάκι σοβατεπί το οποίο ξεκόλλησα.

Ευχαριστώ
Ότι μπορούμε Πάνο.
Τοσο πολυ πειναγε ο σκυλος που εφαγε και τους σοβαδες; :-P
Πολυ ωραια δουλεια, και ακομα ωραιοτερη στους τοιχους στο εξοχικο. Μου αρεσει πολυ αυτος ο τροπος διακοσμησης.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ όμορφο αλλά τί γίνεται με την αναπνοή των τοίχων?
Εδώ λένε ότι και τα πολλά χέρια βάψιμο χωρίς τρίψιμο κάνουν κακό, πόσο μάλλον αυτό το υλικό που μόνο απο τους αρμούς αναπνέει πλέον.

Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα Παναγιώτη!