Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Ευχαριστώ Δημήτρη και Κυριάκο.
Το tepostone δουλεύεται πολύ εύκολα.
Το δούλεψα πάρα πολύ πέρυσι το καλοκαίρι στο χωριό, πολλά τετραγωνικά.
Πάρε μια ιδέα:
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Μπραβο Παναγιωτη!

Πολύ όμορφο αλλά τί γίνεται με την αναπνοή των τοίχων?
Εδώ λένε ότι και τα πολλά χέρια βάψιμο χωρίς τρίψιμο κάνουν κακό, πόσο μάλλον αυτό το υλικό που μόνο απο τους αρμούς αναπνέει πλέον.

Και γω αυτο σκεφτηκα.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Το έχω γράψει αρκετές φορές για αυτο το υλικο , πανευκολη εφαρμογη , απίστευτο οπτικο αποτέλεσμα , θερμομονωτικό , ηχομονωτικο κλπ ..
Δεν χρειάζεται να αναπνέει ο τοίχος , σφραγίζει σαν το πλακακι . Δεν περνάει υγρασία κλπ . Υφή σαν κανονική πέτρα , μπορει και να περαστεί βερνικι .

Μπράβο Παναγιώτη !

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Ωραία εφαρμογή στο εξοχικό!
Μερικές απορίες:

Στην αφή είναι μαλακό;

Έχει αίσθηση πέτρας ή πλαστικού;

Μπορεί να τοποθετηθεί κολλήτα χωρίς αρμούς ενδιάμεσα όπως το μάρμαρο;

Παναγιώτη βάλε κ τις πρίζες που έβαλες στο σπίτι στο χωριό !!

Το έχω γράψει αρκετές φορές για αυτο το υλικο , πανευκολη εφαρμογη , απίστευτο οπτικο αποτέλεσμα , θερμομονωτικό , ηχομονωτικο κλπ ..
Δεν χρειάζεται να αναπνέει ο τοίχος , σφραγίζει σαν το πλακακι . Δεν περνάει υγρασία κλπ . Υφή σαν κανονική πέτρα , μπορει και να περαστεί βερνικι .

Μπράβο Παναγιώτη !

Πιστευεις οτι κανει για την καλυψη τοιχου εσωτερικου που βγαζει υγρασια μονο στο 1 μετρο στο κατω μερος? Να το κανω δηλαδη σαν επικαλυψη μονο για το κατω ενα μετρο του τοιχου που τωρα θα πρεπει να ξαναβαψω αφου πρωτα σοβατισω και τα σημεια που εχει πεσει ο σοβας λογω της υγρασιας.

Μπράβο Παναγιώτη !

Πιστευεις οτι κανει για την καλυψη τοιχου εσωτερικου που βγαζει υγρασια μονο στο 1 μετρο στο κατω μερος? Να το κανω δηλαδη σαν επικαλυψη μονο για το κατω ενα μετρο του τοιχου που τωρα θα πρεπει να ξαναβαψω αφου πρωτα σοβατισω και τα σημεια που εχει πεσει ο σοβας λογω της υγρασιας.

Οι τοιχοι ενος σπιτιου πρεπει να αναπνεουν. Αμα το ψαξετε στις μελετες κατασκευης αλλα και μονωσεις οικιων υπολογιζεται και αυτη η παραμετρος. Ντυνοντας ενα τοιχο με ενα στεγανο υλικο θα δημιουργηθουν συμπηκνωσεις απο την υγρασια του χωρου, με πολλα επακολουθα, ειδικα αν δεν αεριζεται ο χωρος. Αλλα και γενικοτερα οι τοιχοι πρεπει να ειναι υδατοπερατοι στους υδρατμους. Ενας μηχανικος θα τα εξηγουσε καλυτερα.
Μην συγκρινετε το μπανιο, εκει ειναι συγκεκριμενος χωρος, κυριως με εσωτερικους τοιχους, εχει φυσικο ή τεχνιτο εξαερισμο και φυσικα οροφη.

Με την θερμομόνωση (εξωτερική ή εσωτερική) ή στα νέα παθητικά κτίρια, αναπνέει ο τοίχος;

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Δεν είχα σκοπό να βάλω τις φωτογραφίες. Απλά να δείξω στον Κυρ. την εφαρμογή και ευκολία του.

Πολύ όμορφο αλλά τι γίνεται με την αναπνοή των τοίχων?
Εδώ λένε ότι και τα πολλά χέρια βάψιμο χωρίς τρίψιμο κάνουν κακό, πόσο μάλλον αυτό το υλικό που μόνο απο τους αρμούς αναπνέει πλέον.

Να υποθέσω ότι δεν έχεις και πλακάκια στο σπίτι σου; -bye-

Παναγιώτη βάλε κ τις πρίζες που έβαλες στο σπίτι στο χωριό !!

Να τις βάλω.... Here you are!

IMG_20170729_115323.jpg

Οι τοιχοι ενος σπιτιου πρεπει να αναπνεουν. Αμα το ψαξετε στις μελετες κατασκευης αλλα και μονωσεις οικιων υπολογιζεται και αυτη η παραμετρος. Ντυνοντας ενα τοιχο με ενα στεγανο υλικο θα δημιουργηθουν συμπηκνωσεις απο την υγρασια του χωρου, με πολλα επακολουθα, ειδικα αν δεν αεριζεται ο χωρος. Αλλα και γενικοτερα οι τοιχοι πρεπει να ειναι υδατοπερατοι στους υδρατμους. Ενας μηχανικος θα τα εξηγουσε καλυτερα.
Μην συγκρινετε το μπανιο, εκει ειναι συγκεκριμενος χωρος, κυριως με εσωτερικους τοιχους, εχει φυσικο ή τεχνιτο εξαερισμο και φυσικα οροφη.

Νεκταριε όπως γράφει και ο φίλος πιο κάτω ούτε με την θερμομονωση αναπνέει ο τοίχος .
Χρειάζεται να αναπνέει ο ακαλυπτος που εισέρχεται υγρασία ή ο τοίχος που εχει επενδυθεί πχ με γυψοσανιδα ή άλλο μη κολλημένο άλλο υλικο στον τοίχο .
Το tepostone εχει εφαρμογη σαν το πλακακι με κολλα πλακιδιων , δεν εισέρχεται η υγρασία για να πρέπει να την αποβάλει .
Δοκιμασμένο και σε υπογειο πελάτη που του το εντυσα όλο και έχουν περιοριστεί πολυ οι υγρασιες στο υπόγειο του , πριν ήταν μουσκεμα οι τοίχοι .
Εξάλλου η ίδια η εταιρία το δίνει σαν θερμομονωτικό εκτός των άλλων .

Γιάννη (Jks13) νομίζω ότι με τα παραπάνω σου απάντησα στο ερώτημα σου .

Μπράβο Παναγιώτη !

Νεκταριε όπως γράφει και ο φίλος πιο κάτω ούτε με την θερμομονωση αναπνέει ο τοίχος .
Χρειάζεται να αναπνέει ο ακαλυπτος που εισέρχεται υγρασία ή ο τοίχος που εχει επενδυθεί πχ με γυψοσανιδα ή άλλο μη κολλημένο άλλο υλικο στον τοίχο .
Το tepostone εχει εφαρμογη σαν το πλακακι με κολλα πλακιδιων , δεν εισέρχεται η υγρασία για να πρέπει να την αποβάλει .
Δοκιμασμένο και σε υπογειο πελάτη που του το εντυσα όλο και έχουν περιοριστεί πολυ οι υγρασιες στο υπόγειο του , πριν ήταν μουσκεμα οι τοίχοι .
Εξάλλου η ίδια η εταιρία το δίνει σαν θερμομονωτικό εκτός των άλλων .

Γιάννη (Jks13) νομίζω ότι με τα παραπάνω σου απάντησα στο ερώτημα σου .
Η σωστη θερμομονωση αναπνει! Απλα συνολικα μειωνεται η διαπερατοτητα του τοιχου. Απο ενα σημειο και κατω γινεται προβληματικο.

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή θέρμανση του χώρου (μαζί με σωστό αερισμό). Σε ένα μη θερμαινόμενο χώρο με καλή μόνωση μπορεί να μαζευτεί υγρασία εσωτερικά.

Αυτό με την αναπνοή των τοίχων δεν μπορώ να το καταλάβω.Ενταξει να στεγνώσει ένας φρεσκοσοβατισμενος τοίχος αποβάλλοντας την υγρασία,αλλά το να βαφρεις έναν εξωτερικό τοίχο με ακριλικα ή σιλικονουχα χρώματα και να μη περνάει η βροχή μέσα,αλλά να περνάει έξω η υγρασία...δεν μπορώ να το καταλάβω.Ουτε αντεπιστροφη βαλβίδα να είχε.
Σαν μόδα εποχής μου φαίνεται μαλλον...

Άποψη μου βέβαια και χωρίς να λέω ότι έχω δίκιο.

Πολλά πράγματα έχουν γίνει μόδα Πάνο ...από τότε που γίνανε πολλοί οι μηχανικοί και οι εταιρίες -bye-

Πολλά πράγματα έχουν γίνει μόδα Πάνο ...από τότε που γίνανε πολλοί οι μηχανικοί και οι εταιρίες -bye-

Βάλε κ εσύ τις δημιουργίες σου κυρ Νικολααααααα. Τόσα όμορφα πράγματα έχεις φτιάξει τον τελευταίο καιρό. Δώσε πόνο.

Στις σοβαρές εταιρίες η θερμοπρόσοψη αναπνέει.

Ρωτήστε μηχανικούς για το θέμα ή ψάξτε στη βιβλιογραφία.

Δε το συνεχίζω γιατί η εμπάθεια για τη "ξερολιαση" είναι αμοιβαία.

Sent from my XT1572 using Tapatalk

Χθεσινοβραδυνη κατασκευη στο μαγαζι κατ'απαιτηση δημοσιων οργανισμων()
Εγινε ο σκελετός με καδρονια 4,5x9,5 cm και μπηκαν μπροστα φυλλα osb 9mm. Το παλμικο ryobi εβαλε πολυ ανετα τις 5x80mm βιδες στα καδρονια και ολες τις κοπες τις ανελαβε η σεγα dexter.
Μενει μονο η πορτα που θα κατασκευαστεί σημερα και θα κουμπωσει αυριο
8fa3564aa854b8d5f9b7c099a6254b4a.jpg
a3b96da61d81e341c49fab0adf65e943.jpg
9611bae0ec6fa486f751325b7bc1c2ba.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χθεσινοβραδυνη κατασκευη στο μαγαζι κατ'απαιτηση δημοσιων οργανισμων()
Εγινε ο σκελετός με καδρονια 4,5x9,5 cm και μπηκαν μπροστα φυλλα osb 9mm. Το παλμικο ryobi εβαλε πολυ ανετα τις 5x80mm βιδες στα καδρονια και ολες τις κοπες τις ανελαβε η σεγα dexter.
Μενει μονο η πορτα που θα κατασκευαστεί σημερα και θα κουμπωσει αυριο

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίος ο psilos85.