Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Γιατί καδρόνι 4,5χ9,5 (που είναι αρκετά ακριβό) και όχι πχ στρωτήρα για γυψοσανίδα που κάνει 2-3 ευρώ ?

Δεν το σκέφτηκα να πω την αληθεια. Παντως 8 καδρονια 4μετρα και 3 φυλλα osb 9mm 244x122 μου βγηκαν 80 ακριβα, φθηνα δεν ξερω.. ΕΠΡΕΠΕ ομως μεσα στο σ/κ να τελειωσει που σημαίνει οτι δεν ειχα πολυ χρονο για ψαξιμο και πειραματισμους.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Αν κάνεις ζημιές κυρ Κώστα να τις φτιάχνεις κιόλας !!!! :flipout:

"Σάντα Τσικίτα"
-Και τις καλτσούλες Μπάμπη μου, τις ξέχασες τις καλτσούλες... :flipout:

Μάστορα δεν θα σου κόψω βαθμό που δεν έφτιαξες τις τρυπούλες γιατί το έκανες υπέροχο. :SFGSFGSF:

Οι οπές γίνονται κ μετά αλλά μάλλον δεν θα τις κάνω. Ίδωμεν. Κράτα το σκαρίφημα, ποτέ δεν ξέρεις. Φτου φτου.

Ίσως αυτό να έπρεπε να το ποστάρω στο θέμα του τόρνου αλλά το βάζω εδώ γιατί ίσως ενδιαφέρει κι άλλους.
Απο καιρό σκεφτόμουν να φτιάξω κάτι πιό αξιόπιστο από τα β´διαλογής σκαρπέλα που αγοράζουμε λόγω κόστους, αφού για να πάρεις πράγματι καλά εργαλεία θα πρέπει να πληρώσεις πιομ πολλά απ´την αξία του τόρνου.
Η μιά λύση, απλή και φτηνή, είναι καλές λίμες μετάλου και τρόχισμα-διαμόρφωση όπως εσύ θές. Κάποια ειδικά σκαρπέλα βέβαια είναι αδύνατον να τα κατασκευάσει ένας ερασιτέχνης αλλά τα βασικά μπορείς να τα φτιάξεις σχετικά εύκολα.
Νιά άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις βύντια από μηχανουργικό τόρνο που καί πολύ μερισσότερη αντοχή έχουν αλλά και άν στομώσουν μπορείς να τα τροχίσεις ή ακόμα και να αγοράσεις καινούρια αφού το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
Αφού λοιπόν είχα μαζέψει κάποια απαραίτητα υλικά που θα μου χρειαζόταν, κι αφού ο παππούς Κώστας που μας φροντίζει όλους μου έδωσα κάποια κομμάτια από στυλιάρι, σκέφτηκα σήμερα να επιχειρήσω να φτιάξω κάτι να δω άν περπατάει αυτή η ιδέα.
Πιο κάτω θα δείτε τα στάδια της κατασκευής κι επειδή στο τέλος το δοκίμασα κιόλας έχω να πώ πως το εργαλείο δείχνει να γαζώνει.
Ασφαλή συμπεράσματα βέβαια θα βγούν όταν έχω κάποια πιο σοβαρή και απαιτητική εργασ'ια αλλά, σαν πρώτη επαφή, εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    183.6 KB · Views: 119
  • 1.jpg
    1.jpg
    106.2 KB · Views: 118
  • 5.jpg
    5.jpg
    137.8 KB · Views: 119
  • 6.jpg
    6.jpg
    136.7 KB · Views: 119
  • 3.jpg
    3.jpg
    132.3 KB · Views: 119
  • 7.jpg
    7.jpg
    132.5 KB · Views: 118

Φίλε τα πουλάς?
Πολύ όμορφα.
Είναι μεγάλη ευκολία το να έχεις την δυνατότητα να εργάζεσαι σε δύο τορνους.

Φίλε τα πουλάς?
Πολύ όμορφα.
Είναι μεγάλη ευκολία το να έχεις την δυνατότητα να εργάζεσαι σε δύο τορνους.

Λές ν´ αρχίσουμε το εμπόριο; :flipout:
Αυτό που λές για τους δύο τόρνους σωστό είναι αλλά στη συγκεκριμένη κατασκευή δεν χρειάστηκε.
Άσε που και να χρειάζονταν που να τον βρώ;

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Κώστα τα μέταλλα για το συγκεκριμένο σημείο δεν θα τα έβαζα. Αν γίνει ότι έγινε με to πλαστικό, η κορδέλα τι θα πάθει;
Εγώ έχω φτιάξει από καιρό table insert από κόντρα πλακέ. Και zero clerance... Εύκολο και σίγουρο.

Συμφωνώ μέ τόν Παναγιώτη καλύτερο ξύλινο table insert.
Παναγιώτη απλά τό έφτιαξες νά υπάρχει,η σού έσπασε καί εσένα τό πλαστικό ?

Δημήτρη είχε «πάρει» λίγο το πλαστικό οπότε το έβαλα στην άκρη για να φτιάχνω αντίγραφα.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Δημήτρη είχε «πάρει» λίγο το πλαστικό οπότε το έβαλα στην άκρη για να φτιάχνω αντίγραφα.

Ευχαριστώ γιά τήν απάντηση Παναγιώτη,πολύ καλά έκανες.

Σήμερα ξεκίνησα να εγκαταστήσω τον Τρίτωνα στο τραπέζι της Wolfcraft.
Εύκολη δουλειά θα μου πείτε, τέσσερες τρυπούλες κι έξω απ´την πόρτα.
Έλα όμως που, μ´εμένα, τα πράγματα δεν είναι σχεδόν ποτέ, όπως φαίνονται. Συνήθως βιάζομαι και όταν βιάζομαι, δηλαδή πάντα, κάνω μία ώρα να τελειώσω τη δουλειά και μια μέρα να διορθώσω τις παπαριές... :argue:
Τα ίδια και σήμερα.
Όταν πήγα να κάνω την τρύπα για το γρύλο, έπεσα σε νεύρο του αλουμινίου, και το τρυπάνι κλώτσησε... Δεμένπ το είχα με σφιχτήρα αλλά, προφανώς, όχι όσο σφιχτά θα έπρεπε.
Αποτέλεσμα να γίνει μια τρύπα σχεδόν διπλάσια απ´αυτή που στην πραγματικότητα χρειαζόμουν.
Εντάξει, την έφτιαξα τελικά με μπρουτζάκι αλλά ήταν ανάγκη; Μια δουλειά φυσιολογικά δεν μπορεί να τελειώσει;
Όχι βέβαι;, τι λαλάκες ήταν οι παλιοί ποθ έλεγαν "πέντε μέτρα μία κόβε";

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    169.5 KB · Views: 157
  • 2.jpg
    2.jpg
    129.4 KB · Views: 157
  • 3.jpg
    3.jpg
    129.1 KB · Views: 155
  • 4.jpg
    4.jpg
    79 KB · Views: 157

Μια χαρα παντως φαινεται να εγινε με το μπρουτζινο δαχτυλιδι. Οποτε τελος καλο, ολα καλα.
Αυτο το τραπεζι τελικα "λεει η δε λεει"; Πρωτιστως ως παγκοπριονο, μιας και εχω ενα δισκοπριονο maktec που καθεται και το τρωει το ραφι...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Μπάμπη κάποιον "κατσικοπόδαρο" γείτονα έχεις πού σέ βλέπει καί σε γκαντεμιάζει,γιαυτό οι σωστές δουλειές γίνονται στά εργαστήρια μακρυά από τά αδιάκριτα βλέματα :flipout:

Πέρα από τό καλαμπούρι μιά χαρά έγινε,καλές δημιουργίες εύχομαι,καί μιά ερώτηση γιά να μαθαίνουμε,γιατί από τό λάθος σου μάς βοηθάς άθελα-ηθελημένα,αυτά τά μπρούτζινα δαχτυλίδια τά είχα δεί στό Leroy άν θυμάμαι καλά,γιά τέτοιες δουλειές είναι ? η έχουν τήν χρήση παχιάς ροδέλας ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Πέρα από τό καλαμπούρι μιά χαρά έγινε,καλές δημιουργίες εύχομαι,καί μιά ερώτηση γιά να μαθαίνουμε,γιατί από τό λάθος σου μάς βοηθάς άθελα-ηθελημένα,αυτά τά μπρούτζινα δαχτυλίδια τά είχα δεί στό Leroy άν θυμάμαι καλά,γιά τέτοιες δουλειές είναι ? η έχουν τήν χρήση παχιάς ροδέλας ?

Δεν είναι κάτι ειδικό ή συγκεκριμένο Δημήτρη. Μια απλή ροδέλα που βρήκα στο κουτί που πετάμε τα διάφορα περισσευούμενα είναι.
Απλά φρεζάρισα προσεκτικά την τρύπα στο αλουμίνιο ώστε να μπεί σφηνωτά και με λιλγο χτύπημα η ροδέλα και μετά την κόλλησα κι απο κάτω με κόλλα δύο συστατικών. Δεν χρειαζόταν, αφού δεν δελχεται καμία πιλεση, αλλά έτσι για σιγουράτζα.

Σιγουραντζα η μαστοραντζα! Ποιοτικες λυσεις με εργαλεια πχιοτητος ο κυρ Μπαμπης!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Αυτο το τραπεζι τελικα "λεει η δε λεει"; Πρωτιστως ως παγκοπριονο, μιας και εχω ενα δισκοπριονο maktec που καθεται και το τρωει το ραφι...

Μιλάς για όλο το τραπέζι ή για το κομμάτι με τα εναλλάξιμα αλουμίνια πιυ πήρα;
Για τη δουλειά που λες όμως, για να μην κάθεται στο ράφι το Maktec δεν αξίζει. Φτιάξε κάτι απλό μόνος σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Δεν είναι κάτι ειδικό ή συγκεκριμένο Δημήτρη. Μια απλή ροδέλα που βρήκα στο κουτί που πετάμε τα διάφορα περισσευούμενα είναι.
Απλά φρεζάρισα προσεκτικά την τρύπα στο αλουμίνιο ώστε να μπεί σφηνωτά και με λιλγο χτύπημα η ροδέλα και μετά την κόλλησα κι απο κάτω με κόλλα δύο συστατικών. Δεν χρειαζόταν, αφού δεν δελχεται καμία πιλεση, αλλά έτσι για σιγουράτζα.

Eυχαριστώ Μπάμπη,κάτι έμαθα καί σήμερα,πολύ έξυπνη λύση. :a0210:

Καί κάτι τελευταίο τό ρούτερ Triton έχει κάτι τό ιδιαίτερο γιά αυτήν τήν βάση καί τό προτίμησες ? η απλά βγήκε πιό οικονομικό ?

Αυτό που έχει το Triton, και ο λόγος που το πήρα δηλαδή, είναι η μανιβέλα που βλέπεις.
Ρυθμίζει το ύψος του κοπτικού πανεύκολα και με ακρίβεια απ´ την πάνω μεριά του τραπεζιού χωρίς να σκύβεις κάτω απ´ το τραπέζι.

Σιγουραντζα η μαστοραντζα! Ποιοτικες λυσεις με εργαλεια πχιοτητος ο κυρ Μπαμπης!

Σ´ ευχαριστώ Νεκ, τα εργαλεία καλά είναι όταν τα χρησιμοποιείς. Αλλιώς είναι απλά πεταμένα λεφτά.

Last edited by a moderator: