Ευχαριστώ Δημήτρη και Κυριάκο.
Το tepostone δουλεύεται πολύ εύκολα.
Το δούλεψα πάρα πολύ πέρυσι το καλοκαίρι στο χωριό, πολλά τετραγωνικά.
Πάρε μια ιδέα:
Πολύ όμορφο αλλά τί γίνεται με την αναπνοή των τοίχων?
Εδώ λένε ότι και τα πολλά χέρια βάψιμο χωρίς τρίψιμο κάνουν κακό, πόσο μάλλον αυτό το υλικό που μόνο απο τους αρμούς αναπνέει πλέον.
Το έχω γράψει αρκετές φορές για αυτο το υλικο , πανευκολη εφαρμογη , απίστευτο οπτικο αποτέλεσμα , θερμομονωτικό , ηχομονωτικο κλπ ..
Δεν χρειάζεται να αναπνέει ο τοίχος , σφραγίζει σαν το πλακακι . Δεν περνάει υγρασία κλπ . Υφή σαν κανονική πέτρα , μπορει και να περαστεί βερνικι .
Μπράβο Παναγιώτη !
Το έχω γράψει αρκετές φορές για αυτο το υλικο , πανευκολη εφαρμογη , απίστευτο οπτικο αποτέλεσμα , θερμομονωτικό , ηχομονωτικο κλπ ..
Δεν χρειάζεται να αναπνέει ο τοίχος , σφραγίζει σαν το πλακακι . Δεν περνάει υγρασία κλπ . Υφή σαν κανονική πέτρα , μπορει και να περαστεί βερνικι .
Μπράβο Παναγιώτη !
Πιστευεις οτι κανει για την καλυψη τοιχου εσωτερικου που βγαζει υγρασια μονο στο 1 μετρο στο κατω μερος? Να το κανω δηλαδη σαν επικαλυψη μονο για το κατω ενα μετρο του τοιχου που τωρα θα πρεπει να ξαναβαψω αφου πρωτα σοβατισω και τα σημεια που εχει πεσει ο σοβας λογω της υγρασιας.
Πολύ όμορφο αλλά τι γίνεται με την αναπνοή των τοίχων?
Εδώ λένε ότι και τα πολλά χέρια βάψιμο χωρίς τρίψιμο κάνουν κακό, πόσο μάλλον αυτό το υλικό που μόνο απο τους αρμούς αναπνέει πλέον.
Παναγιώτη βάλε κ τις πρίζες που έβαλες στο σπίτι στο χωριό !!
Οι τοιχοι ενος σπιτιου πρεπει να αναπνεουν. Αμα το ψαξετε στις μελετες κατασκευης αλλα και μονωσεις οικιων υπολογιζεται και αυτη η παραμετρος. Ντυνοντας ενα τοιχο με ενα στεγανο υλικο θα δημιουργηθουν συμπηκνωσεις απο την υγρασια του χωρου, με πολλα επακολουθα, ειδικα αν δεν αεριζεται ο χωρος. Αλλα και γενικοτερα οι τοιχοι πρεπει να ειναι υδατοπερατοι στους υδρατμους. Ενας μηχανικος θα τα εξηγουσε καλυτερα.
Μην συγκρινετε το μπανιο, εκει ειναι συγκεκριμενος χωρος, κυριως με εσωτερικους τοιχους, εχει φυσικο ή τεχνιτο εξαερισμο και φυσικα οροφη.
Μπράβο Παναγιώτη !
Πιστευεις οτι κανει για την καλυψη τοιχου εσωτερικου που βγαζει υγρασια μονο στο 1 μετρο στο κατω μερος? Να το κανω δηλαδη σαν επικαλυψη μονο για το κατω ενα μετρο του τοιχου που τωρα θα πρεπει να ξαναβαψω αφου πρωτα σοβατισω και τα σημεια που εχει πεσει ο σοβας λογω της υγρασιας.
Η σωστη θερμομονωση αναπνει! Απλα συνολικα μειωνεται η διαπερατοτητα του τοιχου. Απο ενα σημειο και κατω γινεται προβληματικο.Νεκταριε όπως γράφει και ο φίλος πιο κάτω ούτε με την θερμομονωση αναπνέει ο τοίχος .
Χρειάζεται να αναπνέει ο ακαλυπτος που εισέρχεται υγρασία ή ο τοίχος που εχει επενδυθεί πχ με γυψοσανιδα ή άλλο μη κολλημένο άλλο υλικο στον τοίχο .
Το tepostone εχει εφαρμογη σαν το πλακακι με κολλα πλακιδιων , δεν εισέρχεται η υγρασία για να πρέπει να την αποβάλει .
Δοκιμασμένο και σε υπογειο πελάτη που του το εντυσα όλο και έχουν περιοριστεί πολυ οι υγρασιες στο υπόγειο του , πριν ήταν μουσκεμα οι τοίχοι .
Εξάλλου η ίδια η εταιρία το δίνει σαν θερμομονωτικό εκτός των άλλων .
Γιάννη (Jks13) νομίζω ότι με τα παραπάνω σου απάντησα στο ερώτημα σου .
Πολλά πράγματα έχουν γίνει μόδα Πάνο ...από τότε που γίνανε πολλοί οι μηχανικοί και οι εταιρίες![]()

)
Χθεσινοβραδυνη κατασκευη στο μαγαζι κατ'απαιτηση δημοσιων οργανισμων()
Εγινε ο σκελετός με καδρονια 4,5x9,5 cm και μπηκαν μπροστα φυλλα osb 9mm. Το παλμικο ryobi εβαλε πολυ ανετα τις 5x80mm βιδες στα καδρονια και ολες τις κοπες τις ανελαβε η σεγα dexter.
Μενει μονο η πορτα που θα κατασκευαστεί σημερα και θα κουμπωσει αυριο
Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.